Jump to content

automatix

Members
  • Δημοσιεύσεις

    6
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by automatix

  1. Υπάρχei o πηγαίος κώδικας. Το μόνο που λείπει είναι ο lcm driver (χωρίς αυτό δε bootάρει). Έχω στείλει email στην coolpad σε όσες διευθύνσεις έχω βρει, ακόμα και στην yulong (τη μαμα εταιρία), αλλά όλα γυρνάνε με delivery report πως δεν υπάρχει η διεύθυνση. Ρώτησα και τη selina αλλά μου είπε πως οι μόνες διευθύνσεις είναι αυτές που έχουν στο site. Δε γνωρίζουμε ακριβώς ποιος είναι: Τα πιθανά ονόματα είναι hx8394a_dsi_ld_cmi otm1283a_auo_hd_dsi_by nt35592_hd_dsi_tm_tm otm1283a_5p0_hd_dsi_ld_lg ή αυτός της Photo. http://s4.postimg.org/epbgrtrul/image.png
  2. Ναι σόρρυ που σου μολύνω το gene pool, αλλά όπως και να χει εγώ τεκμηριώνω την άποψή μου. Κάθομαι και διαβάζω σελίδες ολόκληρες να αναλώνονται στα ίδια πράγματα. Μία το καλιμπράρισμα της μπαταρίας, μία το ένα, μία το άλλο. Αν αντί να ακούγατε τον καθένα(δεν μιλάω ειδικά, αλλά γενικά), κάνατε τον κόπο να διαβάσετε κάποιο τεκμηριωμένο άρθρο, να το παραθέσετε μαζί με την πηγή, λόγου χάρη για το καλιμπράρισμα της μπαταρίας υπάρχει επίσημη απάντηση από developer του android πως δεν ισχύει, τότε θα ήταν ένα ποιοτικό νήμα, από όπου θα μπορούσε κάποιος να μάθει πέντε πράγματα.
  3. Μια χαρά κατάλαβα τι έγραψες, απλώς κάθισα και έγραψα αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους γίνεται η όλη φασαρία με τα wipes. Όταν βγάζει ο mau άλλη version με μικροαλλαγές, δε θα πάθεις τίποτα αν την κάνεις dirty flash. Όσο για τον χαρακτηρισμό, συνεχίζω να τον υποστηρίζω. Άμα δε γνωρίζεις τα βασικά πήγαινε πίσω στη σπηλιά σου. Και αν θες να το δεις, μπορείς να φορμάρεις ένα στικάκι με quick και full wipe και να τρέξεις ένα πρόγραμμα επανάκτησης αρχείων. Στην περίπτωση του quick θα βρει ο,τι υπήρχε και θα μπορείς να το επαναφέρεις, ενώ στην περίπτωση του full wipe δε θα βρεις τίποτα.
  4. Είσαι ανίδεος, πραγματικά. Κατ' αρχάς στα windows όταν κάνεις format , δε γράφει 0 ή 1 ή random data στο δίσκο, γιατί αν το έκανε θα ήθελες ενδεικτικά μια ώρα για δίσκο των 320Gb μόνο για φορμάρισμα. Από default κάνει quick format (φυσικά δίνεται η επιλογή να κάνεις full wipe). Αυτό που γίνεται είναι απλά να διαγράφει το file table και να φτιάχνει ένα καινούριο. Άρα όλοι από πάνω το περνάτε χωρίς να το γνωρίζετε. Όσον αφορά τις εφαρμογές, μια χαρά δουλεύουν και αν την περάσεις από πάνω. Γιατί πχ αν έχει ξεμείνει ένα αρχείο από προηγούμενη έκδοση, το οποίο δε χρησιμοποιείται στην καινούρια, πολύ απλά δε θα δημιουργήσει κάποιο θέμα, γιατί δε θα προβλέπεται η χρήση του από τη νέα έκδοση. Κανονικά μπορείς να κάνεις dirty flash για να περάσεις μια νέα έκδοση της ρομ που φοράς. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που αναφέρω πιο κάτω, ενδείκνυται να γίνεται full wipe. Επειδή βαριέμαι να μεταφράζω, παραθέτω και τι κάνει το κάθε wipe για να μην λέει ο καθένας το μακρύ και το κοντό του. Και επειδή το android είναι linux based, αν είχες ποτέ χρησιμοποιήσει θα γνώριζες ότι το home (data στην δικιά μας περίπτωση) είναι cross-distro. Τέλος όσον αφορά το full wipe, παραθέτω τους λόγους για τους οποίους πρέπει να γίνει: 1) Συχνά πυκνά οι χρήστες δεν ασχολούνται καν με τις οδηγίες εγκατάστασης που δίνει ένας developer. Για το λόγο αυτό οι devs λένε απλά full wipe, ώστε να εξασφαλίσουν πως δε θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα. 2) Όταν οι χρήστες έχουν αλλάξει σημαντικά το core Ui framework με mods, όπως custom theme, νέα γραφικά στο window shade ή νέες πληροφορίες στη status bar. Όταν εγκατασταθούν τέτοια Mods, τα δεδομένα που δημιουργούν αυτά τα frameworks δεν ταιριάζουν με τη δομή του στοκ framework. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα Force Close, reboot loops κ.α. Η πιο εύκολη λύση είναι πάλι να πεις στο χρήστη να κάνει full wipe. 3) Αυτοί είναι οι πιο κοινοί λόγοι. Πιο σπάνια ένα full wipe χρειάζεται όντως όταν ο developer έχει κάνει ουσιαστικές αλλαγές στο core system framework. Αυτά τα νέα framework APKs είναι μη συμβατά με την εσωτερική δομή των data files που δημιουργήθηκαν από την έκδοση της ρομ που είχες. 4) Τέλος οι χρήστες κάνουν Backup όλα τα system apks με Titanium Backup και λόγω χαζομάρας πάνε και κάνουν restore μετά από εγκατάσταση νέας ρομ. Ακόμα και αν τα data από παλιά APKs είναι συμβατά με τα νέα APKs, αυτό δε σημαίνει ότι το σύνολο των διαφορετικών εκδόσεων APKs είναι συμβατές μεταξύ τους. Αν δεν έχουν πράσινο ή άσπρο χρώμα στο titanium, προφανώς και δεν πρέπει να το κάνεις backup.
  5. Για όποιον ενδιαφέρεται έχει ανέβει o KitKat πηγαίος κώδικας για MT6582 / 6592 http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=53580124&postcount=2305
×
×
  • Create New...