Jump to content

topi

Members
  • Δημοσιεύσεις

    8
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by topi

  1. Από την επιστολή που έλαβα: "Ο εκτελωνισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί με υπεύθυνη δήλωση του παραλήπτη ότι τα περιεχόμενα του αντικειμένου προορίζονται για προσωπική χρήση και ότι ο παραλήπτης αναλαμβάνει την ευθύνη για οτιδήποτε προκύψει, εφόσον οι ποσότητες που περιέχονται δεν υπερβαίνουν τις: 3 συσκευασίες ανά μικροδέμα για συμπληρώματα διατροφής 2 συσκευασίες για μέχρι 5 φάρμακα ανά μικροδέμα για φάρμακα μικρές ποσότητες καλλυντικών Στην περίπτωση που η ποσότητα που περιέχεται στο αντικείμενο υπερβαίνει τις παραπάνω ποσότητες, απαιτείται έγκριση από τον ΕΟΦ." Αντέγραψα ακριβώς αυτά που γράφει η επιστολή. Φαίνεται πως μέχρι αυτές τις ποσότητες, δε χρειάζεται έγκριση από τον ΕΟΦ και αρκεί η υπεύθυνη δήλωση του παραλήπτη ότι δεν εμπεριέχονται απαγορευμένες ουσίες και ότι προορίζεται για προσωπική χρήση. ;)
  2. Από την επιστολή που έλαβα: "Ο εκτελωνισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί με υπεύθυνη δήλωση του παραλήπτη ότι τα περιεχόμενα του αντικειμένου προορίζονται για προσωπική χρήση και ότι ο παραλήπτης αναλαμβάνει την ευθύνη για οτιδήποτε προκύψει, εφόσον οι ποσότητες που περιέχονται δεν υπερβαίνουν τις: 3 συσκευασίες ανά μικροδέμα για συμπληρώματα διατροφής 2 συσκευασίες για μέχρι 5 φάρμακα ανά μικροδέμα για φάρμακα μικρές ποσότητες καλλυντικών Στην περίπτωση που η ποσότητα που περιέχεται στο αντικείμενο υπερβαίνει τις παραπάνω ποσότητες, απαιτείται έγκριση από τον ΕΟΦ." Εγώ είχα ένα συμπλήρωμα διατροφής κάτω των 22 ευρώ και πλήρωσα 3 ευρώ που είναι το κόστος του ότι πέρασε απ' το τελωνείο.
  3. Μια παραγγελία από iherb (15 ευρώ) μου ζήτησαν με επιστολή από το τελωνείο να τους στείλω υπεύθυνη δήλωση ότι το κουτί περιέχει συμπληρώματα διατροφής/καλλυντικά για προσωπική χρήση, χωρίς απαγορευμένες ουσίες. Αργότερα μου ζήτησαν και απόδειξη paypal ενώ δεν αναφερόταν κάτι τέτοιο στην επιστολή που έλαβα. Έκαναν πάνω από ένα μήνα να το εκτελωνίσουν και πλήρωσα 3 ευρώ. Άλλη παραγγελία κάτω των 20 ευρώ, υποτίθεται ότι έφτασε στην Ελλάδα πριν δύο μήνες, αλλά δεν την έχω λάβει και δεν ξέρω αν έχει κολλήσει στο τελωνείο.
  4. Κι εμένα ακριβώς το ίδιο, εκφόρτωση από μεταφορικό μέσο, εδώ και δύο εβδομάδες.
  5. Ξέρει κανείς τι ημερομηνίες εκτελωνίζουν αυτές τις μέρες στην Αθήνα; Έχω δέμα από 10 Απριλίου (ήδη 5 εβδομάδες) και δεν το έχουν εκτελωνίσει ακόμα.
  6. Δοκιμάσατε να βάλετε το tracking number στο site του royal mail και δε δείχνει ότι παραδόθηκε; Εγώ όσες φορές έχω στείλει κάποιο δέμα στο εξωτερικό για επιστροφή, το site των ΕΛΤΑ δείχνει την πορεία του μέχρι να φύγει από την Ελλάδα και μετά την υπόλοιπη πορεία μέχρι την παράδοση τη δείχνει το site του ξένου ταχυδρομείου. Έχω εμπειρία για royal mail και usps μόνο. Γενικότερα, πάντα με περισσότερες λεπτομέρειες και ταχύτερο στην ανανέωση είναι το ταχυδρομείο της χώρας στην οποία βρίσκεται το δέμα τη δεδομένη στιγμή. Οπότε είτε αν έχουμε στείλει, είτε αν περιμένουμε ένα πακέτο, τσεκάρουμε τα ταχυδρομεία και των δύο χωρών.
  7. Μα αυτό έγραψα. Η ερώτησή μου απευθύνεται σε όσους λαμβάνουν συχνά πακέτα από το εξωτερικό. Έχω λάβει πολλές εκατοντάδες και μέσα σε 15 χρόνια έχουν σταματήσει στο τελωνείο το πολύ 5 πακέτα, ενώ τώρα σε δύο μήνες έχουν σταματήσει ήδη 2. Για αυτό αναρωτιέμαι αν είναι τυχαίο γεγονός ή αν έχει αλλάξει κάτι και πλέον σταματούν περισσότερα πακέτα.
  8. Έχετε προσέξει κάποια διαφορά με το τελωνείο τελευταία; Μέσα σε σχεδόν δύο μήνες έχουν σταματήσει 2 δέματα από Αμερική (usps priority). Το πρώτο πήγε στη Θεσσαλονίκη και ολοκληρώθηκε η διαδικασία πολύ γρήγορα, το δεύτερο είναι 10 μέρες στο αεροδρόμιο και δε φαίνεται να κουνιέται. Αναρωτιέμαι αν έχουν εντατικοποιήσει τους ελέγχους.
×
×
  • Create New...