Jump to content

pangius

Members
  • Δημοσιεύσεις

    28
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About pangius

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 7

pangius's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Φήμη

  1. Αφου περάσαν οι 60 μέρες είτε έρθει το πακέτο είτε όχι δικαιούσε full refund οπότε προχώρα κανονικά με αυτη την δικαιολογία και μην κλείσεις το dispute. Τώρα όσο αφορά το yanwen το οποίο είναι on topic.. Από εμπειρίας είναι το πιο αργό που υπάρχει.. Αν το πάρεις σε κάτω απο 60 μέρες είσαι τυχερός.. Ίσως κάνει περισσότερο και από το SAL.. Το πιο γρήγορο για μένα αυτή την στιγμή είναι το Sing post.. τα υπόλοιπα θέλουν τουλάχιστο ένα μήνα, ενώ το Sing post περιπού δύο βδομάδες. Τώρα όσο αφορά το European Union Express από DHL, από ότι είδα στα σχόλια άλλων αγοραστών όντως δεν πλήρωσαν customs και vat. Δεν υπάρχει κανένα κακό feedback με αυτή την αιτιολογία. Αλλά το ερώτημα τώρα είναι το εξής.. το DHL είναι πιο γρήγορο από Sing post? Επιπρόσθετα με Sing post παίζει να μην παν τελωνείο.. όποτε ίσως τζάμπα πληρώσω για DHL.. με Sing post μου βγαίνει 130 ευρώ ενώ με DHL (European Union Express) 150 ευρώ (εγγυημένα χωρίς τελωνείο).. Αν με το Sing Post πάει τελωνείο θα μου κάτσει 160(και κάτι παραπάνω).. Όποτε τι προτείνετε ρισκάρω με Sing post μπας και γλιτώσω κάτι .. αλλά ίσως πληρώσω και περισσότερα στο τέλος.. ή πάω με το DHL που είναι τελική τιμή. ----- προσθήκη μηνύματος 9 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Ναι παίζει να λόγω αξίας να μην πληρώσεις τελωνείο. Στο περίπου γιατί δεν θυμάμαι ακριβώς τις αξίες.. αν η αξία είναι κάτω από 17 ευρώ δεν πληρώνεις.. αν είναι δώρο αξίας μικρότερης από 45 ευρώ δεν πληρώνεις. Αυτό με το δώρο όμως πώς δείχνεις ότι είναι δώρο αξίας λιγότερης από 45 ευρώ χωρίς να δείξεις τιμολόγιο δεν το έχω καταλάβει.. Εγω στην θέση σου θα άνοιγα dispute για τα έξοδα εκτελωνισμού που θα με χρεώσει η DHL..
  2. Στο escalate μπαίνει μέσα διαιτητής το aliexpress και προτείνει λύση όταν δεν τα βρίσκεις με τον πωλητη.. Στην προκειμένη λογικά θα σου προτείνει full refund. Απλά να γράψεις ότι στην σελίδα του προϊόντος λέει full refund if not received in 60days οπότε αφού έχουν περάσει οι 60 μέρες δικαίουσε full refund. Αυτό το γράφει σε όλα τα προϊόντα στο aliexpress, σε κάποια λέει για 45 μέρες.. Κοίταξε το..
  3. Αν κλεισεις το dispute δεν μπορείς να το ξανανοίξει οπότε ούτε που το σκέφτεσαι. Εγώ θα έκανα escalate για full refund.. Δεν θα περίμενα ούτε μέρα παραπάνω. Όσο αφορά το european union express από dhl. Στην σελίδα του προϊόντος λέει ότι εγγυηται ότι δεν θα υπάρξει τελωνιο.. Οπότε αν υπάρξει ανοίγω dispute και τα παίρνω πίσω..
  4. Αυτο το γωριζω αλλά πρώτα από Κινα πάει Αγγλία.. Δεν θα έπρεπε να πληρωθεί εκεί το Αγγλικο τελωνεί για την εισαγωγη?
  5. Το link που βάζεις δεν είναι για αγορά είναι για διαφήμιση της υπηρεσίας.. εσύ μάλλον το κατάλαβες αλλά κάποιος άλλος ίσως όχι.. Μου είπε πάει Αγγλία σε αποθήκη πρώτα με tracking number DHL China to UK. Ακολούθως γίνεται αποστολή από Αγγλία προς Ελλάδα με νέο tracking number. Αν δεν κάνω λάθος το TAX duty για κινητά και tablets είναι 0% το πρόβλημα είναι με το VAT τι παιζει που είναι στο 23%.
  6. Μια ερώτηση για όποιον γνωρίζει.. Κάποιοι πωλητές στο aliexpress διαφημίζουν ότι με DHL ή με το EU express το πακέτο στέλνετε με μια υπηρεσία που λέγεται European Union Express και ότι δεν πληρώνεις TAX DUTY και VAT. Το έχει δοκιμάσει κανείς? Αληθεύει? Πώς γίνεται? Αν ισχύει τότε για σχετικά ακριβά αντικείμενα π.χ Κινητά , tablets.. τότε συμφέρει.. παράλληλα με το ότι έρχονται πιο γρήγορα .. π.χ για αγορά tablet των 100euro με free shipping θα πληρώσω σχεδόν σίγουρα σε τελωνείο 23% VAT? Ενώ ο πωλητής μου προσφέρει αυτή την υπηρεσία με DHL στα 15ευρώ.. Άρα με συμφέρει...
  7. Η παραγγελία έγινε 29/10, πρόκειται για κινητό. Στην αρχή έπρεπε να περιμένω μέχρι τις 8/10 λόγω της αργίας των Κινέζων. Ακολούθως ήταν να το στείλει με DHL. Μια βδομάδα μετά μου λέει ότι του το επέστρεψαν πίσω λόγω του ότι έχει μέσα μπαταρία. Ακολούθως του είπα εγώ να το στείλει με singapore post επειδή από όσο ξέρω αυτοί το επιτρέπουν. Τώρα έχει από τις 19/10 που μου έδωσε το tracking number το οποίο είναι κολλημένο στο "information received" και εμφανίζεται μόνο στο 4px. Οπόταν θα ανοίξω dispute και βλέπουμε.
  8. Οπόταν εμένα απλά λέει ότι έκδοσε label ο πωλητής ίσως και online. Άρα ορθά ανησυχώ..
  9. Αυτό το status στο βγαζει στο singpost ή στο 4px ? Εμένα το λέει στο 4px. Όταν πάει Σιγκαπουρη ξαναβγάζει νομίζω το ίδιο μήνυμα αλλά στο singpost.
  10. Me λίγα λόγια δεν παίζει να έχει αναχωρήσει από Κίνα όταν απλά μου λέει information received? To link που έδωσες είναι το αγγλικό, το link που έδωσα εγώ είναι το κινεζικό.. Στο αγγλικό μου βγάζει αριθμούς μόνο.. Στο κινεζικό μου λέει το shipment information received. Από την Δεύτερα κόλλησε σε αυτό το status και ανησυχώντας. Ο πωλητής επιμένει ότι το έστειλε κανονικά.. Και λέει ότι επικοινώνησε μαζί τους και αργούν να ανανεώσουν το status.. Προσωπικά δεν τον πιστεύω γιατί δεν μου ξαναετυχε ποτέ.. Ρωτώ μήπως ξαναετυχε πρόσφατα να κολλήσει το status σε κανένα άλλο ενώ η αποστολή προχωρούσε κανονικά..
  11. Για sweden post από Κίνα κοιτάζεις από εδώ: http://directlinktrackedplus.com/ και ακολούθως όταν φθάσει Ελλάδα κοιτάζεις και στα ΕΛΤΑ. ----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Κάποιος που πρόσφατα έχει δέμα μέσω singapore post από Κίνα μπορεί να μου πει τα στάδια στα οποία γίνεται update το tracking number στο http://express.4px.com/ Μετά το "Εlectronic information received" ακολουθεί το "Dispatched to Overseas?" Ή υπάρχουν ενδιάμεσα στάδια? Εμένα έχει κολλήσει μια βδομάδα στο "Εlectronic information received" και άρχισα και ανησυχώ..
  12. Καλημέρα. Εγώ περιμένω δύο δέματα τα οποία στάλθηκαν από Κίνα με Singapore Post. Από την Δευτέρα (19/10) που στάλθηκαν μέχρι σήμερα (23/10) μόνο στο http://express.4px.com/ μπορώ να εντοπίσω τa tracking numbers. Χρησιμοποιώντας μετάφραση google από Κινέζικα λέει "Electronic cargo information has been received Shipment information received". Έχει κολλήσει όμως σε αυτό το status. Στο http://en.4px.com/ δίνει το πιο κάτω: Local Date and Time Week Local places of transhipment Transshipment records RF356057707SG 2 Thu 2 2 2 Thu 2 2 I Fri I I Ξέρει κανείς τι παίζει? Πότε συνήθως αλλάζει το status? Παίζει να έχει γίνει dispatched και να μην έχουν ανανεωθεί τα tracking numbers? Έχει κολλήσει σε κανένα άλλο αυτό το status?
  13. Καλησπέρα σας. Είμαι μεταξύ αυτών των tablet. Δεν μπορώ να αποφασίσω και θα ήθελα βοήθεια. Η τιμές είναι πάνω κάτω οι ίδιες και στα 3. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι η ποιότητα κατασκευής και τα specs. Ταχύτητα, camera, οθόνη , ανθεκτικότητα, μπαταρία κτλ.. X98 Air 3G http://www.teclast.com/en/zt/X98Air3G/ P98 3G http://www.teclast.com/en/zt/P983Gc8/ Cube Talk 9X http://www.cube-tablet.com/cube-talk-9x-tablet-phone-octa-core-9-7-inch-retina-2048-x-1536-3g-gps-bluetooth-fm-2gb.html
×
×
  • Create New...