Jump to content

Bobono

Members
  • Δημοσιεύσεις

    13
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About Bobono

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 6

Bobono's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Φήμη

  1. Ναι έχει. Προ φόρου εποχής και όταν υπήρχε η ατέλεια των 22 ευρώ, είχα παραγγείλει με DHL express και UPS από εξωτερικό. Για δέματα με δηλωμένη αξία μικρότερη των 22 ευρώ δεν είχα πληρώσει τίποτα για εκτελωνισμό αν και τα μεταφορικά ήταν αρκετά ευρώ και το σύνολο έβγαινε πάνω από 22 ευρώ (στις DHL και UPS ετικέτες που ήταν κολλημένες στα πακέτα, φαίνονταν μόνο η δηλωμένη, δε φαίνονταν πουθενά το κόστος των μεταφορικών).
  2. Γεια σας Θέλω να παραγγείλω ένα δέμα από ένα μαγαζί εκτός Ευρώπης (Σιγκαπούρη ή Ρωσία). Το κόστος με τα μεταφορικά είναι 60 ευρώ. Ο αποστολέας χρησιμοποιεί μόνο DHL express και δεν εισπράττει το VAT. Οπότε ο φόρος (24% των 60 ευρώ=14.4 ευρώ) θα εισπραχθεί όταν το δέμα φτάσει Ελλάδα. Αυτό που με απασχολεί, είναι το κόστος εκτελωνισμού. Βάσει του τιμοκαταλόγου της DHL express, το κόστος εκτελωνισμού για δέματα αξίας έως 150 ευρώ, είναι 115 ευρώ. Αυτό σημαίνει τώρα που καταργήθηκε η ατέλεια των 22 ευρώ, για ένα δέμα κάτω των 22 ευρώ απαιτούνται 115 ευρώ για εκτελωνισμό? Παρακαλώ να μου πείτε αν έχω καταλάβει σωστά γιατί το θεωρώ τρελό να πληρώσω 115 ευρώ εκτελωνισμό για δέμα αξίας 60 ευρώ ή ακόμα περισσότερο για δέματα αξίας μικρότερης των 22 ευρώ μέσω ιδιωτικών κούριερ. Αν κάποιος έχει εμπειρία με την DHL express ή την UPS παρακαλώ να ενημερώσει. Σας ευχαριστώ.
  3. Άγγελε, τελικά το Αγγλικό πέρασε σήμερα τελωνείο. Μέσα σε 2 ήμερες ήρθε από Αγγλία με Royal Mail και 20 ημέρες περίμενε για τελωνείο. Τώρα πρέπει να πάει στο ΚΔ Αττικής, από εκεί στη Μονάδα Διαλογής Θεσσαλονίκης, μετά στη Μονάδα Διανομής Ανατολικής Θεσσαλονίκης και μετά στο ταχυδρομείο. Αν καταφέρω και το παραλάβω μέσα στην επόμενη εβδομαδα καλά θα είναι. Ήθελα να σε ρωτήσω, ένα πακέτο από ευρωπαϊκή χώρα (πχ. Γερμανία) χωρίς tracking number, κάνει περισσότερο καιρό να φτάσει (από τη χώρα στο σπίτι) σε σχέση με όταν έχει tracking number? Σε ευχαριστώ.
  4. Nαι αυτό που λες γίνεται με τις ειδοποιήσεις. Προσωπικά μόλις τσεκάρω ότι έχει φτάσει ταχυδρομείο, πηγαίνω και το παίρνω. Δε κάθομαι να περιμένω πότε θα έρθει η ειδοποίηση. Περιμένω και εγώ ένα μικρο πακέτο από Γερμανία αλλά χωρίς tracking number (ούτε για το εσωτερικό μου δώσανε κάτι). Για να πω την αλήθεια αν δεν έρθει μέχρι τις 16/6 που είναι η προθεσμία, θα ανοίξω θέμα στο ebay και θα ζητήσω πλήρης επιστροφή χρημάτων. Πάντως πιστεύω ότι τα δέματα που δεν έχουν tracking number αργούν περισσότερο από αυτά που έχουν. Σου εύχομαι καλή τύχη με το δικό σου.
  5. Κοίτα καi εγώ εξυπηρετούμε από την ΜΔ ανατολικής Θεσσαλονίκης (κάτω τούμπα) αλλά ο ταχυδρόμος αφήνει ειδοποίηση μια με τρεις μέρες μετά την άφιξη του δέματος στο τοπικό ταχυδρομείο, αλλά αφήνει. Επίσης χτυπάει και το θυροτηλέφωνο αν κάποιο γράμμα έρθει. Η μόνη φορά που άργησε κάτι πολύ (μια εβδομαδα και κάτι) από τη ΜΔ ανατολικής Θεσσαλονίκης ήταν τοτε που μολύνθηκαν κάμποσοι εργαζόμενοι λόγω κορωνοπαρτι. Τώρα έχω και εγώ περίπτωση που μου στάλθηκαν έγγραφα χωρίς tracking number από Αγγλία με Royal Mail και έκαναν 1-1.5 μήνα να μου έρθουν από την Αγγλία στο σπίτι μου (παράδοση από ΕΛΤΑ). Παρεμπιπτόντως το γερμανικό δε βλέπω να λειτουργεί στα ΕΛΤΑ αλλά και ούτε στο DEUTCHE POST.
  6. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου σχετικά με το Αγγλικό δέμα. Κάτι τελευταίο. Αν ένα ευρωπαϊκό δέμα δεν έχει tracking number και έχει σταλθεί ως απλό, πιστεύεις ότι αργεί περισσότερο σε σχέση με το αν έχει tracking?
  7. Τελικά μια εβδομάδα μετά ακόμα να περάσει τελωνείο. Εύχομαι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ή μέχρι τις 6/5 όποτε και θα έχουμε πιάσει ένα μήνα αναμονή στο τελωνείο, κάτι να γίνει.
  8. Καλησπέρα κύριε Άγγελε, περιμένω δυο μικρά δεματάκια μεσώ των ΕΛΤΑ. Το ένα από Πολωνία και το άλλο από το Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία). Ενώ το δέμα από Πολωνία (RR385093953PL) προχωράει κανονικά, αυτό από την Αγγλία έχει κολλήσει (RN252986496GB). Ήθελα να ρωτήσω βάσει της εμπειρίας σας, τι κατάστασή επικρατεί με τα δέματα από Ηνωμένο Βασίλειο. Αργούν μόνο λόγω τελωνείου ή δίνεται και προτεραιότητα στη διαχείριση των δεμάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση? Ευχαριστώ.
  9. [/color] Δεν ξέρω αν μένεις Ανατολική Θεσσαλονίκη, αν ναι, τοτε θα περιμένεις και εγώ δε ξέρω πόσο γιατί η μονάδα διανομής ανατολικής Θεσσαλονίκης έκλεισε λόγω κορωνοπάρτι των εργαζομένων. Προσπάθησα να βγάλω άκρη παίρνοντας τηλέφωνα στο Ωραιόκαστρο αλλά τίποτα. Το μόνο που μου είπαν ότι η μονάδα διανομής άνοιξε την προηγούμενη Παρασκευή, ότι θα πάρει κάμποσο καιρό ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση, ότι προτεραιότητα έχουν τα δέματα τα οποία ήταν μέσα στη μονάδα διανομής όταν έκλεισε και ότι έχει μαζευτεί αρκετό στοκ στο Ωραιόκαστρο. Το δέμα μου είναι ήδη 10 μέρες στη διαλογή. Είχε κλείσει από διαλογή μια μέρα πριν κλείσουν τη διανομή (γκαντεμιά). Αν ξέρεις τίποτα περισσότερο, πες μου. Σε νεότερη επικοινωνία με Ωραιόκαστρο, η μονάδα διανομής είναι ανοιχτή αλλά δεν έχει προσωπικό. Από αυτή την Παρασκευή θα μπούνε οι εργαζόμενοι. Οπότε από Δευτέρα να περιμένουμε εξελίξεις.
  10. Καλησπέρα, περιμένω ένα δέμα σαν δώρο από φίλο στην Αμερική. Το δέμα περιέχει μεταχειρισμένες πλαστικές φιγούρες και στάλθηκε με την USPS Priority Mail Express International. Το βάρος του δέματος είναι 3.5 κιλά με διαστάσεις 45 x 30 x 22 m. Στην ταμπέλα της USPS, έχει δηλωθεί σαν δώρο και με τιμή 50$. Δεν αναγράφεται πουθενά το κόστος των μεταφορικών. Δεν περιέχονται αποδείξεις γιατί δεν πλήρωσα για τις φιγούρες. Το δέμα θα παραδοθεί στην Ελλάδα από τα ΕΛΤΑ courier. Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος τι πρέπει να περιμένω στο τελωνείο? Θα μου ζητήσουν να πληρώσω φόρος και να αποδείξω την αναγραφόμενη τιμή?
  11. Το Κέντρο Διανομής Ανατολικής Θεσσαλονίκης ανέστειλε τη λειτουργία του επειδή οι εργαζόμενοι έκαναν κορωνοπάρτι (λόγω της εθελουσίας εξόδου) και καμιά δεκαργιά κόλλησαν. Υπήρξε μια ανακοίνωση η οποία έλεγε ότι το πάρτι έγινε 26/2 και το κέντρο έκλεισε για 14 μέρες (δεν διευκρινίζονταν από πότε μετριούνται αυτές οι 14 μέρες). Μια άλλη ανακοίνωση έλεγε ότι το κέντρο έκλεισε στις 7/3. Επιπλέον δεν διευκρινίζονταν που θα πηγαίνουν τα δέματα από το Κέντρο Διαλογής Θεσσαλονίκης στο Ωραιόκαστρο. Θα πηγαίνουν στο Κέντρο Διανομής Δυτικής Θεσσαλονίκης στη Σταυρούπολη ή θα παραμείνουν στο Κέντρο Διαλογής ώσπου και εάν ανοίξει το Κέντρο Διανομής Ανατολικής Θεσσαλονίκης ? Η μόνη πληροφορία που υπήρχε στην ανακοίνωσή ήταν ότι θα κινητοποιηθεί έκτακτο προσωπικό και τα ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές. Κατά τη γνώμη μου, το πιο πιθανό είναι τα δέματα να κάτσουν στο Κέντρο Διαλογής μέχρι να ανοίξει το μολυσμένο Κέντρο Διανομής. Πάντως το δέμα μου κάθεται στο Κέντρο Διαλογής στο Ωραιόκαστρο για μέρες αν και η κατάσταση του είναι "κλείσιμο από Κέντρο Διαλογής". Περιμένω πότε θα φορτωθεί στο μεταφορικό μέσο. Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω, παρακαλώ να μας ενημερώσει. Ευχαριστώ. Νεότερα: Πήρα τηλέφωνο σήμερα το πρωί στη γραμμή εξυπηρέτησης των ΕΛΤΑ (800 11 82 000) και μου είπαν ότι η διανομή θα γίνει όταν και αν ανοίξει το Κέντρο Διανομής Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Πήρα τηλέφωνο στην Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΛΤΑ Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία είναι μαζί με το Κέντρο Διανομής Δυτικής Θεσσαλονίκης, και μου είπαν αυτά που λέει η ανακοίνωση (για έκτακτο προσωπικό και τα ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές) και ότι θα πάρει κάποιες μέρες μέχρι να αρχίσει η διαδικασία. Δηλαδή υπομονή μέχρι και εγώ δε ξέρω πότε. Ένα μεγάλο μπράβο στους εργαζομένους του Κέντρου Διανομής Ανατολικής Θεσσαλονίκης για αυτό που πέτυχαν!!!!!!!!
  12. Γεια σας. Έχω ένα γράμμα (μικρό φάκελο) το οποίο στάλθηκε από Αμερική με USPS. Με βάση το tracking number (UA936265137US) στο site της USPS, έχει φτάσει πιθανότατα στην Αθήνα στις 2/2. Tο tracking number ξεκινάει από UΑ και τελειώνει σε US και βάζοντας το στο site των ΕΛΤΑ, δεν υπάρχει καμία καταχώρηση. Βάσει των εμπειριών των μελών, θα ήθελα να ρωτήσω: - αν το γράμμα θα εμφανιστεί στο site των ΕΛΤΑ κατά την άφιξη του στην Ελλάδα και αν θα μπορώ να δω τις κινήσεις του γράμματος στην Ελλάδα μέσω του site των ΕΛΤΑ - αν πρόκειται να εμφανιστεί στο site των ΕΛΤΑ , πόσες μέρες θα χρειαστεί να γίνει αυτό μετά την άφιξη στην Αθήνα Σας ευχαριστώ.
  13. Γεια σας. Έχω ένα πακέτο το οποίο στάλθηκε από Αμερική με USPS. Με βάση το tracking number (UM089323923US) στο site της USPS, έχει φύγει από Αμερική στις 25/7. Από τότε έχουν περάσει 15 μέρες, δεν υπάρχει κανένα νέο σχετικά με την άφιξη του στην Ελλάδα και ανησυχώ. Tο tracking number ξεκινάει από UM και τελειώνει σε US και βάζοντας το στο site των ΕΛΤΑ, το ιστορικό δεν είναι διαθέσιμο. Βάσει των εμπειριών των μελών, θα ήθελα να ρωτήσω: - αν το δέμα θα εμφανιστεί στο site των ΕΛΤΑ ή της USPS κατά την άφιξη του στην Ελλάδα και αν θα μπορώ να δω τις κινήσεις του δέματος στην Ελλάδα μέσω του site των ΕΛΤΑ - αν ο ταχυδρόμος θα αφήσει ειδοποίηση ή αν θα αφήσει το δέμα στην είσοδο της πολυκατοικίας λόγω της μορφής του tracking number (UM) - για το πόσες μέρες ακόμη θα πρέπει να περιμένω μέχρι να αρχίσω να ανησυχώ και να επικοινωνήσω με τον πωλητή ώστε να ρωτήσει τη USPS για το δέμα Σας ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...