Jump to content

john24g

Members
  • Δημοσιεύσεις

    49
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About john24g

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 18

john24g's Achievements

  1. Θέλω αυτές οι δυνατότητες να έρθουν και στην εφαρμογή για Apple συσκευές. Θα χρειαστεί σίγουρα αρκετός επιπλέον χρόνος για να υλοποιηθούν όλα αυτά σε ένα άλλο οικοσύστημα. Δεν μπορώ να δώσω προς το παρόν κάποια εκτίμηση.
  2. Η δυνατότητα παύσης και χρονικής ολίσθησης είναι ένα πολυπόθητο χαρακτηριστικό από την απαρχή του project. Έχει επιτέλους ξεκινήσει και προχωρήσει σε ένα βαθμό η ανάπτυξή του. Θα είναι το headline της επόμενης έκδοσης (v2.5) η οποία θα κυκλοφορήσει το φετινό καλοκαίρι.
  3. Δεν υπάρχει στάνταρ κατανάλωση καθώς κάθε σταθμός εκπέμπει σε διαφορετικό bitrate. Π.χ. ένας που εκπέμπει στα 128Kbps βγαίνει περίπου 57.600KB ή 56,25MB την ώρα. Μια απλή φόρμουλα για να υπολογίσεις την ωριαία κατανάλωση ανάλογα με το bitrate: Κατανάλωση σε KB την ώρα = Bitrate / 8 * 3600 = Bitrate * 450 Κατανάλωση σε ΜB την ώρα = Bitrate / 8 * 3600 / 1024 = Bitrate * 0,4395 Δια 8 για να βρείς τα Kbytes από τα Kbits. Επί 3600 που είναι τα δευτερόλεπτα που περιέχει μια ώρα. Δια 1024 για να μετατρέψεις τα KB σε MB. Τα Bitrate είναι πάντα σε Kbps. Είναι σχεδιασμένη να τρέχει στο "παρασκήνιο", με την έννοια ότι δεν χρειάζεται να είναι ανοιχτή η διεπαφή της. Ωστόσο κάποια λειτουργικά τερματίζουν το service της αναπαραγωγής όταν διώχνεις την εφαρμογή από τις πρόσφατες εφαρμογές / task manager.
  4. Το είχα πεί από τον Μάιο σε αυτό εδώ το thread. Ίσως να μην επικοινωνήθηκε σωστά σχετικά με την ενημέρωση, γι' αυτό και πρόσθεσα το παρακάτω. Για κάποιους ίσως να μην είναι αργά. Δυστυχώς έπρεπε οπωσδήποτε να υπάρξει νέα έκδοση καθώς δεν υπήρχε τρόπος να πεις στην εφαρμογή να μην κατεβάζει όλους τους σταθμούς. Δεν θα μου την ενέκριναν ποτέ από την Apple άμα δεν άλλαζε ο κώδικας. Επίσης υπήρχε ήδη update που πρόσθετε υποστήριξη για το chromecast και έπρεπε να γίνει διαθέσιμο. Αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα που δημιουργεί όλη αυτή η κατάσταση, ωστόσο είμαι με δεμένα τα χέρια και δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Προτείνω (ξανά) να πάτε σε άλλες εφαρμογές έως ότου υπάρξει κάποια αισθητή βελτίωση στον κατάλογο των σταθμών.
  5. Όπως έχω γραψεί παραπάνω, η νέα έκδοση δεν περιέχει όλους τους σταθμούς αλλά μόνο ένα περιορισμένο εύρος. Όποιος δεν θέλει να χάσει τους σταθμούς που είχε ως τώρα στην εφαρμογή, να ΜΗΝ κάνει αναβάθμιση στην νέα έκδοση. Να παραμείνει σε αυτή που έχει εγκατεστημένη.
  6. Από ορισμένες δοκιμές που έχω κάνει έχω παρατηρήσει ότι οι περισσότερες γνωστές εφαρμογές ραδιοφώνου είναι καλές στο iOS. Δεν έχω ξεχωρίσει κάποια. Είναι περισσότερο θέμα γούστου και του τι ψάχνεις.
  7. Η εφαρμογή για iOS είναι και πάλι διαθέσιμη στο App Store. Όπως είχα ενημερώσει πριν λίγους μήνες σε αυτό το thread, οι περισσότεροι σταθμοί λείπουν καθώς η Apple απαιτεί έγγραφη, υπογεγραμμένη άδεια από κάθε σταθμό που υπάρχει μέσα. Η πλειοψηφία των σταθμών δεν απαντάει καν στα μηνύματa, πόσο μάλλον να κάτσει να μπεί στην διαδικασία να υπογράψει. Υπάρχουν φυσικά και οι εξαιρέσεις τις οποίες θα βρείτε μέσα. Μην περιμένετε θαύματα, δεν υπάρχει περίπτωση να προστεθούν όλοι οι σταθμοί. Ένα 30-40% όμως είναι εφικτό στο μέλλον. Όπως προτείνω σε όλους, χρησιμοποιήστε άλλες εφαρμογές ραδιοφώνων που δεν έχουν τέτοιους περιορισμούς. Είναι γεμάτο το store από τέτοιες εφαρμογές.
  8. Ναι, υπάρχει ήδη υποστήριξη UPnP/DLNA. Ωστόσο πολλές συσκευές έχουν περιορισμούς και δεν επιτρέπουν την αναπαραγωγή ορισμένων σταθμών - πολλές φορές των περισσοτέρων σταθμών. Π.χ. δεν υποστηρίζουν το TLS 1.3 και δεν μπορούν να συνδεθούν. Το αναφερθέν compatibility mode, θα κατεβάζει το stream στο VRadio και μετά θα το στέλνει - η εφαρμογή θα λειτουργεί ΚΑΙ σαν μεσολαβητής δηλαδή. Για την εφαρμογή για Windows δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα καθώς δεν αναπτύσσεται ενεργά στην παρούσα φάση. Ίσως υπάρξει background/multiple recording στο Android στο μέλλον, αλλά το πιο πιθανό είναι να βρίσκεται πίσω από paywall, καθώς δεν θα απευθύνεται στον μέσο χρήστη/ακροατή. Όπως και να έχει, είναι χαμηλά στις προτεραιότητες.
  9. Δεν είναι κάτι τέτοιο στα σχέδια στην παρούσα φάση. Ωστόσο θα υπάρξει κάποια στιγμή κάποιο compatibility mode για UPnP/DLNA που θα επιτρέπει την ακρόαση όλως των ραδιοφώνων σε τηλεοράσεις Samsung και φυσικά σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή που υποστηρίζει το πρωτόκολλο αυτό.
  10. Ναι, οι επόμενες 2 major εκδόσεις που έρχονται τους επόμενους μήνες είναι οι εξής: 2.1 -> Online συγχρονισμός Αγαπημένων και Σταθμών Χρήστη μέσω λογαριασμού. 2.2 -> Υποστήριξη για Android TV. Δεν θα περιλαμβάνει όλες τις δυνατότητες της mobile εφαρμογής, καθώς πρόκειται για τελείως διαφορετικό UI - πρακτικά σαν μια καινούρια εφαρμογή κατά το ήμισυ.
  11. Η εφαρμογή θα επιστρέψει προς το τέλος του έτους, με το πιο πιθανό παράθυρο κυκλοφορίας να είναι ο Σεπτέμβριος-Οκτώβριος. Δυστυχώς θα περιέχει μόνο ένα μικρό κομμάτι των σταθμών που υπάρχουν στην εφαρμογή για Android. Αυτήν την στιγμή υπάρχουν μόνο 1274 σταθμοί που έχουν δώσει υπογεγραμμένη συγκατάθεση για να βρίσκονται μέσα στην εφαρμογή για Apple συσκευές. Ελπίζω μέχρι την κυκλοφορία να είναι αρκετοί παραπάνω.
  12. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Κάποια στιγμή εντός του 2021 θα επιστρέψει. Είναι μετέωρο ακόμα.
  13. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα αλλά πρέπει ο εκάστοτε σταθμός να το υποστηρίζει και η πλειοψηφία των ελληνικών σταθμών δεν το κάνουν αυτό. Μπορείτε να αλλάξετε την ποιότητα της ροής, πηγαίνοντας στον σταθμό που παίζει και πατώντας στην ένδειξη για το format/bitrate (π.χ. MP3 128K). Εκεί μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από τις προσφερόμενες ροές. Επίσης μπορείτε να ταξινομήσετε τις λίστες σταθμών ανά λιγότερα δεδομένα, για να βρείτε σταθμούς που καταναλώνουν λιγότερα δεδομένα.
  14. Έχει κατέβει προσωρινά από την Apple και πιθανότατα θα ξαναγίνει διαθέσιμη του χρόνου (2021).
  15. Προς το παρόν, υπάρχει δυνατότητα μόνο χειροκίνητα μέσω Google Drive. Δυστυχώς όμως υπάρχει στην τρέχουσα έκδοση ένα "χαζό" bug που αποτρέπει την αποστολή του backup στο Google Drive και θα διορθωθεί στο update του Σεπτεμβρίου. Προς το παρόν θα πρέπει να εξάγετε το backup σε άλλο φακέλο και στη συνέχεια χειροκίντα στο Google Drive
×
×
  • Create New...