Jump to content

hintiana

Members
  • Δημοσιεύσεις

    22
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by hintiana

  1. Εξαιρετικά προγράμματα για την μεταφορά video από miniDV σε DVD είναι το Studio 9.0 της Pinnacle για το capturing και την επεξεργασία του video (μοντάζ, τίτλοι, επεξεργασία χρωμάτων και ήχου) και το DVD Workshop 2.0 της ULEAD για το DVD authoring.
  2. Ναι τελικά έτσι είναι. Δεν πειράζει, μικρό το κακό. Η χρήση της firewire είναι πολύ απλή. Το λογισμικό μόνο πρέπει να μάθει κανείς, αλλά κι αυτό δεν είναι καθόλου δύσκολο. Η επεξεργασία video σου δίνει πολύ ευχαρίστηση, ειδικά αν παρακολουθείς το τελικό αποτέλεσμα.
  3. Να διορθώσω και να πω ότι η κάρτα μαζί με το καλώδιο κοστίζουν με το ζόρι 25-30 ευρώ....
  4. Η κάμερά σου έχει την έξοδο DV. Από εκεί τραβάς καλώδιο για την firewire. Αν ο υπολογιστής σου είναι καινούργιος, πιθανότατα έχεις ήδη ενσωματωμένη firewire. Aν όχι, τότε υπολόγισε ότι η τσέπη σου θα ελαφρύνει περίπου 25-30 ευρώ για την κάρτα και το καλώδιο (το καλώδιο είναι συνήθως 4 pin to 6 pin). H κάρτα είναι εσωτερική pci και μπαίνει εύκολα. Ο υπολογιστής την βλέπει αμέσως (ΙΕΕ 1394). Μόλις συνδέσεις την κάμερα με το pc, θα χρειαστείς ένα πρόγραμμα για capturing και επεξεργασία video. Θα σου πρότεινα το Videostudio 8.0 της ULEAD. Καλή δουλειά.
  5. Ασυζυτητί η dcr-pc330e. Είναι από τις καλύτερες στο χώρο. Εγώ έχω την ip-55e, αλλά αν ξανααγόραζα, θα έπαιρνα χωρίς ενδοιασμό την 330.
  6. Άλλο το USB streaming που είναι για διαδικτυακή μετάδοση video δεδομένων κι άλλο η μεταφορά καρέ video στον σκληρό. Το καλώδιο για την firewire δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό (πρέπει να έχει γύρω στα 30 euro) και μπορείς να το βρεις στο πλαίσιο ή καταστήματα υπολογιστών. Το capturing γίνεται μέσα από το premiere και είναι εύκολο σαν διαδικασία. Ο έλεγχος της κάμερας γίνεται από το interface του προγράμματος. Το premiere είναι εξαιρετικό πρόγραμμα για μοντάζ καρέ-καρέ. Υπάρχουν και προγράμματα για να μεταφέρεις τα video σου σε δισκάκια, που κάνουν παπάδες (δεν μπορείς να έχεις τα video σου στο σκληρό, όσο μεγάλος κι αν είναι γιατί είναι τεράστια τα αρχεία - 1 ώρα mpeg II είναι περίπου 4,5 GB). Μέχρι στιγμής ένα από τα καλύτερα για DVD authoring είναι το DVD Workshop 2.0 της ULEAD.
  7. Τι να το κάνεις σε μεγαλύτερη ανάλυση; Αυτή είναι η ανάλυση του DVD. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται. Full screen μπορείς να το δεις. Εξαρτάται από ποιο media player το βλέπεις.
  8. Για να μεταφέρεις το video στο σκληρό σου από την mini-dv κασέτα, πρέπει να χρησιμοποιήσεις μια κάρτα firewire και το αντίστοιχο καλώδιο. Επειδή το video είναι ψηφιακό δεν χρειάζεται καμμιά κάρτα που να κάνει φηφιοποίηση. Όμως πρέπει να μεταφερθεί μέσω firewire. Αν το pc σου είναι καινούργιο, συνήθως η μητρική έχει ενσωματωμένη firewire. Αν όχι, μια PCI firewire με το καλώδιό της δεν είναι ακριβή. Το capturing με firewire είναι πραγματικού χρόνου και σου δίνει video mpeg II (720x576). Το λογισμικό που διατίθεται για το capturing είναι άφθονο, και για την επεξεργασία καρέ-καρέ (προγράμματα της Pinnacle), και για την μεταφορά σε VCD, SVCD, DVD (προγράμματα της ULEAD). Η μεταφορά γίνεται και με USB, αλλά μ' αυτό δεν έχω εμπειρία. Το λογισμικό σου που συνόδευε την κάμερα χρησιμοποιεί usb; Τι ακριβώς κάνεις;
  9. Με αφορμή την απάντηση σ'έναν φίλο, σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό από αυτό το βήμα να ανταλλάξουμε απόψεις για την επεργασία ψηφιακού Video. Θα ήταν καλό να δούμε τι προγράμματα χρησιμοποιείτε, ποιές τεχνικές, αν έχετε ανακαλύψει κολπάκια ή μυστικά που θα μπορούσαν να κάνουν πιο ενδιαφέρουσα την επεξεργασία και εν συνεχεία την θέαση ενός Home Video.
  10. Πράγματι. η τιμή κάρτας Firewire/καλωδίου είναι χαμηλή. Όταν αρχίσεις να ασχολείσαι με επεξεργασία video στο PC, θα κολλήσεις άσχημα. Υπάρχει άφθονο λογισμικό που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Κοίτα τα προγράμματα της ULEAD και της PINNACLE. Αν είσαι αρχάριος, μην ανησυχείς. Υπάρχουν tutorials που μπορείς να κατεβάσεις. Μπορεί να ανοίξουμε και κανένα νέο θέμα στο forum για επεξεργασία VIDEO (να μια καλή ιδέα, να ανταλλάξουμε απόψεις και τεχνικές).
  11. Εγώ θα προτιμούσα την SONY, γιατί έχει 1,07 ενεργά megapixels, πολύ καλό φακό, καλό οπτικό ζουμ, και έγχρωμη λήψη στο σκοτάδι. Και φυσικά, έχει και την δυνατότητα λήψης φωτογραφίών.
  12. Γιατί να γράψεις απευθείας σε DVD; Αν έχεις PC, η διαδικασία μεταφοράς του video από την κάμερα στο PC και η εγγραφή του σε DVD-R (που είναι και φτηνά, όπως και η κασέτα του Mini-DV) είναι πολύ απλή. Όσο για την ποιότητα της εικόνας δεν συζητάμε. Mini-DV και πάλι Mini-DV. Σκέψου επίσης το θέμα της συμβατότητας του DVD της κάμερας με επιτραπέζια players. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το φορμά της DVD-κάμερας. Σκέψου και το μέγεθος. Το κόστος είναι γύρω στα 800€. Το ιδανικό είναι όπως είπε ο φίλος, η κάμερα που γράφει σε σκληρό δίσκο μεγάλης χωρητικότητας. Κι αυτό γιατί έχεις ένα mpeg-2 αρχείο που μεταφέρεται στο PC σε δευτερόλεπτα από μια θύρα USB, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις real-time capturing με κάρτα.
  13. Πες μας τα στοιχεία του PC σου και πως συνδέεις την κάμερα. Ο καλύτερος τρόπος είναι η κάρτα Firewire. Δεν έχει η κάρτα γραφικών σου σχέση με το video capturing. Συνήθως όλες οι καινούργιες μητρικές έχουν είσοδο firewire. Αν δεν έχεις, μπορείς να αγοράσεις μια PCI και να την βάλεις μόνος σου. Είναι φτηνή (γύρω στα 30-40€). Θα χρειαστείς κι ένα καλώδιο firewire το οποίο θα βρείς εύκολα στο κατάστημα που θα πάρεις την κάρτα. Κάτι άλλο. Μπορείς να βλέπεις ασύγχρονα εικόνα με ήχο σε κάποιο mpeg αρχείο που έχεις φτιάξει. Αυτό έχει να κάνει με τον επεξεργαστή και τη μνήμη σου. Δοκίμασες αυτό το αρχείο να το κάψεις σε SVCD ή DVD; Για δες το κι αυτό... Με λίγα λόγια: Αν έχει κανείς μηχάνημα με είσοδο firewire, καλό επεξεργαστή και μνήμη, πολύ χώρο στο σκληρό, σωστό λογισμικό και DVD-RW, έχει τελειώσει στο θέμα VIDEO. Για το Videostudio θα σου πω αφού διευκρινιστούν τα παραπάνω.
  14. Το ξέρω ότι με το DVD Shrink μπορώ να σπάσω το DVD στα δύο χωρίς απωλεστική συμπίεση. Το θέμα είναι όμως ότι δεν θέλω να σπάσω μια ταινία στα δύο. Παλαιότερα υπήρχαν τα DVD μονού στρώματος και διπλής επιφάνειας (flip disks), που έπρεπε να τα γυρίσεις όταν έφτανε η ταινία κάπου στη μέση. Όλες οι κριτικές τα έθαβαν (flipper) κι επειδή είμαι φανατικός συλλέκτης, θα προτιμούσα να μην κάνω flipper αντίγραφα. Θα μου πει κανείς: μεγάλε, πολλά ζητάς... Σωστά. Θα ήθελα τα DVD-9 να κυκλοφορούσαν ήδη ευρέως, να είναι φτηνά, να έχουν λογισμικό που να τα υποστηρίζει, να, να, να.... Μάλλον πρέπει να περιμένω ακόμα. Τι να κάνουμε...
  15. Συγγνώμη το Videostudio ήδη το χρησιμοποιείς... Δοκίμασε το DVD Workshop 2.0. Eίναι καταπληκτικό πακέτο.
  16. Επίσης πολύ καλό λογισμικό για Capturing/DVD authoring είναι το Videostudio 8.0 της ULEAD και το εκπληκτικό DVD Workshop 2.0 πάλι της ULEAD. Δοκίμασέ τα. Κάνουν παπάδες... http://www.ulead.com/
  17. Εδώ μπορείς να δεις το συγκριτικό τεστ του Hitech: http://www.hitech.gr/pages/hitest/ Στο τεύχος Ιουνίου συγκρίνει 29 βιντεοκάμερες mini-DV. Ελπίζω να σε βοηθήσει στην επιλογή του μοντέλου αρχικά. Το κατάστημα που θα προτιμήσεις κοίτα να σε καλύπτει στο θέμα της εγγύησης. Προτίμησε κατάστημα που να ειδικεύεται σε καταναλωτικά ηλεκτρονικά κι όχι τύπου πλαίσιο.
  18. Με 1000€ διεκδικείς μια αξιόλογη ψηφιακή βιντεοκάμερα. Να προσέξεις να έχει την δυνατότητα για λήψη φωτογραφιών και καλό φακό. Το φορμά που πρέπει να ζητήσεις είναι mini-DV. Δες εδώ για on-line αγορά: http://www.shop21.gr/category_hel.asp?lngDepartmentID=1602&MSCSID=GAN3QKJE9M4R8N7X7GBFPVGC2A42B2U0
  19. Συμφωνώ μαζί σας παιδιά, αλλά έχω τρελλαθεί. Θέλω να κάνω τις κόπιες μου αλλά δεν θέλω συμπίεση. Γι αυτό έχω φαγωθεί για τα διπλού στρώματος... Βέβαια είναι το θέμα της ταχύτητας, του μέσου που είναι ακόμα ακριβό, κλπ. Πόσο όμως πρέπει να περιμένει κανείς; Ένα εξάμηνο; Πάει πολύ. Τέλος πάντων. Θα το σκεφτώ.
  20. Τι γνώμη έχετε για τα Double Layer DVD recorders; Έχουν γύρω στα 150-200€. Ξέρει κανείς πόσο κοστίζουν αυτή τη στιγμή τα Media των 8,5GB; Αξίζει να αγοράσω τώρα ή να περιμένω να πάει η ταχύτητα στα 4x;
  21. Για δοκίμασε το Videostudio 7.0 ή 8.0 της Ulead. Βλέπει τις Micro-MV μια χαρά. Έφτιαξα SVD και εικόνα και ήχος ήταν μια χαρά. Για DVD δεν ξέρω, αλλά φαντάζομαι ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα.
×
×
  • Create New...