Jump to content

tech_user

Members
  • Δημοσιεύσεις

    7
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by tech_user

  1. Ευχαριστώ φίλε bromiaris για τις πληροφορίες. 1. Αυτό με την "κιτρινίλα" στην οθόνη είναι πολύ ανεπαίσθητο, μπορεί να είναι και απλά και κάποιο "παιχνίδι" που κάνουν τα μάτια όταν κοιτάς έντονο λευκό φως. Βέβαια σε κάποια ξένο φόρουμ διάβασα για οθόνες amoled της samsung που εμφανίζουν κίτρινο χρώμα σε περιοχές ή και ολόκληρη την οθόνη, ελπίζω όμως ότι δεν είναι τέτοια περίπτωση. 2. Screen protector δε σκοπεύω να βάλω, εφόσον η οθόνη είναι από γυαλί και oleophobic. Τα δάχτυλα γλιστράνε πολύ ωραία πάνω στη οθόνη και σκοπεύω να την απολαύσω! 3. Το samsung kies το κατέβασα για να κάνω backup και μεταφορά των δεδομένων από την παλιά μου συσκευή, που ήταν επίσης samsung με android 4.2.2. Η πλάκα είναι ότι για android από έκδοση 4.3 και μετά, πρέπει να εγκαταστήσεις μια άλλη εφαρμογή της samsung που λέγεται smart switch. Δηλαδή δε μπορώ να χρησιμοποιήσω την ίδια εφαρμογή και για τα 2 κινητά της samsung! Επομένως μάλλον δε μπορώ να κάνω μεταφορά δεδομένων. Ευτυχώς είχα αποθηκεύσει το περιεχόμενο του προηγούμενου κινητού στον υπολογιστή (με την εφαρμογή εξερεύνηση των windows) -τις επαφές τις είχα αποθηκεύσει σε αρχείο vcf. Είχα κάνει και backup μέσω Google, οπότε ανέκτησα τα πάντα (εκτός από τα sms). Το κακό είναι, όπως διάβασα στην πολιτική απορρήτου της Google, ότι τις επαφές που ανεβάζουμε στο Google drive μπορεί να τις επεξεργάζεται -ξέρει δηλ όλους τους γνωστούς και φίλους μας. Ο big brother είναι εδώ! Πάντως γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με το κινητό. Ταχύτατο, όμορφο, πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης, εκπληκτική οθόνη. Και καλή κάμερα -κάτι που είναι σημαντικό για μένα. Επίσης η μπαταρία κρατάει πολύ. Φτου να μην το ματιάσω! :)
  2. Χαιρετώ την όμορφη και δυνατή παρέα του myphone forum! Είμαι ευτυχής νέος κάτοχος του J5 (2017) duos, και θα ήθελα λίγο τη βοήθειά σας: 1. Παρατήρησα κάτι περίεργο στην οθόνη: Όταν έχει λευκό χρώμα (πχ μια σελίδα του browser ή του viber) και το περιστρέψω από portrait σε landscape (ή και αντίστροφα), τότε για λίγα δευτερόλεπτα εμφανίζεται στο κέντρο της οθόνης μια "κιτρινίλα" ακαθόριστου σχήματος. Είναι βέβαια αχνή, αλλά ανησυχώ μήπως έχει κάποιο πρόβλημα που ενδεχομένως να χειροτερέψει. Το κινητό το βρήκα από skroutz σε χαμηλή τιμή (165 €), αλλά το κατάστημα που το πήρα έχει πολύ καλές κριτικές. Δε νομίζω επειδή τα δίνουν φτηνότερα να είναι προβληματικά... Ποια είναι η γνώμη σας; Έχει παρατηρήσει κανείς κάτι ανάλογο; 2. Επειδή είδα να γίνεται συχνά λόγος για screen protector, διάβασα ένα άρθρο: https://www.howtogeek.com/190107/does-your-smartphone-really-need-a-screen-protector/ όπου αναφέρει ότι γενικά είναι καλύτερα χωρίς screen protector γιατί οι οθόνες είναι πλέον από γυαλί που δε γρατζουνιέται εύκολα και είναι και oleophobic. Ίσως -λέει- να είναι καλύτερη μια θήκη, όταν χρειάζεται. Έχετε να συστήσετε κάποια; 3. Τι θα προτείνατε για backup των επαφών, πολυμέσων, μηνυμάτων κλπ του κινητού; Τον συγχρονισμό μέσω Google ή την αποθήκευση σε υπολογιστή (και με ποια εφαρμογή; ) Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
  3. Καλησπέρα Ήθελα να σας ενημερώσω ότι προ ολίγου διαπίστωσα ξαφνικά πως το τηλέφωνο επανήλθε, και το ίντερνετ κινείται σε φυσιολογικές ταχύτητες (10,5 Mbps). Χωρίς να κάνουμε τίποτα! "Δεν είναι θαύμα;" (όπως λέει και η διαφήμιση της Nova). Συνεπώς (αν δεν προκύψει κάτι, γιατί... φοβήθηκε το μάτι μας) δε χρειάζεται να έρθει αύριο τεχνικός. Πείτε μου μόνο αν θα πρέπει να τους ειδοποιήσω και αυτούς, ή θα τους ενημερώσετε εσείς. Για να δώσω σφαιρική εικόνα (και προς την κοινότητα του myPhone forum) θα πρέπει να πω ότι, πέρα από το ατυχές περιστατικό με τη βλάβη της γραμμής, η εξυπηρέτηση μέσω του φόρουμ ήταν καλή, και επίσης ότι ο τεχνικός που εγκατέστησε τη δορυφορική κεραία έκανε προσεγμένη δουλειά και ήταν καλά καταρτισμένος. Εύχομαι από δω και πέρα να μην υπάρξουν άλλα προβλήματα, και σας ευχαριστώ για την υποστήριξη.
  4. Τελικά μας ενημέρωσαν ότι δε μπορούν να έρθουν σήμερα, λόγω του καιρού. Κατανοητό, αν και μένω στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το πρόβλημα πάντως υπάρχει από την Παρασκευή το απόγευμα. Θα μπορούσε να το είχε δει κάποιος τεχνικός το Σάββατο, ή τη Δευτέρα (γιατί όχι και την Κυριακή). Δεν έχουμε ξαναμείνει τόσες μέρες χωρίς τηλέφωνο (με τον προηγούμενο πάροχο). Και κάτι άλλο: το τηλέφωνο που δίνετε για δωρεάν δήλωση βλάβης (τεχνική υποστήριξη), δεν μπορούμε να το πάρουμε από κινητό! Δηλαδή ενώ δε λειτουργεί το σταθερό τηλέφωνο, θα πρέπει να δηλώσουμε τη βλάβη από σταθερό (ή να καλέσουμε το 13831, όπου υπάρχει μεγάλη αναμονή, με άγνωστη χρέωση από κινητό).
  5. Το κινητό χθες ήταν ανοιχτό όλο το 24ωρο, εκτός από 1 περίπου ώρα (μετά τις 2μμ) λόγω μπαταρίας. Αν οι προσπάθειες επικοινωνίας έγιναν σε αυτό το διάστημα, φαίνεται ότι... επιβεβαιώνεται ο νόμος του Μέρφι. Πάντως σήμερα επικοινώνησαν μαζί μου, και περιμένουμε να έρθει τεχνικός στο διάστημα 1-4 μμ. Θα σας κρατάω ενήμερους. Ευχαριστώ.
  6. Γεια σας και πάλι Υπενθυμίζω ότι κατόπιν επικοινωνίας μας, περιμένουμε να μας ενημερώσετε για τη βλάβη στην τηλεφωνική γραμμή. Αισίως συμπληρώσαμε 3 εικοσιτετράωρα χωρίς τηλέφωνο, ενώ το ίντερνετ κινείται στις ίδιες χαμηλές ταχύτητες. Επίσης, όσοι μας καλούν νομίζουν ότι το τηλέφωνο χτυπάει -δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση ότι δε λειτουργεί. Ευχαριστώ
  7. Γεια σας Αρχικά ήθελα να συγχαρώ το myPhone forum και την κοινότητά του, για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν στους χρήστες, αλλά και τη Forthnet - Nova για την υποστήριξη μέσω αυτού του φόρουμ. Είμαι νέος συνδρομητής Forthnet - Nova 3play (στο σπίτι), και μένω Θεσ/νίκη. Στη μια εβδομάδα που έχει ενεργοποιηθεί η υπηρεσία γενικά ήταν όλα καλά, εκτός από μια φορά που διακόπηκε το ίντερνετ για λίγη ώρα. Από χθες το απόγευμα όμως νεκρώθηκε η τηλεφωνική γραμμή, ενώ το ίντερνετ διακόπηκε δυο φορές αλλά επανήλθε, έχοντας όμως πλέον πολύ χαμηλές ταχύτητες (2,5 Mbps download & 0,2 Mbps upload). Επικοινώνησα με την τεχνική υποστήριξη, όπου μου είπαν ότι το πρόβλημα δεν φαίνεται να είναι σοβαρό και θα το κοιτάξει τεχνικός. "Πιστεύουμε μέχρι Δευτέρα - Τρίτη να έχει λυθεί." Και τι θα κάνει η υπερήλικη μητέρα μου χωρίς τηλέφωνο μέχρι τότε; Δηλαδή αν ήταν σοβαρό πρόβλημα, πόσο καιρό θα έκανε να αποκατασταθεί; Στο γραφείο μου έχω double play από άλλο πάροχο εδώ και 5 χρόνια, και σε αυτό το διάστημα μόνο 2 φορές διακόπηκε το ίντερνετ, για διάστημα λίγων ωρών. Η Fothnet-Nova διαφημίζει ότι έχει αξιόπιστο δίκτυο, για αυτό και την επέλεξα. Ελπίζω να μην έκανα λάθος.
×
×
  • Create New...