Jump to content

lp_r1

Members
  • Δημοσιεύσεις

    50
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by lp_r1

  1. Τι εννοείς "νομίζω"? Τι δεν ισχύει από τα παραπάνω που έγραψα? Επαναλαμβάνω είναι "λογική" η κατηγοριοποίηση. Η κάθε εταιρία έχει τα δικά της μέτρα και σταθμά. Η Imagination ονομάζει "cores" την κάθε 4άδα από pipelines Δεν είναι δηλαδή ότι "ενώνουν" 16 dies για να κάνουν μια 543MP16 αλλά πολλαπλασιάζουν σε 4δες τα pipelines της. Από το site της Imagination Δες τώρα και το site της Nvidia Εκείνη ονομάζει core το κάθε pipeline (όπως έκανε πάντα). Αυτό που θέλω να πω είναι να μη δίνουμε σημασία στη marketινίστικη ορολογία, δεν είναι αυτή που έχει σημασία αλλά το τελικό αποτέλεσμα στα benchmarks. Δε πα να λέει ότι έχει και 200 πυρήνες.....
  2. Έγραψα ανακρίβειες. Η Imagination δεν έχει ακόμα έτοιμη MP64, αλλά μέχρι MP16 με 64 pipelines. Αυτή που έχει ο Α5 είναι η MP2 με 16 pipelines.
  3. ΑΥτό που βλέπεις εσύ είναι ο μέσος όρος των single-threaded και των multi-threaded. Έναν dual core επεξεργαστή σε ενδιαφέρει όμως πόσο καλά κάνει scale αυτός αλλά και το λειτουργικό από πάνω του. Το ένα thread θα τρέξει στον ένα πυρήνα οπότε η εφαμογή σου θα αφήσει ανεκμετάλλευτο τον δεύτερο. Εκεί βλέπουμε λοιπόν ότι η διαφορά είναι 2x αλλά και παραπάνω σε αρκετά tests. Από δω και πέρα λοιπόν όλες οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν τον dispacher του iOS θα πηγαίνουν πολύ καλύτερα (2x) με τον Α5 απ' ότι με τον Α4.
  4. Μα είναι άλλη αρχιτεκτονική. Δεν είναι όπως τις CPU που ξέρουμε ότι έχουν και οι δύο Α9 με διαφορετικά optimizations. Η Nvidia σπάει και αυτή τις δικές της GPUs σε "cores" που βασικά είναι τα κλασσικά pipelines δηλαδή λογικές μονάδες, μικρότερα blocks και το Tegra2 έχει 8 από δαύτα. Θα έχεις δει ότι μια desktop GPU έχει εκατοντάδες. H PowerVR έχει άλλη λογική και ονομάζει cores ένα μεγαλύτερο σύνολο αλλά όχι όλη την GPU εκτός και αν πιστεύεις ότι η MP64 έχει 64 πραγματικά cores! Δεν έχουνε ενώσει 2 πυρήνες δηλαδή στο ίδιο bus όπως κάνουνε στους επεξεργαστές αλλά έχουν κάνει και αυτοί μια κατηγοριοποίηση στα pipelines. Τα παιδιά που το έγραψαν προφανώς από το link που είχα δώσει και εγώ παραπάνω το πήραν. Εκεί λοιπόν έχει 11 συγκριτικές μετρήσεις του Xoom με το iPad όσον αφορά τη CPU. Στις 9 το iPad παίρνει κεφάλι, σε μια είναι ισοδύναμα και η τελευταία είναι αυτή που έδωσες εσύ και δείχνει το Xoom πιο γρήγορο. Δε μου τα λες καλά. Το linpack στο Android είναι γραμμένο σε Java. Που σημαίνει ότι έχει άμεση σχέση με το πόσο γρήγορη είναι η Java VM και πόσο καλογραμμένες είναι οι math libs της. Είναι καλό για να μετρήσεις την ALU ενός επεξεργαστή σε μηχανήματα με το ίδιο software. Δηλαδή ανάμεσα σε 2 ίδιας έκδοσης Androids θα έχει αποτέλεσμα. Από κει και πέρα?
  5. Γιατί η CPU τι είναι? Και μετά κοροιδεύεις τον Jobs :) Βρήκες το μοναδικό από τα Benchmarks στο οποίο υπερτερούσε το Xoom!! Σε όλα τα άλλα τι έκανε? Και πως θα βγάλεις από την εξίσωση τα διαφορετικά λειτουργικά και τους compilers?
  6. Δε ξέρω γιατί συγκρίνεις τα Mhz και όχι το αποτέλεσμα. Είναι σαν να κρίνουμε δυο αυτοκίνητα από τις στροφές του κινητήρα. Το να βγάλεις περισσότερα άλογα σε λιγότερες στροφές μου ακούγεται καλύτερο. Και τουλάχιστον τα μέχρι τώρα benchmarks δίχνουν ότι ο Α5 είναι γρηγορότερος και στον τομέα CPU αλλά και στην GPU, στην τελευταία με μεγάλη διαφορά. Θέλω να δω τι παιχνίδια θα αρχίσουν να βγαίνουν! Η CPU φαίνεται να είναι πράγματι 2χ σε πολλά tests, η GPU φαίνεται να είναι 7χ στα tests της anandtech. Ναι είναι πωλητής, η δουλειά του είναι να ανέβει εκεί πάνω και να ωραιοποιήσει τα προιόντα του, αυτό κάνουν όλοι οι πωλητές. Προφανώς βρίσκουν μια από τις 10άδες μετρήσεις που κάνουν οι τεχνικοί να φτάνει στο 9χ και την παίρνει για το promotion. Γιατί δε γελάμε πλέον με τα Tegra 2 optimized PSOne games που έρχονται στο Android? Απ' οτι βλέπω το Tegra2 περισσότερο με τον Α4 συγκρίνεται παρά με τον Α5. Μήπως και η ανάλυση που δεν ανέβηκε και το βλέπανε κάποιοι σαν μειονέκτημα τελικά είναι πλεονέκτημα στην σημερινή γενιά; Μήπως για να δούμε μια πραγματική βελτίωση στα γραφικά όπως αυτή στο iPad2 και ταυτόχρονα μεγαλύτερη ανάλυση πρέπει να περιμένουμε επόμενη γενιά; Γιατί όταν βάλεις ένα iPad2 δίπλα σε ένα Xoom και τρέξεις το ίδιο παιχνίδι στο ένα θα έχεις περισσότερη λεπτομέρεια, ΑΑ, καλύτερο φωτισμό και το άλλο θα πασχίζει να σπρώξει τα pixels ακόμα στην οθόνη.
  7. Ποιος ξέρει? Εγώ αν χρειαζόμουν τόσο πολύ MicroSD, θα περίμενα να δω τι παίζει με τα updates και μετά θα προχωρούσα στην αγορά του. Το USB δε το βλέπω για τη πρώτη γενιά του xoom.
  8. Μα αυτό πιστεύω ότι είναι το λάθος, το να συγκρίνουμε 2 tablets σαν να συγκρίνουμε 2 PCs. Δέχομαι ότι είναι προτερήματα όλα αυτά που έχει το Xoom και δεν έχει το iPad 2 εννοείται. Σκέψου όμως σε μια tabletα τι είναι χρήσιμα. Μήπως το 1GB είναι requirement για να δουλέψει καλύτερα το Honeycomb? Υπόθεση φυσικά είναι και ελπίζω να κάνω λάθος αλλά σκέψου ότι για παράδειγμα το microUSB στο Xoom δεν είναι για φόρτιση οπότε πρέπει να κουβαλάς φορτιστή μαζί, USB stick δεν ξέρω πως θα βάλεις άρα τι μένει? Αν σκεφτούμε ότι ακόμα και για το πληκτρολόγιο χρειάζεται ένα USB->miniUSB adaptor έρχεσαι στην περίπτωση του iPad που κάνει μια από τα ίδια με proprietary adaptor. Eπίσης κάτι που ξέχασα. Η MicroSD ΘΑ ενεργοποιηθεί στο μέλλον.
  9. Αν θες να βλέπεις ταινίες ναι. Το ότι το Xoom (λόγω wide οθόνης) έχει σχεδιαστεί πρακτικά για Landscape χρήση δεν είναι μειονόκτημα? Μάνι-μάνι αποκλείονται ένα σωρό εφαρμογές που βολεύουν περισσότερο το portrait. Το να μιλάμε για την ανάλυση του αισθητήρα σε ένα tablet νομίζω ότι δεν έχει και πολύ νόημα, φαντάζομαι ότι βάλανε ότι πιο φθηνό υπήρχε που να χωράει στο λεπτό σασί μόνο και μόνο για να πούνε ότι βάλανε 2 κάμερες. Για τα άλλα θα συμφωνήσω ότι καλό είνα να υπάρχουν αλλά δεν είναι ότι δεν μπορώ χωρίς αυτά. Θα προτιμούσα όμως μεγαλύτερη υποστήριξη από την εταιρία ώστε να είμαι σίγουρος ότι σε 1-2 χρόνια από τώρα θα κάνω ακόμα upgrade το iPad 1. Θα προτιμούσα να χαλαστούν τα χρήματα της κάμερας σε νέες τεχνολογίες στους compilers ώστε να εκμεταλευτούν στο έπακρο τις νέες CPUs. Θα προτιμούσα αντί για MicroSD με τα θέματα μεταφοράς των εφαρμογών σε αυτές να έχω καλύτερες εφαρμογές. Τι να την κάνω την εξωτερική μνήμη αν δεν έχω σοβαρές εφαρμογές να την εκμεταλευτούν. Μόνο για video και mp3 on the go θα ήταν χρήσιμη, γιατί μέσα στο σπίτι έχω streaming. Τι τεχνολογίες έχει να αντιπαραθέσει το Xoom για παράδειγμα στα Airplay, airdrop, airprint? Τι τεχνολογίες έχει να δώσει για ανάπτυξη εφαρμογών στους developers η Google σε σχέση με το XCode 4? Πως θα βγει γρήγορα η επόμενη γενιά εφαρμογών για το Android? Μα κι αυτά specs είναι, απλά έχουμε μάθει στα κλασσικά μετρήσιμα PCικά specs. CPU, memory, HD, GPU κ.λ.π. Αν βάλουμε σε 2 windows machines διαφορετική ποσότητα μνήμης, αυτό με την περισσότερη θα ανταποκρίνεται καλύτερα. Μπορεί κάποιος να βγει και με το χέρι στην καρδιά να πει ότι το iPad 1 με τα 256 συμπεριφέρεται χειρότερα από ότι demo είδαμε στο Internet του Xoom? Μήπως είδαμε πουθενά να διαφημίζεται το Digitizer 11 σημείων του iPad 1? Specs είναι κι αυτό. Η μπαταρία δεν είναι specs? Max 7.5 ώρες στο XOOM, 10 ώρες στο iPad 2. To IPS panel? Συμφωνα με τα λεγόμενα τους το ψηφίσανε για άλλους λόγους. Κοινώς δεν τους ενδιαφέρει και αν είχε 8088 μέσα, το πακέτο καλή οθόνη, λεπτό design, καλά υλικά και το εκοσύστημα τους κέρδισε. Αυτό που λέω τόσο καιρό, όταν οι άλλοι αρχίζουν και βάζουν specs στο κουτί έχουν χάσει το παιχνίδι. Δεν θα πάω να αγοράσω κάτι γιατί τα έχει ωραία γραμμένα απ' έξω.
  10. Δε μπορώ να καταλάβω πως είναι καλύτερο τεχνολογικά. Επειδή έχει MiniSD και micro USB? Υπάρχει κάποια σύγκριση του Tegra 2 με τον Α5? Έχουμε δει benchmarks και αρχιτεκτονική? Η οθόνη του Xoom έχει μεγαλύτερη ανάλυση, αυτό όμως συμαίνει αυτόματα ότι είναι και καλύτερη? Για το ότι θα έχει μεγαλύτερη μνήμη το Xoom είμαι σχεδόν σίγουρος, γι' αυτό που δεν είμαι και με ότι έχω δει ως τώρα στα pre-3.0 android, είναι πως την εκμεταλλεύεται τη μνήμη αυτή. Μη ξεχνάς ότι τα Android έχει VM για τις εφαρμογές του που σημαίνει μεγαλύτερο footprint σε μνήμη αλλά και απαιτήσεις από την CPU (δε μιλάω για NDK αλλά για Android SDK). Από την άλλη το iOS έχει πλέον ακόμα καλύτερο compiler (LLVM) και κάνει καλύτερα scaling λόγω GCD. Είμαι της άποψης ότι αν μείνουμε στα νούμερα θα χάσουμε πάλι την ουσία. Το προιόν πρέπει να το δούμε συνολικά και ως τέτοιο γνώμη μου είναι (από την εμπειρία μου με το iPad 1 εννέα μήνες τώρα) ότι δύσκολα θα χτυπηθεί το 2 από το Xoom. Δεν υπάρχει software, δεν υπάρχουν πολλές εταιρίες από πίσω να το στηρίξουν περιμένοντας να βγάλουν χρήματα. Γνώμη μου είναι ότι από τη δεύτερη γενιά και μετά θα δούμε ανταγωνισμό. Όσο για το iPhone 4 μπορεί αυτή τη στιγμή να μην είναι το καλύτερο από άποψη hardware που μάλλον σε αυτό αναφέρεσαι, αλλά ακόμα και πριν λίγες μέρες και πολλούς μήνες μετά την κυκλοφορία του πήρε για άλλη μια φορά το βραβείο του καλύτερου κινητού της χρονιάς στο MWC στο οποίο δεν συμμετείχε! Οι ίδιοι οι ανταγωνιστές του του έδωσαν αυτόν τον τίτλο, νομίζω ότι αυτό κάτι σημαίνει.
  11. Όλα σχετικά είναι. Το iPhone 4 έχει 4 ώρες αυτονομία όταν γίνεται hotspot ενω το iPad 3G πέφτει στις 9 ώρες (απο 10) που σημαίνει ότι αν κριτήριο σου είναι η αυτονομία θέλει σκέψη το πράγμα
  12. Και εγώ με τη σειρά μου θεωρώ το Android υποδεέστερο του WebOS σε λειτουργικότητα. Από τα videos που έχω παρακολουθήσει του HoneyComb μου έδωσε την εντύπωση ότι προσπαθεί περισσότερο να εντυπωσιάσει παρά δώσει λειτουργικότητα.
  13. Εννοείται ότι θα βγαίνουν αποκλειστικά εφαρμογές για το iPad 2 όπως τώρα βγαίνουν για το iPhone 4. Απλά η πλοιοψηφία τους για ένα διάστημα 1+ ίσως χρόνου ακόμα θα βγαίνει και για τα δύο ώστε να εκμεταλευτεί το υπάρχον αγοραστικό κοινό των 15+ εκ ipad 1. Αυτό λέγεται εξέλιξη, θέλουμε να αξιοποιήται το νέο hardware που αγοράζουμε αλλιώς εν έτη 2011 με A9 512ΜΒ Ram και 543 να γράφονται εφαρμογές <64ΜΒ για να χωράνε στη χαμηλή μνήμη του iPhone 3G και στον ARM11 :) Τώρα για το δεύτερο σκέλος εγώ θα σου έλεγα να αγοράσεις όταν το χρειάζεσαι. ΑΝ βγει κάποια εφαρμογή που την χρειάζεσαι τότε κρίνεις αν είναι απαραίτητο να δώσεις τα 500$. Μπορεί να φτάσουμε στο iPad 4 και να μην το χρειάζεσαι :)
  14. Οχι πλέον γιατί έχει δίσκο.
  15. Θα προσπαθήσω λίγο να βοηθήσω την συζήτηση. Υστερα από έρευνα διαπίστωσα τα εξής: 1. Οικονομικά. Και τα 2 έχουν την ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ τιμή στο ντούκου. Με ένα πολύ μικρό ποσό extra το Modenas έχει 24 δόσεις. Ανταλλακτικά. ΠΟΛΥ οικονομικότερα του modenas αλλά μη ξεχνάμε και την αναλογία. ΔΕΝ είναι μηχανές, παπιά είναι. Πόσο ακριβά μπορεί να είναι τα ανταλλακτικά του Innova; 2. Τεχνικά. Δεν είμαι ειδικός απλά ρωτάω ανθρώπους που τα έχουν τα παράπονα τους. Το modenas εδώ έχει σαφές προβάδισμα. Το πρώτο παράπονο που άκουσα είναι εδώ μέσα για την στεγανότητα των φώτων. Κατά τα άλλα το innova έχει το γνωστό πρόβλημα με το φανάρι μπροστά και τους κραδασμούς. Λύνεται αλλά πρέπει στην κυριολεξία να το λύσεις. Από κατανάλωση το innova είναι λίγο πιο μπροστά. 3. Μακροζωία. Και τα δύο είναι σκυλιά με το Modenas (όχι όμως το kristar αλλά το kriss) να έχει κερδίσει τις καρδιές των απανταχού deliveries). Και εδώ όμως δε ξέρω αν έχει νόημα η μακροζωία για όσους δεν σκοπεύουν να του κάνουν σκληρή χρήση. Εγώ σαν ΑΣΧΕΤΟΣ και τρίτος μπορώ να πω ότι το modenas μου αρέσει περισσότερο γιατί έχει πάνω του τον αέρα του νέου. Το innova είναι νέο αλλά όχι στο παρουσιαστικό του και στις γραμμές του. Αυτή είναι προσωπική άποψη. Από κει και πέρα οι διαφορές σε αυτή τη κατηγορία ΔΕΝ είναι και τόσο τρομερές. Οτι θέλει ο καθείς πέρνει (μη ξεχνάμε το παρουσιαστικό), άλλωστε είναι τα δύο καλύτερα μη κολάμε σε λεπτομέρειες. Υ.Γ. Ενα άλλο "μειονέκτιμα" του innova είναι ότι έχει πουλήσει πολύ, το έχουν πολλοί και δυστυχώς ανάμεσα τους βρίσκονται και τα "καλά παιδιά" που άμα τους χαλάσει κάτι από το παπί τους ξέρουν ότι θα κάνουν μια γύρα και θα το βρούν γρήγορα. :mad:
  16. Κλήρωση είναι σίγουρα απλά δε ξέρω τι είδους κλήρωση. Αν είναι ηλεκτρονική ή η γνωστή με τα μπαλάκια του ΛΟΤΤΟ. Αν είναι η δεύτερη είμαι ΠΟΛΥ γκαντέμης
  17. Εγώ πάλι είμαι 34 έχω κάνει 5 φορές άιτηση και δε με έχουν πάρει. Ναξερα μόνο τον αλγόριθμο που χρησιμοποιούν. Αραγε έχει σχέση ο βαθμός απολυτηρίου που είναι και το μόνο requirement?
  18. Δε θα διαφωνήσω μαζί σου αλλά για να την πάρει €450 θα πρέπει να μπει στο πρόγραμμα 120 λεπτών δηλαδή γύρω στα €25 το μήνα. Σύνολο περίπου στα €450 το κινητό €300 τα πάγια €55 η μνήμη ----- €805. Μπορεί κάποιος να μη θέλει να δώσει τόσα λεφτά, ή μπορεί να μη χρειάζεται τα 120 λεπτά. Τέλος πάντων όλα είναι θέμα κόστους κα επιλογής ελληνικού ή Αγγλικού menu. Εσύ προφανώς θεωρεις ότι αφού σαν hardware το S100 και το jam είναι ίδια δεν έχει σημασία στην τιμή μεταπώλησης το menu του. Κάποιος που γνωρίζει θα πάρει το jam καινούριο κοντά στην τιμή του μεταχειρισμένου S100. Εχεις δίκιο. Αποκλείεις όμως κάποιοι να θάλουν το Ελληνικό; Να χρειάζονται αυτά που δίνει η Ελληνική έκδοση; Ισως και να μη γνωρίζουν καλά Αγγλικά. Μου λες να ρίξω την τιμή του €150. Θεωρείς δηλαδή ότι €350 είναι φυσιολογική για S100 2 μηνών; Δε νομίζω. Σταματάω εδώ γιατί θα κουράσω κάποιους που δεν ενδιαφέρονται και επειδή από ότι έμαθα υπάρχει ειδικό section για αγοραπωλησίες.
  19. Είναι; Για να δούμε. Σημερινή τιμή από Πλαίσιο €593 512ΜΒ €55 Σύνολο €648. Εριξα την τιμή δηλαδή 18% για την χρήση 2 μηνών που έκανα. Δηλαδή εσύ πόσο θα έδινες το S100; (όχι το JAM). Οσο για το ότι έβαλα εδώ την αγγελία ζητώ συγνώμη. Είδα άλλη μια λιγο πιο πριν και κατάλαβα λάθος. Ζητώ ταπεινά συγνώμη. :O
  20. Θέλω να δώσω το S100 μου. 2 μηνών χαλαρή χρήση. €550 με 512ΜΒ. Οποιος ενδιαφέρεται PM.
  21. Αυτό ακριβώς λέω ότι ΔΕΝ θέλω να φορτίζει όταν το βάζω στο usb. Δε θέλω κάθε φορά που κάνω sync να φορτίζει την μπαταρία. Προτειμώ να αδειάζει και μετά να τη φορτίζω.
  22. Ας ρωτήσω και εγώ κάτι. Κατοχος του S100 με το τελευταίο firmware της ACE. Θέλω να το συνδέσω με τον υπολογιστή αλλά δε θέλω να φορτίζει ταυτόχρονα. Yπάρχει τρόπος? Είχα δει σε ένα ipaq ότι γίνεται. Ευχαριστώ
  23. Ουπς. εχεις δίκιο. Δεν είχα δοκιμάσει και είχα θεωρήσει ότι για να παίζει τα AMR θα μπορεί να τα βάζει και ringtones. Εσφαλα. Συγνώμη :o
  24. μόνο midi? Νομίζω ότι παίζει και AMR. Τουλάχιστον ο "Μόρτης" που μου έστειλαν αυτό το format έχει.
  25. Κατά λάθος έσβησα το παιχνιδάκι που είχε μέσα (exim). Ξέρει κανείς που μπορώ να το βρω? Επείσης όσο το είχα είχα παρατηρήσει ότι με το που έφτανα 8η πίστα αυτό κόλλαγε. Είναι demo?
×
×
  • Create New...