Jump to content

ermis2014

Members
  • Δημοσιεύσεις

    5
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Αξιολογήσεις

    0%

ermis2014's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Από οτι βλέπω η νομοθεσία θεωρεί υπεύθυνη την πλατφόρμα για την είσπραξη του φπα όχι τον πωλητή οπότε στην πλατφόρμα πρέπει να αποτανθεί κάποιος αν υπάρξει θέμα. Έτσι και αλλιώς σε αυτή θα αποτανθεί κάποιος που έχει διένεξη με τον πωλητή σε κάποιο θέμα. Το μήνυμα που του έστειλα και την απάντηση την βλέπει η πλατφόρμα σε περίπτωση αντιδικίας και αποφασίζει. Οπότε αν σε περίπτωση που ήταν υπεύθυνος προσπαθούσε να υπεκφύγει της ευθύνης η πλατφόρμα θα μου επέστρεφε το ποσό το οποίο θα παρακρατούσε από τα λεφτά που δίνει στον πωλητή.
  2. Διαβάζοντας κάποια ποστ σχετικά με τον αριθμό IOSS πριν καν έρθει το δέμα και εγώ ζήτησα από τον πωλητή στο ali να μου δώσει απόδειξη με τον αριθμό αυτόν και η απάντηση ήταν να αποτανθώ στην πλατφόρμα για κάτι τέτοιο. Λογικά είτε το ebay είτε το ali είναι υπεύθυνα και από αυτά ζητάμε την επιστροφή του φπα αν διπλοχρεωθούμε.
  3. Την στάνταρ αποστολή του αλί έχω στην παραγγελία και έρχεται μέσω Ολλανδίας. Τώρα εάν έχει γράψει στο δέμα τον αριθμό IOSS δεν το γνωρίζω ακόμα θα φανεί όταν έρθει το δέμα και από το εάν μου ρίξουν το φπα και το χαράτσι των ελτα. Απόδειξη έχω πάρει αλλά στην απόδειξη γράφει αναλυτικά ότι έχει πληρωθεί 24% φπα αλλα δεν αναφέρει κανένα αριθμό IOSS
  4. Αν και το δέμα από αλι έχει έρθει Ελλάδα ακόμα δεν έχει περάσει τελωνείο και διαβάζοντας κάποια μηνύματα έστειλα στον πωλητή μήνυμα να μου αποστείλει απόδειξη που να αναγράφει τον αριθμό ISSO αν τυχόν υπάρξει θέμα και μου χρεώσουν πάλι τον φπα αλλά το κυρίως θέμα ότι ότι θα φάω και το χαράτσι των ελτα. Μου απάντησε να απευθυνθώ στην πλατφόρμα.... you can ask help for the platform service. Άρα ο πωλητής βγαίνει από την εξίσωση. Η όποια συνεννόηση πρέπει να γίνει με το ali.
  5. Περιμένω από το αλι ένα δέμα μέσω Ολλανδίας αξίας 24€. Ψάχνοντας τι θα γίνει βρήκα αυτό .... https://www.alimaniac.com/aliexpress-articles/aliexpress-will-automatically-collect-vat-from-1-7-thanks-to-ioss-registration/ Με λίγα λόγια αναφέρει πότε το αλι εισπράττει και πότε όχι το φπα. Με λίγα λόγια για δέματα από Κίνα μέχρι 150€ τον προεισπράττει. Οπότε πως θα χρεώσουν εδώ φπα εκ νέου. Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο ο φπα αλλά το τέλος που κοπανάει μαζί με αυτόν το ταχυδρομείο και το οποίο το αλι δεν βλέπω να επιστρέφει στον αγοραστή.
×
×
  • Create New...