Jump to content

nikossou

Members
  • Δημοσιεύσεις

    9
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About nikossou

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 22

nikossou's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά για τις μέρες. Είχα ενοχλήσει ξανά στο παρελθόν με το ποστ 2907 σχετικά με κατάστημα-ψησταριά στο υπόγειο της πολυκατοικίας μου. Είχα κάνει καταγγελία στην υγειονομική Υπηρεσία και στην πολεοδομία του δήμου μου. Το υγειονομικό, παρόλο που έκανα την καταγγελία Αύγουστο του '13 δεν φάνηκε ακόμη. Η πολεοδομία, ύστερα από καθυστέρηση 5 μηνών προέβη σε έλεγχο κι έκρινε την εξωτερική μεταλλική καμινάδα παράνομη και υποχρέωσε σε πρόστιμο τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Πολλές απορίες τώρα ξανά κι ελπίζω να έχω πολλές απαντήσεις: 1) Ήρθε χθες ο διαχειριστής για τα κοινόχρηστα και μου διαβίβασε μήνυμα του σουβλατζή, πως θα πληρώσει το πρόστιμο αλλά να ετοιμάζομαι κι εγώ για έλεγχο της πολεοδομίας για μπάρμπεκιου και ηλιακό και πως αφού ήθελα πόλεμο, πόλεμο θα έχω. Τα λεγόμενα αυτά μπορώ να τα χρησιμοποιήσω στο μέλλον σαν πράξη αντεκδίκησης ή κακόβουλης πρόθεσης; 2) Προβλέπεται να έχω πρόστιμο (σε τι ύψος) για το μπάρμπεκιου; Όσο κι αν έψαξα, ο νόμος δεν είναι ξεκάθαρος για το θέμα αυτό. Ασάφειες πολλές και μάλλον επινόηση είναι το μέτρο για τα μπάρμπεκιου παρά κάτι το λογικό. Μπορώ να επικαλεστώ κάτι προκειμένου να αποφύγω έλεγχο; Π.χ., το ότι ίσως μένω στον 4ο και τελευταίο όροφο, χωρίς γείτονες από πάνω μου και δίπλα μου (είμαι σε οροφοδιαμέρισμα); ή ότι το έχω χτίσει στον τοίχο της βεράντας κι όχι μπροστά στα κάγκελα; ή ότι εδώ και 2 χρόνια που το έφτιαξα δεν το έχω ανάψει καθόλου; (και είναι γεγονός αυτό) ή ότι οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες δήλωσαν πως δεν τους ενοχλεί καθόλου η ύπαρξη μπάρμπεκιου; ή ότι η καμινάδα προϋπήρχε, άρα υπεύθυνος είναι ο μηχανικός; 3) Για τον ηλιακό διάβασα πως τα πράγματα είναι θετικά αφού θεωρείται πηγή ενέργειας (υπ’ αριθμ. 1945/134/17.1.2003 απόφαση Γεν. Γραμματέα Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. ) και δεν χρειάζεται πολεοδομική άδεια. Είναι έτσι ή υπάρχουν κρυφά παραθυράκια που με καθιστούν ευάλωτο; 4) Ο σουβλατζής πληρώνει το πρόστιμο. Τι γίνεται μετά; Νομιμοποιείται η αυθαίρετη μεταλλική καμινάδα που τοποθέτησε χωρίς κανενός την άδεια; 5) Εξαιτίας του ερχομού του καλοκαιριού, θα δημιουργηθούν και επιπλέον προβλήματα, κυρίως η καταπάτηση του κοινόχρηστου κήπου (γκαζόν) με τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από τον σουβλατζή, παρά τις υποδείξεις της περσινής Γ.Σ. και χωρίς να έχει βάλει διαχωριστικά (πέργκολες), όπως είχε συμφωνηθεί, με συνέπεια όλο το ισόγειο της πολυκατοικίας να είναι ανοιχτό στην πελατεία του συγκεκριμένου καταστήματος. Πώς κινούμαστε εδώ συλλογικά; Πώς κινούμαι ατομικά; Με εξώδικο ή με κάποιον άλλον τρόπο; 6) Όσες συνελεύσεις κάναμε στην πολυκατοικία, όλες οι αποφάσεις ήταν προφορικές. Θα πρέπει ο διαχειριστής μας (τον οποίο μισθώνουμε) να κρατάει αρχεία και να καταγράφει όλες τις αποφάσεις; Αν όχι, μπορώ να στηρίζομαι στις προφορικές εγκρίσεις των υπολοίπων για μπάρμπεκιου και ηλιακό; Λίγες μέρες πριν την Ανάσταση, σας ζάλισα, αλλά όπως έχω ξαναγράψει, μόνον εδώ μέσα βρήκα τις πιο κατάλληλες και ειλικρινείς απαντήσεις. Χρόνια πολλά και πάλι και καλή Ανάσταση!!
  2. Αν δεν είχα κι εσάς τι θα έκανα. Μάλλον είστε μακρυά μου για να πω ότι με βοηθάτε και από κοντά. Με παρηγορεί το γεγονός ότι αυτά που έχω ψάξει στο ίντερνετ, συμφωνούν με όσα αναφέρετε. Οπότε τι προτείνετε εσείς για συνέχεια; Πρώτα με μια ανέξοδη λύση και κατόπιν με αυτό που προσπαθώ να αποφύγω (δηλ δικαστήρια)
  3. Καλησπέρα σας!! Πριν λίγο καιρό είχα γράψει εδώ για ένα δικό μου πρόβλημα (http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4857129#post4857129 ή καλύτερα ποστ 2907) σχετικά με προβλήματα που δημιουργούνται από κατάστημα ψησταριάς στο ισόγειο της πολυκατοικίας. Από τέλη Αυγούστου είχα κάνει επώνυμη καταγγελία στην υγειονομική υπηρεσία του Δήμου μου για το όλο θέμα. Δυστυχώς αργούσε να έρθει κάποια απάντηση. Επισκέφτηκα ξανά την υπηρεσία τέλη Σεπτέμβρη. Με ενημέρωσε η υπάλληλος εκεί πως θα βάλουν την καταγγελία μου στα εξαιρετικά επείγοντα για έλεγχο, αλλά έχουμε τώρα Νοέμβρη και τίποτα στον ορίζοντα. Θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος: Πόσο είναι το λογικό (αλλά και από τον νόμο) χρονικό όριο για να κάνει έλεγχο το υγειονομικό; Κάπου διάβασα στο ίντερνετ, ότι πρέπει μέσα σε 52 μέρες από την καταγγελία, να προβεί σε έλεγχο. Σκέφτομαι (λόγω των πεσμένων οικονομικών) να ζητήσω τη βοήθεια του Συνήγορου του Πολίτη. Ξέρει πάλι κάποιος αν είναι μια καλή λύση αυτό; Βοηθούν περιπτώσεις τέτοιες ή περιπτώσεις που είναι μακρυά από Αθήνα;
  4. Ευχαριστώ, τόσο τον pavlitakis, όσο και τον greece_gus για τις απαντήσεις-καθοδηγήσεις-συμβουλές. Έχω ψάξει αρκετά στο ίντερνετ για νομοθεσίες και τέτοια και με βοήθησαν. Περισσότερο όμως με βοήθησαν οι δικές σας απαντήσεις, αφού με βάλατε σε ένα δρόμο. Επισκέφτηκα σήμερα τη δ/νση υγιεινής, έκανα επώνυμη καταγγελία, μου έδωσαν αρ.πρωτοκ. και με διαβεβαίωσαν πως μέσα σε κάποιο χρονικό διάστημα θα έρθουν για έλεγχο και θα με ενημερώσουν με επιστολή τους, για το τι διαπίστωσαν, τι συστάσεις ή ποινές επέβαλλαν στον ταβερνιάρη και τι θα πρέπει να κάνω από εδώ και στο εξής. Επίσης μου ανέφεραν πως αν το κατάστημα-ψησταριά έχει πολεοδομικές παραβάσεις (πώς αλήθεια θα το κρίνουν αυτοί;), θα ενοχλήσουν και την πολεοδομία να λάβει θέση. Αυτό που κατάλαβα-και φυσικά απ'όσα μου αναλύσατε- είναι πως θα πρέπει να προχωρήσω σε δικαστήριο προκειμένου να ησυχάσω, εκτός κι αν ο ταβερνιάρης συμμορφωθεί και διορθώσει τα αδιόρθωτα. Κι αυτό το λέω επειδή κάποιοι εκ της πολεοδομίας, μου είπαν πως ο ταβερνιάρης είναι συγγενής με τον αντιπεριφερειάρχη και πως ότι κι αν κάνω δε θα καταφέρω τίποτα.
  5. Υπάρχει μια άλλη ψησταριά στα 500 μέτρα περίπου, αλλά δεν είναι σε ισόγειο πολυκατοικίας. (και μάλιστα σε περιοχή όχι τόσο πυκνοκατοικημένη) Προσπαθώ να αποφύγω τα δικαστήρια κι αυτά, σαφώς για οικονομικούς λόγους, αλλά αν χρειαστεί θα φτάσω κι ως εκεί. Όσο το παλεύω μόνος μου, προσπαθώ να το καταφέρω μέσω υπηρεσιών. Σήμερα έκανα μόνο μια έρευνα στην πολεοδομία και τη διεύθυνση υγιεινής. Στην πολεοδομία μου ανέφεραν τα παραπάνω και στη δ/νση υγιεινής μου ζήτησαν να κάνω επώνυμη καταγγελία (για θόρυβο, οσμές κτλ), αλλά ταυτόχρονα θα αναμείξουν και την πολεοδομία εάν βρουν παράβαση. Πάντως σήμερα ένιωσα ξανά θύμα, αφού (σύμφωνα με την πολεοδομία), ότι κι αν κάνω, η εξωτερική καμινάδα μπορεί να νομιμοποιηθεί, καταβάλλοντας ο ταβερνιάρης ένα πρόστιμο. Με λίγα λόγια..τ'είχες Γιάννη μ;...τ'είχα πάντα!!
  6. Επισκέφτηκα σήμερα την πολεοδομία και μου ανέφεραν τα εξής: (έρευνα έκανα κυρίως, πριν προβώ σε καταγγελία) α) πιθανόν να προβλεπόταν να φτιαχτεί εξωτερική καμινάδα από το καταστατικό β) πρέπει να υπάρχει έγκριση του 51% των διαμερισμάτων για να ορθωθεί η καμινάδα γ) μπορεί απλά να επιβληθεί ένα πρόστιμο-νομιμοποίηση κι όχι ξήλωμα (με το νέο νόμο περί αυθαιρέτων) δ) πιθανόν ο κατασκευαστής-ιδιοκτήτης της ψησταριάς, μπορεί να μου επιτεθεί, επικαλούμενος πολεοδομικά σφάλματα του διαμερίσματός μου εν αγνοία μου ε) κοινώς, να προσπαθήσω να αποφύγω μπλεξίματα, γιατί θα μπλέξουν οι υπηρεσίες Είχαν δίκιο σε όλα αυτά; Θέλουν να καλύψουν δικά τους λάθη;
  7. Υπερευχαριστώ για την κατατοπιστική απάντηση. Ο φόβος μου είναι μόνο, πως ίσως βρουν και μένα μετά κάποια παρανομία, που δεν ξέρω ότι την διαπράττω (ξέρω μόνο ότι είμαι παράνομος στο μπάρμπεκιου) και επειδή ο κατασκευαστής (που είναι και ιδιοκτήτης της ψησταριάς), μπορεί να πατήσει πάνω σε νόμους αλλά και σε διοικητικά κενά και μετά να κυνηγήσουν εμένα δήθεν ότι από φθόνο κάνω όλες αυτές τις κινήσεις.
  8. οπότε στο τελευταίο μου ερώτημα, η απάντηση είναι πως κινδυνεύω να χάσω τον ηλιακό; Για το μπάρμπεκιου δε με ενδιαφέρει τόσο.
  9. Ένα πολύπλοκο θέμα και από μένα κι ακόμη δεν έχω βρει κάποια απάντηση ή βοήθεια. Θα το εκτιμούσα πολύ, αν έβρισκα μια απάντηση εδώ. Εν συντομία: Στο ισόγειο της πολυκατοικίας που μένω, άνοιξε πέρυσι μια ψησταριά-φαστ φουντ, όπου από την αρχή δημιούργησε προβλήματα. Ιδιοκτήτης του καταστήματος ο κατασκευαστής της πολυκατοικίας και το έδωσε με ενοίκιο. # Για αρχή, η εσωτερική από τον κατσκευαστή καμινάδα του μαγαζιού, γέμιζε με καπνό τα κάτω διαμερίσματα κι έτσι ο ταβερνιάρης, τοποθέτησε (χωρίς να ρωτήσει κανέναν) εξωτερική μεταλλική καμινάδα, η οποία περνάει από τους πλαϊνούς τοίχους των διαμερισμάτων. 1ο ερώτημα: επιτρεπόταν αυτό που έκανε και πώς μπορώ να κινηθώ; # Η εξωτερική καμινάδα, πέραν του ότι γεμίζει με ενοχλητικές τσικνοτηγανητοψητές μυρωδιές το διαμέρισμά μου, έχει κι έναν τρομερό θόρυβο από το μοτέρ της ψησταριάς, ο οποίος γίνεται πιο ενοχλητικός επειδή εφάπτεται με την υδροροή κι έτσι κάθε βράδυ έχω θόρυβο-κομπρεσέρ σε ολα τα δωμάτια. 2ο ερώτημα: πώς μπορώ να το σταματήσω αυτό; # Ενώ στην αρχή ξεκίνησε σαν ψησταριά για delivery, στην πορεία άρχισε να βγάζει τραπεζάκια παντού πάνω στο γκαζόν, ειδικά στο μέρος του πλάι στο κατάστημά του. Επιπλέον, η εικόνα από τα αποτσίγαρα και τα σκουπίδια που αφήνουν οι πελάτες του, θυμίζει σκουπιδότοπο. Πέραν τούτοι, κάποιοι από τους πελάτες του, περπατάνε χωρίς έγνοια πάνω στο υπόλοιπο γκαζόν. Επίσης, όατν έχει πιτσιρίκια, αυτά τριγυρνάνε και πάιζουν ανάμεσα στα αυτοκίνητα που είναι στην πυλωτή. 3ο ερώτημα: τι κάνω εδώ, όταν αντιδρούμε όλοι οι ένοικοι και ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων, αλλά ο ταβερνιάρης δε συμμορφώνεται και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος αδιαφορεί; # Σε συνελεύσεις που κάναμε (6 είναι όλα τα διαμερίσματα), παίρνουμε κάποιες αποφάσεις παρουσία διαχειριστή μισθωτού, αλλά ενώ ο ταβερνιάρης ενημερώνεται, δε διορθώνει τίποτε από τα παραπάνω. Ζήτησα από τους ιδιοκτήτες-ενοικιαστές να κινηθούμε δικαστικά αλλά δεν έχουν όρεξη για μπλεξίματα. 4ο ερώτημα: πώς μπορώ να κάνω κάτι μόνος μου και βέβαια-αν είναι δυνατόν-να μη φτάσουμε σε πολυδάπανο δικαστήριο; # Σε κάποιες συνελεύσεις ήταν παρών και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος μου επιτέθηκε λέγοντάς μου, πως αν κάνω καταγγελίες, θα μου κάνει κι αυτός λόγω του ηλιακού θερμοσίφωνα που έβαλα, αλλά και του μπάρμπεκιου που έχω φτιάξει στην μπροστινή βεράντα μου. 5ο ερώτημα: τι ζημιά μπορεί να μου κάνει για τον ηλιακό και το μπάρμπακιου που έχω φτιάξει;
×
×
  • Create New...