Jump to content

KOSTASM1

Members
  • Δημοσιεύσεις

    12
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by KOSTASM1

  1. Ποια γαργαρα λεβεντη απο τα lidl? Εσυ δεν ειπες οτι " οι τελωνειακοί είναι άνθρωποι και καταλαβαίνουν τη σωστή και τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία." Τελικα ειχες δικιο? καταλαβαν οι τελωνειακοι? ή ειχες αδικο και προσπαθεις να τα γυρισεις γραφοντας αρλουμπες και κατεβατα που κανενας δεν σε ρωτησε? Εχουν καποια σχεση με το θεμα τα "Η διεκπεραίωση αυτής της διαδικασίας γίνεται από ιδιώτη εκτελωνιστή (περιπτώσεις δεμάτων που ταξιδεύουν με courier) με αμοιβή που ξεκινάει από 80€ και "Πέρα απ' αυτό, με πρόσφατη απόφαση του ΔΣ των χρεωκοπημένων ΕΛΤΑ θα πληρώνουμε το τέλος και στα δέματα που μπαίνουν στο Τελωνείο, αλλά δεν θα χρεώνονται με έξοδα, δηλαδή σ' εκείνα με αξία CIF κάτω των 22€.". Αν θες μπορεις να γραψεις τον δικο σου οδηγο εκτελωνισμου,στους ηδη υπαρχοντες αλλα οσα γραφεις προφανως και δειχνουν οτι εχεις στειλει την μπαλα σε εξεδρα σε αλλο γηπεδο,σε ευχαριστω πολυ που σταματας την κουβεντα μαζι μου δεν ησουν καθολου χρησιμος ετσι και αλλιως.
  2. Μαθε πρωτα εσυ να συζητας και να παραδεχεσαι τα λαθη σου και μετα να το κουρασουμε και παλι
  3. Ποια διαφορα? ποιον ελεγχο και ποια διαδικασια εκτελωνισμου? Οτι ειναι δυο διαφορετικες κατηγοριες που εργαζονται μαζι? Θυμαμαι οτι ειχα αγορασει ενα ρολοί απο κινα και οταν τους εστειλα την αποδειξη οτι κανει 19$ μου το εστειλαν σπασμενο? Προφανως επειδη δεν τους αρεσε που δεν ηταν πανω απο το οριο για να το χρεωσουν? Και οχι δεν ειχε σταλει απο κινα σπασμενο γιατι ειχα κανει πολλες αγορες απο εκει χωρις κανενα προβλημα.Ετσι λοιπον λεβεντη μου εσυ που ξερεις τα πολλα και που ξερεις και να διαβαζεις για πες μου ,ποιος το ειχε σπασει ο τελωνειακος η ο εκτελωνιστης?
  4. Επεμενε οσο θελεις αντιστοιχα και εγω σου λέω οτι δεν γνωριζεις τα βασικα για την διαδικασια εκτελωνισμου και γιαυτο προφανως ισχυριστηκες οτι οι εκτελωνιστες(υπαλληλοι ελτα) ειναι "ανθρωποι και καταλαβαινουν" οπως ειδες λοιπον δεν καταλαβαινουν.Και αυτο γινεται φυσικα επειδη ειναι υπαλληλοι των ελτα,που εχουν συμφερον να χρεωσουν οσα περισσοτερα δεματα περνανε,αν ηταν σκετο δημοσιοι υπαλληλοι δεν θα ειχαν αμεσα τετοιο συμφερον και κατ'επεκταση θα μπορουσαν και να ακουγαν.
  5. Φιλε μου μια χαρα εχω ενημερωθει και δεν εχει καμια σχεση το μυνημα σου με αυτα που γραφω ,γραφω το μυνημα για να γνωριζει κανεις τι θα συμβει στη συγκεκριμενη περιπτωση που επιστρεφεται δικο του αντικειμενο και οχι αντικειμενο που αγορασε.Τα ελτα για δικο τους συμφερον κωφεύουν σε τετοιες περιπτωσεις.Βεβαια και διαφορετικοι τελωνειακοι να ηταν παλι το ιδιο μπορει να εκαναν αν επερναν προμηθεια απο τα κερδη του εκτελωνισμου.
  6. Επειδη εχω απαντηση για το θεμα ,θα ηθελα να την γραψω,μου ζητησαν ""Για να δικαιολογηθεί ατέλεια στο τελωνείο θα χρειαστούμε από εσάς τιμολόγιο πώλησης, πιστωτικό τιμολόγιο και διασάφηση εξαγωγής ή CN23." οταν τους ειπα οτι ειμαι ιδιωτης και οχι επιχειρηση και φυσικα δεν υπαρχουν τιμολογια μου ειπαν οτι δεν μπορει να περασει ατελως απο το τελωνειο.. αυτο φυσικα δειχνει τι "ανθρωποι" και τι ακριβως καταλαβαινουν.Φυσικα δεν το γραφω για αντιπαραθεση αλλα για να γνωριζει κανεις τι να περιμενει σε αναλογη περιπτωση. Θα ηθελα επισης να σημειωσω οτι οπως καταλαβαινω μου εχουν απαντησει απο τα ελτα σαν εξυπηρετηση προσωπικου απο τμημα τελωνειου,και οχι σαν τελωνειο.το σημειωνω αυτο γιατι δειχνει οτι τα ελτα εχουν αναλαβει σαν καινουργιο τμημα το κομματι αυτο του τελωνειου ,που περναει για τα δεματα τους κατα αποκλειστικοτητα ,προφανως με κυριο σκοπο το κερδος απο τις εισαγωγες(που εχαναν τοσα χρονια που δεν εβαζαν φορους) οποτε κανουν οτι θελουν κανονικα και με τον νομο σε οποιαδηποτε περιπτωση εισαγωγης ασχετα αν ειναι επιστροφη.
  7. Υπαρχει κανεις που να εχει αναλογη περιπτωση να με ενημερωσει? ευχαριστω.
  8. Ευχαριστω για την απαντηση,την ελπιδα την εχουμε οτι δεν θα μας χρεωσουν,μπορω να τους στειλω οτι χρειαστει απο το ebay ,το θεμα ειναι αν θα το δεχτουν,γιατι μπορει να πουν οτι δεν το δεχομαστε και σε καθε αποστολη πρεπει να χρεωθει φορος αναλογα την αξια του αντικειμενου ασχετα αν ειναι επιστροφη η οχι,γιαυτο και ρωταω αν εχει καποιος μια παρομοια εμπειρια να με ενημερωσει για αυτη την περιπτωση.Θελω να πιστευω οτι θα υπαρχει κατανοηση ,αλλα δυστυχως για το τελωνειο στην Ελλαδα δεν ακουγονται και τα καλυτερα..
  9. Καλησπερα σας, θελω να κανω μια ερωτηση αν γνωριζει καποιος για την σχετικη περιπτωση,πουλησα κατι στο ebay και ο αγοραστης απο αμερικη το εστειλε πισω,δεν εγραψε οτι ειναι επιστροφη οπως του ειπα,και τωρα βλεπω οτι θα μου ζητησουνε απο το τελωνειο αποδειξη αγορας. Τωρα το αντικειμενο ειναι δικο μου μπορω να τους στειλω πχ screenshots απο την υποθεση στο ebay για να αποδειχθει οτι ειναι επιστροφη και δεν πρεπει να πληρωσω τελωνειο? η δεν θα το δεχτουν καθολου και θα θελουν να πληρωσψ οποσδηποτε τελωνειο? ευχαριστω
  10. Καλημερα, ηθελα να κανω μια ερωτηση που με προβληματιζει τα τελευταια χρονια και μετα απο καποιες συζητησεις που ειχα με χρηστες iphone ελπιζω να βρω καποια απαντηση εδω, εδω και 3 χρονια περιπου εχω το κινητο Thl w11 με τα κατωθι χαρακτηριστικα Ανάλυση Οθόνης 1920 x 1080 pixels Android 4.2.1 Ισχύς Βασικού Επεξεργαστή MTK6589T 1500 MHz Πυρήνες Επεξεργαστή 4 Μνήμη RAM 2gb Εσωτερική Μνήμη Αποθήκευσης 32 GB Βασική Κάμερα 13 MP Δευτερεύουσα Κάμερα 13 MP και απο την αλλη εχουμε ενα iphone (ας πουμε χαριν συγκρισης το iphone 5s) με τα εξης χαρακτηριστικα Ισχύς Βασικού Επεξεργαστή 1.3ghz Πυρήνες Επεξεργαστή 2 Εσωτερική Μνήμη RAM 1gb Εσωτερική Μνήμη Αποθήκευσης 16 GB Ανάλυση Οθόνης 1136 x 640 pixels Βασική Κάμερα 8 MP Δευτερεύουσα Κάμερα 1,2 MP και φτανουμε στη ερωτηση μου,για ποιο λογο (ενω ειναι εμφανες στα χαρακτηριστικα οτι το thl υπερτερει σημαντικα παρολο που ειχα βγει πανβ απο ενα χρονο απο το iphone 5) τα benchmark οπως πχ το antutu δινουν αποτελεσμα στο thl γυρω στα 15.000 και στα phone 5s περιπου 40.000 και στο iphone 5 γυρω στα 30.000? αυτη η διαφορα (γυρω στο τριπλασιο αποτελεσμα με το 5ς ) που μπορει να οφειλεται γιατι με βαση τα χαρακτηριστικα σιγουρα δεν δικαιολογειται.Τελικα τι ακριβως μετρουν τα benchmark ? υποψιαζομαι οτι η διαφορα μπορει να οφειλεται σε ios και android και επειδη το thl εχει αρκετα μεγαλυτερη αναλυση οθονης τοτε ο επεξεργαστης "κανει καλυτερη δουλεια "στα iphone?.Ωστοσο σε αυτη την περιπτωση χαρακτιριστικα οπως καμερες αναλυση οθονης δεν πρεπει να συμπεριλαμβανονται στο τελικο αποτελεσμα αρα ειναι τελειως υποκειμενικο το απολεσμα και ο καθενασ το εκλαμβανει οπως το θελει? Θα χαρω να ακουσω τις απαντησεις σας σε αυτο το θεμα ,καθε απαντηση ευπροσδεκτη,σας ευχαριστω για τον χρονο σας Κωστας.
  11. Καλησπερα θελω να ρωτησω μου εχει ερθει ενα δεμα απο αμερικη και ειναι στο τελωνειο,το δεμα ειναι δικο μου απλως επιστρεφεται απο τον αγοραστη ,που δεν εχει δηλωσει επιστροφη ,και για να το παραλαβω πρεπει να πληρωθουν τελη κλπ.Δεν προκειται να παραλαβω το δεμα,το μονο που θελω να ξερω ειναι τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις ο υπαλληλος(ο θεος να τον κανει) μου ελεγε οτι πρεπει να τους στειλω μια δηλωση οτι δεν θα το παραλαβω αλλιως θα μου κοψει κατι σαν καθυστερηση(σαν προστιμο ακουγοταν) και μετα απο 6 μηνες θα παει παλι πισω,ειναι με usps.οποιος γνωριζει τιποτα καλοδεχουμενος... προσωπικα αν δεν υπαρχει χρεωση για μενα δεν με ενδιαφερει ας μεινει εκει 6 μηνες και ας επιστραφει,το μονο που με αποσχολει ειναι αν θα με αναγκασουν να πληρωσω κατι...
  12. Καλησπερα θελω να ρωτησω μου εχει ερθει ενα δεμα απο αμερικη και ειναι στο τελωνειο,το δεμα ειναι δικο μου απλως επιστρεφεται απο τον αγοραστη ,που δεν εχει δηλωσει επιστροφη ,και για να το παραλαβω πρεπει να πληρωθουν τελη κλπ.Δεν προκειται να παραλαβω το δεμα,το μονο που θελω να ξερω ειναι τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις ο υπαλληλος(ο θεος να τον κανει) μου ελεγε οτι πρεπει να τους στειλω μια δηλωση οτι δεν θα το παραλαβω αλλιως θα μου κοψει κατι σαν καθυστερηση(σαν προστιμο ακουγοταν) και μετα απο 6 μηνες θα παει παλι πισω,ειναι με usps.οποιος γνωριζει τιποτα καλοδεχουμενος... ----- προσθήκη μηνύματος 35 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- προσωπικα αν δεν υπαρχει χρεωση για μενα δεν με ενδιαφερει ας μεινει εκει 6 μηνες και ας επιστραφει,το μονο που με αποσχολει ειναι αν θα με αναγκασουν να πληρωσω κατι...
×
×
  • Create New...