Jump to content

becoolaristos

Members
  • Δημοσιεύσεις

    3
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About becoolaristos

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 2

becoolaristos's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Φίλε Starenios,θα ήθελα να μου πεις αν γνωρίζεις ποιά είναι η διαφορά της εξωτερικής μονάδας Hitachi RAC-60YH7 με την εξωτερική μονάδα Hitachi RAC-60YH7A; Στα site της Hitachi αναφέρονται ως διαφορετικές εξωτερικές μονάδες,απλά δεν αναφέρονται οι διαφορές τους.Όταν το παρήγγειλα μου ήρθε η εσωτερική μονάδα RAS-60YH7 και η εξωτερική μονάδα RAC-60YH7A.Επίσης με θορύβησε και το γεγονός που μου ανέφερε ο πωλητής ότι η Hitachi θα είναι η πρώτη από τις εταιρίες κλιματισμού που θα μειώσει την εγγύηση στο συμπιεστή από τα 5 χρόνια στα 2 χρόνια.Μήπως γνωρίζεις κάτι πάνω σε αυτό και στις διαφορές των εξωτερικών μονάδων που ρώτησα;Ευχαριστώ.
  2. Καλημέρα.Συνεχίζοντας την αναζήτηση του κατάλληλου κλιματιστικού για το χώρο μου και αφού απέρριψα το Panasonic Etherea CS/CU-XE18NKEW,βρέθηκα ανάμεσα στα Panasonic CS/CU-RE18JKE-1 και Hitachi RAS/RAC-60YH7,τα οποία ο φίλος starenios θεωρεί πολύ καλά μηχανήματα και για τα οποία έχουν γίνει ήδη αναφορές στο φόρουμ. Και ενώ θεωρούσα ότι και τα δύο είναι 18άρια,συγκρίνοντάς τα,κατάλαβα ότι ενώ το πρώτο είναι 18άρι ( ψύξη:3070-17100-20500,θέρμανση:3070-19800-27300),το δεύτερο στα καταστήματα κλιματισμού πουλιόταν ως 24άρι (ψύξη:3070-20490-22190,θέρμανση:3070-23210-29000). Όσον αφορά τη ροή αέρα,το Panasonic είναι ελαφρά δυνατότερο από το Hitachi,ενώ στα φίλτρα το πρώτο υπερτερεί με το super alleru buster 10ετούς χρήσης,ενώ το Hitachi πέρα από τα κλασικά φίλτρα σκόνης έχει και δύο ηλεκτροστατικά αντιβακτηριδιακά,τα οποία πλένονται και επαναχρησιμοποιούνται άλλες 20 φορές. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω τον starenios αν γνωρίζει,κατά πόσο υπερτερεί ένας διπλός περιστροφικός συμπιεστής( dc-2 cylinder rotary ) όπως του συγκεκριμένου Hitachi,έναντι ενός απλού περιστροφικού ( rotary ) όπως του Panasonic,όσον αφορά τον κραδασμό,την απόδοση,το χρόνο ζωής και το θόρυβο. Επίσης σε σχέση με το συγκεκριμένο εξωτερικό μηχάνημα,η Hitachi διαφημίζει ότι ο εναλλάκτης θερμότητας διαθέτει πρόσθετη ειδική προστατευτική επίστρωση από τη διάβρωση,που προσφέρει τριπλάσια αντοχή στο χρόνο.Μήπως γνωρίζεις αν η Panasonic προσφέρει κάτι παρόμοιο; Ευχαριστώ.
  3. Καλημέρα και από μένα.Έχω διαβάσει όλες τις σελίδες του φόρουμ,γιατί ενδιαφέρομαι για την αγορά κλιματιστικού 18000btu και άνω,συμφωνα με την υπόδειξη ψυκτικού που είδε το χώρο,το οποίο θα τοποθετήθει στο σαλόνι κοντά στο διάδρομο,με σκοπό να ψύχει και άλλα δωμάτια.Η προεγκατάσταση των σωλήνων ( 1/4, 1/2)που έγινε από το συγκεκριμένο ψυκτικό,με περιορίζει ως προς την επιλογή,αφού π.χ. δεν μπορώ να πάω στη σειρά 24000 btu Mitsubishi SRK-63ZK-S,αφού χρειάζονται σωλήνες (1/4, 5/8).Η εξωτερική μονάδα θα τοποθετηθεί πάνω στην πλάκα,πάνω από το σαλόνι και θα είναι εκτεθειμένη στις εξωτερικές συνθήκες. Θα ήθελα να ρωτήσω το φίλο starenios για τα Panasonic CS/CU-RE18JKE-1 και Panasonic Etherea CS/CU-XE18NKEW που είναι μέσα στις επιλογές μου.Κατέβασα τα φυλλάδια και των 2 κλιματιστικών και είδα ότι όσον αφορά τα φίλτρα,το πρώτο έχει τα 2 κλασικα φίλτρα σκόνης(πλενόμενα) και το δεκαετούς χρήσης alleru buster που καθαρίζεται μόνο με τη χρήση ηλεκτρικής σκούπας,ενώ το δεύτερο που είναι και η πολυτελής σειρά της Panasonic,έχει τα 2 πλενόμενα φίλτρα που συνδυάζονται με τον ιονιστή.Αφου μίλησα με τον υπεύθυνο της αντιπροσωπείας,μου είπε ότι στο πρώτο το φίλτρο αλλάζει κάθε 10 χρόνια,ενώ στο δεύτερο τα πλενόμενα φίλτρα δεν αλλάζουν,παρα μόνο αν τρυπήσουν.Ποιο από τα δύο θα επέλεγες starenios,γνωρίζοντας ότι η διαφορά τους είναι στα 200 ευρώ; Υ.Γ:Δεν υπάρχει ούτε ένα κατάστημα σε ολόκληρη την περιοχή της Θεσσαλονίκης που να πουλάει αυτα τα 2 18αρια και η αγορά μπορεί να γίνει μέσω ίντερνετ,και η εγκατάσταση από τον εξουσιοδοτημένο τεχνικό,που όμως δεν έχει κατάστημα πώλησης.
×
×
  • Create New...