Jump to content

dimips

Members
  • Δημοσιεύσεις

    27
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About dimips

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 3

dimips's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Φήμη

  1. dimips

    Sony Xperia XZ1

    Μη το κάνετε root δεν έχει βγει τίποτα stable.
  2. dimips

    Sony Xperia XZ1

    Όσοι θέλετε τέλειο ήχο και τέλειο noice canceling πάρτε τα sony nc 750 από τη Sony το site 49.50.euro. προσοχή είναι μόνο για sony συσκευές.
  3. dimips

    Sony Xperia XZ1

    Η Sony από τότε που βγήκε το τηλέφωνο το μόνο που πρόσθεσε είναι το image distortion με μια επιλογή στις ρυθμίσεις κάμερας που ανάθεμα αν κάνει δουλειά. Όλες οι άλλες ενημερώσεις, αν και στην ώρα τους ήταν απλά service packs, που πλέον με το Oreo για τους κατασκευαστές δεν είναι τίποτα να τα ενσωματώσουν. Το πρόβλημα της κάμερα είναι ότι δεν υπάρχει σταθεροποιητής ois ή eis. Αν το στεριώσεις κάπου βαλεις το ss στο 1 και παίξεις με iso βγάζει καλές φωτό. Κάτι που βέβαια δεν είναι πρακτικό.
  4. dimips

    Sony Xperia XZ1

    Ήρθε νέο update το security patch Ιανουαρίου. Ήταν περίπου 260mb, άρα καμία επιπλέον αλλαγή ή fix δεν έφερε κι απ' το λίγο που το σκάλισα.
  5. dimips

    Sony Xperia XZ1

    Σοβαρά τώρα; Δεν είναι αυτά σοβαρά θέματα της συσκευής;; Και όχι δε το πουλάω, δε ψήνομαι να χάσω 100 ευρώ μέσα σε ένα μήνα. Φανμπόι δεν είμαι θα λέω τα μειονέκτημά του μέχρι να βελτιωθεί, αν βελτιωθεί . Το φανμποϊλίκι κουράζει, όχι το να λες τα μειονεκτήματα μιας συσκευής σε ένα τεχνολογικό φόρουμ για να τα γνωρίζουν όσοι ψάχνουν στο Google και στα φόρουμ τι παίζει αν ενδιαφέρονται να το αγοράσουν ή έχουν κάποιο θέμα. Αλλιώς καλύτερα να μην υπήρχαν τα φόρουμ να μπαίναμε στο site της Sony να κάναμε καρδούλες. Και όχι δεν είναι σε pixel μόνο αυτά τα features. Πλέον είναι σε όλα τα smartphone πλην της Sony που τα είχε και τα έβγαλε. Δε χρειάζομαι το buy & sell έχω πάρα πολλές αξιολογήσεις σε άλλο forum αν θέλω να το πουλήσω. Δε γράφω εδώ για να γεμίσω ποστς. Σε αυτό το forum είμαι για να συζητάω για την συσκευή συγκεκριμένα και να βοηθάω ή να με βοηθάνε με θέματα της, όπως με τον οδηγό που έγραψα για αλλαγή firmware. Έγραφα για τα μειονεκτήματα σε προηγούμενα ποστ αλλά με πέρασαν για κανένα που μπήκε να κράξει, και τα αγόρασαν, αλλά βλεπω έτρεξαν να τα πουλήσουν.
  6. dimips

    Sony Xperia XZ1

    Η κάμερα για όσους ελπίζουν δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Έχει απ' τις χειρότερες φωτογραφίες που έχω δει σε smartphone τέτοιας κατηγορίας. Οι λεπτομέρειες είναι ανύπαρκτες. Το πιο αστείο βέβαια είναι η μπροστά κάμερα που βγάζει που και που τα κεφάλια σαν αυγά. Επίσης στα βίντεο το orientation έχει θέματα. Τραβάς πλάγια και στο βγάζει κάθετα γυρισμένο και τρέχα γύρευε. Η sony αν είναι να βελτιώσει το οτιδήποτε θα το κάνει μόνο στο επόμενο μοντέλο που θα βγει με πίσω το fingerprint scanner και θα μπορεί να πουλήσει στην αμερικανική αγορά καθώς απαγορεύεται εκεί να λειτουργεί αν είναι στο πλάι λόγο πατέντας. Επίσης λείπουν πολλά σημαντικά features απ' το software που είναι πολύ αισθητή η απουσία τους. Raise to wake, double tap to wake, ambient display, night mode οθόνης, διπλές εφαρμογές με τα accounts και πάει λέγοντας. Δύο σπαστικά θεματάκια είναι που πετάει που και που μια ξεμπαρκη δόνηση και που ενώ σκρολάρεις πατιουνται συχνά σύνδεσμοι ή ότιδηποτε άλλο που τυχαίνει εκείνη την ώρα να βρίσκεται εκεί που θες να σκρολάρεις. Κατά τα άλλα κομπλέ κινητό αν στοίχιζε κάνα 250ρι.
  7. dimips

    Sony Xperia XZ1

    Κι εγώ περιμένω τις εντυπώσεις σου λόγο του ότι είχες s8. έχει μερικά προβλήματα με το focus και μετά με την επεξεργασία κατά τη διάρκεια λήψης και μετά από τα drivers και το software. Μπορεί μία στις εκατό να βγάλει πολύ καλή αν τα κουμπώσει όλα σωστά. Βέβαια μπορεί να μην είναι hardware το θέμα αλλά δε σημαίνει πως θα βελτιωθεί με κάποιο update. Η έκδοση κάμερας είναι του 2015. Αν και έχει βγάλει μερικές νέες εκδόσεις κάμερας τις οποίες βρίσκεις στο apkmirror αλλά δε μπορείς να τις κάνεις εγκατάσταση. Η sony στο επόμενο τρίμηνο έρχεται με νέα σχεδίαση μικρότερων bezel σε όλα της τα τηλέφωνα XA2 XZ2 και fingerprint πίσω ώστε να μπει και στην Αμερικάνικη αγορά που απαγορεύεται να λειτουργεί αν είναι στα πλάγια. Μπορεί γι αυτό να σπρώχνει τις ναυαρχίδες της τώρα έτσι. Έπεσε μεγάλη λάσπη από τους reviewers για τα bezels. Ας ελπίσουμε να μη το ξεχάσει σύντομα το xz1, γιατί δεν υπάρχει καν κοινότητα που να ασχολείται με rom στο xda για το τηλέφωνο αυτό.
  8. dimips

    Sony Xperia XZ1

    Παιδιά για κάμερα ή 150 ευρώ πάνω, δηλαδή 550 και πάτε σε s8 ή πολλά παραπάνω για iPhone-pixel 2-mate 10-v30 κλπ. Τα lg g6-p10-xz1-one plus 5- mi 6 κλπ που κυμαίνονται στα 400 είναι μέτρια σε κάμερα. Το Sony είναι σε όλα τα features εκτός επεξεργαστή, από μέτριο προς καλό, αλλά τουλάχιστον έχει λίγο απ' όλα τα καλά μέσα, και είναι στα 400 ευρώ καινούργιο. Κι εγώ σκέφτομαι να το δώσω με συν 50 ευρώ όπως προείπα για να πάρω one plus 5 αλλά και το One plus 5 είναι μέτριο σε όλα εκτός επεξεργαστή και λίγο κατώτερο σε μερικά όπως σε ήχο που το xz1 έχει διπλά stereo ηχεία. Η κάμερα μου φάνηκε πιο καθαρή στο One plus 5 αλλά πολύ μικρές διαφορές που μπορεί να ήταν και λόγο διαφοράς τεχνολογίας οθόνης και στο ότι το sony στην εφαρμογή φωτογραφιών του κάνει διπλάσιο zoom και φαίνονται πιο πολύ οι παραμορφώσεις.
  9. dimips

    Sony Xperia XZ1

    Δοκίμασα αλλά δεν αλλάζει κάτι. Δοκίμασα μέχρι και μια Modded της google camera που δούλεψε για 2-3 φωτογραφίες. Εκεί ήταν καλύτερα τα πράγματα, αλλά δε κράτησε για πολύ, μετά από λίγο έβγαζε forced closed. Επίσης δε μπορείς να ανοίξεις άλλη κάμερα από το κουμπάκι δίπλα μόνο αυτή της sony.
  10. dimips

    Sony Xperia XZ1

    Δε βελτιώνεται ότι και να κάνεις είναι θέμα software και post processing. Ο θόρυβος, το grain και το unsharpening.
  11. dimips

    Sony Xperia XZ1

    Εγώ σκέφτομαι να πάω σε one plus 5 πάντως, μόνο και μόνο για τις τόσα χαρακτηριστικά που προσφέρει το software του, δε ξέρω ακόμη.
  12. dimips

    Sony Xperia XZ1

    Αλλιώς από μόνοι σας αν χρησιμοποιήσετε τον οδηγό που έγραψα πριν. Εγώ από της cosmote το firmware έφυγα και πήγα στο Γερμανικό. Τέλος, πάντων, πως είναι η εμπειρία σας με το τηλέφωνο μετά από τόσο καιρό; Αρνητικές ή θετικές; Θα θέλατε να το αλλάξετε με κάποιο άλλο;
  13. dimips

    Sony Xperia XZ1

    Δεν υπάρχουν roms και ούτε νομίζω να βγουν σύντομα. Μόνο αν το συμπεριλάβουν στο lineage os. Αλλά νομίζω χαλάει κατά πολύ η ποιότητα της καμερας με το που ξεκλειδώσει
  14. dimips

    Sony Xperia XZ1

    Λοιπόν απ' ότι βλέπω βέβαια την ενημέρωση του Δεκεμβρίου την πήραν όλα περίπου τα firmware, αλλά ας το γράψω εδώ να υπάρχει, μήπως μελλοντικά τον παίξει η cosmote και δεν δίνει συχνά updates: 1. από εδώ κατεβάζεις το xperifirm : https://forum.xda-developers.com/crossdevice-dev/sony/pc-xperifirm-xperia-firmware-downloader-t2834142 Στη συνέχεια το ανοίγεις και επιλέγεις το xz1, βρίσκεις την generic DE και πας κάπου δεξιά που σου λέει και τη κατεβάζεις. Όταν κατέβει ανοίγεις το φάκελο και κάνεις και Unzip στον ίδιο φάκελο και το partition για να υπάρχει και αυτό unziped. 2. Μετά από εδώ κατεβάζεις το Newflasher: https://forum.xda-developers.com/crossdevice-dev/sony/progress-newflasher-xperia-command-line-t3619426 Στη συνέχεια το βάζεις μόνο το newflasher.exe στο φάκελο του firmware 3. Ενεργοποιείς developer options και ενεργοποιείς στη συνέχεια το usb debug πως λέγεται αυτή η εντολή για να στο αναγνωρίζει το pc και τα πρόγραμμα newflasher. 4. Κατέβασε το xperia flashtool και το κάνεις εγκατάσταση για να σου περάσει μόνο και μόνο τα drivers που χρειάζονται στο pc, δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα από αυτό μετά. 5. Κλείνεις το κινητό. -Κρατάς πατημένο το volume down. -Συνδέεις το κινητό με το καλώδιο στον υπολογιστή. -Σου βγάζει το φωτάκι ότι συνδέθηκε. (αφήνεις το κουμπί) -Ανοίγεις από το φάκελο του firmware το newflasher.exe, αναγνωρίζει το κινητό (αν όχι κάτι απ τα προηγούμενα πήγε στραβά ή δεν έγινε) και ξεκινάς μετά στα δυο που σου βγάζει πατάς N (δηλαδή NO). Ξεκινάει και σου περνάει αυτόματα το firmware. 6. Εγώ καλού κακού αφού πέρασα το firmware, κατέβασα, εγκατέστησα και άνοιξα και το pc companion και πάτησα να μου κάνει repair software και μου ξαναπέρασε το firmware που πέρασα κανονικά. Αλλά δε χρειάζεται. Για την εγγύηση δε ξέρω σίγουρα, πάντως δε νομίζω ότι τη χάνεις, δεν υπάρχει λόγος να χάνεται η εγγύηση έτσι, απλά περνάς firmware. Δε ξεκλείδωσα κάτι, ούτε ζητάς κωδικό ξεκλειδώματος από τη sony. Άμα είναι να το πας για service πέρνα πάλι το firmware της cosmote ή όποια άλλη έχεις, έτσι κι αλλιώς κι αυτοί με το που το πάρουν στο service θα το κάνουν factory reset ή θα σου πουν να το κάνεις εσύ πριν το πας. Τα πάντα έχει το firmware, ίδιο σε όλα είναι μάλλον, επιλέγεις όποια γλώσσα θέλεις. Κι εγώ ελληνικά έχω. Μπορεί στη Γερμανία να αγαπιούνται με τη Sony γι' αυτό να τα παίρνουν όλα πρώτοι.
  15. dimips

    Sony Xperia XZ1

    Εγώ θα σας πρότεινα σε όσους γνωρίζετε το τρόπο να περάσετε το Generic DE το γερμανικό firmware που παίρνει πρώτο όλες τις αναβαθμίσεις.
×
×
  • Create New...