Jump to content

Eimarmeni

Members
  • Δημοσιεύσεις

    23
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by Eimarmeni

  1. SG Post με παραγγελία 24/3 και αποστολή 29/3. Δεν έφτασε ποτέ ... To Dispute στο Paypal έγινε πριν δυο βδομάδες και ακόμα τίποτα. Αλλά θέλει 10 μέρες για συνεννόηση με το κατάσ τημα και δεν ξέρω πόσες άλλες για τα παρεκλόμενα. Το ίδιο το Paypal μου είχε πει ότι μπορεί να πάρει μέχρι και 5 μήνες. ----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Δεν ξέρω τι μπαταρία θες αλλά εγώ αγόρασα δύο καινούριες και γνησιότατες xiaomi 10000mAh στα 17 ευρώ τη μία από αγγελία σε γνωστό ελληνικό φόρουμ. Και οι δύο στα σφραγισμένα κουτιά τους και ως τώρα άψογες σε λειτουργία.
  2. Θέλω να ελπίζω ότι το Vickmall, απ' τη στιγμή που προτρέπει σε dispute, έχει την πλάτη του καλυμμένη. Ένα σοβαρό κατάστημα με μεγάλη πελατεία στο εξωτερικό, λογικά θα πρέπει να ασφαλίζει τις αποστολές του. Άρα, είτε η SG αποζημιώνει πλήρως το κατάστημα για τη χασούρα που προκάλεσε, βάσει πιθανού συμβολαίου για χρόνους παράδοσης (ασχέτως αν το προϊόν φτάσει κάάάποτε), είτε χρησιμοποιείται μια ασφαλιστική εταιρία που αναλαμβάνει τέτοιου είδους καταστήματα και αποστολές. Γι αυτό και το Vickmall κάπου έγραφε "κάνε dispute και άμα φτάσει το κινητό, σκασίλα μας .. κράτα το". Μια ακόμα πιθανότητα είναι ότι για να εισπράξει την ασφάλεια σε πλήρη ποσά, πρέπει να δείξει τις επιστροφές χρημάτων (το προϊόν το ίδιο τους είναι αδιάφορο αν επιστραφεί). Στα υπόλοιπα που αναφέρεις συμφωνώ. Επιπλέον, λογικά το Paypal χωρίς την έγκριση του κατόχου του λογαριασμού ή της κάρτας, δεν δικαιούται να αγγίξει ούτε σεντ. Δεν είδα τίποτα τέτοιο να αναφέρεται ξεκάθαρα για τον αγοραστή στους όρους του dispute. Για τον πωλητή δεν ξέρω τι προβλέπεται αλλά σίγουρα οι όροι θα είναι διαφορετικοί βάσει κάποιου είδους συμβολαίου που συνάπτει με το Paypal. Να αμφισβητήσει ναι, να διαπιστώσει ναι, να πληρώσει όμως όχι, ακόμα κι αν δικαιωθεί ο πωλητής, ο οποίος μάλλον πρέπει να κινηθεί δικαστικά (και πάλι βάσει διεθνών ή διμερών συμφωνιών δικαστικής αρωγής και πάει λέγοντας). Απ' αυτό συμπεραίνω ότι κάπου στη μέση όλων αυτών πρέπει να βρίσκονται και ασφαλιστικές εταιρίες.
  3. Καλά, εξαιρετικό σκηνικό με το Paypal. Η αγορά έγινε μέσω "Paypal Express Checkout". Τους παίρνω τηλέφωνο για να δω τι πρέπει να κάνω (όταν δεν υπάρχει λογαριασμός ανοίγουν αυτοί το dispute μετά από αίτημα) και μου λένε να κάτσω να γράψω το πλήρες ιστορικό της παραγγελίας με αντίγραφο παραγγελίας, τιμολογίου, mail απ΄ το Vickmall που προτρέπει σε dispute, ημερομηνίες, tracking number ... ΤΑ ΠΑΝΤΑ καθαρά και τακτοποιημένα. Το κάνω όλο αυτό, τους τα στέλνω στο mail που μου είπαν και μετά από κανα τριάρι μέρες τους παίρνω τηλ. να μάθω αν το έλαβαν κι αν χρειάζονται τίποτις άλλο. Απάντηση: Τι να τα κάνουμε όλα αυτά; Δεν τα κοιτάμε. Ένα tracking number, ένα email του μαγαζιού κι ένα τιμολόγιο φτάνουν. Μη μας κουράζετε. Και μετά ... don't call us, we'll call you! :wacko: Φαντάσου να μην τα ζήταγαν κιόλας τι θα μου λέγανε!
  4. Μέσω Paypal μπορείς να κάνεις dispute μέσα σε 180 μέρες από τη μέρα πληρωμής (όχι παραγγελίας, ΠΛΗΡΩΜΗΣ).
  5. Μια χαρά ψέματα λέει σε όλες τις χώρες. Αν μπεις σε site αξιολόγησης των εταιριών θα δεις την SG να πιάνει πάτο. Κι από κάτω ένα σκασμό καθόλου κολακευτικά σχόλια από ταλαίπωρους άλλων χωρών. Και με δεδομένο ότι φεσώνει με κοντά 8 ευρώ τις αποστολές 7-18 ημερών χωρίς να απαντάει σε κανέναν για τίποτα, την κάνει εταιρία κατά πολύ κατώτερη των ΕΛΤΑ που, αν μη τι άλλο, όταν ρωτάς μπαίνουν στον κόπο να σου απαντήσουν μέχρι και στο τηλέφωνο.
  6. Ναι ρε ... για να έχουν μαζεμένα κι οι Τελωνειακοί όλα τα πακέτα να μην ψάχνουν :lol:
  7. Μετά το dispute που έκανα χτες, χάζευα για το που μπορώ να (ξανα) βρω το κινητό που θέλω σε καλή τιμή κι έπεσα πάνω στο "merimobiles.com". Κι εκεί που έψαχνα τις πληροφορίες αποστολής του προϊόντος πέφτω πάνω σ' αυτή τη λεπτομερή λίστα: Shipping Rates - Select Shipping Method Free Shipping: 21-40 Business Days €0.00 Singapore Post: 8-18 Business Days €7.82 EMS: 6-9 Business Days €19.56 EuroLine: 10-15 Business Days €31.29 Άρα λοιπόν, για την περίπτωση του Singapore Post, η δικαιολογία "αγορές από Κίνα κάνουν και τρίμηνο να φτάσουν" δεν ισχύει, διότι η ρημάδα χρεώνει €7.82 για να εγγυηθεί παράδοση σε 8-18 μέρες (και προφανώς γι' αυτό δίνουν και τα μαγαζιά αυτή τη διαβεβαίωση), ποσό που φαντάζομαι πληρώνει ο πελάτης μέσα στην τιμή αγοράς του προϊόντος. Κι όταν χάνουν κανα δυό κοντέϊνερ, η ασφαλιστική νάναι καλά κι ο πελάτης ας ψάχνεται για μήνες χωρίς φωνή κι ακρόαση. Λαμπρά!
  8. Εξίσου αξιοπρεπές κατάστημα με το Vickmall. Έχει καλή φήμη. Μέχρι τώρα όμως δεν χρειάστηκε να στείλω κάτι πίσω για σερβις, ούτε στο Vickmall ούτε στο Minideal, άρα επ' αυτού (που για μένα είναι σημαντικό) δεν έχω άποψη. Κάποιοι χρήστες αναφέρανε ότι το σέρβις των καταστημάτων που είχαν επιλέξει ξούλεψε άψογα σε πρόβλημα και νομίζω ότι αναφέρονταν στο Vickmall. Ρίξε μια ματιά στα προηγούμενα σχόλια και στείλε προσωπικά μηνύματα για να ενημερωθείς καλύτερα :)
  9. Xiaomi Mi4c (3G RAM -32G) Τιμή αγοράς 186 ευρώ. Χαμηλότερη τιμή που είδα σήμερα τα 220+ ευρώ. Την μέρα που έκανα παραγγελία δεν υπήρχε ούτε για δείγμα σε ευρωπαϊκή αποθήκη.
  10. Οι ευρωπαϊκές αποθήκες, σε μας που αγοράζουμε συχνά από Κίνα, είναι γνωστές και όντως βολικότατες. Δυστυχώς όμως ΔΕΝ έχουν όλα τα κινητά (το στοκ τους είναι περιορισμένο) και ΔΕΝ πληρώνεις 10 ευρώ παραπάνω. Το κινητό που έχω παραγγείλει, όταν έγινε η παραγγελία, δεν υπήρχε σε καμία ευρωπαϊκή αποθήκη. Σήμερα που κοίταξα ξανά, το είδα ως ... sale (!!!) σε μερικές απ' αυτές με τιμή από 50-80 ευρώ παραπάνω απ' αυτήν της παραγγελίας μου. Όσο δηλ. κάνει αν το πάρω κι απ' το Skroutz.
  11. Έχοντας κάνει ούκ ολίγες αγορές από Κίνα, αποφάσισα να περιμένω άλλον ένα μήνα (2 μήνες σύνολο) για το κινητό. Αν δεν έχει φτάσει μέχρι τις 29/5 (29/3 ξεκίνησε το .. ταξίδι του), τότε ναι, θα ανοίξω dispute. ----- προσθήκη μηνύματος 12 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Ναι, αυτό πιστεύω και γω ότι έχει συμβεί. Η κάθε ταχυδρομική υπηρεσία ψάχνει τον φθηνότερο δυνατό τρόπο για να στείλει το cargo της. Μπορεί, από Σιγκαπούρη για Ελλάδα, να φορτώνονται και να ξεφορτώνονται οι σάκοι σε 5 και 10 ξεχωριστά αεροδρόμια. Γι' αυτό αποφάσισα να δώσω χρόνο. Στην τελική, πριν ανακαλύψω τη χαρά των smartphone, είχα ένα Sony Elm που το έβαλα ξανα να δουλέψει. Φόρτιση κάθε 4 μέρες (τι ευτυχία κι αυτή) και άψογο στη λειτουργία του τόσα χρόνια μετά την αγορά του. Η ζωή είναι όμορφη :D
  12. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτή η ανάρτηση είναι για όσους θέλουν να κάνουν dispute και έχουν πληρώσει μέσω "Paypal Express Checkout". ΔΕΝ έχει σημασία αν έχουν ή όχι λογαριασμό Paypal. Η αγορά του κινητού μου ήταν δώρο (για το Πάσχα) από συγγενή που μένει στο εξωτερικό. Ο ίδιος δεν έχει λογαριασμό Paypal αλλά έκανε την πληρωμή μέσω Paypal με το "Paypal Express Checkout". Προκειμένου να ενημερωθώ, επικοινώνησα σήμερα με το Paypal και ρώτησα αν εγώ, ως αποδέκτης του προϊόντος, δικαιούμαι να κάνω dispute. Μου είπαν ότι μπορώ (στην περίπτωσή μου με συναινετικό e-mail απ' τον αυτόν που έκανε την πληρωμή) γιατί το Paypal καλύπτει ΚΑΙ τα προβλήματα που προκύπτουν από πληρωμές που έγιναν μέσω του "Paypal Express Checkout". Αυτό που χρειάζονται είναι ένα e-mail στην διεύθυνση servicing-ge@paypal.com που να αναφέρει τόσο τα στοιχεία του αγοραστή όσο και όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες που πιστοποιούν το πρόβλημα που έχει ανακύψει (tracking number, order, invoice, κλπ.). Το tracking number όλοι μας το έχουμε. Την παραγγελία την έχουμε επίσης (είναι η βεβαίωση παραγγελίας που μας έστειλε το Vickmall στο e-mail μας), η οποία όμως ΔΕΝ αναφέρει ποσό. Προκειμένου να πιστοποιηθεί και το ποσό, μπορούμε να ζητήσουμε αντίγραφο του τιμολογίου/απόδειξη από το κατάστημα. Εγώ ζήτησα από το Vickmall να μου το στείλουν και ήδη το έκαναν (αναγράφεται πλέον καθαρά το ποσό, το προϊόν, το όνομα του αγοραστή, το όνομα αυτού που πλήρωσε, κλπ. Ουσιαστικά είναι το τιμολόγιο που θα βρίσκαμε μέσα στο κουτί μας αν το είχαμε παραλάβει). Με αυτά τα στοιχεία (χωρίς τραπεζικά χαρτιά ή άλλα "δύσκολα"), το Paypal μπορεί να ανοίξει το dispute αλλά μου τόνισαν ότι μπορεί να πάρει μέχρι 5 μήνες για να επιστραφούν τα χρήματα. Αυτά προς ενημέρωση :)
  13. Λόγω capital controls το Paypal δεν δέχεται σύνδεση λογαριασμών και καρτών από Ελληνικές Τράπεζες, τουλάχιστον όχι αυτόματα. Πρέπει να επικοινωνήσεις μαζί τους και ΑΝ δεχτούν να το κάνουν. Αν τελικά δεχτούν, το "γέμισμα" του Paypal είναι 500 ευρώ ανά μήνα (τόσα δικαιολογούν τα capital control) και πάλι άμα προλάβεις να το κάνεις στις αρχές. Κατά το τέλος του μήνα οι τράπεζες αρνούνται και λένε ότι δεν έχουν λεφτά για εξωτερικό.
  14. Αφήνουν ειδοποίηση. Σπάνια πια οι Ταχυδρόμοι ζαλώνονται πακέτα. Κι αν μιλάμε και για μεγάλο ... ξέχνα το.
  15. Μέχρι τώρα αυτό που γράφεις είναι, για μένα τουλάχιστον, η πιό λογική εξήγηση. Το να λιβανίζει τόσα backdated πακέτα η διαλογή των ΕΛΤΑ στο Ελ. Βενιζέλος δεν έχει νόημα. Δουλεύουν όντως 24/7 (με βάρδιες) και μόνο ανίκανοι δεν είναι οι άνθρωποι. Επίσης, αυτό που σου είπε ο γνωστός σου συνάδει και μ' αυτό που είχε πει σε άλλη ενδιαφερόμενη ο τύπος από το Τμήμα Διαλογής. Ότι τα πακέτα δεν έχουν μπει Ελλάδα και "αν έχουν ξεμείνει για 10+ μέρες στη Γερμανία π.χ., περιμένοντας να φορτωθούν για Ελλάδα, δεν μπορούν αυτό να το ξέρουν αυτό τα ΕΛΤΑ" (και σαφώς δεν είναι δική τους ευθύνη).
  16. Είμαστε πιαααααααα πρωταθλητέεεεεεεεες ... φάτε τη σκόνη μας οι υπόλοιποι :lol: Εν τω μεταξύ, γυρνάω σήμερα σπίτι και βρίσκω ειδοποίηση για συστημένο. Αρχίζω να χοροπηδάω στη μέση της πιλοτής, μέχρι που πήρα χαμπάρι ότι το tracking number ήταν άσχετο και, εκτός απροόπτου, είναι ****** από την Εθνική με την οποία έχουμε ανοίξει ******* αλληλογραφία. :lol::lol::lol:
  17. Άντε να συνεχίσω και γω το saga με τα κουνητά που όλο στο δρόμο βρίσκονται κι όλο στο δρόμο μένουν. Έστειλα ένα μαίηλ στο Vickmall και η απάντηση ήταν αυτή εδώ η άσχετη που τη λες και "τρία πουλάκια κάθονται": Hello friend, thank you for your message we are really sorry for that For all delay parcels we have sent all informations let post check for us they are still in checking,we are still waiting from them and they can sure the parcel was not got lost ,just delay so i hope you can a few more days again we will inform you asap if get news from them thanks and very sorry for the inconvenience Κατά τ' άλλα, έχω tracking number RF384721745SG και μετράω 24 μέρες από την ημερομηνία αποστολής (σύμφωνα μ' αυτά που λέει το Singapore Post, δηλ. 29/3). Ημερομηνία άφιξης στην Ελλάδα δηλώνεται η 2/4 και μετά τα ίχνη χάνονται στα βάθη του Ελ. Βενιζέλος (και πάλι αυτό παίζεται). Τα Σαββατοκύριακα δεν τα βγάζω γιατί, εξαιρώντας το Vickmall, αεροπλάνα και διαλογή δουλεύουν σε βάρδιες.
  18. Την κατάρα μου να έχεις, Vickmall. Κι εγώ που έκανα χαρές να περάσω τις μέρες του Πάσχα βγάζοντας τα μάτια στο καινούριο κουνητό ... ποιός θα του φλασάρει τη ρομ τώρα, μου λέτε; ΠΟΙΟΣ; :lol: (ο πόνος της πελάτισσας για την καθυστέρηση του κουνητού της)
  19. Άλλη μια ιστορία καθυστέρησης κι από μένα για ένα Xiaomi Mi4c. Κατάστημα: Vickmall (τς τς τς!) Αποστολή μέσω Singapore Post Δίνοντας το tracking number στο SG μου βγάζει τα ακόλουθα: 27/03/2016 Received from Customer 29/03/2016 Despatched to overseas (Country code: GR) 02/04/2016 Arrival at Destination Post (Country: GR) Από κει και πέρα σιγή ιχθύος. Τα ΕΛΤΑ δεν έχουν το νούμερο και απλά περιμένω να κλείσει ο μήνας για να δω τι θα κάνω. Απ' ότι διάβασα εδώ στο φόρουμ, δεν είμαι η μόνη που βρίσκεται στο "περίμενε". Όσο νάναι με ανησυχεί αυτό.
×
×
  • Create New...