Jump to content

TTromitheus

Members
  • Δημοσιεύσεις

    89
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About TTromitheus

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 18

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Vodafone - Ελλάδα

TTromitheus's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Φήμη

  1. Συμφωνώ με τον Celtic1453. Η Lenovo αν και έδωσε αρχές Δεκέμβρη το Android 10 στις συσκευές με το Αγγλοκινεζικο λογισμικό, στο global τίποτα. Αν είναι προτεραιότητα σου αυτό, δύσκολα θα συμβιβαστείς. Και μάλιστα έχει θεματακια το global παρότι δείχνει κοντά στο stock, αν έχεις διάθεση να ασχοληθείς συστήνεται η αλλαγή στο Αγγλοκινεζικο (θα την κάνω τους επόμενους μήνες) η ακόμη καλύτερα σε καθαρή custom ROM (τον Ιανουάριο βγήκε το πρώτο βασιζόμενο σε Android 10, Revenge OS, το οποίο επίσης θα βάλω σύντομα). Δεν έτυχε να χρησιμοποιήσω ποτέ Meizu για να εκφέρω συγκριτική άποψη, αν και είχα την εντύπωση ότι το Flyme ειναι σχετικά μέτριο skin. Η έλλειψη OIS στο βίντεο και στη φωτογραφική είναι όντως αρνητικό, αν και προσωπικά δε με ενόχλησε τόσο όσο περίμενα, δεδομένου ότι οι δύο προηγούμενες συσκευές μου είχαν. Μη ξεχνάς όμως ότι για συγκεκριμένες λήψεις που θεωρείς ότι αξίζει να θυσιάσεις την ποιότητα για τη σταθεροποίηση, η τέταρτη κάμερα έχει φοβερό 6απλό OIS, και τραβάει βίντεο 720 με πραγματικά mind-blowing σταθεροποίηση, που στο YouTube μόνο έναν πέτυχα που να δείχνει τέτοια λήψη, σε συγκριτικό πάνω σε μοτοσυκλέτα (νομίζω έβαλα το λινκ σε προηγούμενο σχόλιό μου). Πάντως επειδή προέρχεσαι από Meizu, τσεκαρε και meizu 16T, που έχει παρόμοια χαρακτηριστικά +OIS στη βασική κάμερα, που όμως είναι αρκετά πιο παλιός αισθητήρας. Βέβαια και του Z6 Pro θεωρείται μέτριος, αν και έχει μπει από Umidigi μέχρι S10 lite. ----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Φαντάζομαι δεν εννοείς 3 μεγάλες; Γιατί αυτό με το ζόρι γίνεται στα Pixels! Συγκριτικά στο Lenovo ZUK Z2 Pro, στην Αγγλοκινεζικη (που ήταν η μοναδική επίσημη για αυτό), από Android 6 είχε πάει στο 8, τρία χρόνια αφότου βγήκε νομίζω. Για το Global Z6 Pro μάλλον δύσκολα τα πράγματα, εφόσον η εταιρεία φαίνεται να ενδιαφέρεται κυρίως για το κινέζικο πελατολόγιό της.
  2. Φίλε μου επειδή δεν έχω πιάσει στα χέρια μου το Mi9, δε μπορώ να εκφέρω άποψη. Αυτά που έγραψα ως προς το προηγούμενο μου(αξιολογότατο) Z2 Pro είναι όσο πιο αμερόληπτα και αντικειμενικά μπορούσα, για να συνεισφέρω. Υπάρχουν πολλά συγκριτικά με Mi9, OP7 κλπ από διάφορες πηγές άλλωστε. Προσωπικά δεν πήγα σε Mi9 επειδή είχα ήδη 6 ram, σε κινητό που παρουσιάστηκε Απρίλιο 2016 :p Το OP7 αν και με έψηνε λόγω λογισμικού, το άφησα επειδή δεν είχε σύστημα ψύξης, το οποίο αναμένω να με βγάλει ασπροπροσωπο στο Z6 και το καλοκαίρι. Σκεφτόμουν και για Meizu 16T αλλά ήταν πιο ακριβό με την 8αρα ραμ, και με αρκετά παλαιότερη κάμερα (με OIS στο βασικό αισθητήρα όμως). Σε όλα τα άλλα θεώρησα οτι θα έπρεπε να συμβιβαστώ είτε με κατώτερο επεξεργαστή/ram είτε με μεγαλύτερο κόστος αγοράς. BTW, δείτε κι ένα -τρομακτικό!- δείγμα φωτογραφίας του Ζ6 Pro με macro mode, που είναι το αγαπημένο μου :) https://drive.google.com/file/d/10eSt5alXMsSTwvGwKHxiVW_Q-zIF-OF9/view?usp=drivesdk https://drive.google.com/file/d/10gkn9QkkUFyZD68GRzqr4FSp7HDrNJfj/view?usp=drivesdk ΥΓ: ο σύζυγος της αδερφής μου έχει S10 Plus, και έπαθε πλάκα με το συγκεκριμένο macro mode (βγάζαμε μαζί φωτό την αραχνούλα και μετά κάτι κοντινές σε τραπεζομάντηλα, και όλες του φαίνονταν καλύτερες στο Z6 Pro) σε βαθμό να αδυνατεί να πιστέψει ότι το δικό του έχει όντως καλύτερη κάμερα στο υπόλοιπο 90% των συνθηκών
  3. Παιδιά κι εγώ το έχω 2 βδομάδες, ~315€ από Gearbest μαζί με 2 τζαμακια, το 8/128 (με priority εννοείται), που παρεμπιπτόντως τα 8 είναι πλεονέκτημα σε σχέση με τα 6 του mi 9t pro (δε φαίνονται και ιδιαίτερα βέβαια, λίγη η διαφορά από τα 6 του ZUK Z2 Pro μου), όπως και η 4τη καμερα. Στα πλην ότι το νοτσάκι υπάρχει στην οθόνη. Για να μην πολυλογώ, όσοι ενδιαφέρεστε σοβαρά, διαβάστε το αναλυτικό review του gsmarena. OIS έχει μόνο η 4τη κάμερα δυστυχώς, όπου το αξιοποιεί (και με το παραπάνω) σε βίντεο 720, στο sport mode. Δείτε εδώ, είναι όντως έτσι, και Πάρκινσον να έχεις βγάζεις κομπλέ βιντεάκι (αλλά δυστυχώς μόνο στα 720 όπως είπα): Προέρχομαι κι εγώ από ZUK Z2 Pro, επίσης το μόνο κινητό που κράτησα 2 χρόνια (<8 μήνες συνήθως τα άλλα), πλέον με Android 9 σε AEX (υπάρχει και 10) που πλην μπαταρίας είναι κινητάρα με τα όλα της (Antutu έχω χτυπήσει 245Κ). Αν και θεωρούσα deal breaking την έλλειψη OIS στη main camera (OIS είχε και το προ-προηγουμενο μου, LG G Flex 2), τελικά παραδόξως δε με ενοχλεί, πιθανότατα επειδή λόγω δυνατοτήτων επεξεργαστή δε χάνει frames όταν κουνιέσαι. Σε χαμηλό φωτισμό είναι καλύτερα από του Ζ2 Pro. Και έχει ωραιότατο 8x ζουμ και πολύ καλή ποιότητα (τουλάχιστον σε σχέση με το Ζ2 Pro πάντα), με macro mode στα 2cm. Παρεμπιπτόντως παιδιά, πραγματικά δεν ιδρώνει καθόλου, τουλάχιστον σε μέτρια προς απαιτητική χρήση (όπως θεωρώ τη δική μου). Δοκίμαζα σε παιχνίδι (archero) ενώ φορτίζει με fast charger, αργότερα είχα 45' πλοήγηση GPS με full φωτεινότητα, και δεν είδα πάνω από 33 βαθμούς (40+ αντίστοιχα το Z2 Pro, με τους κατά τα άλλα αξιοπρεπείς 2+2 πυρήνες να δουλεύουν υπερωρίες), το chipset σε συνδυασμό με την ψύξη είναι και γ..ώ. Περιμένω να δω το καλοκαίρι πως θα τα πάει βέβαια. Μπαταρία διπλάσιο sot σε σχέση με το Z2 Pro, που είναι 2 χρόνων όμως, δηλαδή εύκολα 10 ώρες για τη δική μου χρήση, με μέτριο gaming. Ένα θεματακι με την απόδοση των γραφικών πρέπει να το έχει, ασφαλώς από κάτι στη global rom, που προσωπικά το είδα μόνο στα benchmarks, μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Μη φανταστείτε ότι δεν τη παλεύει, απλά μάλλον για συγκεκριμένα σενάρια ίσως λείπει κάποιος κωδικοποιητής, όπως είπα και πριν δεν ιδρώνει με την καμιά: Και αυτό δεν είναι απλά η αίσθηση μου, με tinycore βλέπω τον 8ο πυρήνα να μη μπαίνει σχεδόν ποτέ. Α, δυστυχώς, το δακτυλικό αρχικά έπιανε ~9/10, αλλά αφότου έβαλα τη ζελατίνα που είχε στο κουτί πιάνει.. 1/10, σα να νιώθει λερωμένο το χέρι μου, και ενώ πέρασα 3 φορές τον αντίχειρα. Δε ξέρω αν με τζαμακι θα ήταν κομπλέ, αλλά φοβάμαι μάλλον χειρότερα.. Τουλάχιστον το face unlock είναι τελειο. Η αγγλοκινεζικη ρομ (πρέπει να πήγε αρχές Δεκέμβρη στο 10 με ota) απ'οτι είδα μπαίνει εύκολα, ακριβώς όπως και στο Ζ2 Pro, όσοι το είχατε, οπότε κάποια στιγμή θα πάω προς τα εκεί, και λογικά μετά και σε κάτι custom όπως την AOSP AEX που είναι εξαιρετική στο Z2 Pro, όταν βγει. Bonus: Μπαίνει και GCAM που δουλεύει κανονικά το night mode ;)
  4. Παιδιά κι εγώ πρόσφατα πήρα τη συσκευή, την χάζευα πολύ καιρό και τελικά αποφάσισα να την πάρω από ebay, όχι τόσο για τα λεφτά αλλά γιατί το έψηνα i) για 3 GB ram και ii) για το ολόκληρο κόκκινο που παιδιά είναι εκπληκτικό, να μήν έπαιρνα μόνο κόκκινο backcover. Εν τέλη μού ήρθε. Το ερωτεύτηκα κατ' ευθείαν εμφανισιακά :D, πραγματικά, τύφλα να έχουν και τα s7 edge κλπ που ούτως ή άλλως θέλουν χοντροθήκες, πολύ φάση η curved oled όταν πχ σκρολλάρεις τις επαφές και φυσικά true black, με antutu 75.767, φτάνουν στα 2Ghz κι όχι "μόνο" στα 1,5 οι big πυρήνες, ναι μεν μού έκανε λίγο thermal throttling -με κόφτη στο 70% της φωτεινότητας- όταν κατέβαζα/εγκαθιστούσα ένα κάρο εφαρμογές, αλλά και ποιο δέ θα έκανε; ) όμως δυστυχώς, όχι μόνο είναι η version 2/32 αντί για 3/32 (λάθος του πωλητή, ενώ είχε άλλο description, ευτυχώς για μένα) αλλά και -ενώ μπορώ να κάνω κανονικά τηλέφωνα- δέ συνδέεται στο ίντερνετ, με την οποιαδήποτε επιλογή δικτύου κι αν βάλω (λάθος δικό μου, γιατί δέν έδωσα ιδιαίτερη σημασία στην περιγραφή των μπαντών που πιάνει, πρώτη φορά πήρα κινητό από ebay, είναι η έκδοση sprint ενώ νομίζω έπρπεπε να πάω στην ΑΤ&Τ...). Επίσης το τηλέφωνο ήρθε κατευθείαν με εγκατεστημένο τον SuperSU (στο disable αρχικά, αν και στο enable παιδιά έχεις φοβερά πράγματα να πειράξεις πχ με ένα kernel adiutor), όπου το κακό είναι ότι δέν άφηνε να εγκατασταθεί η ενημέρωση της MM για την οποία απ' ότι βλέπω κι εδώ λέγονται τέλεια λόγια :( Έστειλα στον πωλητή μαζί με screenshots (τού είπα μόνο για τη ram και τον SuperSU, όχι και για το δίκτυο :P ), ο οποίος μού απάντησε ότι αν θέλω του τό επιστρέφω με δικά του έξοδα αποστολής (εφόσον ήρθε προϊόν διαφορετικό από το description) για full refund, ή αλλιώς το κρατάω και μού επιστρέφει ένα "partial refund" (δέ ξέρω πόσο) λόγω ραμ αλλά και για την "επισκευή" στο εξουσιοδοτημένο όπου θα μού βάλουν το ΜΜ κτλ. Εγώ τώρα, εάν μπορούσε να λειτουργήσει το 4G θα τό κράταγα, πλέον ότι και να πάρω θα μού φαίνεται ξενέρωτο χωρίς την κυρτή οθόνη, νταξει τα 2 GB ram καλά είναι (απλά είχε και το προηγούμενό μου 2 κι έλεγα να πάω στα 3 για να είμαι και πιο "μπροστά" :P ). Ξέρετε αν υπάρχει δυνατότητα κάπως να πιάσει αυτές τις μπάντες; Έχει νόημα να απευθυνθώ στην LG; Ειδάλλως, α)ξέρετε αν μπορώ να τό πουλήσω πουθενά για να τό στείλουν στο εξωτερικό (γιατί ψιλοβαριέμαι τα διαδικαστικά!) και β) αν ξέρετε να πάρω από κάπου (ebay κυρίως, δέν τό βρίσκω σε μεγάλα κινεζομάγαζα) τη version με τα 3GB, κατά προτίμηση στο κόκκινο, που να πιάνει τις μπάντες μας; Κι ας είναι πχ και μέχρι 230-240€, κάτι λογικό. :rolleyes: Ευχαριστώ εκ των προτέρων και σόρρυ για το τεράστιο ποστ, δέ διάβασα σχεδόν τίποτα από τα προηγούμενα γιατί βιάζομαι... Πραγματικά θα το εκτιμήσω αν κάποιος γνώστης των καταστάσεων μού δώσει σοβαρή λύση!! :O
  5. Head SAR(EU) is 0.428W/kg. Body SAR(EU) is 0.471W/kg. Head SAR(USA) is 1.14W/kg. Body SAR(USA) is 1.27W/kg. έτσι λένε από το gearbest σε σχόλια (εδώ) Είναι σχετικά χαμηλό αν όντως ισχύει, βέβαια ούτως ή άλλως αυτό είναι το μέγιστο sar που θα εκπέμψει, όταν δέν έχεις καλό σήμα και η συσκευή ψάχνεται. Απο όσο είχα κοιτάξει πρόχειρα, δέν υπάρχει update σε marshmallow επίσημο, αλλά ούτε και σε custom rom (τουλαχιστον απο cm). Προσωπικά με ενδιαφέρει περισσότερο αν θα γίνει σε nougat (έστω ανεπίσημα) που θα μπορείς να έχεις ανοιχτά 2 εφαρμογές ταυτόχρονα στην οθόνη, που σημαίνει ότι με αυτο το κινητό θα εκμεταλλεύεσαι τόσο την μεγάλη οθόνη του, όσο και την άπλετη ram αλλα και τους πολλούς πυρήνες του (που κατά τα άλλα κατά τα λεγόμενα μάλλον είναι περιττοί άνω των 4, ίσως και 2)
  6. Καλησπέρα κι από μένα, είμαι κι εγώ δυνητικά αγοραστής του shark. Αναφέρθηκε "υπερβολική" κατανάλωση ενέργειας στην αναμονή (που βέβαια δέ νομίζω να προβληματίζει ιδιαίτερα αν έχεις αυτή την αυτονομία, αλλά ντάξει σέ χαλάει). Καταρχάς εγώ όταν κοιμάμαι βάζω τα κιν στανταρ σε flight mode και εξοικονόμηση, αν όχι απενεργοποίηση. Εν πάση περιπτώση, θα μπορούσε κάποιος που έχει κατεβάσει εφαρμογούλα τύπου cpu-z, cpu-x, Aida κτλ να μού πεί (ή και sccreenshot καλύτερα) στα πόσα GHz είναι ο εργοστασιακά ελάχιστος χρονισμός των πυρήνων; Στάνταρ θα το ρουτάρω, οπότε πιθανότατα θα τό μειώσω αν είναι ψηλά (πχ 0,4-0,6 GHz), αν φαίνεται να επηρεάζει αυτό τη μπαταρία.
  7. Αν σού κάτσει... σού αλλάζει τη ζωή :cool: :D
  8. Παιδιά διαβάζω το σχόλιά σας, οπότε να προσθέσω ότι κι εγώ ήμουν έτοιμος να ξεκινήσω τη διαδικασία με το kingroot, όμως τελικά δέν το έκανα διότι, για να είμαι ειλικρινής είμαι πρωτάρης σε αυτά, οπότε λέω να κάνω πρώτα την "πρακτική" μου στο s3 mini και σε κατι τέτοια που δέ μέ πολυνοιάζει και να γίνει καμιά βλακεία, και μετά να προχωρήσει η φάση και σε αυτό, που θα έκλαιγα αν κάνω καμιά πατάτα με τη διαδικασία. Για τη θήκη κατανοώ αυτά που λέτε, εντούτοις έχω να προσθέσω ακόμη ένα επιχείρημα υπέρ τής ΜΗ χρησιμοποίησής της, αυτό της θερμοκρασίας, καθώς απ' όσο ξέρω είναι λογικό η θήκη να μήν αφήνει να αποβάλλεται η θερμότητα όταν ζεσταίνεται το κινητό (πράγμα πολύ συχνό σε όλες τις συσκευές άλλωστε, όταν μιλάμε για 30 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία). Δέν αρνούμαι ότι μέ ψήνετε να τού πάρω καμία, αλλά εν πάση περιπτώσει σταθμίζω μάλλον διαφορετικά από εσάς τα σύν και τα πλήν της θήκης, κι έτσι επιμένω στο όχι!:D Αν τού έπαιρνα πάντως θα ήταν μάλλον σιλικόνης (τα flip case δέ μέ εμπνέουν) καθώς μού αρέσουν περισσότερο στο κράτημα και νιώθω ότι ωφελούν περισσότερο σε ενδεχόμενο πέσιμο σε σύγκριση με σκληρές, αν και το κακό τους είναι ότι κιτρινίζουν γρήγορα και δείχνουν μπιχλιάρικες. Ευχαριστώ και εσένα φίλε memostrikas για τις πληροφορίες σχετικά με το σωστό ρουτάρισμα, σίγουρα θα τό δοκιμάσω κάποια στιγμή στο μέλλον (πιθανότατα μετά το καλοκαίρι). Μια που φθάσαμε και πάλι εδώ, έχει κάνει κανείς overclocking ή underclocking; Και επίσης, μπορείς υποθέτω να ρυθμίσεις διαφορετικά το κάθε σετ πυρήνα; Πχ μια λύση του να μείωνες τα 1000άρια (1.110 μού τά βγάζει το cpu-z και το aida) για οικονομία μπαταρίας όταν δέ κάνεις τίποτα το ιδιαίτερο, με παράλληλη αύξηση των 1.500 για υποβοήθηση σε πιο βαριές διαδικασίες (και πάλι επισημαίνω, ΟΧΙ τόσο για παιχνίδια, αλλά πχ για να ρολλάρει όταν επιλέγεις φωτογραφία για να στείλεις σε messenger, viber κτλ), θα είχε κάποιο νόημα και λογική;
  9. Δέν το έχω ρουτάρει, για να είμαι ειλικρινής δέν έχω ρουτάρει καμία συσκευή, όχι από "φόβο" εγγύησης κτλ αλλά επειδή δέν έτυχε να ασχοληθώ ποτέ. Η συγκεκριμένη συσκευή μάλιστα θα έλεγα ότι είναι σε αρκετά καλή φάση καθώς είναι πολύ λίγες οι άχρηστες και μή απεγκαταστήσιμες εφαρμογές, που τις κρατάς απλά απενεργοποιημένες. Πχ ξαναέπιασα πρόσφατα το s3 mini της αδερφής μου και αηδίασα με κάτι flipboard κτλ που μένουν μπαστακωμένα, εκείνο σίγουρα έχει πολύ περισσότερη ανάγκη από ρουτάρισμα! Για τα δικά μας δέ θα έλεγα ότι δυσανασχετώ που το έχω μαμίσιο, καθώς με λαγκαρίσματα κτλ ούτως ή άλλως δέν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα, και από αποθηκευτικό χώρο προσωπικά μου είναι υπερ-επαρκή τα 6,7 GB που αυτή τη στιγμή είναι ελεύθερα χωρίς να τσιγγουνεύομαι σε κάτι -για τη χρήση που του κάνω πάντα. Γενικώς, όπως είχα ξαναγράψει, σε επιδόσεις το τηλέφωνο είναι άπλετο απο πλευράς απόδοσης για κανονική χρήση, θεωρώ πως μόνο σε βαριά πράγματα θα έβλεπες διαφορά στα (πολύ) ακριβότερα. Πάντως, πάντα σε γαργαλάει να ρουτάρεις και γενικότερα να πειράξεις το κινητό, τον υπολογιστή, το αμάξι σου κτλ, οπότε οποιαδήποτε σχετική γνώμη/συμβουλή/προτροπή για έστω ρουτάρισμα θα ήταν ευπρόσδευκτη. Τώρα που μπαίνει το καλοκαίρι αρχίζει και να μού ζεσταίνεται (όπως άλλωστε και όλες οι συσκευές, στους 30 βαθμούς) στο πάνω μισό του πίσω μέρους του, όπου λογικά βρίσκεται ο επεξεργαστής. Το καλό όμως είναι ότι αν του σβήσω την οθόνη και το αφήσω να ηρεμήσει, σε 1-2 λεπτά είναι πάλι μια χαρά. Απορώ τί να παθαίνουν τα κινητά με πιο υψηλά χρονισμένους πυρήνες, πχ στα 2.000 GHz. Πάντως εν τέλη το ρουτάρισμα θα μέ έψηνε -κυρίως- για λόγους ξεμπουκώματος και αποδέσμευσης χρησιμοποίησης χαμένων ma της μπαταρίας. Πχ αυτό το du battery saver σου δίνει τη δυνατότητα να πέφτει η συχνότητα του επεξεργαστή όταν σβήνεις την οθόνη, το οποίο θα μέ ενδιέφερε, και λειτουργεί φυσικά μόνο σε ρουταρισμένες συσκευές. Παρεμπιπτόντως, θα κατεβάσω κι αυτές τις εφαρμογές που μού προτείνεις για τη μπαταρία, πάντα είναι θελκτικό να υποστηρίζουμε την εγχώρια παραγωγή. Με το du η αλήθεια είναι πως είμαι αρκετά ικανοποιημένος και το έχω στα must που κατεβάζω κατευθείαν όταν αλλάζω κινητό, αλλά έχει κι αυτό τα θεματάκια του που μού τη δίνουν, και εν τέλει ουδείς αναντικατάστατος. Για θήκες έχεις απόλυτο δίκιο, εντούτοις λέω να παραμείνω στη γραμμή μου..!:p Προτιμώ να αποκτήσω μερικές -αυξανόμενες με το χρόνο- γρατζουνιές/χτυπήματα (τη 2ρη εβδομάδα μου έπεσε σε πέτρα/χώματα, τον 2ρο μήνα στα σκαλιά της πολυκατοικίας, από τα οποία τού έγιναν λιγότερες ουλές απ' ότι ανέμενα, κι όλες περιμετρικά της συσκευής και ΟΧΙ στην οθόνη), παρά να έχω μονίμως κάτι που δείχνει χειρότερο, δηλαδή πιο χοντροκομμένο κτλ, απ' ότι είναι. Μακάρι να πάρει και το marshmallow, βέβαια η διαφορά δέ θα είναι και τόση όση ήταν από το kitkat στο lollipop, τουλάχιστον όσον αφορά στο εικαστικό κομμάτι. Δηλαδή προσωπικά θα μού φαινόταν μακράν πιο ενδιαφέρον αν αναβαθμίζονταν συσκευές όπως το 4 max που φοράει 4.4.4, παρά το δικό μας που είναι ήδη απροβλημάτιστο (το 4 max -made by alcatel- μού είχε φάει και 2 άσχημα παγώματα όταν έκανα πιεσμένα και ταυτόχρονα πολλά μαζί, στο αντίστοιχο διάστημα που έχω τώρα το ultra 6 που πάει τρένο). By the way, πρόσφατα κυκλοφόρησαν από τη vodafone και τα prime 7 και first 7, και λογικά αναμένεται και ultra 7 τις επόμενες εβδομάδες.
  10. Καλησπέρα και πάλι, pepi ευχαριστώ για την απάντησή σου. Για την ολίσθιση, στο prime 6 που πήρα στη θεία μου (μάλλον τήν έχω καταβρεί με τα vodafone!), έχει επιλογή να αφαιρείται, και απογοητεύτηκα όταν συνειδητοποίησα ότι το δικό μου δέν έχει (παίζει να υπήρχε αρχικά αλλά με την αναβάθμιση στο 5.1.1 να του το πήρανε). Έχω βάλει κι εγώ nova, αλλά όχι το επί πληρωμής οπότε δέν μπορώ πχ και να τό κλειδώνω με διπλό πάτημα. Όσο για τη θήκη, εκ πεποιθήσεως δέ βάζω σε τίποτα, καθώς προτιμώ την αίσθηση να πιάνω ωμή τη συσκευή :D Άλλώστε είναι ήδη μεγάλο (για το επόμενό μου λέω να πάω στις 5'), και δέ θέλω να δείχνει χοντροκομένο :rolleyes: Ούτε μεμβράνες έβαζα ποτέ για να μήν αλλοιωθεί ούτε στο ελάχιστο η επαφή, αλλά τώρα τί να κάνουμε, πρώτη φορά μού συνέβη αυτό με τή "σκιά". Στις δικές σας συσκευές δέν έχετε παρατηρήσει κάτι ε; Εγκατέστησα και το aida, ενδιαφέρον μπορώ να πώ, αν και πολλές από τις πληροφορίες που δίνει για τα στοιχεία του κινητού δέν γνωρίζω να τίς ερμηνεύσω. Είναι κρίμα πάντως να κάθονται σε τόσο υψηλή συχνότητα οι πυρήνες, νιώθω πχ σάν να σού έχουν βάλει στο αμάξι ρελαντί στις 4.000 rpm. Κρίμα δηλαδή για τη μπαταρία του, περισσότερο για θέμα ψυχολογίας δηλαδή ότι πέφτει αρκετά πιο γρήγορα απ' ότι ανέμενα (όχι ότι είναι κακή). Τέλος να πώ ότι κι εγώ παρατήρησα ένα ενοχλητικό κόλλημα στα αυτοκόλλητα του viber αλλά πρόσφατα και στις φωτογραφίες (έχω κάπου 200 συν 3-4 λεπτά βίντεο, και άλλες 250 από λήψεις κτλ με πιο μικρή ανάλυση) μετά την τελευταία μικροαναβάθμιση. Αυτό που λες για τις επώνυμες, συμφωνώ και επαυξάνω. Καταρχάς έχει όμοια χαρακτηριστικά με κινητά 300+ ευρώ, στα οποία ουσιαστικά πληρώνεις κάποια ίσως λίγο καλύτερα υλικά κατασκευής και τζάμι κτλ αλλά και φυσικά τη φίρμα. Nothing special. Και μια που το ανέφερες, με τσαντίζει απίστευτα να σέ ρωτάνε τί μάρκα είναι, κάτι ψώνια που ξέρουν μόνο την apple, τη sony και τη samsung! :mad: Πρόσφατα είπα σε έναν ότι είναι της vodafone (χωρίς καμία νύξη για τη zte) και κατευθείαν μου λέει "Αα, πόσο έκανε, 50-60€;" (ο οποίος είχε ένα χαζοsony 2-3ετίας με πολύ κατώτερα χαρακτηριστικά και απόδοση) Ακόμη κάτι σπαστικό δηλαδή, αυτοί που κρίνουν τα πράγματα αποκλειστικά από την τιμή τους (ή από την εμφάνιση ή από τον τίτλο τους, πιο γενικά), το οποίο είναι η εύκολη λύση άλλωστε για όσους είναι αδαείς και απλά δίνουν αβέρτα τα λεφτά τους, θεωρώντας πως έτσι θα έχουν τα καλύτερα. :confused:
  11. Καλησπέρα κι από μένα, Καταρχάς να πώ ότι έχω το κινητό 4 μήνες τώρα και δέ μού έχει βγάλει τίποτα το αξιοσημείωτο. Επειδή τα θετικά όλοι τα έχουμε πεί λίγο-πολύ, θα πώ κάποια που μέ έχουν προβληματίσει, μήπως κι έχετε υπόψιν να μού προτείνετε κάτι. Πρώτα απ' όλα, παρ' ότι τις 3-4 φορές που μού έχει πέσει άσχημα δέν έχει πάθει κάτι η οθόνη του, πρέπει να είναι πολύ ευαίσθητη ως προς το ότι μού έχει κάνει "σκιά" σχεδόν σε όλη την δεξιά πλευρά του, απ' όπου και χρησιμοποιείται περισσότερο, η οποία φαίνεται κυρίως σε χαμηλό φωτισμό. Έχει συμβεί και σε άλλους; Υπάρχει περίπτωση να μού τήν αντικαταστήσουν στη Vodafone, και να βάλω πχ προστατευτική μεμβάνη/ζελατίνα για να μήν ξαναγίνει; Επίσης, έχω βάλει μοτίβο ξεκλειδώματος, αλλά μού τη δίνει που και πάλι για να ξεκλειδωθεί πρέπει να κάνω και την ολίσθιση προς τα πάνω, είναι μια περιττή κίνηση. Στις επιλογές (ξε)κλειδώματος δέ βλέπω να βγαίνει. Τέλος, και το βασικότερο, η μπαταρία του. Ναι, πρέπει να είναι μεγαλύτερης διάρκειας από τον Μ.Ο. των κινητών, όμως ρε παιδιά μού κρατάει το μισό απ' ότι το Smart 4 Max που είχα πριν, ενώ υποτίθεται (?) ότι έχουν και τα δύο 3.000mah, και μάλιστα αυτό έχει μικρότερη οθόνη (το 4 max έχει 6' ) αλλά και θεωρητικά χρησιμοποιεί μόνο τα 4x1.000 Ghz για τα απλά που κάνεις αντί για τα πιο ενεργοβόρα μόνιμα 4x1.200 του 4 max, το οποίο μάλιστα έχει και το "παλιό" android 4.4.4. Στο μόνο που μπορώ να τα ρίξω είναι η 1920 ανάλυση, που ουσιαστικά είναι διπλάσιος αριθμός pixels από του 4 max, αλλά αν ευθύνεται κυρίως αυτό είναι τεράστια η διαφορά. Και επί το αυτό τώρα: Το CPU-Z μού βγάζει ότι τα δύο σετ πυρήνων σε ηρεμία αράζουν στα 950 και 800 Ghz. Κανονικά δέ θα έπρεπε να πέφτουν αρκετά πιο κάτω, όταν τα έχεις όλα κλειστά; Σε εσάς τί βγάζει; Επίσης, αν και το CPU-Z μού δείχνει τη μπαταρία 3.000Mah, στο DU Battery Saver που χρησιμοποιώ μού εμφανίζει max capacity 2.400 mah!! Το οποίο, για να είμαι ειλικρινής, μού φαίνεται πιο τίμιο. Πρακτικά, με μέτρια-λίγη χρήση θα κρατήσει για 1,5-2 μέρες, και με αρκετή χρήση (που για αυτό αξίζει άλλωστε, τέτοιο κινητό!!) θέλει στάνταρ φόρτιση στο τέλος της ημέρας (ίσως 5-6 ώρες screen on), έχοντας μόνιμα την ελάχιστη φωτεινότητα! ----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Για να μή φανεί ότι κράζω (αν και προανέφερα ότι δέν εχω κανένα σοβαρό θέμα), να πώ ότι πηγαίναι τρένο -όπως άλλωστε αξίζει στον 2ρο καλύτερο επεξεργαστή της qcom- , τρέχει άνετα τις εφαρμογές που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θες να χρησιμοποιείς (και εσκεμμένα δέν του έχω βάλει κανένα παιχνίδι και βλακείες για να μήν σκιστεί η μπαταρία..), η οθόνη είναι τόσο καλή ώστε δυσκολεύομαι να βρώ φόντο που να τήν αξιοποιεί, από τις κάμερες είμαι πάααρα πολύ ικανοποιημένος, η 13άρα μπροστινή είναι εμφανώς καλύτερη από την 13άρα του 4 max (έως και υπερβολικά καλή για τις απαιτήσεις μου) και η μπροστινή, αν και δέν έβγαζα ποτέ σέλφι, απλά μού δημιούργησε πολιτισμικό σοκ συνειδητοποιώντας πόσο καλή αλλά και βολική (με το smile detection πχ) μπορεί να είναι μια σελφοκάμερα. Κανένα θέμα με επανεκκινήσεις, για το ίντερνετ φυσικά και θα ρουφήξει για πλάκα 300 ΜΒ με το 4G εάν βάλεις 5λεπτο βίντεο στα 1.080 (όπως νομίζω το κάθε 4G κινητό, και το 4 max που είχα). Και μπόνους: Το είχα πάρει όχι απλά όταν ήταν στα 170€, αλλά επειδή εργαζόταν κι ένας φίλος μου σε vodafone μού τό έβαλε στο όνομά του και το πήρα με επιπλέον 7,5% έκπτωση, στα 157€!! (και το 4 max φυσικά στα 130€!)
×
×
  • Create New...