Jump to content

Angelos32

Members
  • Δημοσιεύσεις

    107
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Δημοσιέυσεις posted by Angelos32

  1. Θα γράψω με λίγα λόγια την εμπειρία μου με το service της LG.

    03/03/2022, Πέμπτη απόγευμα γύρω στις 20:00 πήγα να φτιάξω καφέ.
    Βγάζοντας τα παγάκια από το ψυγείο, είδα πως παγάκια δεν υπάρχουν, αλλά νερό.

    Μετά από διάφορες προσπάθειες, το ψυγείο ήταν νεκρό.
    Δεν είχε ψύξη ούτε στην συντήρηση, ούτε στην κατάψυξη,

    Παίρνω τηλέφωνο 21:30 το βράδυ της Πέμπτης στην LG και τους λέω το θέμα.
    Απάντηση: Θα δοθεί η βλάβη και θα σας πάρουν αύριο τηλ.
    Τώρα λέω την κάτσαμε, είχε και τριήμερο (Καθαρή Δεύτερα) θα μείνω χωρίς ψυγείο για πολύ καιρό.

    Δεν περιμένω και πολύ, παίρνω τηλ ξανά στην LG Παρασκευή 10:00 το πρωί.
    Με έκπληξη διαπιστώνω ότι έχει δοθεί η βλάβη στο τάδε εξουσιοδοτημένο service με αριθμό τηλ τάδε και θα επικοινωνήσουν από εκεί μαζί μου.

    Παίρνω τηλ στο service και με ενημερώνουν πως έχουν τη βλάβη, διεύθυνση, τηλ, όλα και θα επικοινωνήσουν το συντομότερο οι τεχνικοί να κλείσουν ραντεβού, αλλά μάλλον οχι σήμερα γιατί γίνεται χαμός.

    Κατά τις 14:00 το μεσημέρι, χτυπά το τηλ και ήταν τεχνικός!
    Σάββατο πρωί μου λέει αν μπορώ, φυσικά του λέω και Σάββατο πρωί 10 η ώρα κλείνουμε ραντεβού.

    Ήταν στην ώρα του και μετά τον έλεγχο μου λέει ότι χάλασε ο κομπρέσορας και θα παραγγείλουν καινούριο κομπρέσορα Τρίτη και Τετάρτη η Πέμπτη θα έρθει να τον αλλάξει.

    Ε, έτσι και έγινε, Τετάρτη Πρωί, 09:00 ήρθαν και στις 10:00 είχα ξανά ψυγείο.

    Ασφαλώς και δεν πλήρωσα για τίποτα καθώς ήταν μέσα στην εγγύηση.
    Το ψυγείο το αγόρασα πριν από 16 μήνες.
    Μια δυο φορές τράβηξαν φωτο την απόδειξη αγοράς και αυτό ήταν όλο.

    Συμπέρασμα:
    Είμαι 45 χρονών και ΠΡΩΤΗ φορά στη ζωή μου είχα τόσο γρήγορη και άμεση λύση στο πρόβλημα μου επικοινωνώντας με αντιπροσωπεία και έχοντας βλάβη εντός εγγύησης.
    Μέσα σε 6 μέρες (3 εργάσιμες) από την τηλεφωνική μου επικοινωνία δόθηκε η βλάβη, ήρθε τεχνικός, βρήκε το πρόβλημα, παρήγγειλε το ανταλλακτικό, ήρθε και το τοποθέτησε.
    Μέσα σε 6 μέρες!!!

    Από εδώ και στο εξής εγώ ψυγείο, κουζίνα, πλυντήριο, TV και οτιδήποτε άλλο θα αγοράζω ΜΟΝΟ LG γιατί ξέρω ότι έχει support από πίσω που ΑΝ το χρειαστείς, είναι εκεί.
     

  2. Διαβάζω σε άλλο φόρουμ ότι καταφθάνουν μικροπακετακια παραγγελιών Μαρτη-Απρίλη-Μάη 2021 (ενώ έχει αναφερθεί μέσα στον Ιούλιο 2021 και παράδοση μικροδεματων παραγγελιών Οκτώβρη 2020) με μικροδασμους για ΦΠΑ κτλ. Όταν έλεγα εγώ εδώ μέσα για καθυστερημένες παραδόσεις και ξεχασμένους σάκους (και για δικές μου παραγγελίες που το tracking αγνοείται από όταν έφτασαν Ελλάδα), μου απαντούσε εδώ μέσα χρηστης που προσκειται στα ΕλΤΑ πως κάτι τέτοιο αποκλείεται, πως έχουν αδειάσει τα πάντα και δεν υπάρχει τίποτα κτλ.

    Μάλλον αυτά που παραδίδονται τώρα είχαν μπει σε καμία χρονομηχανή, αλλιώς δεν ξέρω πως να το εξηγήσω.

     

    Ναι, εγώ σωστά απαντούσα, δεν υπάρχουν αντικείμενα πριν από τις 30 Ιουνίου που έγιναν εκφόρτωση.

    Αν ήρθαν Ιούλιο Ελλάδα, άλλο καπέλο αυτό.

  3. Άγγελε, είχα παραγγείλει αρχές Ιουνίου ένα πακετάκι με μάσκες ΚΝ95 από AliExpress. Πολύ χαμηλή αξίας. Σταμάτησαν τελωνείο όμως, γιατί φτάσαν Ελλάδα μετά τις 01/07. Τώρα τι παίζει ξέρεις? LT802650235NL

     

    Ακόμα φίλε μου δεν ξέρει κανείς... Ακόμα δεν έχουν δοθεί οδηγίες και το σύστημα δε δουλεύει.

  4. Αριθμός Αντικειμένου: LT782046235NL

    Ημερομηνία & Ώρα Κατάσταση Περιοχή

    22/06/2021 03:28 ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ Μ.Δ.-Δ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ

    22/06/2021 02:25 ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    ΓΙΑ ΤΟΝ Angelos32

    ΑΠΟ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ, ΣΤΟΝ 2οΟΡΟΦΟ ΣΤΗ ΜΔ ΒΟΛΟΥ, (αφού από Λάρισα μου είπαν οτι έφυγε από αυτούς). Κοροιδευτικά λοιπόν σχόλια δεν χρειάζονται, όποιος γνωρίζει απλή αριθμητική, μετράει. 17 μέρες χωρίς να προχωρήσει δύο ορόφους κάτω στο γκισέ παραλαβής, χωρίς ειδοποίηση, χωρίς τίποτα. ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΛΤΑ????

     

    Δεν θα έχει τελειώσει ο καφές ακόμα!! :)

     

    ----- προσθήκη μηνύματος 12 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

     

    Νομίζω το είχα ξαναγράψει στην αρχή της χρονιάς! Ο κουμπάρος του αδερφού μου έστειλε αρχές Δεκεμβρίου του 2020 ένα δέμα για τον αδερφό μου, πέρασαν οι γιορτές και το δέμα άφαντο. Το ψάχναμε εδώ στην Ελλάδα, αλλά δεν βρίσκαμε άκρη.

    Ο κουμπάρος απ' τη Γερμανία εννοείτε έλεγε πως το δέμα το χάσανε οι Έλληνες.

    Τελικά έκανε αναζήτηση απ' τη Γερμανία και το δέμα άργησε να φύγει από κει ένα μήνα!!

    Έφτασε τελικά με speedex στον αδερφό μου μετά από 45 περίπου μέρες!

     

    Έγινε καθυστέρηση από Deutsche Post;;; Ένα μήνα;;; Πωωω... Θα έχουν φραππόγαλα και στη Γερμανία...

    Ήρθαν και 3 κεφάλια αρχές του χρόνου, από Deutsche Post θα είναι τελικά...

  5. Σίγουρα, το δεματάκι βρίσκεται στην Ελλάδα. Αν ήταν η καθυστέρηση από Deutsche Post, θα είχαν πέσει κεφάλια στη Γερμανία, εκεί δεν αστειεύονται και οι αποζημιώσεις που πρέπει να πληρώσουν στους πελάτες τους αν χαθεί κάτι, είναι μεγάλες. Στην Ελλάδα αλλάζει το πράγμα, τα ΕΛΤΑ στην κοσμάρα τους, θα το διακινήσουν προς παράδοση όταν τελειώσει το φραππόγαλα και ο υπάλληλος βαριέται να φτιάξει και άλλο.

     

    Πόσο δίκιο έχεις... Ένα πράγμα σα να είσαι εκεί ρε παιδάκι μου... Βλέπεις μακριά, σε θαυμάζω.

  6. Έχουμε 5 Ιουλίου, ακόμα το σύστημα δε λειτουργεί, μένουν πίσω τα αντικείμενα, είναι θέμα με το σύστημα γενικά στην Ευρώπη, όχι μόνο Ελλάδα και για το αν θα υπάρχει κάποια χρέωση από ΕΛΤΑ ακόμα κανείς δεν ξέρει τίποτα.

    Όταν μάθω θα σας ενημερώσω

  7. Και όσα έρθουν αύριο ή μεθαύριο Άγγελε? Επίσης ξέρεις πως έρχονται τα δέματα UA***HU , ως συστημένα από Ευρωπαϊκή Ένωση?

     

    Οτιδήποτε προσγειωθεί μέχρι και 29/6 θα φύγει κανονικά...

    Από 1/7 μπαίνουν όλα.

     

    ΟΧΙ πότε έγινε παραγγελία, πότε ήρθε Ελλάδα.

  8. Δηλαδή μπορεί να έχει φτάσει το δέμα από αρχές Ιουνίου Ελλάδα, και επειδή ο σάκος θα ανοιχτεί Ιούλιο να αντιμετωπιστεί με το νέο σύστημα?

     

    Εάν θα πληρώσουμε ΦΠΑ ή όχι (για δέματα αξίας έως 22€ που έχουν φτάσει Ελλάδα μέχρι τέλος Ιουνίου) εξαρτάται από το πότε θα ανοιχτεί ο σάκος? :confused:

     

    Οι σάκοι που πρόλαβαν να ανοιχτούν έως τις 30/6 δεν θα πληρώσουν, ενώ όσοι δεν πρόλαβαν να ανοιχτούν (και θα ανοιχτούν τον Ιούλιο) θα πληρώσουν?

     

    Δεν έχει λογική αυτό, και δεν νομίζω η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ & το νομοσχέδιο, να προβλέπουν ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί με το πότε (και εάν) θα ανοιχτεί ο σάκος :lol:

     

    Ίσως ο Άγγελος να μπορέσει να μας διαφωτίσει...

     

    Γιαυτον ακριβός το λόγο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ τώρα στο αεροδρόμιο πριν από τις 22/6 και μέχρι Τετάρτη θα έχουν μπει τα πάντα μέσα.

    Τετάρτη θα υπάρχει μηδενισμός και δεν θα υπάρχουν σάκοι Ιουνίου από 1/7

  9. Παραθέτω ένα άρθρο που επίσης διάβασα. Είναι στα αγγλικά, όποτε οποιος δυσκολεύεται με τη γλώσσα, μπορεί να το κάνει αυτόματα translate.

     

    https://www.explica.co/why-it-will-be-more-expensive-to-buy-in-online-stores-like-aliexpress-from-july-technology.html

     

    Σε γενικές γραμμές απ' όσο καταλαβαίνω, φτιάξανε μια πανευρωπαϊκή πλατφόρμα φόρων (την IOSS), και ο αγοραστής μεγάλων πολυεθνικών site τύπου AliExpress θα πληρώνει το ΦΠΑ της χώρας του (για μας 24%) στο checkout της παραγγελίας. Επειτα ο Alibaba, AliExpress, Amazon, κτλ θα πληρώνει αυτόματα στον IOSS αυτό το ΦΠΑ, και θα αποδίδεται διατραπεζικα στο κάθε κράτος. Απ' όσο βλέπω το μέτρο αυτό θα ισχύσει για προϊόντα 0-150€. Για αγορές πάνω από 150€ θα ισχύει το ίδιο πράγμα για το ΦΠΑ με το IOSS, απλά θα μπαίνουν και τέλη εκτελωνισμου στο ελληνικό τελωνείο... Το μέτρο παίζει να ισχύει ήδη στην Αγγλία από αρχές Γενάρη , όταν οι Εγγλέζοι αγοράζουν από aliexpress, κτλ.

     

    Όποιος έχει κάτι νεότερο για το θέμα μπορεί να γράψει να ενημερωθούμε περαιτέρω!

     

    Το μόνο καλό που βλέπω είναι ότι το 22€ παίζει να πάει στα 150€, απλά όλα με ΦΠΑ από το πρώτο ευρώ, χωρίς τέλη εκτελωνισμου, κτλ. Επίσης θετικό θα είναι ότι τα μικρά δέματα θα παραδίδονται σε κάνα 20ημερο σε μας, και όχι σε 3 μήνες και βάλε όπως τώρα, γιατί πολύ απλά τα δέματα που προπληρώσαν το ΦΠΑ στο κινέζικο μεγαλοσάιτ AliExpress, Amazon, κτλ δεν θα σταματάνε μάλλον στο τελωνείο Αθηνών. Προσοχή, αν η αγορά γίνει από κινέζικο σάιτ της κακιάς συμφωρας που δεν είναι συνδεδεμένο με τον IOSS, τότε θα σταματάει το δέμα τελωνείο, θα πληρώνεις ΦΠΑ, τέλη εκτελωνισμου, και όλα τα στραβά της ιστορίας... Παιδιά δεν παίρνω όρκο για τίποτα, απλά ερμηνεύω όσα διάβασα. Τις επόμενες μέρες θα δείξει.... Εύχομαι τουλάχιστον με ένα μικρό εστω κόστος του ΦΠΑ μέσω αυτού του IOSS, να παραδίδονται τα δέματα πιο γρήγορα, σε λιγότερο από μήνα, όπως παλιά.

     

    Τώρα τα είπες σωστά... Τα αντικείμενα θα έρχονται εκτελωνισμένα εδώ.

    Θα παίρνει το σακί ο υπάλληλος του ΕΛΤΑ, θα το ανοίγει και θα σκανάρει τα αντικείμενα χωρίς να χρειάζεται να τα δει τελωνιακός.

    Η δουλειά θα γίνεται πιο γρήγορα και ας είναι τα αντικείμενα τριπλά :)

    Όσο για αυτό με την Ευρώπη, δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο... θα μάθω και θα επανέλθω το βράδυ.

     

    ----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

     

    @anastasis91

    Διαβάζεις πολλά άρθρα και μπερδεύεσαι.

    Από 1/7/21 καταργείται η ατέλεια των 22€ και έχει δημιουργηθεί μια πλατφόρμα (IOSS), στην οποία μπορούν να εγγράφονται οι πωλητές από τρίτες χώρες και να προσεισπράττουν την ΦΠΑ της χώρας αποστολής, για να τον αποδώσουν σ' αυτή τη χώρα.

    Εάν αγοράσεις από αυτή την κατηγορία πωλητών, αλλά και από την πλατφόρμα των πωλητών του ebay (έχει ενημερώσει ότι αναλαμβάνει την προείσπραξη για τους πωλητές του) και το δέμα σου έχει αξία μέχρι 150€, θα χρεωθείς ΜΟΝΟ τον ΦΠΑ (συνήθως 24% και λίγες εξαιρέσεις για 13% και 6%) και το δέμα θα περάσει από το τελωνείο χωρίς άλλη χρέωση, εκτός ίσως από κάποιο μικρό ποσό (ο Άγγελος λέει 3€ max), μάλλον για τη διαδικασία διαλογής αυτών των δεμάτων.

    Η άλλη κατηγορία πωλητών από τρίτες χώρες είναι εκείνη που δεν θα εγγραφούν στην IOSS και δεν θα προεισπράξουν τον ΦΠΑ. Εάν αγοράσεις από πωλητή αυτής της κατηγορίας, το δέμα σου θα ακολουθήσει τη διαδικασία που ισχύει σήμερα, δηλαδή εκτελωνισμός μέσω ΕΛΤΑ με χρέωση ΦΠΑ και τέλος εκτελωνισμού εάν η αξία είναι μέχρι 150€.

     

    Σωστά... κάτι τέτοιο είναι...

  10. Παντού λάθη κάνω, σε όλα όσα είπα, εγώ να το δεχτώ.

    Τα σωστά δεν διαβάζω πουθενά όμως και κάπως δυσκολεύομαι να καταλάβω τα λάθη

     

    Ας κάτσω να εξηγήσω τα λάθη χάνοντας 1 ώρα από τι ζωή μου, όχι για εσένα, γιατί εσύ εγωιστικά και μόνο δε θα παραδεχτείς τίποτα αν και θα καταλάβεις, αλλά εξηγώ για να διαβάσουν άλλοι και να μάθουν κάτι διαβάζοντας αυτό το post.

     

    Περιμένεις κάποια δέματα από Βέλγιο, τα παράγγειλες από μαγαζί, στα στέλνει συγγενής, το ίδιο είναι.

    Μη θέλοντας να δόσεις 10-15€ παραπάνω για να έρθει σαν συστημένο, έρχεται απλό με ότι συνεπάγετε.

    Η διαφορά του απλού με του συστημένου είναι ότι το δέμα όταν είναι συστημένο έχει ιχνηλάτηση σε όλη την διαδρομή μέχρι να έρθει στην πόρτα σου. Ξέρεις ακριβώς που είναι και πότε. το απλό δεν έχει. εσένα είναι απλά.

    Το tracking number που υπάρχει δεν είναι διεθνές και δεν περνάει στα συστήματα.

    Το ότι φαίνεται στο Bpost μέχρι ένα σημείο, έχει να κάνει με το σάκο και όχι με το αντικείμενο και φαίνεται μέχρι ένα σημείο γιατί το tracking είναι δικό τους, εθνικό και έχουν μια σχετική εικόνα. Από Bpost παίρνει τα στοιχεία και το 17track και τα βγάζει.

    Το Bpost τι λέει;;; Είναι στο δρόμο για Ελλάδα....On the way to Greece

    Πως εσύ έχεις βγάλει το συμπέρασμα ότι έχει έρθει Ελλάδα; Που το είδες; Το υποθέτης... Και υποθέτης ταυτόχρονα ότι στα ΕΛΤΑ έχουμε κάνει *******, το κλέψαμε, το χάσαμε και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.

    Για να κλείνουμε με το θέμα, τα δέματα σου είναι απλά, άγνωστο αν έχουν έρθει Ελλάδα, άγνωστο που είναι, άγνωστο αν στα έκλεψε γείτονας, άγνωστο αν τα έφερε ταχυδρόμος, άγνωστα τα πάντα γιατί είναι απλό.

    Σήμερα πήραμε Βέλγιο, μπορεί να ήταν και στα σημερινά σακιά, μπορεί να έρθει και την άλλη εβδομάδα, κανείς δεν ξέρει.

     

    Αν με ρωτάς εμπειρικά και μόνο μπορώ να σου πω πως ΝΑΙ, πιστεύω ότι μπορεί και να μην έχουν έρθει Ελλάδα ακόμα. Μπορεί να ήρθαν και σήμερα, ΟΤΑΝ και ΑΝ έρθουν το πιο πιθανό είναι να μην φανούν και στο σύστημα, όχι σίγουρο, αλλά το πιο πιθανό.

    Οι Βέλγοι φέτος τα έχουν κάνει π!@#$να λόγω covid και έχουν χάσει τι μπάλα, καταρχάς τα στέλνουν οδικός και όχι αεροπορικός, αυτό και μόνο φτάνει.

     

    Ελπίζω να κάλυψα κάποιες απορίες. Για ότι άλλο, εδώ θα είμαι.

     

    ----- προσθήκη μηνύματος 12 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

     

    Άγγελε, αν μάθεις κάτι για τους νέους κανονισμούς που θα ισχύσουν από 01/07, ενημέρωσε μας !

     

    Χωρίς να μπορώ να πω κάτι με σιγουριά, αυτά που έχω ακούσει είναι τα εξής.

    Από 1η Ιουλίου ΟΛΑ μπαίνουν τελωνείο από το πρώτο ευρώ.

    Όποτε και αν έγινε η παραγγελία, θα περάσει τελωνείο από 1η Ιουλίου.

    Το τελωνείο είναι 24%, όχι σε όλα τα αντικείμενα, αλλά στο 90% παίρνει 24% στην τιμή.

    Η διασάφηση του ΕΛΤΑ θα είναι κάτω από 3€, πόσο δεν ξέρω ακόμα, αλλά κάτω από 3€

    Δηλαδή αν έχεις παραγγείλει παντόφλες από την Κίνα και της έχεις πάρει 10€ θα πληρώσεις...

    10€ + 24% = 12,4€ + διασάφηση 3€ = 15,4€

     

    Αυτό είναι σε γενικές γραμμές.

  11. Κάνω σε όλα λάθος; Δηλαδή λες ότι κανει 2μιση μήνες να έρθει από Βέλγιο;

    Αλήθεια τώρα;

     

    Και ποιος είπε ότι είναι απλό; Μάλλον για τα ΕΛΤΑ είναι απλό, γιατί μέχρι να πέσει στα χέρια των ΕΛΤΑ υπάρχει κανονικά tracking....ή κάνω κι εδώ λάθος (τα tracking codes και το site του belgium post αλλά και του 17track μπορούν πανευκολα να αποδείξουν ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο ως προς αυτό, δεν νομίζω να τίθεται θέμα);

     

    Ή μάλλον το λάθος είναι ότι τη διανομή αυτών των δεμάτων εντός Ελλάδας την έχουν τα ΕΛΤΑ και όχι κάποια άλλη εταιρεία που θα τηρούσε το tracking και δεν θα χάνονταν ή...."χάνονταν" (τα ευκόλως εννοούμενα εκφράζονται με εισαγωγικά).

     

    Βλέπετε γιατί δεν απαντάω;;

    Δεν έχει κανένα νόημα...

    Α, και ναι, κανείς και εκεί λάθος...

  12. Εγώ καταλαβαίνω ότι 2μιση μήνες από Βέλγιο για Ελλάδα, με τα πόδια να ερχόταν το δεματακι, θα είχε έρθει.

    Εσύ ομως από την εμπειρία σου πόσο λες ότι κάνει;

    Επίσης ξέρω πως αυτό θα το λέει εις τον αιώνα τον άπαντα μέχρι να σκαναριστει στην Ελλάδα, κάνω λάθος;

    Οπότε δεν μου εξασφαλίζει κάτι ότι είναι όντως στη διαδρομή και όχι ότι δεν έχει φτάσει, άρα πάω με το λογικό σενάριο, δηλαδή ότι 2μιση μήνες θα είχε έρθει από Βέλγιο.

    Διόρθωσε με αν κάνω κάπου λάθος.

     

    Δεν θέλω να γράφω πολλά γιατί νόημα δεν έχει.

    Σου λέω μόνο ένα πράγμα. ΜΗΝ παραγγέλνεις απλά, να παραγγέλνεις συστημένα.

    Και για τους τύπους, κάνεις σε όλα λάθος.

  13. Αμέ, θες screenshots από 17track? Θα βοηθήσει σε κάτι περαιτέρω για τον εν Ελλάδι εντοπισμό τους;

     

    Και τα τρία του Belgium Post είναι σε φάση:

     

    "Your shipment has been delivered to the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days."

     

    Το πρώτο από 1-4-2021 (πρωταπριλιά....το λες και ψέμα ότι 2μιση μήνες μετά ακόμα αγνοείται η τύχη του), το δεύτερο από 6-4-2021 και το τρίτο από 23-4-2021.

     

    Ή είναι ακόμα σε κανά σάκο στο αεροδρόμιο (λες όχι), αλλιώς τι..."χάθηκαν" στην τοπική διανομή;

     

    Από το επίσημο Βέλγικο ταχυδρομείο, Bpost εγώ και για τα 3 βλέπω αυτό... On the way to Greece

    https://track.bpost.cloud/btr/web/#/search?lang=en&itemCode=UG973171751BE

    https://track.bpost.cloud/btr/web/#/search?lang=en&itemCode=UG136402091BE

    https://track.bpost.cloud/btr/web/#/search?lang=en&itemCode=UH225554947BE

    Για πες μου εσύ τι καταλαβαίνεις;

  14. Αυτά του Belgium Post μια χαρά γίνονται track σε όλα τους τα στάδια, μέχρι να φτάσουν Ελλάδα. Μετά άφαντα. Μάντεψε που είναι το προβλημα.

     

    Ας ξεκινήσουμε με κάτι απλό, μπορείς να μου στείλεις το link που βλέπεις το track σε όλα τους τα στάδια, μέχρι να φτάσουν Ελλάδα;

     

    Και για να μην τα πολυλογούμε, δεν ξέρω φίλε μου τι έχεις στο κεφάλι σου για το τι μπορεί να έχει συμβεί στα αντικείμενα σου, εγώ θα σου πω 2-3 πράγματα απλά και πίστευε ότι θέλεις.

    Τα αντικείμενα σου είναι απλά και δεν φαίνονται σε κανένα σύστημα, ότι παραγγέλνεις να φροντίζεις να μην είναι απλά γιατί υπάρχει και ο κίνδυνος που φαντάζεσαι, πήγαινε στο ταχυδρομείο της περιοχής σου και ρώτα και τέλος, ΑΝ τα αντικείμενα σου είναι μικρά, σαν πακέτο τσιγάρα ας πούμε, μήπως έχεις κάνα περίεργο τύπο στην πολυκατοικία;

    Τα αντικείμενα σου, όπως και όλων όσων διαβάζουν, ΑΝ έχουν έρθει κέντρο, έχουν φύγει για τον προορισμό τους. ΟΛΑ.

    Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ αντικείμενο ΟΥΤΕ Μάιο. Όλα είναι από Ιούνιο και πέρα.

     

    ΔΕΝ είναι δυνατόν να έχουν χαθεί 3 αντικείμενα διαφορετικά από Βέλγιο σε εσένα μέσα σε ένα μήνα.

    Ψάξτω καλύτερα φίλε μου.

  15. Τα 15€ ΔΕΝ είναι δασμός αλλά το τέλος εκτελωνισμού των ΕΛΤΑ.

    Με τις ανακοινώσεις που υπάρχουν για το θέμα μετά την 1/7 είναι ξεκάθαρο ότι όσα δέματα μπουν στη χώρα μετά την ημερομηνία αυτή, με αξία κάτω των 22€ θα χρεωθούν με ΦΠΑ, ανεξάρτητα από το χρόνο παραγγελίας.

    Όπως έχω γράψει πολλές φορές, έχω την άποψη ότι, σ' αυτή την περίπτωση ΔΕΝ γίνεται διαδικασία εκτελωνισμού, οπότε ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να χρεώνεται το τέλος εκτελωνισμού 15€.

    Αλλά αυτό μένει να ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες.

     

    15αρι δεν θα υπάρχει, αλλά κάποιο ποσό μικρότερο θα υπάρχει.

    Αυτό ξέρω, τώρα πόσο; αυτό δεν το ξέρω.

  16. Καλησπέρα Άγγελε. Αν μπορείς να μας δώσεις κάποιες πληροφορίες. Εγώ πχ έχω 15 πακετάκια από AliExpress, αξίας από 2€ έως 10€. Αρκετά είναι LT***NL, και αλλα είναι UA***HU. Μέχρι στιγμής πέρναγαν τελωνείο και βγαίναν τελωνειακως ελεύθερα. Τα παρήγγειλα τις προάλλες χωρίς να ξέρω ότι επιβλήθηκε αυτός ο νόμος από 1η Ιουλίου. Προφανώς επειδή παραγγέλθηκαν μέσα Ιουνίου, αποκλείεται να φτάσουν Ελλάδα και να ανοιχτούν οι σάκοι τον Ιούνιο. Η ερώτηση μου είναι λοιπόν αν γνωρίζεις, θα επιβληθεί ΦΠΑ 24% επί της αξίας που λέει πάνω το κάθε πακέτο? ή θα βάλουν σε κάθε πακέτο 24% ΦΠΑ + 15 δασμό για κάθε ένα? Προφανώς και οι παραγγελίες ήταν πολλές, προκειμένου να είναι όλα τα μικροαντικείμενα ενα-ενα και να έχουν αξία κάτω από 22€. Σόρρυ για το μεγάλο post Άγγελε, αλλά πιστεύω ότι πολλά άτομα έχουν παραπλήσιο πρόβλημα.

     

    Φίλε μου νομίζω, χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά, ότι μετά την 1η Ιουλίου περνάν όλα τελωνείο ανεξαρτήτως του πότε έγινε η παραγγελία κλπ.

    Το 15άρι δεν θα ισχύει από όσο ξέρω, θα είναι κάποιο αρκετά μικρότερο ποσό.

     

    ----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

     

    Περιμένω κάμποσα μικροδεματα (6-7), παραγγελίες από Aliexpress από Φλεβάρη-Μαρτη, κάποια απλά, χωρίς tracking, κάποια όμως και με Belgium Post tracking number. Τόσους μήνες δεν έχω λάβει τίποτα από αυτά, ειδικά τα belgium post φαίνεται να έχουν αναχωρήσει με προορισμό Ελλάδα και έκτοτε η τύχη τους αγνοείται. Τραγικό για τόσους μήνες.

     

    Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο φίλε μου...

    Πιθανόν δεν έχουν έρθει ποτέ Ελλάδα τα μικροδέματα σου.

    Στα ΕΛΤΑ στο αεροδρόμιο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΜΑ από Μάιο.

    Όλα είναι Ιούνιο.

  17. Μήπως κανείς ξέρει τι παίζει με την Orange Connex του EBay? Από τις 14/Απριλίου ένα δεματάκι από Κίνα φαίνεται να έχει μείνει στο εξής

    Date Activity Location

    2021/04/14 07:48 Arrived in country THESSALONIKI, GR

    Ποιος παραδίδει από αυτή την εταιρεία στην Ελλάδα? Δίνουν άλλο κωδικό tracking στην Ελλάδα, ή μένει ο ίδιος? (28 γράμματα - αριθμοί στη σειρά)

    Υποψιάζομαι ΕΛΤΑ, οπότε την έβαψα.

     

    Άμα Ήταν ΕΛΤΑ θα είχες παραλάβει ένα μήνα τώρα...

  18. Τι μαγικό κάνατε Άγγελε; PostNl σε δύο μέρες; Μας κακομαθαίνετε!

    Γκαστόνεεεεεε :lol::lol::lol::lol::lol:

     

    Θα έπεσες στην περίπτωση... Θα ήταν καμιά διαλυμένη κούτα και άνοιξε άμεσα.

    Εσύ και περίπου 300 ακόμα θα ήταν οι τυχεροί.

     

    Μετά από αυτό το ΣαββατοΚυριακοΔεύτερο δεν θα υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ NL από Μάιο στο κέντρο.

    Όλα θα είναι Ιούνιο και μπροστά.

    Γενικά όσοι έχετε αντικείμενα Μάιο (Κίνα, Ολλανδία κλπ) μετά από αυτό το ΣαββατοΚυριακοΔεύτερο ΟΛΑ θα τα δείτε Τρίτη να έχουν φύγει από κέντρο.

    Όσοι δεν τα δείτε, Τετάρτη, στείλτε μου μήνυμα.

  19. Πήγα σήμερα το πρωί και το παρέλαβα. Επειδή είχε αργήσει πολύ και δεν είχε κανένα update για μέρες, πήρα refund από το μαγαζί οπότε είπα να δώσω τα 40 ευρώ να τελειώνω, αφού και από το τηλέφωνο που ρώτησα αλλά και από εκεί μου είπαν ότι αφού έχει GB στο τέλος σίγουρα περνάει τελωνείο.

     

    Να πω ότι στην χρέωση είναι 24% ΦΠΑ και 15 ευρώ τέλη ΕΛΤΑ(Δασμός 0). Δεν ξέρω αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο γιατί δεν έχω πάρει κάτι άλλο που να έχει βγει χρέωση από το τελωνείο.

     

    Ακόμα δεν έχω καταλάβει αν έκαναν κάτι λάθος από το μαγαζί που το έστειλαν ή από τα ΕΛΤΑ ή αν όντως έπρεπε να βγει αυτή η χρέωση.

     

    Καταρχάς χαίρομαι που έκανες refund και πήρες τα λεφτά σου πίσω. Τουλάχιστον δεν έχασες λεφτά. (φαντάζομαι)

    Όσο για τι χρεώσει, συνήθως, ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ, αλλά συνήθως είναι 24% + 15€ διασάφηση ΕΛΤΑ. Αν το δέμα έχει αξία πάνω από 100€ η διασάφηση είναι 20€.

    Τώρα, σχετικά με το GB κλπ.

    Αυτοί που σε ενημέρωσαν η δεν ξέρουν η δεν είχαν χρόνο να εξηγήσουν.

    Τα αντικείμενα από Βόρειο Ιρλανδία ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ τελωνείο.

    Έχουν GB στο τέλος γιατί ερχεται από Μεγάλη Βρετανία, αλλά ο σάκος που έρχεται έχει ξεχωριστώ γραφείο, κατά την παραλαβή ξεχωρίζεται και πάει Ευρώπη.

    Να σας δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε.

    Ο σάκος από Αγγλία στο ταμπελάκι του γράφει:

    GBLALA GRATHA AUN 1 0014 001 00 0014 Ας πούμε. Ο Σάκος από Β. Ιρλανδία γράφει:

    GBLALΝ GRATHA AUN 1 0014 001 00 0014

    Αυτό το Ν στο τέλος είναι άλλο γραφείο, είναι Β. Ιρλανδία και ΔΕΝ μπαίνει τελωνείο.

    Τώρα, υπάρχει περίπτωση κατά την εισαγωγή να γίνει λάθος. Να μπει ο σάκος κατά λάθος τρίτες χώρες που είναι για τελωνείο.

    ΑΝ γίνει λάθος από το Ανταλλακτήριο, που κάνει εισαγωγή, ΑΝ γίνει λάθος κατά το άνοιγμα στο ΓΕΤΑ και ΑΝ κάνει λάθος και δεν το δει ούτε ο τελωνιακός, τότε θα πληρώσει κάποιος για αντικείμενο που δεν πρέπει να πληρώσει.

    Μόνο αν κάνεις αίτηση επανεξέτασης κλπ κλπ κλπ.

     

    Κάθισα και έψαξα φίλε να βρω το σακί τι γράφει για να δω που έγινε το λάθος, εδώ σε εμάς η Αγγλία.

    Δεν μπόρεσα να βρω τίποτα γιατί σάκος στο σύστημα δεν υπάρχει.

    ΥΠΟΘΕΤΩ όμως τι μπορεί να έγινε.

    Πιθανότατα οι Άγγλοι θα το έστειλαν απλό, δηλαδή ήρθε με νταλίκα και ήρθε χύμα μαζί με καμιά 500αρια ακόμα σακιά.

    Κάπου σε αυτήν την αλυσίδα Φόρτωμα Αγγλία/Νταλίκα/εκφόρτωση Αθήνα κόπηκε το ταμπελάκι.

    Όταν είναι απλό το σακί, Άλφα που λέμε, δεν μπορούμε να βαρέσουμε ένα αντικείμενο και να μας βγάλει τον κωδικό του σάκου.

    Έτσι, το σακί έφυγε κατευθείαν για άνοιγμα σαν Αγγλικό (δεν μπορούσαμε να δούμε αν λέει GBLALN) γιατί δεν είχε ταμπελάκι.

    Γι' αυτό όταν πατάς το tracking ΔΕΝ έχει ΕΚΦΩΡΤΟΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΌ ΜΕΣΟ και από Αγγλία το δείχνει μετά τελωνείο.

     

    7/6/2021, 13:10 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ

    4/6/2021, 20:09 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ

    23/4/2021, 14:52 ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

    22/4/2021, 23:32 ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

     

    Για όλο αυτό δεν ξέρω ποιος φταίει, τύχη πάντως δεν το λες :)

  20. Τότε γιατί πέρασε τελωνείο αφού εφυγε από Βόρεια Ιρλανδία, δεν το γνώριζε ο υπάλληλος και το έβαλε για τελωνείο ,ο φίλος είχε αδικηθεί ξεκάθαρα.

     

    Παίζει να έγινε λάθος, παίζει και όχι Αν ενημερωνόμουν όταν ήταν μέσα τελωνείο θα είχα την πρόσβαση να πάω να δω το αντικείμενο και ΑΝ ήταν λάθος δεν θα πέρναγε, αν όχι, θα προχωρούσε η διαδικασία κανονικά.

    Κάτσε να δω τώρα ΑΝ μπορώ να βρω λεπτομέρειες και θα επανέλθω :)

×
×
  • Create New...