Jump to content

kkostask

Members
  • Δημοσιεύσεις

    47
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by kkostask

  1. Ας μην ειμαστε υπερβολικοι. Πρόκειται για μια τυπικη δουλειά υδραυλικού με μικρό κόστος. Μπορεί να το χρεωθεί και απλώς να το αναφέρει στον ιδιοκτήτη. Μιλάμε για μια δουλειά των 20 ευρώ. Να μου πεις σε όλους μπορει να λείπουν αλλά δεν χαλάς σχέσεις για κάτι τέτοιο. Οσο για τη μουχλα στους αρμούς, λίγο καθαρισμα με αντιμουχλικο σπρέι και καθάρισε. Ως ενοικιαστής αυτά τα έφτιαχνα πάντα μόνος μου.
  2. Oύτε καν. Η δυνατότητα υπάρχει από την ιστοσελίδα της ΕΥΔΑΠ αν πρόκειται για Αθήνα. Εγώ το έκανα για ενοικιαστή μιας θείας μου, δεν ζήτησαν τιποτε, εκτός απο τα χαρτιά που κατέθεσα ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα. Ο λογαριασμός έρχεται στο ονομα του ενοικιαστή πλέον, αλλά φαίνεται και ο ιδιοκτήτης.
  3. Το νερό μπαίνει ηλεκτρονικά ΚΑΙ στο όνομα του ενοικιαστή. Παραμένει ουσιαστικά ο ιδιοκτήτης, αλλά αναγράφεται ο ενοικιαστής. Αυτό είναι κάτι που μπορουν να το κάνουν και οι δυο. Αν στον λογαριασμό νερού, αναφέρεται μονο το όνομα του ενοικιαστή χωρις να έχει κάνει ο ίδιος τιποτε, τοτε ο ιδιοκτήτης το έκανε παράνομα απο μονος του και ειναι παράνομο.
  4. Θεωρούσε απλά οτι το σπίτι ειναι δικό της και πως κάνει χάρη στον εκάστοτε ενοικιαστή. Ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που εμπιστεύτηκα μεσίτη. Οι μεσίτες έφαγαν Χ έκτοτε. Ειδικά όταν τον πήρα τηλέφωνο και του είπα πως η ιδιοκτήτρια θέλει τα κλειδιά για να μπορει να φέρνει φιλοξενούμενους και να νοικιάζει σε άλλους το σπίτι όσο απουσιάζω, μου απάντησε πως αυτος πληρωθηκε και δεν ειναι δουλειά του....Μιλάμε για "επαγγελματία" που υποσχόταν πως ακομα και για μια μπρίζα αυτόν θα φωνάζω... Κατά τα άλλα, δεν ειμαι τόσο σίγουρος αν όλα τα rbnb βγάζουν 1000ρικα. Το feedback που έχω, ειναι πως σε μεγάλο βαθμό οι τουρίστες επιλέγουν πολύ κεντρικά καταλλύματα και πολυτελή....το 3αράκι του 70 στο Χαριλάου, όσο καλή ανακαίνιση και να του κάνεις, δε τα βγάζει τα λεφτά του.
  5. Δεν έχει χωριστεί κανεις σε παρατάξεις. Σε κάθε συναλλαγή, υπάρχουν καλοί άνθρωποι, υπάρχουν και κακοί. Η περίπτωση rbnb ας πούμε ήταν αρκετή για να μας δείξει το πόσος κόσμος σκέφτεται καθαρά τη τσέπη του, χωρίς να έχει δείγμα ενσυναίσθησης. Και δινω οικογενειακό παράδειγμα: -Η θειά μου νοίκιαζε ένα διαμέρισμα στη περιοχή του Χαριλάου, προς 230 ευρώ το μήνα, από το 1970. Οι ενοικιαστές που είναι μέσα, μπήκαν νιόπαντροι σε νεόδμητο σπίτι, έκαναν τα παιδιά τους, τα μεγάλωσαν και τώρα ειναι παππούδες συνταξιούχοι και μεγαλώνουν τα εγγόνια τους. Κύριοι στις πληρωμές, το σπίτι τζιτζί, δεν ενόχλησαν την θειά ποτέ. Μέχρι και τη διαχείριση της πολυκατοικίας έχουν!!!!! Η θειά αρρώστησε και ο ξάδελφος (οικονομολόγος με καλή θέση στο δημόσιο που δε βγάζει και λίγα), πήγε να κάνει τον κάμποσο και χωρις να ρωτήσει την θειά, έβαλε το σπίτι rbrnb και έδωσε διορία 2 μηνες στα παππούδια να φύγουν. Οι άνθρωποι (επειδή τυχαίνει να τους γνωρίζω) μας έπαιρναν κλαίγοντας. Ευτυχώς για αυτούς, η θειά έγινε καλά, είδε τι πήγε να κάνει ο γιόκας της και μέχρι και τη διαθήκη της άλλαξε (το σπίτι θα πάει στον γιό της, υπό τη προυπόθεση οτι τα παππούδια θα μένουν εκεί, με σταθερό το ενοίκιο όσο το θέλουν). Ναι έκανε συμβολαιογραφική πράξη για αυτό και μάλιστα ενώ είχε σκοπό να δώσει ψιλή κυριότητα στον γιό, το αφήνει να πάει κανονικά μετά θάνατόν της. Το συμπέρασμα είναι πως το να είσαι φιλοχρήματος και να ζητάς οτι γουστάρεις, δεν ειναι κακό. Κακό, ειναι το να μην σκέπτεσαι. Διότι υπάρχουν δεκάδες που άκουσαν γνωστους και "επαγγελματίες"που τους ωθησαν να διωξουν παλιούς φερέγγυους ενοικιαστές απο τα σπίτια τους για να πιάσουν τη καλή και τώρα κλαίνε που έχουν σκάσει οι βόμβες με τους νέους. Καλός ενοικιαστής και καλός ιδιοκτήτης ειναι ό,τι καλυτερο
  6. Ως ενοικιαστής και παράλληλα ιδιοκτήτης, έχω άποψη για το θέμα. -Κατ΄αρχήν, όταν ζητάς απο τον άλλο, που έχει παιδί, να φύγει από το σπίτι του (ειναι σπίτι του, σε πληρωνει για αυτό, δεν ειναι δικό σου) και "να πάει στη μάνα του", είσαι λάθος 100%. Προσωπικά, αν μου το έλεγες με τέτοιο τρόπο, οχι δε θα κουνιόμουν αλλά θα σε έτρεχα στα δικαστήρια. Τελείως λάθος προσέγγιση. - Το σπίτι έπαθε ζημιές από τον σεισμό. Μιλάς με τον ενοικιαστή, του εξηγείς τι θέλεις να κάνεις και μιλάς με τα συνεργεία ωστε η όποια επιδιόρθωση, να γίνει όντας η οικογένεια κανονικά στο σπίτι. Κανεις δεν θα αφήσει τα πράγματά του σε αγνώστους, ούτε θα κάνει 10ημερη μετακομιση. Εκατοντάδες ανακαινίσεις γίνονται καθημερινά με οικογένειες να ζουνε κανονικά στα σπίτια. Προγραμματίζουν τις δουλειές τους και τα κάνουν. - Το ότι άφησε μια βαλίτσα, ή έσπασε μια ντουλάπα, ή ένα άλλο ντουλάπι είχε υγρασία (δικό σου προβλημα η υγρασία οχι του ενοικιαστή), ειναι μηδαμινά και πράγματα που δεν ειναι καν άξια αναφοράς. Πόσο μάλλον οταν πας να κάνεις ανακαίνιση. Δεν έχεις δει πραγματικές καταστρφές απο ενοικιαστές...να μπαινεις στο σπιτι σου και να βλέπεις σπασμένες μπανιέρες, νεροχύτες, βγαλμένα σωματα καλοριφέρ κτλ Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος που συμπεριφέρθηκες, σε βάζει στη κατηγορία των απαράδεκτων ιδιοκτητών που όλοι θα θέλαμε να αποφύγουμε. Και στο λέει άνθρωπος που έχει μπει σπίτι του και έχει δει καταστροφές απο ενοικιαστή που μάλιστα ήταν επιστημονας άνθρωπος...υπεράνω πάσης υποψίας. Και μπαίνει στο ίδιο σπίτι πρόσφυγας με 3 παιδιά και το έχει κάνει καινούργιο...στη χώρα του ήταν μηχανικός και εργάζεται εδω ως υδραυλικός-ηλεκτρολόγος. Και πληρώνει κύριος. Κατά τα άλλα, ως ενοικιαστής έχω φύγει από σπίτι διότι: 1. Oι ντουλάπες έβγαζαν υγρασία και ο ιδιοκτήτης υποστήριζε οτι μαγειρεύω και δεν ανοιγω τον απορροφητήρα!!!!!!!!...έφυγα με συνοπτικές διαδικασίες, όταν με κατηγόρησε πως κάτι έκαναν στον τοίχο του και βγάζει υγρασία!!!!!! 2. Έχοντας μπει σε σπίτι μόλις 2 μήνες με συμβόλαιο 5 ετών, ο ιδιοκτήτης μου ανακοίνωσε οτι θα μπει η κόρη του σε έναν μήνα και πρέπει να φυγουμε......Τον πήρε ο @#@# και τον ανάγκασα να μου πληρώσει μεσιτικό γραφείο, μεταφορική, ενώ παράλληλα μιλούσε μόνο με τον δικηγόρο μου μέχρι να φύγω! 3. η σπιτονοικοκυρά θεωρούσε πως το σπίτι που μένω και της πληρώνω, μπορει να το χρησιμοποιεί όταν απουσιάζω για να βάζει φιλοξενούμενούς της, ή να το χρεώνει σε άλλους (με δικά μου επιπλα μέσα).
  7. Καλημέρα. Ας τα πιάσουμε ένα ένα 1. Κατ΄αρχήν μπουκάλες υγραερίου, μέχρι 3ης σε αριθμό των 10κιλών η κάθε μία, μπορεί να έχει ο καθένας στο μπαλκόνι του, τοποθετημένες σε ειδικό ερμάριο. Αν θέλει παραπάνω, πχ να βάλει 4ης 25κιλες, πρέπει να πάρει άδεια από την πολεοδομία. Μέχρι και 100 κιλά επιτρέπεται με άδεια πολεοδομίας.(υπάρχει ΦΕΚ αν σε ενδιαφέρει να στο βρω). Οπως λέει και ο Νικηφόρος παραπάνω, ειναι άξιον απορίας το οτι θέλει να βάλει τις φιάλες στη ταράτσα ενω ειναι στον πρώτο όροφο ο τύπος. Εκτός αν το μπαλκόνι του ειναι ανύπαρκτο αλλά και πάλι, ο λέβητας μπορει να μπει και εντός της οικείας και εξω να ειναι οι μπουκάλες (να τις χωρίζει δηλαδη η τοιχοποιία) 2. Ναι υπάρχουν λέβητες φυσικού αερίου που ειναι συμβατοί με το υγραέριο 3. Εφόσον είναι κοινόχρηστη η ταράτσα, μπορεί να βάλει τις νόμιμες μπουκάλες, χωρίς να σε ρωτήσει. Ειναι σα να βάζει ηλιακό θερμοσύφωνα. Το οτι εσύ έχεις τον αέρα δεν σημαίνει κάτι. Αν αποφασίσεις να χτίσεις είναι άλλο ζήτημα. Ελπίζω να σε κάλυψα
  8. Δυστηχώς τα 3 παππούδια ειναι άνω των 80. Οι υπόλοιποι ειναι σε μεγάλο βαθμό νέοι άνθρωποι αδιάφοροι για το τι συμβαίνει εξω απ τη πόρτα τους. Επίσης θα εκπλαγεις αν σου πω οτι η πολυκατοικία βρίσκεται σε βόρειο προάστιο των Αθηνών ενώ στην πολυκατοικία οι 2 ενοικιαστές που υπάρχουν (έμαθα χθες οτι οι 2 ειναι ενοικιαστές, νόμιζα οτι ηταν όλοι ιδιοκτήτες) πληρώνουν 60 και 90 τετραγωνικά χωρις θέρμανση 500 και 780 ευρώ αντίστοιχα!!!!!!!! (για την ιστορία και αυτοί δεν έχουν κάνει καν τον κόπο να ενημερώσουν τον ιδιοκτήτη τους)
  9. Όταν αγόρασα το σπίτι, υπήρχε κανονικά διαχειριστής, έβγαιναν τα κοινόχρηστα κανονικά, έβλεπες συνεργεία να έρχονται για συντήρηση, όλα φαινόντουσαν τέλεια. Κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης, ουσιαστικά τον πρώτο μηνα που αγόρασα το σπίτι, τα κοινόχρηστα τα έδωσε ο διαχειριστής σε εταιρία (έβγαλε ανακοίνωση για συνέλευση και πήγα μονο εγω και αυτός-20 διαμερίσματα η πολυκατοικία-). Εγω ακομα δεν έμενα εκει και το θεώρησα περίεργο απο πολυκατοικία 20 οικογενειών να θέλει να τη δωσει μονομερώς σε εμενα οπότε προφανως δεν ανέλαβα Η εταιρία, έβγαλε κοινόχρηστα 2 φορές και μετά εξαφανίστηκε, ενώ η ΔΕΗ έμαθα οτι έχει να πληρωθεί πάνω απο 1 χρόνο. Ξαφνικά απλώς κόπηκε το ρεύμα ενώ τα συνεργεία εψαχναν να δουν απο που θα πληρωθούν....μου χτυπησαν και εμένα τη πόρτα παρά το γεγονός οτι ξέρουν πως ειμαι καινούργιος, μπας και βρουν άκρη. Ο προην διαχειριστής δεν ανοίγει τη πόρτα του να ρωτήσω τι συμβαίνει αλλά όλοι γνωρίζουν πως μόνο 1-2 άτομα πλήρωναν κοινόχρηστα σε όλη τη πολυκατοικία τα τελευταία 3 χρόνια... Όσους βλέπω στη πολυκατοικία (όλα τα διαμερίσματα ειναι κατοικήσιμα και μένουν ιδιοκτήτες), δεν θέλουν ούτε να συζητάνε για το θέμα...Η φάση ειναι "άσε με ήσυχο, να κόψουν το κεφάλι τους". Ναι, προτιμάνε να ανεβαίνουν με τις σκάλες. Σε επικοινωνία μου με την ΔΕΗ, μου ειπαν οτι υπήρχε χρέος πάνω απο 1 χρόνο και πως αυτο το χρέος θα πάει κάποια στιγμη, τμηματικά σε όλη τη πολυκατοικία και σε εμένα φυσικά, παρά το γεγονός οτι έχω πληρωσει κανονικά κοινόχρηστα και έχω τις αποδείξεις!!!! Αυτό που κατάλαβα ειναι οτι κάποια στιγμη, σκοτώθηκαν όλοι μαζι σε κάποια συνέλευση, κάποιοι αποφάσισαν να μη πληρώνουν, άλλοι αδιαφόρησαν και φτάσαμε σε αυτό το σημείο, το οποίο προφανως δεν μπορουσα να γνωρίζω. Κανεις όσο έκανα έρευνα δεν μου χε πει για προβλήματα στη πολυκατοικία (γενικά ειναι καλοσυντηρημένη, ακομα και η καμπίνα του ανελκυστήρα φαίνεται οτι έχει αλλαχθει πρόσφατα)
  10. Τι να πω ρε παιδιά...Πήγα κι εγω σε διαμέρισμα που αγόρασα και ανακαίνισα και ενω όλα ηταν οκ, ανακαλύπτω πως έχουν δωσει τη διαχείριση το τελευταίο 6μηνο σε εταιρία που έχει εξαφανιστεί, έκοψαν τις προάλλες το κοινόχρηστο ρεύμα και το νερό, χρωστάνε οι περισσότεροι πάνω απο μια 10ετία κοινόχρηστα και δεν κουνιέται κανεις. Γριές ανεβαίνουν στον 5ο όροφο με τα πόδια. Κουδούνια δεν λειτουργουν πλέον, ενω για θέρμανση, ούτε λόγος. Κεραία εννοείται όχι αφου δεν υπάρχει ρεύμα. Το χειρότερο ειναι πως αδιαφορούν όλοι και κυρίος οι νέοι σε ηλικία. Καμία συννενόηση. Με το που τους λες κάτι, σου κλείνουν την πόρτα.
  11. Δεν θυμάμαι καθολου πόσοι ήταν οι υποψήφιοι. Μόνο πως ηταν 2 οι επιτυχόντες. Νομίζω ο ένας Αθηναίος ο άλλος Θεσσαλονικιος (κοπέλες και οι δύο). Μη σε πάρω και στο λαιμό μου :D Κατά τα άλλα, ναι θεωρητικά είναι αρκετοί. Πρακτικά όπως σωστά έγραψες, δεν υπάρχουν τα χρήματα για να τους πληρώσουν. Έτσι οι περισσότεροι είτε παίρνουν μαζί τους μαθητευόμενους που πάνε αφιλοκερδώς για να αποκτήσουν την εμπειρία είτε απλά χρησιμοποιούν τις λίγες δωρεάν ώρες που τους δίνουν για να κάνουν τις εργασίες τους. Τι να κάνουν και αυτοί. Η κρίση έχει επηρεάσει τους πάντες.
  12. E πάντα 3-4 το πολύ να πέρναγαν. Πέρσι πέρασαν 2. Λογικό κιόλας. Υπερκορεσμένος κλάδος. Ελάχιστοι οι Κωφοί που θα πληρώσουν έναν διερμηνέα, λίγες οι ώρες που δινει το υπουργείο για τη δωρεάν διερμηνία. Πολλοί το κάνουν μόνο απο μεράκι.
  13. Καλημέρα φιλαράκι μου. Αποφάσισες να δώσεις τελικά? Πάρε το λινκ και ενημερώσου:-) http://www.sdeng.org.gr/#!interpreters Kάτω κάτω έχει τη προκύρηξη. Εξετάσεις θεωρητικού μέρους στη Θεσσαλονίκη στις 24/5 και εξετάσεις πρακτικού στις 30-31/5 Καλή επιτυχία.
  14. Θα δώσεις? Το αποφάσισες?? :-)
  15. Noμίζω ένας απο Αθήνα και ένας απο Θεσσαλονίκη. (την Αθηναια τη γνωρίζω. Οντως εξαιρετική νοηματηστρια. Τον άλλο επιτυχόντα όχι)
  16. Ενημερώνω ότι έχουν αλλάξει πλέον οι εξεταστικές επιτροπές στις εξετάσεις επάρκειας. Τα ποσοστά επιτυχία παραμένουν σχετικά χαμηλά, αλλά αυτό που δε μπορούν να καταλάβουν οι περισσότεροι, ειναι πως δεν αρκεί να γνωρίζεις σχετικά καλά τη γλώσσα αλλά και να έχεις μπει στο πνεύμα της κοινότητας των Κωφών. Κοινός αν δεν έχεις επαφή με άτομα που έχουν ως μητρική γλωσσα τη νοηματική τα πράγματα είναι δύσκολα. Σε ότι αφορά τη διερμηνεία ισχύει η επταμελής επιτροπή. 2 πέρασαν στις τελευταίες εξετάσεις
  17. Καλησπέρες. Υπάρχει κάποιο update της συγκεκριμένης κορυφαίας εφαρμογής?
  18. χαχαχα..με τον τροπο που το έγραψες νομιζα οτι εννοουσες οτι υπάρχουν και ειδικές εξετάσεις για βαρήκοους διερμηνείς και έκατσα και το έψαξα. Θυμάμαι μια διερμηνέα στην ΕΡΤ που ειναι βαρήκοη (μου διαφεύγει το ονομά της) Συγχαρητήρια πάντως για την επάρκεια. Ειναι μεγάλη επιτυχία. Οσο για τη διερμηνεία θέλει τρομερή υπομονή. Θα τα καταφέρεις με μεγάλη θέληση (7μελη επιτροπή και νομιζω οτι βλέπει τα βιντεο και η Λαμπροπουλου η κάνω λάθος??)
  19. Kαλά οι εξετασεις διερμηνείας ειναι άπιαστες. Αν τις πέρασες μπράβο σου. Σου βγάζω το καπέλο. Αλλά και επάρκια να πέρασες πάλι το ιδιο. Ασχετο αλλά οι Κωφοι δε μπορουν να δωσουν διερμηνεία.
  20. Διορθώνοντας το τελευταίο μου μήνυμα, οι συνέντευξη πλέον για τους Κωφους-Βαρυκοους αντικαταστάθηκε με κείμενα και εικόνες (μονο το βιντεο λειπει), αφού ακούοντες διαμαρτυρήθηκαν πως οι εξετάσεις ηταν πολυ εύκολες για Κωφους που δεν ειχαν άλλωστε τελειώσει σχολείο Κωφών ή η μητρική τους γλώσσα ηταν η νοηματική.
  21. Φίλε τα WIDEX και τα Phonak θεωρούνται εξαιρετικά. Το θέμα ειναι εσύ τι βαρηκοΐα έχεις και πως τα νιώθεις. Υπάρχουν ας πουμε εξακάναλα που λειτουργούν καλύτερα από 20κάναλα. Ανάλογα πως τα νιώθεις ειναι και πως έχεις συνηθίσει τον ήχο :-) Πχ κάποιοι προτιμούν τον ήχο "ραδιοφωνικό".. Y.Γ- Θεωρω τη γνωση της νοηματικής απαραίτητη για τους Κωφούς. Υπάρχουν πάντως 2 ειδών εξετάσεις επάρκιας για όσους δε το ξέρουν. Οι εξετάσεις οι κανονικές που ειναι αρκετά δύσκολες και θα δυσκολέψουν περισσότερο και αυτές που αφορουν Κωφους- Βαρυκοους και είναι απλά μια συνέντευξη.
  22. RAVER ένας λογος για να θέλει κάποιος να βγάλει το μενου της vodafone για παράδειγμα είναι επειδή ειχε επιδότηση.Θέλει να πάρει ένα ericsson βρε αδελφέ αλλα δεν το γουστάρει με το live menu και το κουμπάκι δεξιά να σε βάζει κατευθείαν στο νετ(χρεωσεις ειναι αυτές). Είναι και θέμα εγωισμού πολλές φορές...Τους τα σκάω που τους τα σκάω, τουλάχιστον θέλω το κινητό μου όπως θα πρεπε να ειναι...Τα περισσότερα κινητά με λογισμικό εταιρίας κινητής, δεν μπορουν ας πουμε να έχουν ως ηχο κλήσης το αγαπημένο τους mp3...πρέπει να το κατεβάσουν απ το live....δεν ειναι κοροιδία;-) Oταν κάποιος πουλάει μια συσκευή ωφείλει να την πουλάει και με τα 2 λογισμικά και να αφηνει τον πελάτη να διαλέγει...πιστεψε με...δεν θα υπηρχε πωληση κινητου με άλλο λογισμικο εκτος του εργοστασιακού... Μέχρι προπερσι τα sharp πουλαγαν σαν τρελά..Εκπληκτικά κινητά.Μονο που ειχαν τις μισες δυνατότητες τους, οχι απλά κλειδωμένες, αλλα τις ειχαν αφαιρέσει εντελώς...
  23. To θεμα που απασχολει τον περισσότερο κοσμο με sony ειναι το πως θα βγαλει τα ανεπιθυμητα λιγοσμικα που κοτσαρουν οι εταιρίες και να περάσουν το εργοστασιακό... Υπάρχει τέτοιος τρόπος χωρις να μπουμε στην διαδικασία του νταβιτσι που ειναι εξαιρετικά πολυπλοκο?
×
×
  • Create New...