Jump to content

ztenubia

Members
  • Δημοσιεύσεις

    5
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by ztenubia

  1. ztenubia

    ZTE Nubia Z5S Mini

    Δυστυχώς όχι .. Έκανα post και στο 4pda.ru ..Υπάρχουν πολύ συχνές αναφορές .. Σιγά σιγά έχω βάλει κάποια αρχεία στο /persist το Wi-Fi ανάβει, που και πού βλέπει τα διάφορα δίκτυα αλλά δε συνδέεται .. Κρίνοντας απο τα log messages δε φαίνεται να έχει πιά άμμεση σχέση .. Βέβαια, αφού απο εκεί ξεκίνησαν όλα τα προβλήματα πρέπει πρώτα να το φτιάξω σωστό .. Και ακόμα αδυνατώ να βρώ για το δικό μας .. Έχω για το Ζ5, για το Ζ5mini αλλά όχι για το Z5Smini Δεν μπορεί κανείς ρε παιδιά να κάνει μια κόπια τα αρχεία που είναι μέσα εκεί ? Ή έστω ένα screenshot ? Να δώ ποιά είναι και permisions / ownerships ? Έχει κανείς εμπειρία με διάγνωση προβλημάτων Wi-Fi με Logcat ? Βλέπω θεματάκια σχετικά με το wpa_supplicant αλλά δεν το έχω δουλέψει ...
  2. ztenubia

    ZTE Nubia Z5S Mini

    http://translate.google.com/translate?sl=ru&tl=en&js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2F4pda.ru%2Fforum%2Findex.php%3Fshowtopic%3D541619%26st%3D1060%23entry30932507&edit-text= Τα sections Introduction και Dump blocks EFS, NV and Persist Για το πρόβλημα που έχω (άπειρα posts στο 4pda.ru με το ίδιο θέμα WiFI / BT) χρειάζεται το block mmcblk0p17 Θα μπορούσε κάποιος να το πάρει απο το κινητό του ? Η διαδικασία για πλήρες backup όλων των κρίσιμων block περιγράφεται αναλύτικά στο post .. Αυτό που χρειάζεται είναι 1) Τα εργαλεία στο http://4pda.ru/pages/go/?u=http%3A%2F%2Fyadi.sk%2Fd%2FgrjSrxXtMkb3f 2) Αποσυμπίεση σε ένα κατάλογο 3) USB Debuging ενεργοποιημένο 4) adb shell με root access (adb shell και μετά su) 5) 1 εντολή για να γραφτει το περιεχόμενο του συγκεκριμένου block σε αρχείο στην κάρτα SD (dd if = / dev/block/mmcblk0p17 of = / sdcard/mmcblk0p17) Δεν είναι ιδιέταιρα δύσκολο, αρκεί να έχει κάποιος working adb και root .. Μπορώ να βοηθήσω σε ότι χρειαστεί ..
  3. ztenubia

    ZTE Nubia Z5S Mini

    To link είναι http://bbs.nubia.cn/thread-112804-1-1.html Θα μπορύσες να μου στείλεις και τα δικά σου ? Ή να τσεκάρεις αν αυτά που δείχνει στο screenshot είναι αυτά που έχεις και στο δικό σου κινητό ? Εκτός του απλού copy με ενα root explorer θα μπορούσε να τα πάρει κάποιος με το backup απο CWM Recovery ? Δεν έχω δουλέψει ποτέ το backup / restore απο CWM .. Ευτυχώς δε μου χρειάστηκε ποτέ ..
  4. ztenubia

    ZTE Nubia Z5S Mini

    Όχι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με IMEI BASEBAND κλπ .. Όλα κανονικά .. Μόνο το συγκεκριμένο partition θέλω .. Για την ακρίβεια μόνο τα 6-7 αρχεία του .. Οποιοσδήποτε με rooted κινητό και ένα file browser με root acces μπορεί να τα δεί στο /persist .. Απλά ένα zip με τα αρχεία φαίνεται να χρειάζομαι .. Όπως είπα και στο προηγούμενο Post το τηλέφωνο είναι πλήρως λειτουργικό .. Μόνο με BT/WIFI είναι το πρόβλημα .. Λογικό μιας και το συγκεκριμένο partition περιέχει αρχεία για αυτά ... Υποτίθεται οτι γι αυτό τα έχει εκεί, ώστε να χρησιμοποιούνται ανεξαρτήτως ROM, γι αυτό το λόγο και δεν τα περιέχουν οι ROM μας όπως επίσης και δεν γίνονται overwrite .. Το κινητό μου αναφέρει τα παρακάτω στο About Phone .. (με το τελευταίο MIUI) Model Number NX403A Android Version 4.2.2 JDQ39 MIUI Version MIUI-4.4.18 Baseband version NX403A_Z0_CN_XSYPK1HD11F022 Kernel Version 3.4.0-g3720aca-00082-g0ea2092 Και στο status βλεπω ΙΜΕΙ τα γνωστά πολλέ νουμεράκια, δεν τα γράφω .. IMEI SV 00 Wi-FI MAC address 98:6c:f5:26:3b:70 (δεν έβγαινε αλλά βρήκα το αρχειάκι που έπρεπε να μπεί στο /persist και εμφανίστηκε MAC) Serial Number NX403A Το πρόβλημα είναι οτι το "πρόβλημα" ενώ είναι τόσο μικρό και τόσο απλό (σε σχέση με άλλα μπλεξίματα soft brick / fastboot / odin / binaries flashing / sideloads κοκ) είναι αδύνατο να λυθεί αν δεν βρώ κάπου τα αρχεία .. Ευτυχώς βέβαια που βρήκα ποιό ήταν το θέμα .. Καθώς μέ ένα απλό googlάρισμα δεν έβγαινε τίποτα .. Στήν πλήρη απόγνωση πήγα στο κινέζικο forum του nubia και με google translata διάβαζα posts .. Για καλή μου τύχη το συγκεκριμένο θέμα ηταν στα πρώτα και εύκολα κατανοητό .. Σχετικό Link (απο το οποίο δεν μπορώ να καταβάσω αν δεν κάνω register αλλά όταν κάνω register δε μου στέλνει confirmation email) http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=en&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.com&sl=zh-CN&tl=en&u=http://bbs.nubia.cn/thread-112804-1-1.html&usg=ALkJrhg_k-ZEZH6vQouych-7F8H6E1zsUw Ένα persist.zip που βρήκα δεν είχε όλα τα αρχεία όπως επίσης ίσως υπάρχουν διαφορετικά ανάλογα με την έκδοση του z5s mini οπότε και να κατεβάσω το κινέζικο υποξιάζομαι οτι ίσως δε μου κάνει .. Εκτός αν τα αρχεία για bt/network είναι ίδια ανεξαρτήτως basebands .. Τεσπά .. Συγνώμη για την πολυλογία αλλά είναι πολύ σπαστικό .. Να ξέρεις τι ακριβώς φταίει, να είναι υπερβολικά απλό να λυθεί και μετά απο 3 μέρες και 3 νύχτες ξενύτι στο Internet για μερικά αρχειάκια να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις το νέο σου κινητό γιατί δεν παίζει το Wi-Fi .. Ευχαριστώ για την κατανόηση :)
  5. ztenubia

    ZTE Nubia Z5S Mini

    Μετά απο προβλήματα με WiFi / Bluetoth (δεν μπορούσαν κάν να ενεργοποιηθούν) με όλες τις ROM που δοκίμασα και αρκετό ψάξιμο στο internet διαπίστωσα οτι όλα οφείλονται στο άδειο /persist partition. Δυστυχώς το είχα κάνει format με CWM σε κάποιο απο τα flashαρίσματα. Κατά τα άλλα το τηλ είναι μια χαρά, rooted, english CWM όλα ΟΚ με την τελευταία MIUI .. Αλλά χωρίς δίκτυο .. Προσπαθώ να βρώ ένα αξιόπιστο αντίγραφο του συγκεκριμένου καταλόγου (6-7 αρχεία έχει) + τα δικαιώματα για ένα τηλ ίδιο με το δικό μου (nubia z5s mini απο ETStar Aliexpress). Δυστυχώς ο συγκεκριμένος κατάλογος / αρχεία δεν υπάρχουν στα .zip ROM αλλά μονο στο συγκεκριμένο partition οπότε δεν μπορώ να τα βρώ παρά μόνο απο κάποιο τηλέφωνο, δυστυχώς δεν είχα backup απο το δικό μου. Έχω ήδη κάνει άπειρες δοκιμές με κάποια αρχεία που βρήκα και τα πράγματα είναι όντως καλύτερα (ανάβει το wifi και βλέπει δίκτυα) αλλά και πάλι δε συνδέεται. Τα συγκεκριμένα αρχεία που μπόρεσα να κατεβάσω είναι είτε ημιτελή είτε όχι και τόσο αξιόπιστα (απο κάτι κινέζικα site με google translate) + δεν είμαι καθόλου σίγουρος για δικαιώματα / owner που πρέπει να έχουν .. Αν μπορεί κάποιος ας ανεβάσει κάπου ή ας μου στείλει τα αντίστοιχα αρχεία και ένα screenshot με χρήστες / δικαιώματα σας παρακαλώ πολύ .. Η αν υπάρχει κάποια άλλο μέθοδος .. Κάποιο binary που flashάρεται με άλλο εργαλείο και έχει όλα partitions ? Ή τα partition σε κάποια άλλη μορφή πχ τύπου raw να δοκιμάσω με adb / fastboot / shell dd ? Έχω σκάσει .. Έχω το τηλέφωνο και δεν μπορώ να κάνω τίποτα .. Για μερικά αρχεία που λείπουν και δεν μπορώ να βρώ πουθενά .. Τί μου είπε και μένα το μυαλό μου να το κάνω format το partition .. Για ένα λάθος κλίκ βασανίζομαι τώρα δυο μέρες και έχω μείνει στα κρύα του λουτρού .. Μετά απο τόσα χρόνια σκάλισμα με τόσα κινητά / rom πρώτη φορά την πατάω .. Τώρα που έχω ένα κινητό που ήρθε απο την άκρη του κόσμου και δεν πμορώ να το πάω πουθενα ... Ίσα που χάρηκα που πέρασα τόσο γρήγορα αγγλικό CWM / Root / MIUI ... Βοηθήστε ρε παιδιά να ξεμπλέξω ... Έχω σκάσει απο τη στεναχώρια μου ... Είναι πολύ απλό αυτό που φταίει / έχει γίνει αλλά δεν πμορώ να βρώ αυτά τα αρχεία .. Ευχαριστώ πολύ. Υ.Γ. Αν χρειάζεστε κάποια άλλη λεπτομέρειεα για το τηλ μου λέτε να την κάνω post ..
×
×
  • Create New...