Jump to content

Symos

Members
  • Δημοσιεύσεις

    96
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by Symos

  1. Symos

    Google Nexus S

    Πάντως θα πρότεινα σε όλους να μην βιαστούν να εγκαταστήσουν την ICS μέχρι να λυθεί το πρόβλημα με την μπαταρία: http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=22878 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1399118 Κι εγώ από χθες που την εγκατέστησα έχω συνεχές battery drain από το πρόγραμμα "Android OS" ακόμα και σε standby mode.
  2. Εγώ τα λέω αλλά δε μ'ακούς. Η μνήμη αυτή είναι η ROM, όχι η RAM. Και οι δύο τύποι έχουν 288ΜΒ ROM. Η διαφορά είναι στη RAM όπου το 32Α έχει 288 και το 32Β έχει 192.
  3. Το κινητό κατά πάσα πιθανότητα είναι 32Β και ΟΧΙ 32Α. Η μνήμη 288ΜΒ που σου λέει είναι η ROM που είναι όντως 288ΜΒ. Για να σιγουρευτείς όμως μια και καλή, μπες σε fastboot όπως λέει ο vman. Κατά τ'άλλα εγώ με 32Β έχω βάλει αρκετές custom rom χωρίς να αλλάξω radio ή spl. Γενικά θα σου πρότεινα και να το αποφύγεις (ειδικά το spl) αν δεν είναι ανάγκη. Μεγάλη προσοχή οι rom που βάζεις να είναι φτιαγμένες για τον τύπο του τηλεφώνου σου (32Α ή 32Β).
  4. Για RAM μιλάμε Spireto, όχι για ROM, μη το μπερδεύεις. Πάντως εμένα φίλος μου που το έχει ήδη το κινητό (δουλεύει στη google Ιταλίας και τους το έκαναν....Πρωτοχρονιάτικο δώρο!) μου είπε πως το κινητό ΔΕΝ θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη (μέσω carriers τουλάχιστον) και θα είναι διαθέσιμο μόνο online. Δεν ξέρω αν ισχύει και 100% αυτό βέβαια. Κατά τ'άλλα το κινητό είναι και από κοντά το ίδιο απίστευτα γρήγορο όπως και στα βίντεο, και φαίνεται ποιοτικά και κατασκευαστικά πολύ ομορφότερο και ανώτερο απ'ότι στις φωτογραφίες.
  5. Το θέμα σε σχέση με την τιμή ρε παιδιά δεν είναι το κόστος κατασκευής. Πολλοί λένε "πόσο κοστίζει στην HTC να το φτιάξει;". Ας πούμε $200. Άρα η Google μπορεί να ακολουθήσει επιθετική πολιτική και να το πουλάει $200 και να μη βγάζει κέρδος. Το πρόβλημα είναι, τα σχεδόν $700.000.000 που ξοδεύει η HTC ετησίως σε R&D ποιός θα τα πληρώσει; Την επένδυση του ενός δις (ΔΙΣ!!!) δολλαρίων για το νέο R&D center; Κι ακόμα δεν έχω πάει καν στο marketing...
  6. Εμένα πάντως το Magic μου δουλεύει κανονικά με Class 6. Το βλέπω δύσκολο να είναι ΟΚ το Magic αλλά όχι το Hero!
  7. Destinator για Android υπάρχει, απλά αν το θες επίσημο δεν είμαι σίγουρος πώς μπορείς να το αγοράσεις (στο market δεν βλέπουμε paid apps από Ελλάδα και η εταιρεία σε παραπέμπει στο market). Μπορεί να υπάρχει όμως τρόπος, δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα. Υπάρχει επίσης το NDrive για Android. Κάτι άλλο (αξιόπιστο) χωρίς internet δεν ξέρω αν και εγώ δεν θα απέρριπτα το Google Maps Navigation πριν το δούμε στην πράξη.
  8. Κι εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα με Vodafone. Διπλές επαφές δεν έχω, στην SIM δεν έχω καθόλου επαφές.
  9. Τάβλι παίζει κανένας online? Εννοώ με λεφτά, όπως το poker... Γιατί βλέπω κάμποσα site τελευταία να ασχολούνται και αναρωτιέμαι αν έχει πέραση και στους Έλληνες που είναι και εθνικό σπορ.
  10. Symos

    Concorde

    Σχετικά με την πτώση του Concorde, είναι όπως τα λέει ο porcupine, ίσως λίγο πιο περίπλοκα, όχι πως έχει και πολύ σημασία.. -Το κομμάτι ήταν από κινητήρα άλλου αεροσκάφους και όχι ζώνη αφαλείας -Έσκασε το λάστιχο και κομμάτια από αυτό εκτοξέυτηκαν -Δε χτύπησαν τον κινητήρα αλλά τη δεξαμενή καυσίμων -Αυτή έσκασε από την πίεση του χτυπήματος και όχι από το ίδιο το χτύπημα -Τα καύσιμα άρχισαν να περνάνε μέσα από τη μηχανή και αναφλέγησαν πιθανόν από κάποιο καλώδιο -Η φωτιά έβγαλε εκτός τις μηχανές και κατέστρεψε το φτερό -....πάει Τα Tu-144 φυσικά και πέταξαν επιχειρησιακά επί Σοβιετικής Ένωσης. Αλλά όχι για πολύ κυρίως για λόγους κόστους (όπως και το Concorde, πόσο μάλλον που στην ΕΣΣΔ τα εισιτήρια δε μπορούσαν να έχουν τέτοιες τιμές) αλλά και επειδή υπήρξαν και άλλα ατυχήματα εκτός από αυτό στην πτήση επίδειξης στη Γαλλία.
  11. Symos

    Concorde

    Τα αεροδρόμια της Αμερικής δεν ανοιγόκλειναν για το Concorde. Ούτε κάνα τζάμι έσπασε επειδή πέρασε το Concorde 20 χιλιόμετρα πιο πάνω. Στην Αμερική υπάρχουν μέγιστα επιτρεπόμενα όρια θορύβου και το Concorde ήταν πάνω από αυτά τα όρια, εξ'ου και όπως σωστά είπε κάποιος φίλος παραπάνω επιτρεπόταν μόνο να πετάει πάνω από θάλασσα. Γι'αυτό πήγαινε στη Ν.Υόρκη αλλά δε μπορούσε να πάει πιο μέσα. Επίσης η μύτη δεν άλλαζε ούτε με το μοντέλο, ούτε με τον αέρα. Ήταν φτιαγμένη έτσι ώστε να αλλάζει κλίση και να είναι ίσια όταν πετάει και να στραβώνει προς τα κάτω στην απογείωση-προσγείωση για λόγους ορατότητας και μόνο.
  12. Απλά οι λέξεις "σύγχρονος" και "καλύτερα οργανωμένος" δεν έχουν και πολύ αντικειμενική σημασία. Οπότε οποιοδήποτε (καινούριο) πλανητάριο μπορεί να το πει αυτό...
  13. Ναι, είναι πράγματι εντυπωσιακό πως όλοι εδώ (οι Έλληνες) μιλάνε για τους Έλληνες που δεν ξέρουν Αγγλικά, δεν ξέρουν να ζήσουν σε μια ξένη χώρα κλπ. κλπ., και λένε Μαζεύονται, κάνουν, ξέρουν.. Ακόμα και η αφορμή είναι άκυρη, γιατί η κοπέλα είπε πως είναι η μόνη Ελληνίδα στο course, και άρα προφανώς εννοούσε για τους Κινέζους ότι δεν ξέρουν Αγγλικά, και όχι για άλλους Έλληνες. @alfiegen: Όσο για το αν είναι εύκολα εκεί, όχι, δεν είναι..Παντού εύκολα είναι
  14. Εγώ που έκανα search δε βρήκα στοιχεία. Επειδή όμως μπορεί να μην έψαξα καλά, γιατί δε μας δίνεις ένα link;
  15. Κι εδώ στο Μαντσεστέρ προς το παρόν ζεστούλα έχει (για φθινοπωρινά δηλαδή). Αλλά αν είναι να βγάλεις χειμώνα, έτσι κι αλλιώς θα πάρεις και χειμωνιάτικα βαριά, οπότε τσάμπα το συζητάμε. Όσο για τους Άγγλους (και κυρίως τις Αγγλίδες) μια χαρά τουρτουρίζουνε όταν περιμένουνε (ημίγυμνες) να μπούνε στα club το χειμώνα. Αλλά έλα που πρέπει να πληρώσουνε για τα μπουφάν όπως είπε και ο gmac. Και επειδή night out στην Αγγλία δε νοείται να πας μόνο σε ένα club, δε λέει να πληρώνουνε συνέχεια.
  16. Αν λες για αυτό που πρότεινα εγώ, δε μίλησα για έμβασμα, μίλησα για τραπεζική επιταγή. Εκεί που είπα για έμβασμα, δεν είπα ότι πρέπει να το κάνεις από συγκεκριμένη τράπεζα.
  17. 1) Ο καλύτερος τρόπος είναι μάλλον μέσω τραπεζικής επιταγής (draft). Το μόνο πρόβλημα είναι πως νομίζω πρέπει η τράπεζα να έχει υποκατάστημα στην Αγγλία. Αλλά έχουν αρκετές. Η Εθνική σίγουρα, νομίζω και η Alpha, και μάλλον και άλλες. 2) Ειλικρινά δεν ξέρω που μπορεί να βρεις την καλύτερη ισοτιμία. Αλλά πιστεύω πως περίπου το ίδιο θα είναι αν εκεί που θα κάνεις την ανταλλαγή δεν είναι κλέφτες. 3) Λογικά ο καλύτερος τρόπος να το κάνεις αυτό είναι το έμβασμα. Σε αντίθεση με τις αναλήψεις με κάρτα από το εξωτερικό που έχουν και μια πάγια χρέωση, αλλά συνήθως ΚΑΙ προμήθεια περί του 0,5% το έμβασμα έχει προμήθεια γύρω στο 0,2% (τουλ. στην Εθνική) και κάποια (αρκετά) πάγια έξοδα γύρω στο 30ευρο, αλλά αν το κάνεις μια φορά για μεγάλο ποσό είναι τίποτα σε σχέση με αυτά που θα δώσεις λίγα λίγα.
  18. Όχι, εσένα σου φαίνεται λογικό; Όσο περνάει ο καιρός, η κοινωνία μας, η γνώση μας και ο κόσμος μας γίνεται όλο και πολυπλοκότερος..Εσένα σου φαίνεται λογικό η γλώσσα να απλοποιείται; Κανονικά δε θα έπρεπε να μεγαλώνει συνεχώς και να γίνεται πιο "πολύπλοκη"; (όχι απαραίτητα με την έννοια του δύσκολου) Γιατί στην αρχαία Ελλάδα, όπου θεωρητικά τα πάντα ήταν απλούστερα (κοινωνία, τεχνολογία, γνώση κλπ.) η γλώσσα ήταν τόσο πολυπλοκότερη; Τί σκοπούς εξυπηρετούσε; Γιατί δημιουργήθηκε έτσι; Οι παραπάνω ερωτήσεις είναι απλά για προβληματισμό...Δεν έχω κι εγώ (προφανώς) σαφείς απαντήσεις
  19. Μου κάνει εντύπωση που όλοι συμφωνείτε με αυτό τον τρόπο σκέψης... Τί πάει να πει μια "μικρή ελευθερία"; Πότε η ελευθερία αρχίζει να γίνεται μεγάλη, ποιός θα το κρίνει αυτό; Όταν αρχίσουμε να στερούμε μικρές ελευθερίες, τότε είναι προφανές ότι έχουμε ήδη στερήσει το δικαίωμα στους ανθρώπους να ζουν κανονικά τη ζωή τους. Όλο αυτό που έγινε είναι μια μεγάλη νίκη για την τρομοκρατία. Όταν αρχίσουμε να συμπυκνώνουμε τις ελευθερίες χάριν της τρομολαγνείας, τότε οι τρομοκράτες (και μαζί τους μερικές κυβερνήσεις) έχουν ήδη νικήσει.
  20. Για την ιστορία, όχι, δεν είπα εγώ τέτοια πράγματα...
  21. Είναι δύσκολο να διαφωνήσει κανείς μαζί σου, γιατί η συλλογιστική σου είναι πολύ σωστή και χωρίς κενά :) Και έχεις δίκιο πως κι εγώ έπεσα στην παγίδα της γενικής σύγκρισης, όλα με όλα.. Απλά κι εμένα το πρόβλημα μου είναι το εξής: Ότι απ'τη στιγμή που υπάρχει έστω κι ένα τμήμα σε ελληνικό πανεπιστήμιο (το δικό μου ας πούμε) που είναι καλύτερο από ένα Αγγλικό που έχει μεγάλη αναγνώριση, αλλά το ελληνικό δεν έχει ΚΑΜΙΑ αναγνώριση εκτός Ελλάδος, αισθάνεσαι πως κάτι δεν πάει πολύ καλά. Προφανώς και όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν είναι καλά και το ξέρω, αλλά αυτά που είναι, είναι (νομίζω, και αυτό προσπαθώ να πω με όλα αυτά) πολύ καλύτερα από ότι τους προσδίδουν τα διεθνή rankings.
  22. Όχι, δε νομίζω πως είναι biased η ψήφος τους.. Εμένα τουλάχιστον δεν είναι και θα σου πω γιατί: Εμένα το πανεπιστήμιο μου (το Αγγλικό) είναι σύμφωνα με τα European rankings που έδωσε πριν ο Snowball, ένα από τα 15 καλύτερα Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Δηλαδή μιλάμε για κορυφή (θεωρητικά). Αν μάλιστα λάβεις υπόψιν πως το τμήμα που είμαι εγώ, έχει γενικά καλύτερο όνομα απ'ότι το σύνολο του πανεπιστημίου, ακόμα καλύτερα. Ξέρεις ποιός ήταν ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λόγος που ξεκουβαλήθηκα να έρθω στην Αγγλία να σπουδάσω; Ακριβώς ότι πραγματικά το πίστευα ότι αυτό το πανεπιστήμιο είναι μακράν καλύτερο από τα ελληνικά, όπως υποστηρίζετε κι εσείς, κι όπως κι άλλοι πριν από σας, όπως και τα rankings. Αν είχα την καφενειακή νοοτροπία που λες, ότι μόνο στην Ελλάδα έχουμε καλά πράγματα, δε θα είχα έρθει! Δεν είμαι σχιζοφρενής! Αντίθετα μάλιστα, ήμουν ένας από αυτούς που "θαύμαζα" τους Ευρωπαίους για αυτά που έχουν καταφέρει. Και φαντάζομαι πως και όλοι όσοι ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ να πάνε Αγγλία, ενώ έχουν κι άλλη επιλογή, για τον ίδιο λόγο πάνε. Και πες μου τώρα εσύ...Αν πραγματικά ήταν έτσι το πανεπιστήμιο (κορυφαίο, από τα καλύτερα στην Ευρώπη κλπ.), θα είχα κανένα λόγο, αντί να ΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΜΑΙ που πήγα σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης, να λέω ότι είναι μάπα και καλύτερα να καθόμουνα στην Ελλάδα;;; Είναι λογικό;;; Εντάξει, τα Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια δεν είναι τόσο ονομαστά όπως τα Αμερικάνικα, αλλά σε αντιστοιχία, είναι σα να λες πως κάποιος πήγε στο Columbia π.χ. κι αντί να γυρίσει και να το τρίβει στη μούρη ολονών ότι ήταν εκεί να λέει, μπαα, μα**κίες, καλύτερα στην Ελλάδα, επειδή είναι Έλληνας! Ε, όχι, δε συμβαίνει αυτό... Και στην τελική, εξήγησε και το άλλο φαινόμενο: Οκ, ας υποθέσουμε πως οι Έλληνες τα λένε αυτά επειδή είναι Έλληνες. Οι Έλληνες που πάνε στα Αμερικάνικα, βλ. MIT, Stanford, Harvard κλπ. και γυρνάνε και λένε τα καλύτερα, δεν είναι Έλληνες;;; Μόνο όσοι πάνε Αγγλία είναι Έλληνες του καφενείου; Γιατί; Τους τραβάει το κλίμα; Υ.Γ. Επειδή έχουν θίξει το θέμα τουλάχιστον 2 άτομα: Δε διαφωνώ πως οι πανελλήνιες δεν είναι και το καλύτερο σύστημα, αλλά να το κατακρίνουν οι σπουδάσαντες εις την Αγγλία, είναι το λιγότερο μη αντικειμενικό, για να μην πω ύποπτο. Μ'άλλα λόγια, αυτό κι αν είναι biased.
  23. Πάντως, ακόμα κι επιστημονικά κι αντικειμενικά αν θέλεις να το δεις, το ότι υπάρχει μια τόσο μεγάλη μερίδα φοιτητών που έχουν σπουδάσει και στις δύο χώρες και θεωρούν την Ελλάδα καλύτερη, χρίζει έρευνας. Δε μπορείς να απορρίπτεις αυτές τις απόψεις χωρίς επιχειρήματα. Εδώ υπάρχει η εξής κατάσταση: Τα στατιστικά, rankings κλπ. λένε πως τα Αγγλικά πανεπιστήμια είναι καλύτερα. Αυτοί που τα δοκιμάζουν στην πράξη (και τα δύο), λένε πως είναι χειρότερα. Προφανώς κάτι από τα δύο συμβαίνει. Αλλά για να πούμε πως συμβαίνει το πρώτο, πρέπει να βρούμε μια πειστική απάντηση στο γιατί οι προαναφερθέντες λένε το δεύτερο. Δε μπορούμε να απορρίπτουμε την άποψή τους ως ασήμαντη και ΚΥΡΙΩΣ μεμονωμένη (ένα πανεπιστήμιο, μια χρονιά κλπ.) απ'τη στιγμή που είναι τόσοι πολλοί. Άρα: 1.Ή όλοι αυτοί λένε ψέμματα, όπου σ'αυτή την περίπτωση πρέπει να βρούμε ένα πειστικό επιχείρημα στο ΓΙΑΤΙ να λένε ψέμματα. 2.Ή για κάποιο λόγο δε μπορούν να κρίνουν, το οποίο δε νομίζω να το πιστεύει κανέις. 3.Ή έχουν δίκιο, οπότε για κάποιο λόγο τον οποίο δεν είμαστε προς το παρον σε θέση να εξηγήσουμε με σιγουριά, τα rankings δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Δε σε κατηγορώ που δε το πιστεύεις αυτό, αλλά το αποκλείεις;
  24. Ο φίλος GANA πριν σου είπε πως έχει περάσει και από ελληνικό και από αγγλικό πανεπιστήμιο. Και εγώ το ίδιο, και συμμερίζομαι (πιο μετριοπαθώς η αλήθεια είναι) τις απόψεις του και για τα Αγγλικά πανεπιστήμια, και για την Αγγλική κοινωνία. Και σε τέτοιους ανθρώπους δε μπορείς να τους προσάψεις πως προσπαθούν να "προστατέψουν" το πτυχίο τους, γιατί έχουν και τα 2 (ή περισσότερα) πτυχία τους να προστατέψουν. Το καταλαβαίνω να υποβιβάζεις τις απόψεις ανθρώπων που έχουν δει μόνο τη μία πλευρά, και άρα και θεωρητικά, και πρακτικά, δεν "ξέρουν". Δε μπορεί όμως να υποβιβάζεις τις απόψεις των ανθρώπων που έχουν περάσει μόνο από τη μία πλευρά όπως λέω, αλλα μόνο όταν αυτή είναι η ελληνική! Όπως δεν ξέρουν οι μεν, έτσι δεν ξέρουν και οι δε που έχουν μόνο εμπειρία από την Αγγλία. Πώς είναι δυνατόν να έχεις αντικειμενική άποψη όταν έχεις γνωρίσει μόνο τη μία πλευρά; Στο είπα και πριν για το θέμα της TV, αλλά το ίδιο ακριβώς ισχύει και τώρα: Χαίρομαι που εσύ είσαι ευχαριστημένος που γνώρισες την Αγγλία, αλλά plz, μη μας λυπάσαι τους υπόλοιπους...(το έθεσα πιο ευπρεπώς αυτή τη φορά, δε μ'αρέσει να ανεβάζω τους τόνους)
×
×
  • Create New...