Jump to content

chemist2008

Members
  • Δημοσιεύσεις

    55
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About chemist2008

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 7

chemist2008's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Φήμη

  1. Το έπαθα επάνω στον χρόνο (παρατήρησα άσπρα πιξελ στο αριστερό μέρος της οθόνης) και το πήγα για σερβις. Μου είπαν οτι άλλαξαν την μπαταρία και το πρόβλημα λύθηκε, οπότε υποθέτω πως η απάντηση στην ερώτησή σου είναι "ναι". ;)
  2. Στην αριστερή πλευρά εμφανίστηκαν λευκά σημάδια σαν καμμένα πίξελ αλλά επειδή τα έβλεπα μόνο όταν η οθόνη ήταν εντελώς μαύρη, δεν ήταν αυτή η περίπτωση. Όλα τα χρώματα εμφανιζόταν κανονικά. Σκέφτηκα μήπως είχε πάρει υγρασία αλλα εκτος του οτι δεν το βούτηξα ποτε σε νερο ουτε και ανοιγοκλεινα τα καπακια (εχω βαση φορτισης) μου φαινοταν περιεργο το ολο θεμα. Μιλησα με τα παιδια εδω και μου ειπαν οτι μαλλον η μπαταρια πιεζε την οθονη προς τα πανω και οτι αυτο ηταν γνωστο προβλημα στην σειρα z3. Εχω ανεβασει σχετικες φωτογραφιες οπου φαινεται το προβλημα,ειναι αρκετες σελιδες πισω αλλα δεν ξερω πως να το βρω για να σε βοηθησω. Το θεμα με τα ραγισματα ειναι επισης πολυ γνωστο στην συγκεκριμένη σειρα, διαβασα πολλες αναφορες για ραγισματα στα καλα του καθουμενου τοσο στην μπροστα οσο και στην πισω επιφανεια. Αυτο ισως εχει να κανει με την αυξομειωση της θερμοκρασιας ή οπως και με την δικη μου περιπτωση, προβλημα με την μπαταρια. Εαν δεν εχει αλλες γρατσουνιες τοτε πρεπει να στο επισκευασουν. Εξαλλου τα ραγισματα που γινονται απο μονα τους εχουν ειδικη εμφανιση (μια γραμμη στην ευθεια συνηθως, ενω αυτα που προκαλουνται απο πεσιμο ειναι συντριπτικα). Το τηλεφωνο το αγορασα απο επισημο καταστημα της sony στην Βουλγαρία και η επισκευη εγινε απο την ιδια την εταιρεια στην Σόφια. Μου το καλυψε κανονικα ναι, δεν πληρωσα τιποτα. Μου αλλαξαν εκτος απο την μπαταρια, το μπροστινο πανελ και τα πορτακια (χωρις να το ζητησω). Επισης εγινε ξανα στεγανοποιηση.
  3. Σε εμένα όχι. Η επισκευή έγινε κάπου μέσα στον Μάρτιο όταν το τηλέφωνο ήταν ήδη ενός έτους.
  4. Καταλαβα, οποτε θα δω εαν εν καιρω με εκνευρισει ψυχολογικα και το παω για νεα επεμβαση. Γιατι λειτουργικα οπως εγραψα και νωριτερα δεν ειναι και τοσο σημαντικο. Η Apple για παραδειγμα δεν ξερω γιατι δεν βαζει ποτε notification light στα τηλεφωνα της. Προς το παρον δεν το σκεφτομαι. Δεν ξερω κιολας εαν μετα απο 1,5-2 χρονια θα με νοιαζει πια. Χμμ εγω αυτο που βλεπω ειναι οτι δινουμε πολλα χρηματα και δυστυχως η ποιοτητα κατασκευης δεν ειναι αριστη. Τετοια τεχνικα θεματα θα επρεπε κατα τη γνωμη μου να ειναι απόντα σε τοσο υψηλες τιμες. 2 φορες τοσο γερο service σε 16 μηνες και χωρις δικη σου υπαιτιοτητα, ειναι πολυ.
  5. Α λες το προβλημα με τις οθονες να σχετιζεται με την μπαταρια? Δεν το ειχα σκεφτει ποτέ. Παντως ειχα και εγω την υποψια οτι εκτος απο την οθονη και το καπακι (αλλαχτηκαν σιγουρα) ισως αλλαξαν και την μπαταρια μου γιατι βλεπω λιγο περιεργη συμπεριφορα στην καταναλωση και στα στατιστικα αλλα οσο παει και στρωνει. Τωρα με αυτο που ειπες φανταζει ακομη πιο πιθανο. Το κινητο το εχω 1 χρονο (αγορα Μαρτιος 2015) και εδω και 3 μερες μετα το πρωτο του σερβις. Τωρα για το LED λες να το ξαναπαω τωρα που γυριζει στα κοντα ή να το αφησω εντελως? Μπορω να κανω κατι απο μονος μου? Πως γίνεται αυτό? Επάνω στην μητρική πλακέτα δεν ειναι? Fix. Δηλαδη απο την στιγμη που θα κουμπωσει η μητρικη επανω στο σασι, ειναι στανταρ η θεση του..εξαλλου δεν φαινεται να ειναι πιο μακρια απο την οθονη ή να μην ειναι σωστα ευθιασμενο. Ειναι απλα πολυ πιο αδυναμο.
  6. Καλησπερα παιδια! Εχει περασει αρκετος καιρος απο τοτε που ποσταρα κατι φωτογραφιες με την οθονη του κινητου μου (αποχρωματισμος οθονης κοντα στο καπακι της SIM που οσο περνουσε ο καιρος επεκτανοταν) και σας ειχα ρωτησει ποιο μπορει να ηταν το προβλημα γιατι δεν ειχα ξαναδει κατι παρομοιο. Το κινητο δεν ειχε ερθει ποτε σε επαφη με νερο. Ενα παιδι μου ειπε οτι ηταν υγρασια γιατι ειχε ξαναδει το ιδιο στην οθονη του αυτοκινητου του. Τελοσπαντων το πηγα στην αντιπροσωπεια της Sony και μετα απο μια εβδομαδα ηρθε σαν καινουριο. Αλλαγη οθονης και αλλαγη του καπακιου της SIM (το καταλαβα επειδη τις πρωτες μερες δεν εφαρμοζε καλα). Ολα δουλευουν ρολοι εκτος απο το notification LED το οποιο πλεον ισα που φαινεται εν λειτουργεια. Λειτουργει κανονικα και οταν πρεπει αλλα σε αρκετα μειωμενη ενταση. Μονο το βραδυ δηλαδη αν το προσεξεις, την ημερα με τιποτα. Απο την στιγμη λοιπον που δεν αλλαχτηκε η μητρικη πλακετα, που οφειλεται αυτη η διαφορα? Το LED επανω στην πλακετα δεν ειναι ενσωματωμενο? Οποτε δεν μιλαμε για καινουριο και αρα ισως ελαττωματικο.. Θεμα software δεν μπορει να ειναι, εχω τρεξει και τους διαγνωστικους ελεγχους. Μηπως παιζει τιποτα με την καινουρια οθονη να ξεχασαν πχ να βγαλουν απο κατω καμια προστατευτικη ζελατινα? 1)Δεν ειμαι τοσο ψειρας να το ξαναπαω πισω μονο γιαυτο το λογο, ουτως η αλλως ειναι αρκετα μικρο ωστε και με κανονικη φωτεινοτητα, ειναι δυσκολο να το προσεξει κανεις. Απλα αναρωτιεμαι τι μπορει να συνεβη. 2)Η αγορα και το σερβις εγιναν στο εξωτερικο, οποτε δεν αναφερομαι σε arvato ή omnitech. 3)Παντως ειναι πολυ περιεργο και απογοητευτικο ταυτοχρονα το να ειναι αδιαβροχο, να μην εχεις ανοιξει σχεδον ποτε τα καπακια (χρησιμοποιω βαση φορτισης), να μην το εχεις βουτηξει ποτέ σε νερο και παλι να μπαινει υγρασια...
  7. Όχι, ποτέ. Ούτε και τα καπάκια ανοιγοκλείνω, μιας και έχω αγοράσει την ειδική βάση φόρτισης. Η ταινία που έχει μέσα θα το επιβεβαίωσει αν στο σέρβις μου πούν τίποτα περίεργο. Γενικά το κινητό είναι σε άριστη κατάσταση. Μπορώ να δοκιμάσω κάτι μόνος μου ή δεν το γλιτώνω το service? :cry: Θα χρειαστεί γενική αλλαγή οθόνης απότι καταλαβαίνω και δεν έχω καλές εμπειρίες επί τούτου..υπάρχει περίπτωση να πήρε υγρασία επειδή είχα το καπάκι ανοιχτό για μερικά λεπτά (όταν το συνδέεις στον υπολογιστή πχ ή όταν δεν έχεις την βάση μαζί σου?) Υγ: Προσπάθησα να ανεβάσω υψηλότερης ανάλυσης φωτογραφία και πολυ μεγαλύτερη σε μέγεθος όπως κατα καιρούς έχω δει από άλλα παιδια εδώ, αλλά δε με άφηνε..τι κάνω λάθος?
  8. Καλησπέρα και από εμένα. Έχω και εγώ ένα τεχνικό θεματάκι και θα ήθελα την γνώμη σας. Το τηλέφωνο το έχω κοντά ένα χρόνο, δεν είχα ποτέ κολλήματα, δε μου έχει πέσει ποτέ κάτω, ούτε καν γρατσουνιστεί μπροστά ή πίσω. Το προσέχω πολύ γενικώς. Εδώ και 1 μήνα περίπου έχω παρατηρήσει οτι στο αριστερό μέρος της οθόνης κάποια πίξελ άρχισαν να μην λειτουργούν σωστά, σα να έχουν κολλήσει τα χρώματα προς το λευκό. Δε θα έλεγα οτι ειναι καμμένα γιατί λειτουργούν κανονικά αλλά σε μόνιμη λευκή απόχρωση, ενώ σε χρωματιστό φόντο δε φαίνεται τόσο έντονα. Στην αρχή ήταν πολύ λίγο στην άκρη, τελευταία έχει επεκταθεί και σταθεροποιηθεί. Συμβαίνει και λίγο πιο ψηλά στην οθόνη. Παραθέτω και σχετική φωτογραφία. Για να φανεί καλά το φαινόμενο, έχω βάλει στο φουλ την φωτεινότητα σε μαύρο φόντο. Τι πιστεύετε οτι μπορεί να συνέβη? Θα χρειαστεί αλλαγή οθόνης?
  9. Εκανα επαφορα εργοστασιακων ρυθμισεων και τα μηνυματα φευγουν και ερχονται κανονικα (οποτε δεν υπαρχει θεμα με ΣΙΜ/φραγη). Η επαναφορα αργησε αρκετα (περιπου 10 λεπτα) και υστερα το κινητο ηθελε στησιμο απο την αρχη (σα να εκανα clean istall μου φανηκε). Μολις εκανα επαναφορα εικονων, βιντεο και επαφων απο το PC Companion, το προβλημα επανηλθε. Οποτε ξαναεκανα επαναφορα ρυθμισεων και το αφησα ετσι. Δηλαδη τωρα ναι μεν εχω SMS αλλα δεν εχω που να τα στειλω :lol: Οποτε ή θα τις περασω 1-1 τις επαφες χειροκινητα ή κανω κατι λαθος...σευχαριστω πολυ για τις απαντησεις και την συνολικη βοηθεια!
  10. Λοιπον εκανα καθαρη εγκατασταση μεσω PC Companion και τωρα προσπαθω να το στρωσω, απενεργοποιωντας αχρηστες εφαρμογες, εισαγοντας κωδικους, αγαπημενα κτλ..ολα καλα αλλα το προβλημα με τα γραπτα μηνυματα παραμενει, απλα δεν στελνει. "Αδυνατη η αποστολη" μου βγαζει, ισως φταιει ο παροχος? Μηπως με την επαναφορα των επαφων, πειραχτηκαν τιποτα δεδομενα ή απλα αλλαξε ο τροπος που το τηλεφωνο βλεπει πλεον τις επαφες και δεν τις αναγνωριζει? (πολυ παλιο προβλημα αυτο αν θυμαται κανεις ;) ) Εχω ελεγξει και τις ρυθμισεις μηνυματων, δεν βλεπω κατι. Δεν ξερω ισως θα πρεπει να παω σε καποιο καταστημα να το δουν τα παιδια. Τωρα για μπαταρια, θα δω τις επομενες μερες πως θα τρεξει το λογισμικο σε σχεση με το προηγουμενο..παντως ναι, τα πρωτα δειγματα της καμερας στο αυτοματο, ειναι καλυτερα σε σχεση με πριν και αυτο μετραει για εμενα γιατι την καμερα την χρησιμοποιω αρκετα!
  11. Περασα τελικα και εγω την 5.1.1 (.200) αυτο το Σαββατο. Πριν ειχα την δικη σου 4.4.4. Συμφωνω οτι εγινε πιο ομορφο αισθητικα ομως για μενα η διαρκεια της μπαταριας εχει χειροτερεψει. Χωρις να το σκαλιζω και με την ιδια χρηση που το εκανα παντα (1ωρα και 20 λεπτα οθονη απο Σαββατο μεσημερι), εκει που τωρα θα ηταν στο 80% τουλαχιστον, σημερα ειναι στο 70% και πεφτει για πλακα αν ανοιξω οθονη/viber και wifi. Δεν εκανα clean install, την περασα απο πανω. Α επισης δεν μπορω να στειλω SMS... :worry:
  12. Ειχα αφησει το φορουμ στην σελιδα 185 και εκατσα διαβασα μεχρι και την σημερινη, σε ο,τι αφορα τις αναβαθμισεις σε lollipop και συγκριση με την 4.4.4. Εγω δεν το εχω πειραξει απο τοτε που το αγορασα και μεχρι σημερα δεν εχει κανενα προβλημα, παει οπως οταν το πρωτοενεργοποιησα. Απο οσα εχετε γραψει και αναφερει, δεν αξιζει τελικα να του βαλω την 5.1.1, περαν της μικρης βελτιωσης της καμερας που ανεφερε ο Νικος, αν και με αφορα, γιατι την χρησιμοποιω αρκετα και ειναι σημαντικο για εμενα. Θα παραμεινω με την 4.4.4 λοιπον και ισως στο μελλον αν μας ευλογησει η μαμα SONY με την marsmallow, το ξανακοιταμε. Ευχαριστω για τα αναλυτικα σχολια παιδια! Και επειδη ενα παιδι ειπε χαριτολογωντας οτι η 5.1.1 ειναι για χειμωνα, ισως το ξαναδω τοτε αλλα δε νομιζω σαυτη τη φαση. Εχω ξεχασει και πως κανουμε flash..Ασε που μεχρι τοτε θα εχουμε νεοτερα για το καινουριο λογισμικο και αν θα υποστηριχθει απο την συσκευη μας.
  13. Τελικα ελυσα εν μερει το θεμα με τον συγχρονισμο email. Το εψαξα και περνωντας χειροκινητες ρυθμισεις μεηλ, λυθηκε το προβλημα, για εναν ομως απο τους 2 λογαριασμους hotmail που εχω! Ε ρε παιδι μου κολλημα με τα μεηλ αυτο το κινητο! Πρωτη φορα με ζοριζει ετσι ενα τηλεφωνο
  14. Ναι δεν παιζει, απλα περναω ονομα και κωδικο και μου κολλαει στο "συνδεση με τον διακομιστη εισερχομενων" σε ολα εκτος gmail! :worry: Περιεργα πραγματα. Να σου πω ψιλοβαριεμαι παλι απο την αρχη στησιμο κτλ εκτος και αν μου τη σπασει ψυχολογικα και το κανω. Για 5.0.2 οπως ειχα πει και παλιοτερα αλλα και απο αυτα που διαβασα και που συνεχιζω να διαβαζω, θα το αργησω...διακυμανσεις στην αποδοση καταγραφω απο τα σχολια σας...
  15. Δεν εχω χρησιμοποιησει καθολου το stamina μεχρι τωρα οποτε δε νομιζω πως εχει να κανει με αυτο..λες να μου κανει καμια διενεξη με την ελληνικη ρομ σε σχεση με την αρχικη του? Εντωμεταξυ δοκιμασα και δευτερο λογαριασμο gmail και τον πηρε κανονικα και μαλιστα ταυτοχρονα με τον πρωτο. Hotmail αρνειται πεισματικα. :(
×
×
  • Create New...