Jump to content

roi

Members
  • Δημοσιεύσεις

    25
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by roi

  1. 1. Δε νομιζω οτι ειναι πια θεμα υψιστης προσωπικής αξιοπρέπειας / δικαιώματος να γνωριζουμε ποιος μας ενοχλεί. Υπαρχουν πολλοί - και πιο ευκολοι [και περισσοτερο δημοκρατικοι] - τροποι να διακόψεις / ανακοψεις / περιορισεις την προσβαση του ενοχλουντος / απειλουντος / παρακολουθουντος προς τα σενα,παρά να περιορισεις ενα βασικο δικαιωμα (που εν δυναμει μπορεις να κανεις κι εσυ χρηση του) [της ανωνυμιας] ακομα και απο εναν που το ασκει κακοβουλα. Το θεμα ειναι να μην ακυρώνονται / εξουδετερώνονται δικαιώματα καποιων,προκειμενου να εξυπηρετηθει η ησυχία καποιων αλλων. Ως γνησιος δημοκρατης,δεν (πρεπει να) επιθυμεις να περισταλλει το οποιο δικαιωμα καποιου αλλου (ακομα και αν θεωρεις πως σε βλάπτει),μα βρισκεις τροπους να μη σε ενοχλει. 2. Δε μιλαμε για απολυτη ανωνυμια εδώ. Μιλαμε για ψηγματα / ψευδαίσθηση ανωνυμιας - οπως ειπε καποιος αλλος συνδικτυος - μεσα σε μια κοινωνια που τεινει να φακελλοποιειται,να "νουμεροποιείται" στο βωμο της (κατ επιφασην) ασφαλειας,της μαζοποιησης / μαντρωσης / διαχειρισης μαζών. Προσωπικά,θα (αναγκαστώ να) ωθηθώ στην αγορά ξενης sim που δεν υποκειται σε ονοματοδότηση - οχι γιατι αρεσκομαι σε φάρσες ή θελω να κανω τις λοβιτουρες ή τις παρανομίες μου,- αλλα γιατι θελω να διαφυλάξω οσο μπορω την ανωνυμία μου απέναντι σε ξενους ή υπο έγκριση ανθρώπους....να αντισταθώ (οσο μπορω) στο αναπόφευκτο (φακελλωμα)
  2. Κρατώ αυτό μονο,γιατι με εκφράζει απόλυτα! Οπως και οι αποψεις του συγκεκριμενου συνδίκτυου - εχω αυξημενη την αισθηση της προσωπική ελευθεριας. Ειμαι κατα της αρσης της ανωνυμιας των καρτοκινητων,γιατι μου αφαιρειται το δικαιωμα να δινω οταν εγω θελω πληροφοριες που με αφορουν σε οποιον θελω,αν το θελω και οποτε θελω. Nα πω ενα (τραβηγμένο ισως) παραδειγμα: Μια περιπτωση ειναι π.χ αν εγώ γνωρισω μια γυναικα μεσω νετ ας πουμε και θελήσω να κρατησω τον έλεγχο της επικοινωνιας μεχρις οτου αποφασισω ΕΓΩ πότε και αν θα (πρεπει να) την εμπιστευτώ πληρως ωστε να της δωσω το νομιμο / καταχωρημένο με πληρη στοιχεια νουμερό μου. Αν τελικα για τον α ή βητα λογο το πραγμα δεν ευοδώσει στις αρχές (ή συμβει το οτιδηποτε αλλο),γιατι αυτη να εχει καποια στοιχεια μου? Αν δεν εχω προλαβει να δω τι καπνο φουμαρει,γιατι να της δωσω τη δυνατοτητα να εισβαλλει ισως καποια στιγμή (εν γενει απο εκδίκηση,απογοήτευση ή αλλο λογο) στην προσωπική μου σφαιρα,μαθαινοντας στοιχεια μου απο τον αριθμό μου? Ως γνωστόν,σε αυτη τη χωρα ειμαστε διαπλεκόμενοι. Κι αν - λεμε τωρα - εφοσον με την εν λογω δεν τα βρουμε και αυτή τυγχανει να εχει καποιο "κολλητο" στην εταιρεια κινητης που ειμαι εγώ (ή ακομα να εχει άκρες στη εισαγγελία και με ενα απλο τηλεφωνηματακι [της εισαγγελιας] να μαθει στοιχεια μου απο το νουμερό μου)τι ποιο ευκολο να βρει στοιχεια μου - και ενδεχομενως μετα να με βλαψει (με την οποια ερμηνεια μπορει κανεις να προσδώσει στον ορο "βλάψει")? Κοινώς: μεχρι να εμπιστευτεις καποιον,δεν του δινεις αρκετες πληροφορίες για σενα. Αν ομως,εισαι τηλεφωνικώς ανωνυμος,εξασφαλιζεσαι και απο ενδεχομενα "αντιποινα". Αν δεν εισαι ανωνυμος,γιατι να ζεις με μια υποψία πως καποιος / ποια μπορει δυνητικά να εισβαλλει σε τμημα της προσωπικής σου σφαιρας,στο οποιο δεν του εδωσες (ακομη) οικειοθελώς προσβαση?... Κοινως,η ανωνυμια σε προφυλασσει απο την κακοηθεια.... Ειδα πως εστιάστηκε πολύ στο θεμα της φάρσας ως δικαιολογημα για την αρση της ανωνυμιας. Το να προβαλλεται αυτο ως (σχεδον) πρώτιστος / εξοχως σπουδαιος λογος αρσης της ανωνυμιας για να απαλλαγουμε απο τη "μαστιγα" των φαρσέρ,ειναι κατ' εμε άτοπο,αστοχο και ανοητο. Σιγα τα ωα δηλ. αν θα μας κανουν καποιες φορες πλάκα! Θα βαρεθουν καποια στιγμη και θα ησυχασουμε. Το προβλημα μας δηλ. ειναι οι φαρσερ σε αυτη τη χωρα??? Οι αποκρύψεις? Τα αδηλωτα νουμερα? Δε νομιζω πως υπαρχει λογος να ενοχλουμαστε υπερ το δεον απο ενα φαινομενο που δεν εχει διαστασεις μαστιγας (γιατι ειναι ανουσιο και ανευ πρακτικου αντικρυσματος / ωφεληματος κατι τετοιο) και να προβαλλουμε τη φαρσα ως πρωτιστο επιχειρημα για την αρση της ανωνυμιας. Αλλα πραγματα διακυβευονται κ.κ. συνδίκτυοι! Πραγματα πολύ πιο σημαντικα απο τις ασήμαντες ενοχλήσεις καποιων σποραδικών / εφήμερων φαρσέρ!
  3. Aν δεν απατωμαι,το Magic εχει 262.000 χρωματα,ενω το hero 65.000. Ευσταθει? Ειναι μειονεκτημα αυτο? Τελικα το hero τι φοραει? Αndroid 1.5 ή 2.0? Παντως,κατω απο 540 ευρω δεν το βρισκεις...
  4. Λοιπον...εβαλα το newmenu1(εκτακτο!!) και τρεχω παράλληλα Destinator 7, IGO 8 και PapaGOR12 στην ιδια καρτα,για να συγκρινω.. Δεν ξερω τι εχετε παθει ολοι με το Destinator,αλλα εμενα δε με ενθουσίασε. Τα γραφικά του πολυ φτωχα μου φανηκαν,μου μιλουσε διαρκως για καμερες ταχυτητας εκει που δεν υπηρχαν (μαλλον θα φταίει πως το αρχειο αναβαθμισης ηταν για Dest 6). Mε εξέπληξε στο Dest οτι με προειδοποίησε για επικίνδυνη στροφη (που ήταν όντως τέτοια γιατι την ηξερα),ενω΄το IGO τιποτα. Αντιθετα το IGO είναι πιο πλουσιο και πιο ωραίο σε γραφικα,και η διαδρομη "ρέει" στην οθονη - δεν παει "κομματιαστα" οπως στο Destinator ή το PapaGO. Το μόνο που ενοχλει ειναι οι ελληνικες φωνες,οι οποιες εχουν αντιλαλο,ηχουν και δευτερη φορα πολλες φορες,ενω η λέξη "στροφη" απουσιαζει παντελως!! (Λεει πχ.: "στρίψτε στην επόμενη αριστερά"). Τελικα παιρνει καρτα 4 GB το 380 ή μόνο 2GB? Eστειλα μελη στη DIS,αλλα ακομα να μου απαντησουν...
  5. Θα το δοκιμασω και θα δουμε. Αν χαλασει,χάλασε!:) Αλλα,γιατί να χαλασει? Και πως θα χαλασει τη συσκευη?:wacko: Παντως το IGO8 δείχνει να ειναι καλυτερο απο το papagoR12,τουλαχιστον σε εμφανιση.:D Και απο πλευρας χαρτων λογικα παλι θα ειναι καλυτερο - οι χαρτες του papagoR12 δεν ειναι και οι καλυτεροι,απ οτι λενε πολλοι. Δεν έχω μέτρο συγκρισης. Στο δρομο που θα το δοκιμασω για πρωτη φορα,θα δειξει.
  6. Παιδιά,έχω το vectormaster 380 και του εβαλα το igo8. (ξεχωριστή SD καρτα). Το προγραμμα εκκινει κανονικα,όμως ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ GPS! Δηλ. δε βρισκει δορυφορους. Χρειάζεται κάποια ρύθμιση?
×
×
  • Create New...