Jump to content

Tassos84

Members
  • Δημοσιεύσεις

    12
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About Tassos84

  • Ημ. Γέννησης 24/03/1984

Tassos84's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Ευχαρίστως και χαίρομαι που κάποιος είδε τα σχόλιά μου και πήρα μια απάντηση. Λοιπόν, όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, εκεί υπάρχουν ενεργά 23 σωματεία σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ομοσπονδίας του μπάντμιντον (http://www.badminton.gr). Κατά κύριο λόγο, προπονήσεις γίνονται στο Παλαί ντε Σπορ, στην αίθουσα του υπόγειου (επισκέπτομαι τη Θεσσαλονίκη κι εκεί πάω και παίζω). Επίσης, στη Θέρμη που υπάρχει το σωματείο Θέρμαιος, εκεί κάνουν προπόνηση στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο Θέρμης. Τώρα, τα άλλα σωματεία δεν ξέρω που κάνουν προπόνηση, όμως το ΕΑΤΕΚ (Ελληνικό Κολλέγιο) έχει δικό του Κλειστό Γυμναστήριο. Για το Παλαί ντε Σπορ μπορείς να επικοινωνήσεις με το συνάδελφο κ. Γιάννη Χαλάτσογλου στο halatsoglou@yahoo.gr. Θα σου δώσω σε προσωπικό μήνυμα και το τηλέφωνό του. Τώρα, αν δεν σε βολεύει το Παλαί ντε Σπορ, ο κύριος Γιάννης θα σου δώσει πληροφορίες. Εγώ είμαι στη διάθεσή σου για οτιδήποτε άλλο. Αν θες, μπορείς να παρακολουθείς και την ιστοσελίδα μου http://www.badmintonforum.gr/joomla, όπου θα βρεις πολλές πληροφορίες για το μπάντμιντον, αν και κάποιες σελίδες είναι ακόμα υπό κατασκευή.
  2. Αν δεν σας έχουν απαντήσει, στείλτε μου προσωπικό μήνυμα να σας πω εγώ που έχει γήπεδα μπάντμιντον.
  3. Α μπράβο. Αυτό το μαγαζί είπα σε προηγούμενη ανάρτηση.
  4. Μάλλον είχαν πρόβλημα με το πλέξιμο οι ρακέτες. Ίσως οι χορδές να μην ήταν σε καλή κατάσταση έτσι ώστε ν' αντέξουν, γι' αυτό και έσπασαν. Το έχω πάθει πολλές φορές αυτό και σε κάποιες περιπτώσεις, δεν πρόλαβα καλά καλά να παραλάβω τη ρακέτα φρεσκοπλεγμένη από τη Yonex (Γιόνεξ) στην Αθήνα και μέσα σε 3-4 προπονήσεις μου έσπασε η χορδή. Θα πρέπει να κάνω ολόκληρη διάλεξη για το μπάντμιντον εδώ μέσα και μάλλον θα γίνω κουραστικός. Ωστόσο, όποιος μπει στην ιστοσελίδα μου, εν καιρώ θα βρει σε pdf συγγράμματά μου για το μπάντμιντον και θα βρει πολλές χρήσιμες πληροφορίες.
  5. Δε νομίζω. Η Υonex έχει αντιπροσωπεία στην Αθήνα και από κει έχω πάρει τις καλύτερες ρακέτες εδώ και 10 χρόνια που συνεργάζομαι με αυτή σαν προπονητής και σαν άνθρωπος του αθλήματος αυτού. Επίσης υπάρχει στις Σέρρες αντιπροσωπεία της FZ FORZA μέσω ενός συναδέλφου προπονητή. Υπήρχε και της Victor στις Σέρρες που την είχε άλλος συνάδελφος και την έκλεισε πριν 2-3 χρόνια.
  6. Δεν είναι παιχνίδι φίλε. Μην επιμένεις σε αυτό. Είναι άθλημα και μπες να δεις το http://www.bwfbadminton.org που είναι το σάιτ της παγκόσμιας ομοσπονδίας που αποδεικνύει ότι είναι άθλημα και όχι παιχνίδι.
  7. Συμφωνώ μαζί σου Βασίλη. Απαντώντας στον DENIOR του λέω ότι όντως είναι πάνω από 200.000.000 αθλητές/αθλήτριες μπάντμιντον παγκοσμίως.
  8. Φίλε κάνεις λάθος. Το μπάντμιντον δεν έγινε τυχαία Ολυμπιακό. Αρχικά είχε παρουσιαστεί ως άθλημα επίδειξης στην Ολυμπιάδα του Μονάχου το 1972 και της Σεούλ το 1988. Αγαπήθηκε γρήγορα και το 1985 έγινε επίσημο άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων, 3 χρόνια πριν έρθει και στην Ελλάδα. Υπάρχουν πολλά αθλήματα (και γνωστά) που μπορούν να γίνουν Ολυμπιακά, όμως πρέπει να γίνονται πολλές επιδείξεις για να τα γνωρίσει ο κόσμος.
  9. 5 γραμμάρια ζυγίζει το φτερό του μπάντμιντον και είναι λογικό να παίζει τρελά στον αέρα. Γι' αυτό άλλωστε παίζεται αποκλειστικά σε κλειστό χώρο. Το "ξαδερφάκι" του μπάντμιντον, το σπίντμιντον (speedminton) που είναι σχετικά νεοσύστατο άθλημα, παίζεται σε εξωτερικούς χώρους με ειδικά φτερά μπάντμιντον που παίρνουν ένα ειδικό δαχτυλίδι για να μην τα επιρρεάζει ο αέρας και ρακέτες τύπου σκουός. Γράψτε speedminton στο google και στο youtube για να δείτε περισσότερα. Παίζεται και στην Ελλάδα το Speedminton.
  10. Συμφωνώ μαζί σου. Είναι θαυμάσιο άθλημα. Είναι Ολυμπιακό από το 1985 όταν και μπήκε στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Παρακολούθα και την ιστοσελίδα μου http://www.badmintonforum.gr/joomla. Και στην Καλαμάτα υπάρχει και πλέον εγώ το διατηρώ ζωντανό εκεί.
  11. Παράθεση από _Alexandros_ > Κατά τη γνώμη μου πάντα, το άθλημα είναι γελίο και δεν θα έπρεπε να είναι στους ολυμπιακούς αγώνες, είναι απλά ένα παιχνίδι όπως είπε και ο iason1979. Διαφωνώ κάθετα με όλους όσους λένε ότι το μπάντμιντον είναι παιχνίδι. Δεν είναι παιχνίδι. Είναι άθλημα αναγνωρισμένο παγκοσμίως. Δεν είναι γελοίο το άθλημα και δεν είναι απλά ένα παιχνίδι. Υπάρχουν κι επαγγελματίες παίκτες του μπάντμιντον με πολλές διακρίσεις. Να Θα σας άρεσε να σας λένε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι άθλημα, αλλά παιχνίδι;;; Το μπάντμιντον είναι ένα σπουδαίο άθλημα που μάλιστα είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ προέλευσης, διότι υπήρξαν στην αρχαιότητα παιχνίδια-πρόδρομοι του σημερινού μπάντμιντον.
  12. Λες βλακείες φίλε. Και όμως είναι άθλημα και μάλιστα Ολυμπιακό από το 1985. Ασχολούμαι από το 1998 με το μπάντμιντον και είμαι και προπονητής από το 2005 που παρακολούθησα σχετική σχολή προπονητών της ΓΓΑ στην Αθήνα. Δραστηριοποιούμαι στην Καλαμάτα και σε πληροφορώ ότι στην ομοσπονδία του μπάντμιντον υπάρχουν εγγεγραμμένοι πάνω από 8000 αθλητές και αθλήτριες και περίπου 180 σωματεία. Βέβαια, λόγω διαφόρων προβλημάτων, σήμερα είναι ενεργοί περίπου οι 1500 και 60 ενεργά σωματεία. Πρέπει να πω ακόμα ότι στην Κίνα του 1,2 δις κατοίκων, παίζουν κάπου 80 εκατομμύρια άτομα. Γενικότερα, σε όλον τον κόσμο παίζουν πάνω από 100 εκατομμύρια άτομα σε 175 χώρες. Για περισσότερες πληροφορίες, ψάξε στο ίντερνετ με τις λέξεις badminton και αντιπτέριση (το ελληνικό όνομα του μπάντμιντον, που του δώθηκε από το δάσκαλό μου Στεπάν Παρτεμιάν όταν δίδασκε στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, ο οποίος και το έφερε στην Ελλάδα μέσω... Βουλγαρίας όπου το γνώρισε τυχαία) και θα δεις ότι στην Ελλάδα ήρθε το 1988. Δες και την ιστοσελίδα μου http://www.badmintonforum.gr/joomla που λέει πολλά γι' αυτό το άθλημα, αν και μερικές σελίδες είναι υποκατασκευή ακόμα. Ωστόσο, λυπάμαι ειλικρινά που στη χώρα μας τα έχουν διαλύσει όλα στο βωμό του χρήματος και της εξουσίας και δεν υποστηρίζουν όσο θα έπρεπε το Ολυμπιακό Άθλημα Μπάντμιντον για να γίνει ακόμα πιο γνωστό και δημοφιλές στη χώρα μας, γιατί είναι άθλημα για όλες τις ηλικίες. Στο εξωτερικό παίζουν και γεροντάκια που γίνονται άλλοι άνθρωποι μέσα στο γήπεδο και όπως μου έχει πει συμπαίκτριά μου, στη Βουλγαρία είχε συναντήσει κάτι γεροντάκια που πήγαιναν κούτσα κούτσα στο γήπεδο και μόλις έπιαναν τη ρακέτα τα έχανες με το παίξιμό τους. Λες και το γήπεδο τους ξανάνιωνε.
×
×
  • Create New...