Jump to content

Spyros55

Members
  • Δημοσιεύσεις

    11
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About Spyros55

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 11

Spyros55's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Η ουσία περί μετανάστευσης είναι στη φράση του haki "άτομα με πολύ υψηλή επιστημονική κατάρτιση που επιζητούν να κάνουν συγκεκριμένη καριέρα", και πιστεύω πως πλην αυτών δεν αξίζει κανείς να φύγει έτσι χωρίς να εξαντλήσει τα πάντα εδώ.
  2. Φίλε μου κατά την άποψή μου αυτό ακριβώς είναι το επιστέγασμα της λανθασμένης νοοτροπίας. Εγώ το ξενύχτι και τον καφέ τα έχω κόψει, και όταν πηγαίνω για καφέ πηγαίνω στο καφενείο της πλατείας κοντά στο σπίτι μου που είναι φθηνός. Άρα μια χαρά κόβονται, και πιστεύω πως όλοι όσοι έχουν επενδύσει στην εστίαση τα τελευταία 10 χρόνια, στηριζόμενοι στο επιχείρημά σου θα την πατήσουν πολλοί άσχημα όταν ο κόσμος καταλάβει ότι πρέπει να ζει σύμφωνα με τα όριά του και πως δε μπορεί να τα ξεχυλώνει διαρκώς.
  3. Η διαφορετικότητα των απαντήσεων όλων σας είναι ακριβώς το χάος που επικρατεί μέσα στο κεφάλι μου... :)
  4. Αν με επένδυση 18.000 ευρώ μπορεί κανείς να καθαρίζει 5-6.000 το μήνα, τότε είναι μονόδρομος, με βάση το παραπάνω παράδειγμα..
  5. Κοιτάξτε παιδιά, το ζήτημα του εξωτερικού είναι κάτι το οποίο εμένα δε θα με χαλούσε καθόλου, και ειδικά μιλώντας για Ευρώπη είσαι κοντά. Απλώς και η γυναίκα μου δε γουστάρει να φύγουμε, και θέλει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια που υπάρχουν εδώ. Ας επιστρέψουμε λοιπόν στο θέμα σας παρακαλώ, μιας και ειλικρινά περιμένω να κερδίσω έστω και κάτι μικρό από αυτόν το διάλογο.
  6. @ggazas, είμαι στην Πάτρα φίλε μου. @stylatos, είναι μια προοπτική που την έχω στο μυαλό μου πολύ δυνατά, αλλά στη Γερμανία θα έρθω σαν ανειδίκευτος εργάτης, πράγμα που δεν ξέρω κατά πόσο θα με βοηθήσει να σταθώ στα πόδια μου, και με τρομάζει.Οι δουλειές δηλαδή που θα μπορώ να κάνω θα είναι σερβιτοριλίκια κτλ.. Πιστεύεις πως αξίζει κάτι τέτοιο?
  7. Δεν είναι κεντρικό, είναι απλώς κοντά στο κέντρο για μετακίνηση με το αυτοκίνητο, και έχω και πολύ μεγάλο χώρο για πάρκιν των πελατών.
  8. Ταξιδιώτη, σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Ακριβώς αυτό που είπες περί παιδιού, το καλύτερο μέλλον του δηλαδή και ο καλύτερος δυνατός τρόπος για να μεγαλώσει με έβαλαν σε σκέψεις περί Γερμανίας, αλλά φίλοι Έλληνες που ζουν εκεί μου λένε πως δεν αξίζει να πας. Τώρα δεν ξέρω παραμέσα, δεν έχω πάει και ποτέ αλλά για να αναγκαστείς να παρατήσεις τη ζωή σου εδώ (οικογένεια, φίλοι, κτλ) πρέπει το κίνητρο να είναι πραγματικά τεράστιο. Μια ιδέα που έχω είναι η εξής. Διαθέτω ένα σπίτι σχετικά κοντά στο κέντρο της πόλης, με έκταση γύρω στο 1 στρέμα γύρω από το ίδιο το κτήριο. Με δεδομένη την τεράστια αύξηση των σκύλων στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, αλλά και την έντονη ερασιτεχνική μου ενασχόληση με αυτούς, σκεφτόμουν να έκανα κάτι σε σκυλο-πάρκο-καφέ σε αυτό τον ιδιώκτητο χώρο. Υπολογίζω πως με 20.000 ο χώρος θα είναι πολύ κοντά σε αυτό που έχω ονειρευτεί. Στην Ελλάδα υπάρχει 2-3 παρόμοια σκηνικά, αλλά στην πόλη μου κανένα, και μάλιστα οι περιφραγμένοι χώροι είναι ελάχιστοι ως καθόλου.. Δεν ξέρω πως φαίνεται σε σας κάτι τέτοιο, καθώς είναι και εντελώς άσχετο από τα συνηθισμένα, αλλά τα μηνιαία μου έξοδα δε θα ξεπερνούν τα 600 ευρώ.. Μιλάω για ΤΕΒΕ, ΔΕΗ κτλ. Ακούω απόψεις.
  9. Κοίταξε ψάχτηκα ακόμα και για να πάρω το κεφάλαιο μου και να πάω να το επενδύσω στη Γερμανία, όμως όσα έμαθα (καθαρά επιχειρηματικά και όχι σε επίπεδο και τρόπο ζωής στη Γερμανία) με απογοήτευσαν. Δημόσιο δε μπορώ να μπω ούτως ή άλλως, διότι μπαίνεις μόνο με βίσμα το οποίο δε διαθέτω - χωρίς αυτό να σημαίνει πως αν διέθετα θα το εκμεταλλευόμουν. Η λύση του εξωτερικού, ειδικά με ένα μικρό παιδί είναι Γολγοθάς...
  10. Καλησπέρα σας. Βρίσκομαι σε μια πολύ κρίσιμη φάση της ζωής μου, καθώς είμαι άνεργος - και η γυναίκα μου - και τα έξοδα τρέχουν. Εδώ και ένα χρόνο δε μπορώ να βρώ τίποτα πέρα από δουλειές του ποδαριού, τύπου 100 ευρώ, 300 ευρώ, τσάμπα για μέχρι να μάθεις τη δουλεια και άλλες τέτοιες ομορφιές που πιστεύω πως βιώνετε πολλοί. Υπάρχει όμως ένα διαθέσιμο κεφάλαιο,γύρω στις 30.000 ευρώ ( το οποίο μπορεί να είναι και μεγαλύτερο), και ψάχνομαι πολύ έντονα στον κλάδο των επιχειρήσεων, να κάνω δηλαδή κάτι δικό μου μαζί με τη γυναίκα μου. Οι ιδέες που πέφτουν στο τραπέζι είναι πάρα πολλές, αλλά ο φόβος της αποτυχίας μας κάνει να διστάζουμε. Ο λόγος που γράφω εδώ δεν είναι για να μου δώσει κάποιος τη λύση στο πιάτο - κάτι τέτοιο άλλωστε θα ήταν αδύνατο. Απλώς και μόνο θα ήθελα να πάρω μια γεύση για το τι σκέφτονται άλλοι άνθρωποι που βρίσκονται ίσως στην ίδια θέση ή έχουν βρεθεί παλιότερα, ενώ και η άποψη των υπολοίπων θα ήταν εξίσου ενδιαφέρουσα. Κάποιες από τις ιδέες που έχουμε θα ήθελα να τις συζητήσουμε και μαζί, αλλά για την ώρα δε θέλω να επηρρεάσω κανέναν, ΥΓ: Η εξειδίκευσή που έχουμε είναι στο χώρο των ΜΜΕ, κλάδος που μαστίζεται από τερατώδη ανεργία και ...αλητεία. ΥΓ2: Πριν μερικούς μήνες αποκτήσαμε και νέο μέλος στην οικογένειά μας πράγμα που κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.
×
×
  • Create New...