Jump to content

nkmst

Members
  • Δημοσιεύσεις

    22
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About nkmst

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 18

nkmst's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Φήμη

  1. nkmst

    OnePlus 6T

    Όσοι είστε με custom, δώστε καμιά καλή ιδέα. Σκέφτομαι την LOS σε πρώτη φάση. Επίσης, οι τραπεζικές εφαρμογές λειτουργούν σε custom roms;
  2. nkmst

    OnePlus 6T

    Δεν νομίζω πως με το σταυρό στο χέρι μπορείς να κάνεις κάτι... με root ίσως δεις φως. Τώρα αν αξίζει τον κόπο, εσύ αποφασίζεις... ----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Επανεκκίνηση όχι, αυτό που είδα πρόσφατα και κουφάθηκα είναι όταν κατά τη διάρκεια κλήσης το τηλέφωνο μπήκε μόνο του σε λειτουργία πτήσης...ενώ μιλούσα ξαφνικά κόπηκε η γραμμή και κοιτώντας τη συσκευή είδα το αεροπλάνακι στη status bar.
  3. nkmst

    OnePlus 6T

    Είναι ο κωδικός που κλειδώνει η συσκευή σου (αυτός που εμφανίζεται όταν κάνεις boot, αυτός που έχεις δηλώσει σαν backup δακτυλικού κλπ). Δες μήπως το γράφεις λάθος, το πληκτρολόγιο εκεί είναι λίγο περίεργο. Εγώ με τη δεύτερη το πετυχαίνω πάντα.
  4. nkmst

    OnePlus 6T

    Λογικά είναι ο κωδικός που έβαλες όταν ενεργοποίησες το δακτυλικό. Απλά θέλει προσοχή στο πάτημα γιατί εύκολα μπορεί να κάνεις λάθος. ----- προσθήκη μηνύματος 97 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Όταν δώσεις σωστό κωδικό κάνει decrypt το file system και σε βγάζει στο recovery.
  5. nkmst

    OnePlus 6T

    όταν είναι κάποιος σε κλήση φαίνεται πως λείπει κάτι στο phone app. Φαίνεται να υπάρχει ένα κενό κάτω δεξιά κάτω από το mute (σίγαση). Σα να λείπει κάτι και υπάρχει μια κενή θέση. Υποψιάζομαι πως είναι το call recording το οποίο μάλλον είναι κομμένο λόγω νομοθεσίας. Εσείς τι λέτε; Δείχνει πάντως άσχημο έτσι κατά τη γνώμη μου, η στοίχιση δηλαδή με τα δύο κάτω εικονίδια (add call και hold) τέρμα αριστερά.
  6. nkmst

    OnePlus 6T

    Ξεκίνα από εδώ για μια καλή εισαγωγή. Κάθε φορά ένα slot είναι active και δεν βλέπει/αλληλεπιδρά με το άλλο slot (inactive). Το εκάστοτε άλλο slot χρησιμοποιείται για τις αναβαθμίσεις. Αν το σύστημα σηκωθεί σωστά μετά την αναβάθμιση από το άλλο slot, τότε αυτό γίνεται active και το προηγούμενο inactive. Διαφορετικά σηκώνεται από το προηγούμενο active slot (χωρίς την αναβάθμιση εννοείται). Δεν έχεις κάτι ιδιαίτερο να κάνεις για να είναι στημένα τα πράγματα, αν όμως πας σε custom recovery και άλλα μονοπάτια εκεί πρέπει να λάβεις υπόψη σου κάποια πράγματα που αλλάζουν τα ως τώρα δεδομένα. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο από μόνο του...
  7. nkmst

    OnePlus 6T

    To application cache αποθηκεύει στοιχεία σχετικά με τις εφαρμογές ώστε την επόμενη φορά που θα τις χρησιμοποιήσεις να φορτώνουν πιο γρήγορα. αν το καθαρίσεις η εφαρμογή το ξαναφτιάχνει και δεν τρέχει τίποτα. Το άλλο cache που κάνεις clear μόνο στο recovery είναι το cache partition του Android, π.χ. εκεί πανε τα android system updates πριν περαστούν στο system partition, ή τα dex files των εφαρμογών μετά την εγκατάσταση. Σε παλαιότερες εκδόσεις android μετά από κάθε αναβάθμιση αυτό το partition άδειαζε (γι' αυτό και έβλεπες την βελτιστοποίηση των εφαρμογών κατά το boot αφού γινόταν εκ νέου δημιουργία των dex files των εφαρμογών). Στις νεότερες εκδόσεις με το Α/Β partition scheme αυτό το partition δε χρησιμοποιείται πια για τα ΟΤΑ updates, ουσιαστικά δεν υπάρχει πλέον cache partition, αλλά τα δύο Α/Β slots με το δικό του application cache το καθένα. Άρα το μόνο που καταφέρνεις με το να το καθαρίζεις είναι να επιβραδύνεις το boot και να αυξάνεις την κατανάλωση μπαταρίας επειδή το i/o στο boot είναι υψηλό λόγω του optimization. Δεν βοηθά κοινώς πουθενά.
  8. nkmst

    OnePlus 6T

    Νομίζω η πιο ασφαλής αγορά (από πλευράς κατοχύρωσης, υποστήριξης, εγγύησης κλπ) είναι το site της ΟΡ. Τώρα για αξεσουάρ δεν μπορώ να ξέρω τι χρειάζεσαι. Μέσα στο κουτί πάντως υπάρχει μια θήκη (απλή αλλά κάνει δουλειά) και ένας αντάπτορας για ακουστικά από καρφάκι σε type-c. Τέλος υπάρχει και μια μεμβράνη τοποθετημένη στην οθόνη (screen protector) από το εργοστάσιο. ----- προσθήκη μηνύματος 9 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Η ερώτηση αυτή είναι άσκοπη. Δηλαδή αν ακούς όλη μέρα μουσική ή μιλάς στο τηλέφωνο με ΒΤ με την οθόνη κλειστή, το τηλέφωνο δεν καταναλώνει μπαταρία; Εγώ δεν έχω πέσει κάτω από τις 7 ώρες SOT, ενώ έχω φτάσει και τις 9. Πάντα όμως για τη χρήση που εγώ κάνω. Εσύ μπορεί να έχεις καλύτερες ή χειρότερες επιδόσεις. Φορτίζω κάθε 2-3 ημέρες με μπαταρία γύρω στο 20-30%. Γενικά η μπαταρία είναι πολύ καλή. Σε αυτό βέβαια βοηθά το doze το οποίο μπορεί να είναι πρόβλημα αν έχεις εφαρμογές όπως e-mail/viber κλπ και θέλεις άμεσες ειδοποιήσεις. Μόλις τις βγάλεις από το doze η διάρκεια της μπαταρίας θα επηρεαστεί προς τα κάτω, αλλά και πάλι όχι σημαντικά απ' ότι έχω δει, τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση.
  9. nkmst

    OnePlus 6T

    Είναι το δεύτερο μικρόφωνο. Η κάμερα και οι αισθητήρες είναι στο notch και το ακουστικό ακριβώς από πάνω τους.
  10. nkmst

    OnePlus 6T

    Για το πρώτο δες εδώ. Για το 2ο κάπου εδώ μέσα κάποιος είχε πει πως δεν παίζει ρόλο αλλά στη θέση σου δε θα το διακινδύνευα.
  11. nkmst

    OnePlus 6T

    To A/B scheme περιορίζει αρκετά τις δυνατότητες για multi boot πλέον, κυρίως επειδή το recovery είναι πλέον μέρος του boot image μαζί με το kernel (δεν υπάρχει δηλαδή recovery partition όπως παλαίοτερα) άλλα 2 διακριτά boot images. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως για να πας σε root/custom πρέπει να αλλάξεις το ολόκληρο το boot image (fastboot δηλαδή) στο active slot, να μπουτάρεις από εκείνο το image και μετά να συνεχίσεις. Δεν είναι δηλαδή όπως παλαιότερα όπου το TWRP καθόταν πάνω από ολόκληρο το λειτουργικό (και το boot.img) άρα μπορούσε απ' έξω να αλλάζει system/boot/recovery/data κλπ...τώρα είναι μέσα στο boot image. Μαζί με το DA deprecation που έρχεται του χρόνου θα σφίξει αρκετά την ευελιξία που υπήρχε παλαιότερα.
  12. nkmst

    OnePlus 6T

    Η αλήθεια είναι πως ο δρόμος του root είναι πολύ ελκυστικός. Παλαιότερα κι εγώ έκανα root με το που αγόραζα μια συσκευή αλλά τώρα με το 6Τ δεν ασχολούμαι πια αφού το bloat είναι σχεδόν ανύπαρκτο, βασικά μόνο google σαβούρα που την έχω κάνει disable. Επιπλέον, το rooting απαιτεί μια συχνή παρακολούθηση για modules, recoveries, roms κλπ που σε πάει σε μια λογική ασχολίας με τη συσκευή και όχι χρήσης. Σε βάζει δηλαδή σε μια λογική συνεχούς "πειράγματος" της συσκευής δοκιμάζοντας πράγματα εδώ κι εκεί ρίχνοντας την πραγματική χρήση σε δεύτερο επίπεδο...η γνώμη μου και πάλι. Θεωρώ, πως η συσκευή λειτουργεί μια χαρά με το stock (8-9hrs SOT), με τα όποια bugs μπορεί να αποδεκτεί ο καθένας. Εγώ έχω εντοπίσει τα σποραδικά κολλήματα στο fingerprint και το DT2W και μερικές φορές το notification dot με τις αναπάντητες . Αλλά μπορώ να ζήσω με αυτά.
  13. nkmst

    OnePlus 6T

    Δε βλέπω κάτι επίσημο στα Forums της ΟΡ για την 9.0.11. Συνήθως πάντα ανακοίνωναν τις νέες εκδόσεις, τώρα όμως φαίνεται πως υπάρχει μια νέα έκδοση με το ίδιο changelog της προηγούμενης την οποία έχουν κάνει διαθέσιμη χωρίς να την έχουν ανακοινώσει επίσημα. Τι μπορεί να συμβαίνει;:worry::worry::worry: Την εγκατέστησα με vpn, όλα καλά μέχρι στιγμής. Γενικά πάντως, πριν μερικών ανεκτών (για μένα) σποραδικών bugs (όπως αυτό με το dot στις αναπάντητες ή το dt2w που μερικές φορές δεν αποκρίνεται) το τηλέφωνο είναι βράχος με περίπου 9h SOT.
  14. nkmst

    OnePlus 6T

    Τυχαία εμφανίζεται. Εγώ που προσπάθησα να το αναπαράγω δεν τα κατάφερα. Το έχω πετύχει δύο φορές ως τώρα, μια στην 9.0.7 και μια στην τελευταία. Έχει αναφερθεί εδώ κι εδώ. Αν και αναφέρεται στο ΟΡ6 η συμπεριφορά είναι ακριβώς η ίδια.
  15. nkmst

    OnePlus 6T

    Εγώ που έχω βάλει την 9.0.10 εδώ και μια εβδομάδα (με vpn) δεν έχω δει κάποιο ιδιαίτερο θέμα. Αυτό που έχω εντοπίσει ως bug και το είχα και στην 9.0.7 είναι το notification dot στις αναπάντητες κλήσεις που δε φεύγει με τίποτα. Αναφέρομαι στην κουκίδα που εμφανίζεται δίπλα στο εικονίδιο του ακουστικού μετά από αναπάντητη κλήση. Υποτίθεται πως πρέπει να φεύγει μόλις δει κανείς την κλήση στη λίστα ή επιστρέψει την κλήση, είναι όμως πάντα εκεί και σε κάνει να νομίζεις πως έχασες κάποια κλήση. Ο μόνος τρόπος που έχω βρει είναι να καταργήσει κάποιος το εικονίδιο του τηλεφώνου και να το ξαναβάλει στην home screen (ή να μη χάνεις κλήσεις προφανώς :p:p:p). Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος;
×
×
  • Create New...