Jump to content

prometheas

Members
  • Δημοσιεύσεις

    10
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by prometheas

  1. Οπως ειναι σήμερα τα πράγματα, εαν η τιμή του αυτοκινήτου ειναι κατω από 50000 Ευρώ, δεν υπάρχει τεκμήριο. Βεβαια το τι θα πληρώνεις για ασφάλεια του αυτοκινήτου ειναι αλλο θέμα :( (Φαντάζομαι οτι δεν θα θελεις να το ασφαλισεις σε μια εταιρεία του κ **ου )
  2. Η Citibank ειναι κορυφαία τράπεζα σε εξυπηρέτηση πελατών και ποιότητα προϊοντων αλλά ειναι ακριβή για τον μεσο Ελληνα πελάτη ενω δεν συνισταται για σύναψη δανειων ή εκδοση πιστωτικών καρτών, κυρίως λογω υψηλών επιτοκίων Βεβαια οι αναγκες του καθενος ειναι διαφορετικές, συνεπως πρεπει να εξεταζουμε παντα ολες τις εναλλακτικές επιλογες :)
  3. Η Dynamic Visa εχει πλέον δωρεάν συνδρομή σε ολους τους πελάτες της Οσο για το Internet Banking της Alpha Bank ειναι αρκετα καλο αλλα δεν εχει τις δυνατότητες που έχουν τα αντιστοιχα της Eurobank και Πειραιώς ακομα (παροτι τους τελευταιους μηνες αναβαθμίστηκε..) Η αυξημενη χρήση του οφείλεται τοσο στους πολύ καλους εταιρικούς πελατες που έχει η εταιρεία από τον χώρο των υπηρεσιών (ατομα που κατα κανονα χρησιμοποιουν τετοιες υπηρεσίες) οσο και στο οτι ηταν ιστορικα η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα που εισηγαγε αυτές τις υπηρεσίες :) :)
  4. Ο χρόνος (και η συνέπεια στις πληρωμές) εκτιμώνται πάντα.
  5. Να και ο νεος (αλλα πολύ καλος γνωστης του τραπεζικού συστήματος) :p ). Αναφέρω γνώσεις και εμπειρίες 1) Οντως η Citibank Visa δεν υποστηρίζεται από πολλα προγραμματα ατοκων δόσεων. Ο βασικος λογος ειναι οτι η Πολιτικη της Citiban στην Ελλαδα στο κομματι αυτό ειναι υπερ της προώθησης της Diners. Επισης η Citibank εχει πολύ υψηλά επιτόκια γενικά και το e-banking της ειναι πολύ φτωχό. Προσωπικά θα πηγαινα στην συγκεκριμενη τράπεζα εαν ημουν εισοδηματίας και ήθελα να επενδύσω χρήματα στο εξωτερικό, δεδομενου οτι έχουν τεράστια εμπειρια από τη "μαμα" τράπεζα στον τομέα αυτό 2) Απο τις υπόλοιπες καρτες την στιγμη που μιλαμε υπαρχει μια πληθώρα προσφορών οπότε σταθμιζεις τις αναγκες σου και αποφασίζεις. Να σου πώ οτι περα απο τις ατοκες δόσεις (που ειναι ατοκες μονο εαν εξοφλάς ολο το ποσο καθε μήνα) καλο θα ήταν να δεις και αλλα πράγματα όπως 1) Ετήσια συνδρομή. Καλο ειναι να μην υπάρχει ή να ειναι πολύ χαμηλή. 2) Επιτόκιο. Ισως ο σημαντικότερος παράγοντας 3) Συνοδευτικές προσφορές 4) Ατοκες δόσεις (οπως αναφέρεις) Εχοντας αλλαξει πανω από 10 πιστωτικες καρτες μεχρι σήμερα, εχω κατασταλάξει στις εξης δύο (ελπιζω να μην θεωρηθει διαφήμιση, απλή αναφορά κανω) Pireos Visa : Πολύ καλη αποδοχή παντού, ατοκες δόσεις, πολύ χαμηλό επιτόκιο (13,25%), χαμηλή συνδρομή (~30 Ευρώ) και πολύ καλό Internet Banking Εθνοκάρτα Mastercard : Δεν εχω βρεί κατάστημα που να δέχεται Mastercard και να μην την συμπεριλαμβάνει. Πολλές ατοκες δόσεις παντού (ακομα και στο μιευτήριο που γέννησε η γυναίκα μου!!), σχετικα καλο επιτόκιο (14,50%), χαμηλή συνδρομή αλλά μέτριο Internet Banking. Eαν ζούσα στην Ευρώπη ή στις ΗΠΑ θα είχα και μια American Express. Ενδιφέρουσα πρόταση ειναι και η Dynamic Visa (Alpha Bank + Carrefour) ιδίως εαν κανεις τις αγορές σου απο τα Carrefour Καλες καρτες σαν αποδοχή και σε ατοκες δόσεις ειναι και οι καρτες της Eurobank, αλλά προσωπικα θεωρώ οτι η συγκεκριμένη τράπεζα έχει πολύ κακή εξυπηρέτηση. Ειναι ομως δύναμη στον τομέα αυτό, ενω οντως έχει και το καλύτερο (μαζί με την Πειραιώς) Internet Banking στην Ελλάδα. Τελειώνοντας να πουμε μερικα προφανη πραγματα 1) Οι καρτες πρέπει να ειναι εργαλειο χρήσης όχι κατάχρησης 2) Αυτοσυγκράτηση 3) Ψάξε για ιδιαίτερες ανάγκες - π.χ εαν σου αρέσει να ταξιδεύεις στο εξωτερικο θα βρείς ενδιαφέρουσες προσφορές από την American Express (Στην Ελλαδα την προωθεί η Alpha Bank, οχι ομως με τον καλύτερο δυνατό τρόπο). 4) Σιγουρα δεν θα βρισκεις παντού ατοκες δόσεις αφού ο καθε εμπορος συνεργάζεται με συγκεκριμένες τράπεζες. Παντως προσωπικά με το συνδυασμο που εχω κανει ειναι ελάχιστα τα καταστήματα στα οποία είχα πρόβλημα. Στη διαθεσή σου για οτιδήποτε επιπλέον θέλεις :) :)
  6. Κανεις μεγάλο λάθος. Εαν μιλάς από προσωπική εμπειρία τοτε μαλλον πας σε κακό επαγγελματία (υπάρχουν παντού). Για τα Ελληνικά δεδομένα, το After Sales της Toyota ειναι μακράν καλύτερο από οποιονδηποτε αλλο εισαγωγέα. Γιατί νομίζεις οτι πουλάει κυρίως η Toyota ?? Εαν δεν ειχε αξιοπιστία και καλή υποστήριξη θα ήταν στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων τα τελευταια 10 χρόνια ??
  7. Θα συμφωνήσω απόλυτα. Το Golf δεν ειναι κακό αλλά ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ για αυτά που προσφέρει και ουσιαστικά βασίζεται σε ενα καλο ονομα που πουλάει μόνο του. Το Astra μαζί με το Mazda 3 ειναι οι καλύτερες επιλογές στην κατηγορια. Εαν δε κανετε υπομονή συντομα θα βγεί και το τρίθυρο που απ' όσο φαινεται από τις αρχικές φωτογραφίες θα ειναι απίστευτα ομορφο :D :D Ενας αλλος λογος κατά του Golf ειναι οτι το Astra ειναι πιο φθηνό στην συντήρηση. Για ψάξτε το λίγο να δείτε :) :)
×
×
  • Create New...