Jump to content

SuicideNation

Members
  • Δημοσιεύσεις

    37
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About SuicideNation

  • Ημ. Γέννησης 22/04/1982

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Cosmote - Ελλάδα

SuicideNation's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. +1 Γι΄αυτό υποθέτω πως η Samsung θα ακολουθήσει τον δρόμο του "baby steps με το Tizen και σιγά σιγά απομάκρυνση απο το Android. Να προετοιμάσει δηλαδή τον κόσμο. Η διαφορά όμως σε σχέση με την Samsung πριν απο 5-6 χρόνια είναι πως το Tizen ξεκινάει με τεράστια υποστήριξη απο carriers/κατασκευαστές hardware, με μια Samsung που πλέον έχει σχεδόν έτοιμο το δικό της οικοσύστημα (Smart TVs, S-Cloud, KNOX, Tizen κτλ) με ενα λειτουργικό που έχει ήδη κατάστημα με χιλιάδες εφαρμογές και που η Samsung δίνει χρήματα σε developers για να αναπτύξουν εφαρμογές (οι οποίες σε αντίθεση με άλλα λειτουργικά είναι native) και για αρχή έχει και 600.000 εφαρμογές απο το Android. Προσωπικά πιστεύω πως το TIZEN (αν η Samsung το επιλέξει) θα είναι μελλοντικά το επόμενο Android με το Ubuntu να είναι όπως στα PC, το λειτουργικό των πορωμένων.
  2. Γι΄αυτό ακριβώς θα αποτύχει η Jolla. Το Meego ήταν καταπληκτικό λειτουργικό. Για τους λίγους που το δοκίμασαν. Ισως αν η Nokia με το όνομα και τα κεφάλαια το εμπιστευόταν να ήταν αλλιως τα πράγματα. Η ποιότητά του όμως δεν είναι αποδεδειγμένη όπως λες, πέραν απο τους πορωμένους και τους γκατζετάκηδες. Απο το ευρύ κοινό αποδεκτά είναι τα Android/iOS και πριν απο 200 χρόνια το Symbian. Τα πρώην παλικάρια της Nokia έχουν εμπειρία στην ανάπτυξη λογισμικού. Στην προώθηση, ακόμα και αν έχουν, τους λείπει το βασικότερο. Χρήμα. Μην αφήνεις το "συναίσθημα" και την "αγάπη" για τις συσκευές και τα λειτουργικά που μας μεγάλωσαν να σε επηρεάσει στην κρίση σου. Λογικά κανένα δεν θα είναι σοβαρός αντίπαλος του Android (για τα επόμενα χρόνια τουλάχιστον). Αν ενα απο αυτά εχει τα φόντα (και δεν λεω αν είναι καλό λειτουργικό ή οχι) είναι το Tizen και αυτό λόγω υποστήριξης, χρημάτων και ονομάτων που εχει πίσω του.
  3. Ποτέ δεν ξέρεις. Ανάλογα πότε θα γίνει το υποθετικό σπάσιμο. Η Samsung πλέον είναι τεράστιο brand name με βαρύ όνομα και τεράστιο κοινό. Αν μέχρι να γίνει το σπάσιμο έχει εν τω μεταξύ παρουσιασει και 3-4 τρελές συσκευές Tizen με ανάλογη/καλύτερη υποστήριξη απο αυτη που εχει στις Android (ήδη εγινε leak νεο update για το SIII) και με τις εφαρμογές του Tizen να αυξάνουν δεν βλέπω λόγο να μην πάνε
  4. Νομίζω βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα απο ένα πρώιμο βίντεο μιας πολύ πρώιμης alpha beta ενός λειτουργικού. Ναι μπορεί αυτά που λες να ισχύουν. Μπορεί όμως και οχι. Πρώτα απ όλα το Tizen έχει υποστήριξη για gestures (πηγή: Gizbot http://tinyurl.com/d7asf2g ). Oι προχειροδουλειές που αναφέρεσαι είναι επειδή είναι πρώιμη έκδοση (SDK 2.0 Magnolia). Μήπως θυμάσαι το πρώτο λειτουργικό της αγοράς αυτή την στιγμή πως έμοιαζε στην έκδοση 2.0 (Android 2.0 Eclair http://tinyurl.com/cf4xy9z ); Γενικά με αυτά που γράφεις συμφωνώ. Είναι στην βάση του 50/50 που έγραψα (απλά είναι στο ένα απο τα 50 :p ). Απλά πιστεύω πως βιάζεσαι και τα βασίζεις σε πολύ πρώιμη έκδοση του λειτουργικου!
  5. http://www.youtube.com/watch?v=cxY9q_4mmIY http://openmobile.co/pdf/Data_Sheet_ACL_for_Tizen_8.pdf Νομίζω αυτό θα είναι ενσωματωμένο στο Tizen To άσχημο είναι υποκειμενικό οπότε δεν το σχολιάζω. Με το ανώριμο δεν ξέρω τι εννοείς. Εφαρμογές έχει 1. 600.000+ απο το Play Store 2. 14.000+ απο το Samsung Apps (που υποτίθεται όταν το link μέτραγε τις εφαρμογές δεν υπήρχε το Tizen). Η "κάκιστη" προϊστορία του Tizen απο πού είναι; Ποιοτικές συσκευές με εκπληκτικές οθόνες και ένα ποσοστό αγοράς μεγαλύτερο απο τα Windows Phone!!!! Mην κοιτάς απο την άποψη του τρελού γκατζετάκια που μπαίνει σε forum, κάνει root/Jailbreak, θέλει όλα τα τελευταία updates κτλ. Μπορεί να το είχε αφήσει στην μοίρα του αλλά το Bada ήταν μια χαρά λειτουργικό με ολα τα οσα ήθελε ενας απλός χρήστης. Οι άνω του μεσαίου πωλήσεις του το δείχνουν.
  6. Το Sailfish και το Firefox δεν υπάρχει περίπτωση (κατά την γνώμη τουλάχιστον) γιατί κανένα απο τα δυο δεν έχουν τα κεφάλαια που χρειάζονται να κάνουν μαζική διαφήμιση και προώθηση/στήριξη. Το οτι οι γκατζετάκηδες στα forums ξέρουν το sailfish δεν σημαίνει πως το ξέρουν και έξω απο αυτά. Το Ubuntu είναι 70-30 με το 70 να γέρνει προς το οχι καθώς το Linux είναι μεν τρομερό/φοβερό μπλα μπλα αλλά και πάλι έχουμε ολα αυτά που λέμε τόσα χρόνια. Ο κόσμος (εκτός απο όσους ασχολούνται/μπαίνουν σε forum κτλ) ούτε ξέρει, ούτε θέλει να κάτσει να μάθει. To Λινθχ έχει 1,21% της αγοράς των υπολογιστών (Wiki/Net Applications Ιανουάριος 2013) και αυτό το ποσοστό είναι με την τεράστια συμβολή του Ubuntu και των άλλων διανομών που υποτίθεται το έκαναν "ευκολο". Οτι λοιπόν και να λέτε σε forum/blog/site τεχνολογίας (που οσοι μπαίνουμε εδω είμαστε το 0,5-1% της αγοράς) το Linux είναι μηδενικό οπότε γιατί κάποιος να προτιμήσει στο κινητό του κάτι που δεν θέλει στο PC του; Το Tizen θα έλεγα είναι στο 50/50 ανάλογα με το τι θέλει να κάνει η Samsung. Το Tizen είναι (σαν UI) έαν συνδιασμός Android και iOS. Έχει την υποστήριξη της Samsung και της Intel, θα εχει συσκευές απο Fujitsu, Huawei, οι μεγαλύτεροι carriers της Αμερικής δήλωσαν support και έχει το πλεονέκτημα να είναι το λειτουργικό που η εταιρεία που το κατασκευάζει φτιάχνει software/hardware μόνη της. H Samsung πλέον θα έχει δικό της οικοσύστημα (Samsung apps, S-Cloud, Samsung KNOX, Samsung Dive, Tizen κτλ). Aυτό για εμένα δίνει στην Samsung δυο επιλογές σχετικά με το Tizen. 1. Αll out war (όταν το Tizen είναι 100% έτοιμο) με πολλές συσκευές για όλες τις τσέπες (tablets, τούμπανα smartphones, μεσαία smartphones κτλ). Άλλωστε το γεγονός πως υποστηρίζει εφαρμογές του Android, ήδη δίνει στο Tizen μια βιβλιοθήκη απο 600.000+ apps day one μέχρι να έχει δικές του (και κάπου διάβασα πως η Samsung κάνει συνεχώς προσφορές σε devs για ανάπτυξη στο TIZEN) 2. Nα το έχει σαν "alternative" αν κάτι δεν πάει καλά. Σε αυτή την περίπτωση όμως συμφωνώ με οσα ήδη έχουν γραφτεί πως δεν ξέρω πόσο θα αντέξουν οι χρήστες σε ενα δεύτερο Bada.
×
×
  • Create New...