Jump to content

LeGend1

Members
  • Δημοσιεύσεις

    3
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About LeGend1

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 11

LeGend1's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Εφαρμογές που ενδεχομένως να μου κατακρεουργούν την μπαταρία όπως λες όχι δεν εγκατέστησα. Όσο για τις εφαρμογές που απαιτούν root και είχα ενώ το κινητό ήταν μη-rooted είναι τρεις.Δεν νομίζω δηλαδή να βλέπω τόσο μεγάλη αύξηση στην κατανάλωση της μπαταρίας εξετίας αυτών των τρειών εφαρμογών που τέθηκαν εν ενεργεία αφότου έκανα το root.Αν και ποτέ δεν ξέρεις βέβαια. :p Τώρα όσων αφορά το θέμα που είχα με το shut down φένεται να μην συνεχίζει προς το παρόν τουλάχιστον. Anyway θα δω τι θα κάνω,αρκετά όμως με το offtopic ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τα υπόλοιπα στο επίσημο thread του x10.
  2. Φίλε mr_element, Διαβάζοντας το post σου έρχωμε να συμφωνήσω πως απ' οτι φένεται όπως λες και εσύ το λάθος υπήρξε από άποψη υπολογιστή μου-flashtool μιας και στο κινητό είναι περασμένος ο upgraded kernel από την στιγμή που το κινητό boot-άρει κανονικά. Επί του θέματος τώρα,χθές που έγραψα το post δεν είχα δουλέψει με το κινητό να δω αν και ποια προβλήματα θα μου παρουσίαζε το μόνο που έκανα όπως έγραψα και χθές ήταν να ελέγξω αν οι εφαρμογές που απαιτούν δικαιώματα root δούλευαν.Πράγμα το οποίο και έγινε.Ύστερα σκέφτηκα να κάνω επανεγκαταστάση λογισμικού και data reset θεωρώντας πως αυτό είναι η καλύτερη λύση για ένα "ημι-rooted" (από την άποψη οτι η εν λόγω διαδικασία δεν είχε στεφθεί με απόλυτη επιτυχία) κινητό. Ερχώμενος λοιπόν σήμερα το μεσημέρι και δουλεύωντας με το κινητό παρατήρησα πως η μπαταρία του κινητού είχε μειωθεί αισθητά κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ το κινητό βρισκόταν σε idle κατάσταση.Λίγο αργότερα όταν έκανα αναπαραγωγή βίντεο με έναν βίντεο player το κινητό έκανε δυο συνεχώμενα shut down,ενώ κατά την αναπαραγωγή μέχρι και να κάνει το shut down η μπαταρία μειωνόταν πολύ γρήγορα.(1% ανα ~15 sec).Το παράξενο είναι πως με άλλον player δεν υπήρξε ανάλογο πρόβλημα.Αργότερα το βράδυ το κινητό με τον ίδιο player που το μεσημέρι έκανε shut down δεν ξαναπαρουσίασε το ίδιο πρόβλημα (να κάνει δηλαδή shut down ενώ έπαιζε κάποιο βίντεο)ούτε με τον έναν αλλά ούτε και με τον άλλον player. Να σημειώσω βέβαια εδώ πως όπως και το μεσημέρι και τώρα το βράδυ αντιλαμβάνομαι μια αισθητά αυξημένη κατανάλωση μπαταρίας. Με λίγα λόγια απ' οτι φένεται το κινητό δεν την γλιτώνει την επανεγκαταστάση λογισμικού και το data reset για παν ενδεχόμενο.
  3. Καλησπέρα σε όλους, Ως κάτοχος του x10 και έχοντας βέβαια διαβάσει αρκετά για το τι είναι root και πώς θα αποκτήσω δικαιώματα root στο κινητό μου αποφάσισα σήμερα να προσπαθήσω. Αρχικά ήταν να κάνω το root με βάση το γνωστό thread του DooMLoRD στους xda βρίσκοντας όμως αργότερα την ίδια διαδικασία σε αυτό εδώ το topic στα ελληνικά θεώρησα προτιμότερο να ακολουθήσω τις οδηγίες που παρατίθονται εδώ. Για να μην μακρυγορώ έχοντας διαβάσει τις οδηγίες 2-3 φορές πριν κάνω το οτιδήποτε, και ύστερα αφού ξεκίνησα έφτασα στο σημείο 14 χωρίς να έχω αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα, πατώντας λοιπόν στο kernel upgrade και μετά οκ αντί να μου εμφανισθεί το κείμενο που είναι στην εικόνα κάτω από το βήμα 14 μου εμφανίσθηκε error και ταυτοχρόνως το παράθυρο με τις οδηγίες για το πως να βάλω το κινητό σε flash mode. Όταν λοιπόν προσπαθούσα να κάνω αυτό που μου έλεγε δεν μπορούσα γιατί πολύ απλά το κινητό δεν έκλεινε. Ύστερα από αρκετές προσπάθειες του να ξαναβάλω το κινητό σε flash mode όπως μου εμφανίστηκε αναγκάστηκα να βγάλω την μπαταρία έτσι ώστε να κλείσει το κινητό. Το περίεργο είναι πως ύστερα από αυτό το κινητό δεν έμπενε καν σε flash mode, μετά όμως από αρκετές προσπάθειες τα κατάφερα και θεώρησα σωστό να συνεχίσω απο εκεί που είχα μείνει,να κάνω πάλι δηλαδή το kernel upgrade βγάζοντας μου αυτή τη φορά το σωστό μήνυμα και τελειώνοντας σχεδόν με την διαδικασία.Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε μιας και όταν πατούσα να κάνω kernel upgrade δεν γινόταν τίποτα. Ύστερα από κάποια ώρα και μετά από αποτυχυμένες προσπάθειες για kernel upgrade μου εμφάνισε πάλι το παράθυρο για να βάλω το κινητό σε flash mode.Αφού έγινε επανάληψη τον παραπάνω για δεύτερη φορά(αποτυχίες στο κλείσιμο του κινητού,αναγκαστική αφαίρεση μπαταρίας κλπ κλπ.)πατώντας αρκετές φορές να κάνει kernel upgrade με την 6 ή 7 προσπάθεια άρχισε να φορτώνει η μπάρα κάτω αριστερά.Αφού το άφισα χωρίς να κάνω τίποτα ύστερα από περίπου ένα τέταρτο μου εμφάνησε πάλι error.Αποφάσισα σε αυτό το σημείο να ανοίξω το κινητό να δώ τι γίνεται.(είχα την υποψεία οτι το κινητό ίσως και να μην boot-αρε καν.)Ανοίγωντας το κινητό με μεγάλη έκπληξη παρατήρησα οτι ήταν όπως πριν αλλά αυτή τη φορά με δικαιώματα root.!!! Έχοντας δηλαδή αποτύχει να κάνω kernel upgrade αρκετές φορές και χωρίς να μου εμφανιστεί η ένδειξη οτι τελικά απέκτησα δικαιώματα root (βλ.τελευταία εικόνα κάτω απο το βήμα 16.)στο κινητό υπήρχε ο φάκελος superuser και εφαρμογές που απαιτούν root όπως η Adfree δούλευαν μια χαρά.!!! ΥΓ #1. Τι με συμβουλεύεται να κάνω? Εγώ σκέφτομαι για επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων (data reset) και στη συνέχεια επανεγκατάσταση του λογισμικού με το PC Companion. ΥΓ #2. Ζητώ συγγνώμη αν σας κούρασα με το παραπάνω μεγάλο κείμενο, αλλά τέτοιες σπάνιες και περίεργες περιπτώσεις δεν περιγράφονται συντομότερα και σας ευχαριστώ που το διαβάσατε. Με φιλικούς χαιρετισμούς, Άγγελος.
×
×
  • Create New...