Jump to content

Wisdom

Members
  • Δημοσιεύσεις

    8
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by Wisdom

  1. Ναι, κανένα πρόβλημα.
  2. Λοιπόν, επειδή και εγώ ήμουν από τους χρήστες που δεν είχαν καταλάβει το συγκεκριμένο θέμα καλά, μετά από διαφώτιση που έλαβα από τον platijet (ας είναι καλά) ξεστραβώθηκα! Χρησιμοποιούσα εδώ και κάποιες εβδομάδες το D880 και όποτε ήθελα να πάρω τηλέφωνο από την άλλη κάρτα πάταγα το γνωστό κουμπάκι στο πλάι, άλλαζα primary κάρτα και έκανε αυτόματη επανεκκίνηση. Νόμιζα ότι αυτή ήταν η σωστή διαδικασία. ΛΑΘΟΣ. Αυτό το κάνεις μόνο για να αλλάξεις την πρωτεύουσα κάρτα (πρακτικά η κάρτα στην οποία θέλεις να έχεις ρυθισμένα wap, internet, MMS κλπ κλπ) κάτι που σπανίως θα σου χρειαστεί. Όταν θέλεις απλά να τηλεφωνήσεις από την άλλη κάρτα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πληκτρολογήσεις τον αριθμό που θέλεις να πάρεις, ή να τον επιλέξεις από τον τηλεφωνικό κατάλογο και πατώντας το γνωστό κουμπάκι απλά εναλλάζει την ενεργή κάρτα (toggle) και αυτό το βλέπεις στο κάτω μέρος της οθόνης από το ποια κάρτα είναι φωτισμένη. Η διαδικασία αυτή γίνεται εν ριπή οφθαλμού, αμεσότατα, χωρίς επανακκίνηση και μπερδέματα με primary κάρτες κλπ. A, και να μην το ξεχάσω, ο platijet μου έβαλε και τα ελληνικά στο Samsung και τώρα είμαι μια χαρά :D Thanks platijet :)
  3. Άσχημα νέα. Πήγα σε εξουσιοδοτημένο service της samsung, και συγκεκριμένα στο Omnitech στο Μαρούσι, όπου μου είπαν ότι δεν αναλαμβάνουν οποιαδήποτε υποστήριξη-αναβάθμιση συσκευών samsung που δεν έχουν αγοραστεί από Ελλάδα! Τηλεφωνήσαμε μαζί στην ίδια τη samsung Ελλάδας και μου είπαν ότι η πολιτική αυτή υπάρχει για να μην ενισχύουν την "παραεισαγωγή", να αγοράζουν δηλαδή Έλληνες από το εξωτερικό κινητά για να τα βρίσκουν πιο φτηνά. Το πρόβλημά μου όμως εμένα είναι ότι το κινητό το αγόρασα από την Αφρική όπου ήμουν για επαγγελματικούς λόγους και μου ήταν απολύτως απαραίτητο. Πώς μπορώ τώρα εγώ να εγκαταστήσω ελληνικά; Πρέπει να ξαναπάω στην Αφρική; Παράλογα μου φαίνονται εμένα όλα αυτά και καθόλου μα καθόλου επαγγελματικά. Τέλος πάντων, επειδή ως γνωστόν στην Ελλάδα τίποτα δεν γίνεται όπως πρέπει, αν κάποιος φίλος από το forum ξέρει κάποιον τρόπο να εγκαταστήσω την ελληνική γλώσσα στο κινητό ας μου τον πει με ένα προσωπικό μήνυμα, γιατί αλλιώς θα αναγκαστώ να την αλλάξω τη συσκευή. Ευχαριστώ πολύ.
  4. Μόλις πήρα κι εγώ το D880 για χρήση κυρίως στο εξωτερικό με 2 SIM (ελληνική και ξένη). Αν και εξοικειωμένος εδώ και χρόνια με Nokia, δεν συνάντησα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Θα ήθελα βέβαια να είχε δυνατότητα βιντεοκλήσης (3G) και WiFi για εύκολη σύνδεση στο Inernet, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα. Οι υπόλοιπες δυνατότητές του είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές και σε πολλά σημεία μάλιστα είναι πιο γρήγορο και αξιόπιστο από το Nokia 6120 Classic που έχω και το οποίο κάθε τρεις και λίγο θέλει restart για να συνέλθει. Γενικώς το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όποιον παιδεύεται με 2 κινητά. Πιστεύω μάλιστα πως σύντομα και οι άλλες εταιρείες θα πρέπει να ακολουθήσουν με παρόμοια dual μοντέλα. Το αγόρασα όταν ήμουν έξω και δυστυχώς δεν έχει ελληνικά. Μετέφερα όλες τις επαφές μου σχετικά εύκολα μέσω bluetooth αλλά το κακό είναι ότι οι επαφές μου είναι με ελληνικούς χαρακτήρες τους οποίους διαβάζει μεν, αλλά δεν μου δίνει τη δυνατότητα της εύρεσης. Δηλαδή για να πάρω κάποιον τηλέφωνο πρέπει να κάνω scroll όλο το phonebook αλφαβητικά μέχρι να τον βρω. Επίσης δεν μπορώ να γράψω SMS στα ελληνικά. Έψαξα στα sites της Samsung αλλά δεν βρίσκω τρόπο να εγκαταστήσω την ελληνική γλώσσα. Μήπως ξέρει κάποιος τίποτα να με βοηθήσει; Ευχαριστώ προκαταβολικά :)
  5. Κάπου άκουσα ότι μπορούμε να αντικαταστήσουμε την αυτόματη εκφώνηση ονομάτων κλπ με αντίστοιχη που ξέρει να προφέρει σωστά τα ελληνικά ονόματα (το εργοστασιακό voice είναι για γέλια όταν προσπαθεί να εκφωνήσει ελληνικά). Ξέρει κανείς πώς γίνεται αυτό και πού μπορούμε να βρούμε την αντίστοιχη εφαρμογή; Ευχαριστώ :)
  6. Φίλε cybernec δεν ξέρω πώς να σε ευχαριστήσω! Ακολούθησα τις οδηγίες σου και έφτιαξε! Μου πήρε λίγο χρόνο μέχρι να καταλάβω πως το default passkey είναι 0000 (και όχι 1111 ή 1234 που προσπαθούσα) αλλά η ουσία είναι ότι τώρα δουλεύει και πάλι και γλύτωσα και το hard reset που θα πήγαινε στο βρόντο! 1000 ευχαριστώ και να σε έχει ο Θεός καλά να βοηθάς κι άλλους! :)
  7. Όχι βέβαια. Πλοήγηση κάνω από το αυτοκίνητο που δεν έχω PC. Έχω φάει τον κόσμο να βρω τι φταίει και δεν μπορώ :(
  8. Έχω ένα MDA Compact (Qtek-S100) με Windows Mobile 2003 SE + Fortuna Slim BT GPS. Μετά από ένα από τα συνηθισμένα soft reset το pda μου αρνείται να επικοινωνήσει πλέον με το GPS. Συγκεκριμένα το soft reset έγινε κατά λάθος επειδή αποσυνέδεσα το PDA από το USB charger πριν το βγάλω από την πρίζα (το έχω ξαναπάθει αρκετές φορές). Ενώ λοιπόν μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα κανένα πρόβλημα με το GPS για μήνες άψογης χρήσης, μετά τίποτα! Δεν φταίει το Destinator γιατί δοκίμασα και με άλλα προγράμματα που χρησιμοποιούν GPS, όπως το Ozi Explorer. Το βλέπει σαν συσκευή Bluetooth (την απεγκαθιστώ και την εγκαθιστώ κανονικά), ενώ το PC μου με bluetooth USB "βλέπει" τόσο το PDA όσο και το GPS. Δεν έχω πειράξει τίποτα στις ρυθμίσεις σύνδεσης (COM5, 38400, NMEA) αν και μετά την εμφάνιση του προβλήματος δοκίμασα και άλλες θύρες και ταχύτητες χωρίς αποτέλεσμα. Tόσο το PDA, όσο και το GPS δεν είχαν κάποια πτώση. Τα leds μπαταρίας και σήματος του GPS πρασινίζουν κανονικά, αλλά το τρίτο led που δείχνει ενεργή επικοινωνία με το Destinator δεν ανάβει. Ενώ λοιπόν όλα φαίνονται να λειτουργούν κανονικά το GPS δεν επικοινωνεί με το PDA! Το μόνο περίεργο που παρατήρησα είναι ότι στα Bluetooth settings του PDA, στο tab COM Ports όταν κάνω edit το Slim BT GPS δεν βρίσκει καμία διαθέσιμη Port (και η παρένθεση είναι κενή). Βέβαια για να πω τη μαύρη αλήθεια δεν θυμάμαι αν αυτό ήταν έτσι και πριν το πρόβλημα αφού δεν είχε χρειαστεί να το ψάξω. Προσπαθώ να αποφύγω πάση θυσία το hard reset καθότι με τα Windows Mobile 2003 SE θα είναι μαρτύριο να ξαναεγκαταστήσω όλα τα προγράμματα, τις επαφές, το ημερολόγιο και τα personal settings απο την αρχή, οπότε κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη. Σημειωτέον ότι η χρήση που του κάνω είναι 80% πλοήγηση, 10% organizer, 10% games (δεν το χρησιμοποιώ ως τηλέφωνο) οπότε χωρίς το GPS ουσιαστικά καθίσταται άχρηστο. Καμιά ιδέα κανείς;
×
×
  • Create New...