Jump to content

weegie

Members
  • Δημοσιεύσεις

    7
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by weegie

  1. Fresher's week στη Γκλασκώβη εεεεε; Μεγάλη ζήλια :) Αν κοινωνικοποιηθείς και δεν μπεις σε κλίκα (αυτό θα είναι ο εύκολος δρόμος) θα περάσεις super τουλάχιστον 5 χρόνια. Πολλά μπράβο για το unconditional.
  2. KaH ο συγκάτοικος μου παρακολούθησε το course πριν μια δεκαετία αλλά έκανε και τότε αυτό που ονομάζεται Product Design Engineering. Τώρα έχει παραπάνω κατευθύνσεις και όλα εξαρτώνται απο το τις θα ακολουθήσεις. •Production Engineering and Management •Product Design and Innovation •Product Design Engineering •Sports Engineering Στη Βρετανία είναι πολύ συνηθισμένο ο κόσμος να κάνει διαφορετικές τελείως δουλειές σε φάσεις της ζωής του οπότε οι πιθανότητες για απορρόφηση είναι αρκετά καλές όταν το πτυχίο είναι γενικό.
  3. Το Νιούκαστλ έχει πάρα πολύ ωραίο νερό και δροσερό, ιδιαίτερα το χειμώνα. Κάνει και πολύ ωραίο αφρό όταν κάνεις μπάνιο!
  4. Καλό departement. Το course αυτό (το Bachelor όμως) το έκανε και ένας συγκάτοικος μου στο πρώτο έτος. Έκανε και αρκετή πρακτική στο 3ο έτος όμως αλλά συνολικά ήταν πολύ ευχαριστημένος. Το Engineering γενικά είναι καλό faculty (1η 25αδα), ιδιαίτερα των μηχανολόγων, των ηλεκρολόγων και των ναυπηγών (1η 15αδα).
  5. Ότι ακούς για αυτό ισχυεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Είναι στις 10 καλύτερες σχολές στη Βρετανία και στις 75 πρώτες παγκοσμίως. Απο άποψης απόδοσης διδάκτρων και των αντίστοιχων παροχών που δίνει η παρακάτω λίστα των FT το κατατάσσει 2ο παγκοσμίως. http://rankings.ft.com/businessschoolrankings/global-mba-rankings-2011 Όταν ήμουν φοιτητής στη Γκλασκώβη (πριν μία δεκαετία) ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των φοιτητών που ήταν στη σχολή αυτή ήταν διεθνείς και φοιτητές απο την Ευρωπαική ένωση. Τα κτίρια του School είναι αρκετά μοντέρνα και επίσης οι διασυνδέσεις με την αγορά πολύ καλές. Απο πλευράς ύλης και διδακτικού προσωπικού, δεν μπορώ να πω γιατί δεν ήταν το αντικείμενο μου. Πάντως θα έλεγα πως αν σκέφτεσαι να ακολουθήσεις αυτό το δρόμο ελπίζω να μην αποκλείσεις να δουλέψεις έξω γιατί το πτυχίο σου θα αξίζει παραπάνω απ'ότι εδώ.
  6. Κανένα πρόβλημα απολύτως, χαρά μου να σε βοηθήσω. Για τη γλώσσα και το course σου μην ανησυχείς καθόλου. Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Επειδή είναι engineering degree αριθμοί, φυσική και μαθηματικά είναι παγκόσμιες σταθερές. Όσο για τις καινούριες ορολογίες είναι ίδιες για όλους οπότε όλοι στο ίδιο επίπεδο είναι. Από ότι βλέπω από τη μπροσούρα τα μαθήματα είναι τα παρακάτω στο πρώτο έτος. Engineering Mechanics 1 (20), Introduction to Naval Architecture and Marine Engineering (20), Analysis Tools for Marine Design (20), Engineering Mathematics (40), Elective classes (20) http://www.strath.ac.uk/media/departments/na-me/brochures/name_booklet2011.pdf Μαθηματικά και μηχανική που είναι τα μισά μαθήματα με λίγη σοβαρότητα θα τα πας πάρα πολύ καλά (αυτά τα μαθήματα ήταν κοινά για Ναυπηγούς, Μηχανολόγους και Πολιτικούς οπότε σου μιλάω από προσωπική πείρα) τα δύο είναι επιλογής (electives) και διαλέγεις ότι θέλεις από μία τεράστια γκάμα μαθημάτων, αρκεί να μην συμπίπτουν οι διαλέξεις σου, και τα άλλα δύο είναι εισαγωγή στη Ναυπηγική που σίγουρα θα σας μπάσουν σιγά σιγά. Οπότε μην αγχώνεσαι. Τώρα για τις εστίες μου θυμίζεις το δικό μου πρώτο χρόνο με νοσταλγία! Εγώ ήμουν στο Forbes. 2 λεπτά απόσταση από τις διαλέξεις, ξύπναγες 8.45, 8.55 ήσουν στο μάθημα! Εγώ ήμουν πολύ ευχαριστημένος, έτυχα σε συγκάτοικους που ήταν όλοι Σκωτσέζοι οπότε εγκλιματίστηκα στη ζωή πολύ γρήγορα. Όλα εξαρτώνται από το αν θες προσωπικό WC η να το μοιράζεσαι με άλλους 5. Εκεί είναι το ζουμί της υπόθεσης, αυτό ήταν που ενοχλούσε ή όχι τους περισσότερους. Αυτά τα δωμάτια είναι και ελαφρώς μεγαλύτερα αλλά όπως θα διαπιστώσεις και 30 λίρες την εβδομάδα πιο ακριβά. Το πιο καινούργιο από τα κτίρια είναι το James Gould. Βέβαια από το 2002 μάλλον έχουν γίνει πολλές αλλαγές, αλλά τότε ήταν καινούργιο. Κατά προτίμηση αν δε θες WC θα έβαζα 1) Forbes, (2) Murray Hall, 3) Birkbeck. Δε θα έβαζα το Andre Ure γιατί εκτός ότι είναι εκτός Campus συνήθως έχει πολλά άτομα που κάνουν μεταπτυχιακό. Ως undergraduate νομίζω είναι καλύτερα οι συγκάτοικοι να έχουν τις ίδιες ακαδημαϊκές εμπειρίες. Αν θες WC 1) James Gould, 2) James Young, 3) Chancellors Τα κτίρια τα βλέπεις στο παρακάτω χάρτη (μπορεί να σου λέω τα αυτονόητα αλλά στα γράφω μήπως) http://www.strath.ac.uk/accommodation/ouraccommodation/ Αυτά. Ότι άλλο θες εδώ είμαστε.
  7. Δεν ξέρω αν έχω προλάβει την απόφαση σου αλλά παραθέτω την άποψη μου. Για Strathclyde μπορώ να σου πω πολλά και για τη πόλη και το course. To course είναι πάρα πολύ καλό και ελκύει αρκετούς Έλληνες φοιτητές. Διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τη βιομηχανία οπότε αν σκοπεύεις να εργαστείς στο ΗΒ η απορρόφηση σου θα είναι αρκετά εύκολη. Το πανεπιστήμιο είναι στο κέντρο της πόλης (3 τετράγωνα απο τη κεντρική πλατεία) και γενικά το campus είναι αρκετά όμορφο. Η Γκλασκώβη είναι αρκετά μεγάλη πόλη και μαζί με τα περίχωρα έχει πάνω απο 1 εκατομμύριο κόσμο. Το κόστος ζωής είναι αρκετά χαμηλό σε σχέση με την Νότια κυρίως Αγγλία και θα το δεις κυρίως στα ενοίκια. Οι Γκλασκωβίτες είναι πολύ φιλικοί και έχουν μεγάλη αγάπη για μπύρα και μπάλα, οπότε αν σου αρέσουν τα δύο αυτά πας καλά! Μεγάλη διαφορά για σένα θα κάνει το γεγονός ότι δε θα πληρώσεις δίδακτρα σε σχέση με το Σαουθαμπτον. Αρα με απλά μαθηματικά 4 χ 6,000 χ 1,25 = 30,000 ευρώ μίνιμουμ δίδακτρα (απο ότι είδα με βάση το εισόδημα τα δίδακτρα κυμαίνονται απο 6 σε 9 χιλιάδες λίρες). Βέβαια αφαιρείς το κόστος διαβίωσης των 2 για ένα έτος καθώς στη Σκωτία οι σπουδές διαρκούν ένα χρόνο παραπάνω τα BEng είναι τετραετή και τα MΕng πενταετή. Οτι άλλο πιο συγκεκριμένο θες, αράδιασε το.
×
×
  • Create New...