Jump to content

dimig31

Members
  • Δημοσιεύσεις

    24
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by dimig31

  1. Το σημαντικότερο! Επιλύθηκε το θέμα με το WiFi που άνοιγε από μόνο του κάθε φορά που κατέβαζες το drop-down menu ή άνοιγες την οθόνη της συσκευής!
  2. Πάντως αν και προφανές αυτό που θα πω, αλλά εγώ έλυσα το θέμα αξιοπιστίας του ξυπνητηριού κατεβάζοντας μια εφαρμογή για ξυπνητήρι και συγκεκριμένα το Alarmy. Αξιόπιστο μέχρι να βρεθεί μόνιμη λύση!
  3. Όπα ρε εδώ μάλλον μιλάμε για πρόβλημα! Όχι και 7 ώρες... Τη συνηθισμένη ώρα κάνει, κάπου στις δύο - δυόμισι ώρες! Όντως δίκιο έχεις εδώ! Ήταν δικό μου λάθος και το βρήκα αμέσως μετά! Το ξυπνητήρι όντως δε δούλεψε σήμερα το πρωί! Απ' ότι είδα όταν ξύπνησα, έγραφε "αύριο" επειδή το έβαλα χθες πριν τα μεσάνυχτα. Ίσως αν βάλεις μέρα ακριβώς να δουλεύει, αλλιώς δεν πρέπει να αλλάξει η μέρα δηλαδή να μην γράφει "αύριο" αλλά "σήμερα"! Θα δοκιμάσω διάφορα και βλέπουμε!
  4. Το έβαλα να χτυπήσει αύριο πρωί και λέει ότι ρυθμίστηκε να χτυπήσει σε 9 ώρες και 45 λεπτά. Δε βλέπω το λόγο να μη χτυπήσει, παρόλα αυτά θα σου πω πιο σίγουρα αύριο! ΥΓ: Πρόσεξε τις μέρες αν έχεις επιλεγμένη την επανάληψη!
  5. Από efox φίλε! Η αλήθεια είναι ότι και εγώ από το χρόνο φόρτισης σύμφωνα με τα "fast charge" κλπ που διατυμπάνιζε ο κατασκευαστής περίμενα κάτι καλύτερο. Φυσιολογικός χρόνος φόρτισης. Η διάρκεια μπαταρίας, για 3000mAh μου φαίνεται νορμάλ. Δεν περίμενα κάτι καλύτερο! Δε γίνεται ούτε έτσι δυστυχώς! Πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος. Γενικά πάντως το θέμα με το 3G νομίζω πως δεν ισχύει εν τέλει. Έκανα μετρήσεις με την εφαρμογή SpeedTest και με 3G πιάνει κοντά στα 4Mbps. Οπότε είναι όλα καλά με αυτό το θέμα. Κάτι άλλο που προέκυψε, αν και βάζω να αποθηκεύονται οι εφαρμογές στην sd, αυτές αποθηκεύονται στο τηλέφωνο. Δεν ξέρω αν κατάφερε κάποιος να τις αποθηκεύσει στην κάρτα.
  6. Σήμερα παρέλαβα και εγώ (επιτέλους!!!) τη συσκευή. Μια πρώτη εκτίμηση: Αρχικά εντυπωσιάστηκα από το πακετάρισμα. Ο Κινέζος έφτιαξε μια περιποιημένη συσκευασία με προστατευτικά και όλα τα εξαρτήματα νοικοκυρεμένα μέσα στο κουτί. Επίσης συνοδεύεται και από διαφανή θήκη σιλικόνης και μια απλή προστασία οθόνης. Εν συνεχεία όταν άνοιξα τη συσκευή και από το πόσο τη λειτούργησα μέχρι τώρα, η πρώτη μου εντύπωση είναι πως για τα χρήματά του είναι τιμιότατο! Αξιοπρεπέστατη οθόνη, αξιοπρεπέστατη κάμερα, δεν κολλάει καθόλου (προς το παρόν τουλάχιστον), γρήγορο και "ελαφρύ". Το δαχτυλικό αποτύπωμα λειτουργεί άψογα και γρήγορα. Καθόλου κινεζιές μέσα επίσης! Από κατασκευής πολύ καλή εντύπωση. Φαίνεται αρκετά στιβαρό το σασί και σε σχέση με ένα Meizu που είχα στα χέρια μου χθες, νομίζω πως είναι ανώτερό. Το γυαλί δε φαίνεται τόσο γερό, αν και δεν είμαι σίγουρος γι αυτό. Τα μόνα δύο προβλήματα έως τώρα, αρχικά ότι το Wifi ανοίγει συνεχώς από μόνο του (ακόμα και αν δεν κλείσει η οθόνη, αρκεί να κατέβει το drop down menu και αμέσως ξανά ανοίγει). Λογικά κάπως θα ρυθμίζεται αυτό αλλά προς το παρόν δεν το έχω βρει! Και είναι σημαντικό πρόβλημα καθώς τρώει τη μπαταρία. Το δεύτερο θέμα είναι αυτό με το mobile internet. Η συσκευή μέχρι στιγμής πιάνει 4G και μετά πέφτει στο 3G. Δεν πιάνει δηλαδή το H και το H+ όπως πολύ εύστοχα είχα επισημάνει σε προηγούμενα ποστ μου. Υπάρχει και η περίπτωση το H και το H+ να "υπάγονται" στο 3G αλλά προς το παρόν δεν το έχω δοκιμάσει να δω τι ταχύτητες πιάνει. Όταν θα έχω μια πιο σαφή εικόνα θα το ξεκαθαρίσω ώστε να βοηθηθούν οι χρήστες που σκέφτονται να πάρουν τη συγκεκριμένη συσκευή!
  7. Αν θέλει κάποιος από εσάς που έχετε το ίδιο θέμα, ας δοκιμάσει να δει αν θα γίνει το ίδιο όταν το κινητό θα βρίσκετε εκτός εμβέλειας οποιουδήποτε wifi. Δηλαδή να μην υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο όταν ανοίγει το wifi.
  8. Και αν και παλιό το android της συγκεκριμένης συσκευής, ρίξε μια ματιά και μπορεί να σε βοηθήσει! Πολυλογία με έπιασε! :p
  9. Μην το λες πατριώτη είμαι και εγώ από e-fox που περιμένω! Μου το γκαντεμιάσατε το μαγαζάκι! :p Και απ ότι είδα σε ένα προηγούμενο post σου, μαζί ανανεώνονται οι παραγγελίες μας στο PostNL. Φαντάζομαι τώρα σου λέει "2016-09-03 09:10 The item is on transport to the country of destination", ε; Τα λέω καλά;!;! :D Φαντάζομαι ότι τα φέρνει κανένας Κινέζος με τα πόδια να κρέμονται στην πλάτη του! :lol: Λίγο που έψαξα είδα ότι έχει πολύ πράμα σε αγγλικά φόρουμς για τέτοιου είδους προβλήματα αλλά δυστυχώς δεν έχω χρόνο να το ψάξω αυτή τη στιγμή. Τσέκαρε λίγο πάντως, όλο και κάπου θα είναι κρυμμένο! ----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Από τα πολύ ψηλά που διάβασα, μέσα στις ρυθμίσεις υπάρχει κάτι σε "Connection Optimizer" (στα ελληνικά δε γνωρίζω πως μπορεί να το μεταφράζει)! Εκεί ψάξε...
  10. Ναι όντως πολύ καλή συσκευή και αυτή. Και για την οθόνη έχεις απόλυτο δίκιο. Και μένα ώρες ώρες με κουράζει το 5.5". Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που δεν υφίσταται κάποιο πανωφόρι! Δεν το έθεσα σωστά στο προηγούμενο ποστ. Εννοούσα ότι η μεγαλύτερη οθόνη αυξάνει την τιμή της συσκευής. Τώρα το τι αρέσει στον καθένα, είναι προσωπικό γούστο. Προσωπικά πάντως, όσο και να με κουράζει, προτιμώ τη μεγαλύτερη. Όσο για το μεταλλικό πλαίσιο που λες, ακόμη και με θήκη σιλικόνης, πάλι άμα σκάσει με τη γωνία στο πέσιμο, κάποια στιγμή θα "σημαδευτεί". Ναι εγώ, εσύ και ο Χ-μέσος χρήστης δεν αντιμετωπίζει θέμα με μια απλή θήκη σιλικόνης δεδομένου ότι δείχνει και μια στοιχειώδη προσοχή στη συσκευή. Όμως προηγουμένως στα ποστ που διάβασα για ανίψια, παιδιά, κλπ που δεν είναι και τόσο προσεκτικά, τότε θες την υπερβολή για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
  11. Τότε λοιπόν, χωρίς περαιτέρω ειρωνείες και αστεία, αν χρειάζεσαι μια συσκευή με καλύτερη κατασκευή και ανθεκτικότητα, προσωπική μου άποψη είναι ότι το Homtom ΔΕΝ κάνει για σένα. Ειδικά αν έχεις και μικρά παιδιά που συνήθως είναι απρόσεχτα και τους πέφτουν τα τηλέφωνα από τα χέρια, θες οπωσδήποτε μια συσκευή με μεταλλικό frame (να σώσεις τις γωνίες) και ακολούθως ότι καλύτερο υπάρχει σε οθόνη. Ψάξε και καλύτερο από Γορίλα ΙΙΙ (αν υπάρχει!!!). Η προηγούμενη συσκευή που είχα, χωρίς να μου πέσει κάτω, μόνο και μόνο επειδή για κανένα μήνα είχα αφήσει απροστάτευτη την οθόνη και την έβαζα μέσα στην τσάντα μου χύμα, γρατσουνίστηκε! Και κάτι τελευταίο, θέλεις και καλύτερη μπαταρία γιατί αν παίζουν τα παιδιά και τσάκα τσούκα ο φορτιστής βάλε - βγάλε όλη την ώρα, τότε προσωπική μου άποψη ξανά, ότι τα 3.000mAh του Homtom ΔΕΝ είναι αρκετά!
  12. Εντάξει θα μπορούσε να έχει καλύτερο γυαλί και ας κόστιζε και ένα δεκάευρο περισσότερο. Προσωπικά θα το προτιμούσα, αν και κακά τα ψέματα, ότι γυαλί κι αν σου βάλουν μπροστά, δεν το διακινδυνεύεις συνήθως και βάζεις και επιπλέον προστασία. Οπότε κλάιν μάιν, αφού έτσι κι αλλιώς θα μπει tempered από πάνω! Επειδή το ψείρισα αρκετά πριν παραγγείλω το Homtom, νομίζω πως είναι η βέλτιστη λύση με διψήφια τιμή όσο αφορά τα εσωτερικά χαρακτηριστικά. Τώρα αν κάποιος ενδιαφέρεται να μετριάσει λίγο και να ισορροπήσει με την ποιότητα κατασκευής, νομίζω πως πολύ καλή λύση είναι και το OUKITEL K4000 pro, το λευκό, που το gearbest το έχει στα 77 ευρώ. Στα θετικά του εκτός από το μεταλλικό πλαίσιο και την οθόνη είναι και η τεράστια μπαταρία του των 4.600mAh. Τώρα για τα αρνητικά έχει μικρότερη οθόνη, είναι χοντρό και βαρύ (ιδανικό για γυναίκες που φέρουν τσάντα πάντα μαζί τους), έχει χειρότερο επεξεργαστή, χειρότερες κάμερες και κάτι άλλα ψιλά. Πάντως και οι δύο συσκευές είναι αρκετά καλές και πωλούνται και σε αρκετά γνωστά ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα (με ότι κι αν συνεπάγεται αυτό!)...
  13. Εντάξει ρε δε βλέπω κάποιο είδος "επιθετικότητας" από το παιδί. Απλά έκανε τη διαπίστωση ότι υπάρχουν μοντέλα με χαμηλότερη τιμή και καλύτερης ποιότητας γυαλί οθόνης. Αλλά ξέχασε να συγκρίνει και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά για να δικαιολογηθεί η παραπάνω διαφορά. Και θα πω για παράδειγμα το κινητό των 60 ευρώ που αναφέρει (Leagoo M5, στην τιμή των 60 ευρώ) ότι κατά κύριο λόγο ΔΕΝ έχει 4G-LTE. Είναι 5" η οθόνη του, έχει κατώτερη μπαταρία (2.300 mAh), χειρότερο επεξεργαστή (νομίζω :confused:), χειρότερη πίσω κάμερα και κάποιες λεπτομέρειες ακόμη. Παρόλα ταύτα, έχει μεταλλικό πλαίσιο και καλύτερο γυαλί. Αν κάποιος λοιπόν χρήστης ενδιαφέρεται περισσότερο για την ποιότητα κατασκευής από τα εσωτερικά χαρακτηριστικά θα μπορούσε να βρει καλύτερη ευκαιρία το Leagoo από το Homtom. ΥΓ: Δε μπαίνω στον κόπο να συγκρίνω τα δύο υποδεέστερα κινητά, αξίας 40 και 50 ευρώ με το Homtom, γιατί η διαφορές είναι κραυγαλέες.
  14. Ακυροοοοοό! Και το e-fox από τα βάθη του Hong Kong το στέλνει. Δε λέει πουθενά ότι έχει στοκ στη Γερμανία. Για την ακρίβεια στην εξέλιξη της παραγγελίας με το tracking της, λέει μόνο "the item is pre-advised" εδώ και τρεις μέρες. Οπότε καλό Σεπτέμβρη και βάλε!!! :cool:
  15. Να το και το e-fox πρωί πρωί με το tracking number του! :D
  16. Όντως χρεώνει μεταφορικά το efox. Εγώ το πήρα στα 59 με μεταφορικά πήγε 71, αλλά δεν το βρήκα και κάπου αλλού πιο φθηνό τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο!
  17. Ωραίος! ;) Μια απ τα ίδια!
  18. Μιας και βρήκαμε άτομο με το HT17 και κινδυνεύοντας να γίνω κουραστικός και γραφικός, διαφώτισέ μας ρε αδερφέ για το θέμα με το mobile internet! Δουλεύει κανονικά το 3G; H και H+ πιάνει; Sorry ρε που επιμένω αλλά είναι αρκετά σημαντικό το θέμα για μένα! Ευχαριστώ εκ των προτέρων! :worry:
  19. Όντως νομίζω πως έχεις δίκιο! Οι γλώσσες των συσκευών πλέον και τα πληκτρολόγια, είναι πάνω στο λειτουργικό και ΌΧΙ στη συσκευή. Οπότε θα έχει κανονικά Ελληνικά (μενού και πληκτρολόγιο). Αλλά πληροφορίες για τη συσκευή δε θα βρεις νομίζω, γιατί δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη. Στα περισσότερα καταστήματα τώρα θα ξεκινήσει η διανομή! Οπότε ότι διαβάζεις, θεωρώ πως προς το παρόν είναι εικασίες.
  20. Όντως το παρακούρασα με το μέγεθος του κειμένου... Και γω όταν το ξαναδιάβασα, κουράστηκα!!! :p Δεν αγχώθηκα ούτε στιγμή. Είμαι χαλαρός και ωραίος κάτω από το κλιματιστικό! Το πολύ πολύ να "σκοτώσουμε" τη συσκευή! :lol: Εξαρτάται τη δουλειά που θές να κάνεις. Δε μπορείς να σερφάρεις, δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαδικτυακές εφαρμογές, δε μπορείς να κάνεις κλήσεις/βιντεοκλήσεις, κλπ. Μπορείς μόνο να στείλεις/λάβεις μήνυμα με κάποιες από τις εφαρμογές άντε και σε μια πολύ καλή περίπτωση να κάνεις τσεκ ιν στο foursquare. Για έναν μέσο χρήστη, το 2G είναι σχεδόν για πέταμα. Τότε γιατί έχει στα specs συχνότητες WCDMA; :wacko: Πάντως το πιο ασφαλές και σίγουρο θα ήταν αν κάποιος χρήστης είχε πάρει τον προκάτοχο του (HT17) να μας διαφωτίσει, γιατί και σε αυτό το μοντέλο λέει επίσης ότι δεν υποστηρίζει UMTS/3G.
  21. Λοιπόν από τα όσα γνωρίζω ή έχω διαβάσει τις τελευταίες μέρες, όσο αφορά το mobile internet, έχουμε και λέμε: Το πιο χαμηλό στρώμα είναι το 2G που λειτουργεί με τις GSM συχνότητες (δίπλα από το σήμα του κινητού εμφανίζεται το γράμμα G ή E). Στο συγκεκριμένο στρώμα το κινητό πιάνει πολύ χαμηλές ταχύτητες που του επιτρέπουν να έχει ένα υποτυπώδες ίντερνετ. Προφανώς και ΔΕΝ λειτουργεί ο browser, δε λειτουργούν βιντεοκλίσεις και λοιπές διαδικτυακές εφαρμογές, αλλά μόνο κανένα messenger, skype και γενικά εφαρμογές ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων. Το μεσαίο στρώμα είναι το 3G που λειτουργεί με τις UMTS συχνότητες (δίπλα από το σήμα του κινητού εμφανίζεται το γράμμα Η ή Η+, γνωστό και ως 3.5G). Σε αυτό το στρώμα το κινητό είναι απόλυτα λειτουργικό στις διαδικτυακές εφαρμογές του. Το "σερφάρισμα" είναι απολύτως ικανοποιητικό και ειδικά στο H+, για τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το κινητό "πετάει". Τέλος το πιο σύγχρονο στρώμα είναι το 4G (αν και πλέον υπάρχει και το 4.5G) που λειτουργεί με τις LTE συχνότητες (δίπλα από το σήμα του κινητού εμφανίζεται το 4G). Εδώ το κινητό πλέον περνάει σε άλλη διάσταση, πιάνοντας ταχύτητες εφάμιλλες ή και μεγαλύτερες από WiFi σε αρκετές περιπτώσεις. Προφανώς και λειτουργούν τα πάντα όλα κι εδώ! Και τώρα στο ερώτημα που τίθεται: Ναι εντάξει 4G έχουμε. Σε περίπτωση όμως που δεν υπάρχει κάλυψη, το κινητό θα πέφτει στο στρώμα του 2G; Γιατί ναι ρε παιδιά θα είναι πιο αργό σε σχέση με το 4G αλλά άλλο να μπορείς να μπεις και ένα ίντερνετ, και άλλο να μπορείς να στείλεις απλά ένα μήνυμα φβ! Προσωπικά πιστεύω ότι δεν αξίζουν τα χρήματα σε περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο, καθώς το ίντερνετ είναι πρωτευούσης σημασίας για μένα! Και φυσικά αν ισχύει, βλέπω το κινητό να πάει για "σκότωμα"! Συγνώμη αν κούρασα και αν κάνω κάπου λάθος στα όσα έγραψα, παρακαλώ όποιον γνωρίζει επί του θέματος να με διορθώσει!
  22. Προσωπικά δεν αγχώνομαι για το 4G γιατί αυτό θα δουλεύει προφανώς. Αυτό που αναφέρω από χθες είναι για το 3G. Δηλαδή ναι καλά όταν είμαι στην πόλη και έχω κάλυψη θα πιάνω 4G, όπως πολύ σωστά λες κι εσύ, αλλά από κει και πέρα τι γίνεται; Δηλαδή αν βγω εκτός πόλης και δεν έχω κάλυψη 4G, θα νεκρώνει το mobile internet;
  23. Από που συμπέρανες ότι δε γνωρίζει τα χαρακτηριστικά του τηλεφώνου; Δεν κάθισα να τα ψάξω ένα προς ένα και να τα συγκρίνω, αλλά από μια γρήγορη ματιά στο site που έστειλες, νομίζω πως τα specs είναι ίδια με το efox (με τη διαφορά ότι δεν αναφέρει κάπου για το UMTS, αλλά στο 3G αναφέρει μόνο τις συχνότητες WCDMA που πιάνει η κεραία της συσκευής). Να καταθέσω τη δική μου άποψη και να πω ότι από το όσο έψαξα από χθες που το παρατήρησα, κατάλαβα ότι το WCDMA είναι ένα κομμάτι του UMTS. Από τη στιγμή λοιπόν που η συσκευή λειτουργεί στις συγκεκριμένες συχνότητες WCDMA τότε ίσως το efox να εννοεί ότι δεν λειτουργεί στα υπόλοιπα κομμάτια του UMTS (εκτός του WCDMA). Αλλά αν πάει κάποιος στο gsm για παράδειγμα και δει συχνότητες 3G που αναφέρονται στις συσκευές, θα παρατηρήσει ότι αναφέρονται σε συχνότητες UMTS και όχι σε συχνότητες WCDMA. Πολύ μπέρδεμα παιδιά και αν και (ακαδημαϊκά ακόμη :p ) είμαι σχετικός με το άθλημα, τα έχω κάνει σαλάτα στο μυαλό μου! :lol: :lol:
  24. Καλησπέρα και από μένα. Παιδιά τσίμπησα και εγώ ένα τεμάχιο από efox. Λέει ότι θα αποσταλεί σήμερα αλλά προς το παρόν τίποτα. Πάντως πλέον δε γράφει "Presale" αλλά "Delivery within 3-5 working days" οπότε σήμερα - αύριο θα το στείλουν. Σήμερα όμως παρατήρησα κάτι και με έβαλε σε σκέψεις να ακυρώσω την παραγγελία. Στο efox στα specs του κινητού γράφει "UMTS/3G: Not Support" ενώ έχει κανονικά συχνότητες για το WCDMA. Υπάρχει πιθανότητα να έχει πρόβλημα με το 3G του; Σε ταχύτητα ή ακόμη και να μην πιάνει καθόλου; Γνωρίζει κάποιος λεπτομέρειες για το θέμα ή αν έχει το HT17 να μου απαντήσει αν αντιμετώπισε τέτοιου είδους πρόβλημα;
×
×
  • Create New...