Jump to content

vvick

Members
  • Δημοσιεύσεις

    13
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About vvick

  • Ημ. Γέννησης Ιούλιος 3

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Vodafone - Ελλάδα

vvick's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Φήμη

  1. Καλημέρα σας... Δεν είμαι σίγουρη αν είναι το σωστό ποστ, αλλά δεν βρήκα κάτι πιο συναφές με το θέμα μου... Παρήγγειλα ένα κινητό UMIDIGI με preorder το οποίο έπρεπε να έχει ξεκινήσει στις 10 του μήνα.. Η ημερομηνία πέρασε και τώρα δείχνει ότι θα ξεκινήσει στις 31!!! Έχει δε ενεργοποιηθεί η επιλογή refund... Θέλω να την χρησιμοποιήσω για να παραγγείλω κάτι άλλο, αλλά διστάζω με κάποια πράγματα που διαβάζω.. (σε κάποιους τα χρήματα δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο paypal κλπ, ενώ δεν μου επιτρέπει την επιστροφή στο δικό τους πορτοφόλι.. ) Έχει κάποιος εμπειρία από κάτι παρόμοιο??
  2. Το ίδιο και σ' εμένα από 26/11 .Τηλεφώνησα στα ΕΛΤΑ και μου είπαν πως η αποστολή είχε φτάσει στην Ελλάδα τότε, αλλά το δέμα μου δεν ήταν μέσα..
  3. Δεν είμαι σίγουρη ότι είμαι στο σωστό μέρος για την παρακάτω ερώτηση, συγνώμη αν κάνω λάθος. Έχω παραγγείλει κάτι μικροπράγματα από aliexpress. Τα πιο πολλά φτάνουν πολύ γρήγορα εκτός από ένα πού κοντεύει να κλείσει δυο μήνες από ένδειξη "αναμονή παρουσίασης στο τελωνείο"(από τις 26/11). Τηλεφώνησα στα ΕΛΤΑ και μου είπαν πως η αποστολή είχε φτάσει στην Ελλάδα τότε, αλλά το δέμα μου δεν ήταν μέσα.. Άνοιξα dispute στο aliexpress ο πωλητής μου λέει ότι το αντικείμενο είναι στο δρόμο και να περιμένω αλλά να κλείσω το dispute πρώτα και να το ξανανοίξω αν δεν έρθει το δέμα. Όταν του είπα τι έμαθα από τα ΕΛΤΑ, μου έστειλε τα παρακάτω ".Please don't worry.I have been contact with post man,but tell me that your parcel still on the way ,I promise you will get your order , can you Close The Dispute and wait ten days?My boss is really a hard man.He cut all the refund from my salary.I'm only a employee running the small store.My English is not very nice.I need work hard to make money and support my family. Hope you can give me your kindness." Το αντικείμενο κοστίζει ελάχιστα, δεν είναι τόσο θέμα χρημάτων, αλλά κάποιος με δουλεύει... Έχετε κάποια γνώμη; Και μπορώ να ξανανοίξω dispute αν το κλείσω τώρα;
  4. Με λίγα λόγια, αν έχω λίγη τύχη, δεν θα περάσει τελωνείο και όλα καλά. Διαφορετικά αν πάει τελωνείο και πριν κάνω οτιδήποτε, κάνω claim στο paypal. Και τότε, το πρώτο που κάνεις είναι να διαπραγματευτείς με τον πωλητή. Σωστά? (αυτό έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να το κάνω τώρα, μια που αυτοί έχουν διακοπές...). Αν τα βρούμε καλώς, αλλιώς κάνω escalate και ή τους ζητάω να μου πληρώσουν το τελωνείο ή (αν δεν γίνεται αυτό) ζητάω refund και το στέλνω πίσω??? Και πόσο μπορεί να περιμένει στο τελωνείο μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση? Συγνώμη για την επιμονή, αλλά έχω μηδενική εμπειρία από αγορες από το εξωτερικό... είναι η πρώτη και μοναδική και είχα ψάξει πολύ πριν την αγορά, όμως δεν είχα υπολογίσει ότι θα κάνουν του κεφαλιού τους σε τέτοιο θέμα. Και δεν έχω διαβάσει για παρόμοιο προβλημα!! Τώρα βασίζομαι στην δική σας εμπειρία!!
  5. Κάτι τέτοιο σκέφτηκα κι εγώ, αλλά στο paypal ή στο ebay?
  6. Κι όμως όταν έγινε η παραγγελία έγραφε: Item location: Warehouse, United Kingdom Γι' αυτό και οι ημερομηνίες παραλαβής που μου δώσανε ήταν περίπου μια εβδομάδα. (Sale date: 01/13/14 Tracking number: RE645661668SE Estimated Delivery: Fri. Jan. 17 - Tue. Jan. 21) Και όπως ανέφερα στην αρχή, τώρα που βλέπω το αντικείμενο της αγοράς μου, στην σελίδα γράφει: "The listing below has been updated by the seller, but you can see the item you purchased" Δηλαδή, αυτά τα στοιχεία αλλάξανε αφού έκανα την παραγγελία... Αυτό είναι το πρόβλημα μου.
  7. Το κατάστημα είναι αυτό http://stores.ebay.com/livearticle2012/ έχει, δε, κλείσει για διακοπές... θα ανοίξει λέει μετά τις 5 ή 6 Φεβρουαρίου. Πλήρωσα 99,99 λίρες αγγλίας. Και λίγο αφού έδωσα την παραγγελία μου, στο αντικείμενο που αγόρασα βγήκε το εξής μηνυμα: "The listing below has been updated by the seller, but you can see the item you purchased". Και πλέον το στέλνουν από Hong Kong ενώ λέει ότι δεν κάνουν αποστολή στην Ελλάδα. http://www.ebay.com/itm/261358155073?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 Πριν κλείσουν για διακοπές, κοιταξα από το ίδιο κατάστημα ένα άλλο αντικείμενο και εκείνο είχε αποστολή στην Ελλάδα!!!?!!
  8. Παιδιά, συγνώμη που θα σας απασχολήσω για ένα θέμα που έχει συζητηθεί αρκετά, όμως τα έχω πάρει λίγο και θέλω τη γνώμη σας. 13/1/14 κάνω παραγγελία από μια αποθήκη στην Αγγλία, και έγραφε ότι τα αντικείμενο είναι Αγγλία και θα φτάσει το αργότερο στις 22/1/14. Στις 24/1/14 πήρα tracking number (μετά από email στον έμπορο) και σήμερα μου γράφει αυτο: "RE645661668SE Destination Country - Greece:Tracking Consuming:811*Millisecond Origin Country - Sweden:Tracking Consuming:0*Millisecond, Cache Time:2014/01/25 12:41:55 2014-01-25 11:07, Sweden Post, Direct Link, Singapore, The item has been dispatched from Sweden Post, Direct Link's international terminal for onward transport abroad 2014-01-24 14:00, Order in transit 2014-01-23 03:26, Order departed on flight from origin 2014-01-22 05:00, Order dispatched ====================================== Εγώ παρήγγειλα από Αγγλία για να μην έχω θέμα τελωνείου, κι αυτοί οι βλαμένοι τι κάνανε? Το στείλανε στη Σιγκαπούρη??? Και τι κάνω εγώ τώρα, το σταυρό μου να πάνε όλα καλά ή αναφέρω στο ebay??
  9. Αυτό θα ήθελα να το μάθω κι εγώ!!
  10. Αυτό όμως λέει ότι αντί για 45 μέρες από την πληρωμή τώρα έχεις 30 από την ημέρα που υποτίθεται ότι θα φτάσει σε σένα (όχι από την ημέρα πληρωμής...) Άρα, σε κάποιους δίνει περισσότερο χρόνο από 45 μέρες.
  11. έστειλα ένα mail, απλά ρωτώντας για το tracking number, για αρχή και βλέπουμε... Το κακό είναι ότι μου άλλαξαν τα δεδομένα τελευταία στιγμή και δεν είδα τις αλλαγές αρκετα νωρις. Όταν το έψαχνα (και μελέτησα καλά για να το πάρω απ' αυτούς), όλα φαινόταν εντάξει... το feedback του online store είναι αυτο: http://feedback.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewFeedback2&userid=live.article2012&&_trksid=p2047675.l2560&rt=nc&iid=261358155073&sspagename=VIP:feedback&ftab=FeedbackAsSeller
  12. Ναι, με paypal έκανα την αγορα, αλλά ανησυχώ μήπως υπάρξει θέμα που δεν έχω tracking number. Σκέφτηκα να στείλω και ένα mail στον πωλητή, αλλά είπα να ρωτήσω πρώτα...
  13. Καλησπέρα σας!!! Είμαι πρωτάρα στο ebay, και θα ήθελα τα φώτα σας, αν κάποιος ξέρει τι παίζει... Έκανα παραγγελία ενός κινητού από το ebay, από αποθήκη στην Αγγλία (προφανώς κινέζικη, αλλά στην Αγγλία). Όταν πρωτοείδα το αντικείμενο, έλεγε ότι η μεταφορά του γίνεται μέσω "Royal Mail International" Signed-for. Νετά από δυο - τρεις μέρες κάνω την παραγγελία και βλέπεω ότι αυτό έχει αλλάξει και τώρα πια το κάνουν με standard int'l shipping. Έκανα εχθές την παραγγελία και παρότι μου έστειλαν ενημέρωση ότι το δέμα μου ξεκίνησε, δεν υπάρχει tracking number και ούτε υπήρχε η επιλογή για κατι τέτοιο κατα τη διάρκεια της παραγγελίας. Κοιτάζω λοιπόν το αντικείμενο ξανά στο ebay και από σημερα φαίνεται ότι δεν στέλνουν σε Ελλάδα πιά!!!!!!! Πρέπει, λέτε, να ανησυχώ???????? Ευχαριστώ πολύ!!!
×
×
  • Create New...