Jump to content

Gr_God

Members
  • Δημοσιεύσεις

    72
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by Gr_God

  1. Μην πανικοβάλλεσαι. Μου έχει κάνει δέμα και 3 εβδομάδες να φανεί από το dispatched στην Ελλάδα.
  2. Για το ταχυδρομείο του Πειραιά, δεν ξέρω τι έγινε πριν 8 χρόνια, αλλά τώρα είναι μακράν το αυστηρότερο. Αυτό μπορεί να είναι πολύ εκνευριστικό όταν πας να στείλεις εσύ δέμα, διότι δεν δέχονται καν να παραλάβουν αν δεν είναι τυλιγμένο σε χαρτί συσκευασίας ή αν το κουτί έχει έστω κι ένα λογότυπο πάνω, που είναι γελοίο, αλλά 4 χρόνια τώρα παραλαμβάνω κατ'ελάχιστο 3 δέματα την εβδομάδα κι δεν έχει χαθεί ποτέ ούτε ένα, απλό ή συστημένο. Εκτός αυτού, τα συστημένα που παραλαμβάνω από το κατάστημα, οι ίδιοι μου δίνουν μαχαιράκι να τα ανοίξω κατά την παραλαβή και να τα ελένξω. Απλό δέμα να χαθεί, άντε κι έγινε. Το έχασαν, το έκλεψαν, το έφαγαν, κάτι. Συστημένο που φαίνεται ακριβώς που έχει εισαχθεί τελευταία φορά, με τίποτα. Εκτός του ότι φαίνεται ακριβώς που ήταν όταν χάθηκε και για πλάκα βρίσκεται ο υπαίτιος, είναι αυτόματα ασφαλισμένο για την ελάχιστη αποζημίωση, αλλά και ο καταστηματάρχης υποχρεούται να σε αποζημιώσει πλήρως από την στιγμή που δεν παρέλαβες. Μην τα ρίχνετε όλα στα ΕΛΤΑ, κι εμένα μου έχει έρθει δέμα που ήταν π.χ. 1 μπαταρία μέσα αντί για 2 και δεν την είχε βάλει ο Κινέζος, την έστειλε μόνη της μετά. Κι αν όπως λένε μερικοί το δέμα δείχνει ανοιγμένο (μην τρελαθούμε, φαίνεται), ζητάς να το ανοίξεις εκεί πριν υπογράψεις ή δεν παραλαμβάνεις καν. Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται κι έχουν απόλυτο δίκιο. Για κάντε καμία στροφή στο Aliexpress λέω γω, που δεν παίρνει καν χρήματα το κατάστημα πριν παραδοθεί το δέμα, να δείτε πως δεν θα "χάνεται" τίποτα...
  3. Ναι. Newsmy/Newman είναι ο κατασκευαστής, N1 είναι το μοντέλο.
  4. Θεωρητικά ναι, είναι "λάθος". Όχι όμως πως δεν επιτρέπεται. Όλα τα Newman έχουν το ίδιο IMEI. Και τα ZTE V970 το ίδιο, όπως και δύο Star που έχω, κι ένα UMI X1, συν ένα Jiayu G3, αλλά κι ένα Lenovo P700i. Μιλάμε για 7 μοντέλα εδώ κι μόνο ένα παραπάνω (σε εμένα άγνωστο) βρέθηκε να έχει αντιστοίχως 2 IMEI. Οπότε το "όλα" που λες είναι αυτομάτως λάθος και μάλλον το ακριβώς αντίθετο ισχύει, δηλαδή αυτά με 2 ΙΜΕΙ είναι η εξαίρεση, λυπάμαι. Όπως είπα, δύο IMEI βάζουν πλέον μόνο όταν μπορεί να πραγματοποιήσει κλήσεις και από τις 2 κάρτες ταυτόχρονα το κινητό. Και με ένα Google search το βρίσκεις αυτό και ποιά κινητά έχουν/δεν έχουν δύο IMEI, δεν είναι δα κι επιστήμη.
  5. Ένα IMEI έχει και στην συσκευασία και μέσα στο αυτοκόλλητο. Τα περισσότερα έχουν ένα, ειδικά τα νεότερα Android. Δύο IMEI έχουν μόνο όσα έχουν δύο φυσικές κεραίες και μπορούν ταυτόχρονα να πραγματοποιήσουν κλήσεις και από τις 2 κάρτες. Έχω δει και κινητό με 2 IMEI που δεν μπορούσε να κάνει κλήσεις και από τις 2 κάρτες ταυτόχρονα, αλλά αυτό ήταν η εξαίρεση νομίζω. Δεν το έχω πολυπαρατηρήσει κιόλας.
  6. Κι εγώ (κι όλοι υποθέτω) ένα έχουν.
  7. Αφού γράφει ξεκάθαρα "firmware install" και πως έχει Ελληνικά. Αφού η stock ROM δεν έχει Ελληνικά (και δεν έχει, την έχω δοκιμάσει), περνούν άλλη. Δεν τίθεται θέμα συζήτησης. Οι "αριθμοί έκδοσης" είναι άσχετοι, απλά δείχνουν σε ποιά stock ROM έχουν βασιστεί. Όσες έχω δει ήταν 1.0.9 με 3.0.13 Kernel. Και όλα τα Κινέζικα καταστήματα χρησιμοποιούν την ίδια ROM. V7.0 Mod by DC έχουν signature όλες οι ROM και από τα 4 καταστήματα που γνωρίζω (Banggood, etotalk, Merimobiles και Pandawill), άρα μιλάμε για ακριβώς την ίδια ROM, ούτε καν μεταλλάξεις της. Ούτε τον κόπο να αλλάξουν το signature δεν έχουν κάνει. 1. Όσες θέλεις. Δεν έχει καμία σημασία. 2. Δεν είναι ένας φορτιστής που από πρίζα που βγάζει έξοδο USB; Εκεί το βάζεις. Το άσπρο πρέπει να είναι ο αντάπτορας που θα κάνει την πρίζα Ευρωπαϊκή διπολική για να μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις. 3. Λυπούμεθα! Αλλά εξάλλου κλασσικό Android είναι. Αν έχεις απορίες, Google.
  8. Πάρε το από το Banggood που είναι το φτηνότερο όλων, έχει κανονικά ROM με Ελληνικά και παίζει μία χαρά. Όλοι την ίδια χακαρισμένη ROM περνάνε, και το Merimobiles, απλά το Banggood δεν την χρεώνει.
  9. Από τις 9 ως τις 14 έχει αργία η EMS. Το ίδιο ακριβώς με το ταχυδρομείο. Έχουν βγάλει το PayPal από το απλό ταχυδρομείο γιατί θα στείλουν τα δέματα σε 20 ημέρες. Κάνουν και 3-4 εβδομάδες να φτάσουν, δεν προλαβαίνουν να παραδοθούν εντός των 45 ημερολογιακών ημερών που έχει όριο το PayPal και θα τρελαθούν στα dispute.
  10. Airmail και οπλίσου με υπομονή. EMS και με τύχη. DHL και φλερτάρεις με ένα 200άρι τελωνείο.
  11. Ναι. Τώρα όσον αφορά την σύγκριση με το Sony, δεν μπορώ να σου πω, είναι και υποκειμενικά πράγματα αυτά. Διάβασε το thread και θα δεις τι λένε και οι άλλοι. Εγώ από την ποιότητα του Ν1 είμαι πολύ ευχαριστημένος.
  12. Όχι. To τελωνείο ή όχι δεν αφορά το site, αφορά το τελωνείο και μόνο. Με απλό ταχυδρομείο κάνει 20-25 ημέρες. Αλλά τώρα θα κάνει παραπάνω, έχουν γιορτές εκεί.
  13. Στο Banggood περιλαμβάνεται στην τιμή, όπως και το handsfree.
  14. Κι εγώ αυτό έκανα, αλλά partition 55MB δεν έχω. Τι να πω. Κάνε το ξανά ίσως;
  15. Κάτι δεν πάει καλά εκεί. Εμένα δεν υπάρχει τέτοιος χώρος, μόνο 2.5GB εσωτερική και η SD. Μάλλον πρέπει να χρησιμοποίησες παλιά ή λάθος μέθοδο για το repartitioning.
  16. Έχει στις ρυθμίσεις μία που λέει "Store location" και έχει "Ενεργοποιημένο/Απενεργοποιημένο". Στο "Ενεργοποιημένο" εμένα χρησιμοποιεί την εξωτερική SD ενώ στο άλλο την εσωτερική.
  17. Ναι, η ROM έχει Ελληνικά, από εκεί το πήρα κι εγώ. Με την stock ROM το πρόβλημα με το +30 παραμένει, αλλά φτιάχνεται, κάπου πίσω υπάρχουν οδηγίες. Για το handsfree δεν ξέρω, δεν το έχω δοκιμάσει και δεν μπορώ να το κάνω τώρα, σε 15-20 μέρες που θα γυρίσω εκεί που είναι και τα ακουστικά... Οι επαφές αν τις έχεις περάσει σε ένα Google account μπορείς να τις περάσεις αυτόματα. Εξαρτάται σε τι μορφή είναι τώρα, υπάρχουν δεκάδες τρόποι να τις μετατρέψεις.
  18. Ακριβώς γι'αυτό το λέω. Και ναι, μία εξ'ολοκλήρου Κινέζικη εταιρία μπορεί να φτιάξει εφάμιλα (και καλύτερα) προϊόντα από μία Γερμανική, Αμερικάνικη, Ταϋλανδέζικη ή οποιονδήποτε άλλων συμφερόντων εταιρίας. Όπως σωστά έθεσες, όλα είναι θέμα προδιαγραφών και κόστους. Φυσικά ένα Κινέζικο κινητό των 30€ δεν είναι iPhone ή S3, αλλά από την άλλη ένα των 200€ άνετα συγκρίνεται με ένα ίδιας αξίας οποιασδήποτε άλλης εταιρίας - αν μη τι άλλο, και με πολύ ακριβότερα, καθώς το κόστος R&D, παραγωγής και το επιθυμητό περιθώριο κέρδους για μία εξ'ολοκλήρου Κινέζικη εταιρία είναι πολύ χαμηλότερο από μίας Ευρωπαϊκής/Αμερικάνικης, που τους επιτρέπει να είναι πολύ πιο ανταγωνιστικοί (προς το παρόν έστω). Αντιστοίχως, μία Γερμανική/Αμερικάνικη εταιρία μπορεί άνετα να φτιάξει μία "μπουρούχα" των 30€ για να αποκτήσει θέση σε αυτό το κομμάτι της αγοράς, η οποία να είναι πολύ χειρότερη από όλα τα αντίστοιχα Κινέζικα προϊόντα. Απλά έχει κολλήσει στον κόσμο η "ρετσινιά" πως ότι Κινέζικο είναι..."Κινέζικο", οπότε αυτομάτως νομίζουμε ότι όλα είναι κατώτερα από τα υπόλοιπα αντίστοιχά τους, δίχως αυτό να αληθεύει προς το παραμικρό, για οποιοδήποτε προϊόν και αν μιλάμε. Όμως, μία σοβαρή εταιρία (Lenovo, Newman, ZTE, οποιαδήποτε άλλη) πρέπει να καλύπτει συγκεκριμένα πρότυπα και προδιαγραφές για να βγάλει προϊόντα, έστω και αν στοχεύουν μόνο στην (τεράστια) Κινέζικη αγορά. Επίσης, οι ξένες εταιρίες δεν πήγαν στην Κίνα μόνο για το εργατικό και ενεργειακό κόστος, που είναι μεν πολύ μικρότερο αλλά υπάρχει και το θέμα της μεταφοράς και διανομής στον πλανήτη, αφού οι "πλούσιες" αγορές είναι αυτές της Αμερικής και της Ευρώπης. Πήγαν γιατί τα πρότυπα λειτουργίας είναι πολύ χαλαρότερα. Οπότε δυστυχώς αν νομίζεις ότι επειδή η εταιρία είναι Χ συμφερόντων τα πρότυπα στο εργοστάσιό που χρησιμοποιεί θα είναι επίσης Χ συμφερόντων και όχι Κινέζικα, δυστυχώς απατάσαι οικτρά... Αν τώρα πας να αγοράσεις κλώνο του iPhone με 40€ και το συγκρίνεις με το original, ε ναι, εκεί μιλάμε ευθέως για "Κινεζιές".
  19. Γενικώς Smartphone με 4+ ιντσες οθόνη, Κινέζικο, "Ευρωπαϊκό" ή οτιδήποτε άλλο, ότι μπαταρία και να έχει το να μην το φορτίζεις κάθε 2 μέρες είναι στην πράξη κοντά στο αδύνατο για κάποιον που το χρησιμοποιεί στο έπακρο. Το Newman μετά βίας βγάζει 2 ημέρες χρήση, αλλά αυτό με όλα αναμμένα και ποτέ ούτε reboot. Εσύ μας λες ότι θα έχεις κλειστά τα πάντα, ακόμα και την 2ρη SIM, συν ότι το κλείνεις το βράδυ. Λογικά έτσι 3-4 ημέρες χρήση θα τις βγάζει. Αλλά που το τρομερό όταν το σβήνεις το βράδυ να το συνδέσεις για να φορτίσει κιόλας; Εγώ κάθε βράδυ το φορτίζω, αδειάσει δεν αδειάσει. Δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας για εμένα όταν μιλάμε για αξιοπρεπή κινητά. Ηλεκτρονικά είναι, δεν αυτοκαταστρέφονται. Και τα Lenovo, και τα Newman, και τα ZTE, και τα Jiayu, αλλά και τα Sony, Samsung, iPhone - όλα Κινέζικα είναι. Και το Lenovo και το iPhone αν σου πέσει, το πιο πιθανό είναι να κομματιαστεί και ας κάνει το 2ρο όσο 2 μισθοί. Εδώ είναι το thread για το Newman N1, διάβασε πιο πίσω το τι λένε για την ποιότητά του και βγάζεις ένα συμπέρασμα για αυτό. Για τα Lenovo δεν μπορώ να σε βοηθήσω προσωπικά.
  20. Εγώ προσωπικά όχι, δεν νομίζω, αλλά δεν είσαι τόσο έμπειρος σαν κι εμένα, που από το 2000 κάνω 10 παραγγελίες τον μήνα από το εξωτερικό. Έχω πέσει σε περίπτωση (ίσα με 10 φορές) να μην δουλεύει καθόλου το tracking εκεί και να φαίνεται κατ'ευθείαν στα ΕΛΤΑ για παράδειγμα. Το ότι το ταχυδρομείο το παρέλαβε πάει να πει ότι ο πωλητής το έστειλε, δεν τα βγάζει από το κεφάλι του, ούτε σε έκλεψε. Άρα, και να φταίει κάποιος, δεν είναι αυτός. Σε κάθε περίπτωση, κάνεις υπομονή και περιμένεις ένα λογικό χρονικό περιθώριο για να φτάσει. Αν δεν φτάσει, τα λεφτά σου δεν θα χάνεις έτσι κι αλλιώς. Το άγχος, οι βιαστικές κινήσεις και η ανυπομονησία δεν βοηθάνε όταν παραγγέλνεις πράγματα από την άλλη άκρη του κόσμου και διαλέγεις και τον πιο αναξιόπιστο τρόπο αποστολής στην χειρότερη χρονική περίοδο. Αυτή την περίοδο όπως σου είπα και παραπάνω, είναι λογικό να περιμένεις ότι θα αργήσει, είναι η χειρότερη περίοδος για να αγοράσεις κάτι από Ασία. Αλλά με απλό ταχυδρομείο, σε 10 ημέρες δεν θα έφτανε, οποιαδήποτε περίοδος και αν ήταν αυτή. Τέσπα, εύχομαι να το παραλάβεις σε 2-3 εβδομάδες χωρίς πρόβλημα και να γελάμε όλοι μαζί για όσα καθόμαστε και γράφουμε τώρα.
  21. Εντάξει, αφού σου είπε ότι έφυγε 14/1, τι θέλεις να σου στείλει, ανάλυση για το που βρίσκεται, χώρο, ράφι, θέση και συντεταγμένες GPS; Πως υποθέτεις πως αυτός μπορεί να ξέρει που ακριβώς βρίσκεται, όταν μιλάμε για απλό ταχυδρομείο; Δεν έχουν το ίδιο logistics με τις courier που φαίνεται ακριβώς που μπαίνει και βγαίνει το δέμα. Έπρεπε απλά να περιμένεις να φτάσει, 10 ημέρες και προ της Κινέζικης πρωτοχρονιάς με απλό ταχυδρομείο είναι ουτοπικό νούμερο.
  22. Δυστυχώς ισχύει. Άπαξ και ανοίξει dispute, αμέσως ο πωλητής (που δεν είναι χαζός) θα το κάνει escalate στο paypal και θα βάλει το tracking number. Αφού το tracking number ισχύει και ο πωλητής υποστηρίζει 30-40 ημέρες για παράδοση, το paypal στην καλύτερη των περιπτώσεων (αν δεν το κλείσει αμέσως) θα περιμένει να το κλείσει με το που φανεί ότι παραδόθηκε μετά από Χ ημέρες. Άπαξ και το κλείσει, τέλος, δεν ανοίγει ξανά για κανένα απολύτως λόγο, ενώ αφού έχει γίνει escalate, δεν μπορείς να αλλάξεις τον λόγο σε καμία περίπτωση. Δεν ανοίγουμε dispute για ψύλλου πήδημα, είναι εργαλείο για να μην χάνουμε τα χρήματά μας από απατεώνες, όχι για να γκρινιάζουμε για το παραμικρό που θα μπορούσαμε να ρωτήσουμε με ένα απλό e-mail.
  23. Τραγικά λάθος κίνηση. Αν ανοίξει dispute, που το δικαιούται μία φορά, και το κατάστημα δώσει λειτουργικό tracking number, τότε θα κλείσει αυτομάτως. Όταν παραλάβει, αν συμβαίνει το οτιδήποτε, δεν μπορεί να ανοίξει ξανά για κανένα λόγο! Βασικά είναι απλό δέμα, οπότε το tracking μάλλον δεν είναι και πολύ σόι. Κοίταξέ το μέσα από το track-trace.com με direct. Αλλιώς περίμενε καμία εβδομάδα και κοίτα μέσω ΕΛΤΑ.
  24. Δεν νομίζω, από merimobiles ήταν αγορασμένο, το θυμάμαι γιατί από εκεί παράγγειλε και το Newman. Κοίτα, του Newman η κάμερα είναι καλύτερη. Και το Newman όμως αν πας να το συγκρίνεις με καμία καλή ψηφιακή ή κανένα Sony των 500€, προφανώς δεν έχει ελπίδα, πόσο μάλλον το ZTE. Δεν είναι αισχρή του ZTE, όπως σε κάτι Alcatel των 50€, αλλά η διαφορά της ποιότητας με το Newman φαίνεται. Τώρα αν υπάρχει ROM που να βελτιώνει την ποιότητα των φωτογραφιών, πάω πάσο, δεν το έχω ακούσει.
  25. Ελλατωματικό από την μεριά του ότι έτριζε σαν παιδικό παιχνίδι, έστω, το δέχομαι. Αλλά ελλατωματική κάμερα και να βγάζει μέτριας ποιότητας φωτογραφίες, πολύ αμφιβάλλω. :) Αν είχε πρόβλημα, το πολύ πολύ να μην έπαιζε, αλλά όχι ότι θα έβγαζε κακές φωτογραφίες. Απλά του Newman είναι κάπως καλύτερη.
×
×
  • Create New...