Jump to content

Jack123

Members
  • Δημοσιεύσεις

    6
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About Jack123

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 18

Jack123's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Φήμη

  1. Είχα γράψει πριν κανα χρόνο την περίπτωση μου.Μάλιστα είχα αναφέρει μόνο το ένα σκέλος της όλης υπόθεσης.Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για το άλλος σκέλος απλά θα πω ότι μπλέχτηκε μέχρι και η αστυνομία στην όλη υπόθεση.Με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες/ένοικους έχω μια τυπική σχέση.Δεν είμαστε και κολλητοί αλλά ούτε και στα μαχαίρια.Το θέμα είναι ότι δυστυχώς δεν ακολουθούν τους κανόνες της πολυκατοικίας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε κατά καιρούς προβλήματα με το parking.Επίσης το γεγονός ότι μιλάμε για πυλωτή δυσκολεύει την κατάσταση γιατί δεν υπάρχει περίφραξη. Εκεί που θα μπει η μπάρα δεν έχει κανείς δουλειά να πάει.Επίσης όταν είναι το αυτοκίνητο παρκαρισμένο η μπάρα θα είναι κατεβασμένη.Με αυτή τη λογική μπορεί να πάει κάποιος να πέσει στο αυτοκίνητο και να μου ζητάει τα ρέστα.Θα μπει σήμανση για να είμαστε οκ απο εκεί και πέρα όπως είπε και ο dtzgr ο χώρος μπορεί να είχε κάποιου είδους περίφραξη (έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο να κλείσουμε την πυλωτή αλλά δυστυχώς κάποιοι από τους ιδιοκτήτες δεν θέλουν να πληρώσουν και κολλάει εκει το θέμα).
  2. Καλημέρα σε όλους τους φίλους/ες. Πριν κάνα χρόνο περίπου είχα αναφέρει κάποιο πρόβλημα με το parking στην πολυκατοικία.Αρχικά να ευχαριστήσω τους ddr2 και greece_gus που με βοήθησαν είτε μέσω pm είτε μέσω του συγκεκριμένου θέματος. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Σε parking πυλωτής όπου 2 θέσεις είναι παρακολούθημα του διαμερίσματος μου μπορώ να βάλω κάτι τέτοιο http://www.e-technostore.com/parking-park-bla.html Και αν ναι χρειάζεται να μιλήσω με διαχειριστή πρώτα ;
  3. Το parking είναι ανοικτό οπότε δεν υπάρχει πόρτα ή κάτι άλλο.Το θέμα είναι ότι κανένας άλλος από την γειτονιά δεν έχει παρκάρει στην πυλωτή.Οι μόνοι που δημιουργούν πρόβλημα είναι οι συγκεκριμένοι.Τώρα τους αφήνουν κάτι ενοικιαστές οπότε τα χέρια μας είναι ψιλο-δεμένα.Για αυτό έγραψα και εδώ για την σχετική απόφαση περί πυλωτής.Οι θέσεις είναι νόμιμες εννοείται. Το πρόβλημα είναι και από αυτά που διάβασα στο συγκεκριμένο topic ότι πολλές φορές ασχολούμαστε με ένα πρόβλημα μόνο όταν μας ενοχλεί.Και αυτό όταν συμβαίνει εντός μιας πολυκατοικίας είναι πάρα πολύ κακό.Φυσικά όταν το πρόβλημα παίρνει διαστάσεις,τότε μόνο προσπαθούμε να βρούμε την λύση. Και στην περίπτωση μου όπως έγραψα και πριν,δεν είναι ότι με ενοχλεί προσωπικά το να παρκάρει κάποιος που δεν μένει στην πολυκατοικία,αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση οι άνθρωποι είναι μπελάς.Έχουνε δημιουργήσει πολλές φορές προβλήματα με το parking και για άλλους λόγους επίσης και γενικότερα είναι άνθρωποι που δεν τους θέλεις κοντά σου.Κάποιοι έχουμε εκφράσει την δυσφορία μας για την όλη κατάσταση αλλά κάποιοι άλλοι κάνουν τα στραβά μάτια.Και το ζήτημα είναι ότι αυτοί που τους παραχωρούν την θέση είναι ενοικιαστές και μπορεί να φύγουν π.χ σε 1 χρόνο.Εμείς όμως θα τους τρώμε στη μάπα όλα τα χρόνια.
  4. Εάν βρω τον αριθμό της απόφασης θα τον ποστάρω. Μάλιστα αναφέρεται ότι μπορείς να μεταβιβάσεις τις θέσεις σου (parking) μόνο σε ιδιοκτήτη διαμερίσματος και αυτό μετά από γενική συνέλευση όπου συμφωνούν όλοι οι ιδιοκτήτες.Επίσης θα χρειαστεί συμβολαιογραφική πράξη. Τώρα σε αυτό που αναφέρεις μου προκαλεί εντύπωση και εμένα.Αν δηλαδή εγώ αύριο-μεθαύριο μετακομίσω κάπου αλλού (ας πούμε στην ίδια γειτονιά) και δεν νοικιάσω το σπίτι μου,δεν θα μπορώ να παρκάρω το αυτοκίνητο μου εκεί;Ίσως κάποιος που γνωρίζει να μας διαφωτίσει. Πάντως όπως ανέφερα στην περίπτωση μου μιλάμε για ενοικιαστή που παραχωρεί (στο μιλητό) μια από τις θέσεις parking σε γείτονα.Και το ζήτημα είναι ότι αν αύριο μεθαύριο βάλουμε π.χ κάγκελα για να κλείσουμε το parking θα δώσουν κλειδιά στο γείτονα για να παρκάρει το αυτοκίνητο του;Ο ιδιοκτήτης ακόμα και αν δεν μένει στο διαμέρισμα παραμένει ιδιοκτήτης.
  5. Ευχαριστώ για την απάντηση.Οι θέσεις όπως έγραψες είναι παρακολουθήματα των διαμερισμάτων. Οπότε αν εγώ αύριο πουλήσω το διαμέρισμα παραχωρώ και τις θέσεις.Δεν είμαι σχετικός με όλα αυτά και εγώ τώρα τελευταία ασχολήθηκα γιατί αναφέρθηκε πρόσφατα σε συνάντηση με κάποιον από την πολυκατοικία (ο οποίος έχει κάνει παλιότερα διαχειριστής).Δεν μου ανέφερε ποιος νόμος είναι αλλά ψάχνοντας στο internet βρήκα π.χ http://www.kathimerini.gr/414177/article/epikairothta/ellada/koinoxrhsto-to-parkingk-stis-pilotes Στην περίπτωση μου ο ιδιοκτήτης διαμερίσματος νοικιάζει το σπίτι σε κάποιον (άρα και τις θέσεις του parking που αναλογούν στο διαμέρισμα) και ο ενοικιαστής αφήνει άνθρωπο που δεν μένει στην πολυκατοικία να παρκάρει το αυτοκίνητο. Δεν θα είχα ιδιαίτερο θέμα αλλά οι συγκεκριμένοι άνθρωποι παρκάρουν στην πυλωτή μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από τότε που χτίστηκε η πολυκατοικία και πέρα από αυτό έχουν δημιουργήσει και άλλα προβλήματα κατά καιρούς.
  6. Καλημέρα σε όλους τους φίλους/ες. Δεν μπόρεσα να βρω κάτι σχετικό στα μηνύματα που διάβασα (από σελίδα 150 μέχρι το πιο πρόσφατο) οπότε ζητώ συγνώμη αν έχει αναφερθεί σε παλιότερα μηνύματα.Το θέμα έχει ως εξής:Σε γκαράζ πυλωτής όπου κάθε διαμέρισμα έχει 1-2 θέσεις στάθμευσης αποκλειστικής χρήσης μπορεί κάποιος 3ος να παρκάρει;Για να το εξηγήσω καλύτερα.Γειτονικό ζευγάρι (εκτός πολυκατοικίας) με τον ένα ή τον άλλο τρόπο παρκάρει το αυτοκίνητο του στην πυλωτή μας (όχι απαραίτητα στις δικές μου θέσεις).Η πολυκατοικία είναι σχετικά καινούργια (λιγότερα από 10 χρόνια) και για πολλά χρόνια κάποια διαμερίσματα παρέμεναν απούλητα.Οπότε οι συγκεκριμένοι έβρισκαν την ευκαιρία να παρκάρουν όπου βρουν.Φυσικά έχουμε ευθύνη και εμείς που δεν είχαμε πει κουβέντα αλλά επίσης και κάποιοι εντός της πολυκατοικίας που έχουν καλές σχέσεις με τους συγκεκριμένους και έκαναν τα στραβά μάτια.Κάποια στιγμή όταν η πολυκατοικία άρχιζε να γεμίζει,άρχισαν να παρκάρουν και σε θέσεις όπου υπήρχαν ιδιοκτήτες/ενοικιαστές και μάλιστα σε κάποιους έλεγε ότι πληρώνει για τις θέσεις κτλ.Για να είμαι ειλικρινής δεν το τραβούσαν πέρα από αυτό γιατί μετά ξεκίνησαν άλλο τροπάριο.Ξεκίνησαν να μιλάνε με ανθρώπους που μόλις μπήκαν στην πολυκατοικία (ενοικιαστές) οι οποίοι τους παραχωρούν πολλές φορές μια από τις θέσεις τους.Το θέμα είναι ότι σε πρόσφατη συζήτηση έμαθα για το σχετικό νόμο περί παραχώρησης-ενοικίασης θέσεων στάθμευσης σε 3ους. Αν δεν κάνω λάθος ο νόμος λέει ότι απαγορεύεται να παραχωρήσεις θέσεις στάθμευσης σε ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με την πολυκατοικία.Φυσικά στην περίπτωση των συγκεκριμένων κανείς δεν τους παραχωρεί τις θέσεις με λεφτά κτλ.Απλά τους αφήνουν να παρκάρουν.Το ερώτημα μου λοιπόν (και συγνώμη για το μακροσκελές του κειμένου) είναι εάν εμείς μπορούμε να πούμε κάτι για το συγκεκριμένο θέμα.Υπάρχουν και άλλοι ιδιοκτήτες που έχουν την ίδια άποψη με μας (να μην παρκάρουν οι συγκεκριμένοι στην πυλωτή μας) αλλά ο διαχειριστής λόγω τον καλών σχέσεων με τους συγκεκριμένους κάνει τα στραβά μάτια.Μπορούμε λοιπόν εμείς να θέσουμε θέμα ή επειδή οι ενοικιαστές (τυχαίνει στη συγκεκριμένη περίοδο να τους αφήνουν ενοικιαστές) τους αφήνουν να παρκάρουν σε μια από τις δικές τους θέσεις δεν έχουμε λόγο;
×
×
  • Create New...