Jump to content

e_tablet

Members
  • Δημοσιεύσεις

    45
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by e_tablet

  1. Τα flytouch με VC882 υποστηρίζουν έξοδο σε τηλεόραση μόνο για παρακολούθηση ταινιών κάτι που γίνεται μέσω του προεγκατεστημένου Vortex player της συσκευής, όπως φαίνεται και στο δεύτερο μέρος του video review που έχουμε κάνει.
  2. Πατάμε το πλήκτρο "?123" για να ενεργοποιήσουμε το αριθμητικό πληκτρολόγιο(όπου βρίσκεται η κανονική παύλα) και στην συνέχεια πατάμε το πλήκτρο ALT(με το βέλος προς τα πάνω) και η κάτω παύλα εμφανίζεται στο πλήκτρο που βρίσκεται η κανονική..
  3. Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε ένα συγκεντρωτικό θέμα με περιεχόμενο αποκλειστικά τις εφαρμογές και πιο συγκεκριμένα τις πλέον χρήσιμες, απαραίτητες και δωρεάν, για την καλύτερη χρήση των android tablets. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο αριθμός των διαθέσιμων εφαρμογών στο Android market είναι εξαρεικά μεγάλος ήδη και αυξάνεται συνεχώς, θα θέλαμε να παροτρύνουμε όλα τα μέλη του παρόντος forum να συμβάλλουν στην ενημέρωση αυτού του θέματος, αναφέροντας εφαρμογές που κατά την γνώμη τους είναι χρήσιμες ή και απαραίτητες. Θα ξεκινήσουμε αναφέροντας αυτές που έχουμε ήδη δοκιμάσει και προτείνουμε, χωρίς κατηγοριοποίηση καθώς το όνομα των εφαρμογών και μόνο στις περισσότερες περιπτώσεις περιγράφει και την λειτουργία της εκάστοτε εφαρμογής. Astro File Manager ES File Explorer Mobo Video Player MX Video Player Documents To Go Office Suite Viewer Auto Killer Easy Battery Saver Quadrant Standard Edition Android System Info Android Assistant Adobe Reader Aldiko Handrite Note Free 7notes mazec Evernote Skype ooVoo Dolphin Browser Mini & HD AVG Antivirus free MT Antivirus Facebook Twitter YouTube Greek Input Method Winamp MixZing Media Player PicsArt – Photo Studio QuikPic Dropbox GPS Test Sygic Navigation(Trial) Bluetooth File Transfer Adfree Android(χρειάζεται root) Tune In Radio Sky FM DI FM AllWinner A10 tablets και Skype
  4. Σας ευχαριστούμε και πάλι για τα καλά σας λόγια. Σχετικά με τις εφαρμογές Task Killer, δοκιμάσαμε αρκετές καθώς είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα αναφορικά με την καλύτερη και όσο το δυνατόν αποδοτικότερη χρήση και λειτουργία του κάθε tablet. Ξεχωρίσαμε την εφαρμογή Auto Kill, η οποία δίνει την δυνατότητα να ορίσουμε τον χρόνο κατά τον οποίο θα γίνεται το Kill των εφαρμογών, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο που απαλλάσει τον χρήστη από την συγκεκριμένη διαδικασία.
  5. Σας ευχαριστούμε για τα θετικά σας σχόλια και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το Impression Tab σας έχει αφήσει ικανοποιημένο. Αναφορικά με αυτό που ρωτάτε, μπορείτε με μία αναζήτηση στο Android Market των λέξεων "Task Killer" να βρείτε πολυάριθμες δωρεάν εφαρμογές που θα κάνουν ακριβώς αυτό που χρειάζεστε και ακόμη περισσότερα. Στοχεύστε σε αυτές που έχουν 4 αστέρια ή περισσότερα, διαβάστε τις περιγραφές και τα σχόλια των άλλων χρηστών και αποφασίστε ποια/ποιες θέλετε να κατεβάσετε. Μία τέτοια εφαρμογή είναι ο ευκολότερος τρόπος για να επιτύχετε αυτό που θέλετε, καθώς το να επιλέξετε ποιες εφαρμογές θα "φορτώνουν" κατά την εκκίνηση του tablet σας, είναι εφικτό αλλά προυποθέτει πιο εξειδικευμένες γνώσεις αναφορικά με το πως μπορούμε να επέμβουμε και να αλλάξουμε τις stock εφαρμογές, έχοντας όμως κάνει root προηγουμένως το tablet.
  6. H συντριπτική πλειοψηφία των android tablets υποστηρίζει την σύνδεση με εξωτερικό USB 3G modem. Αυτό όμως που περιπλέκει τα πράγματα είναι το γεγονός ότι ο κάθε κατασκευαστής tablet χρησιμοποιεί μία δική του τροποποιημένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android για τα tablets που κατασκευάζει, στην οποία περιλαμβάνονται ένας ή περισσότεροι οδηγοί(drivers) για διαφορετικά μοντέλα USB 3G modems. Aν το USB 3G modem που έχουμε στην διάθεση μας ή σκοπεύουμε να αποκτήσουμε υποστηρίζεται με οδηγούς από την εκάστοτε έκδοση του Android που είναι εγκατεστημένο στο tablet του ενδιαφέροντος μας, η σύνδεση θα γίνει σωστά και χωρίς πρόβλημα.
  7. H Ainol, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει σταματήσει την παραγωγή του Basic και Advanced. Αντικαθίστανται από το Elf, ενώ και το Palladin θα αναβαθμιστεί χρησιμοποιώντας τον Allwinner A10 Cortex A8 επεξεργαστή, καθώς ο Ingenic xBurst JZ4770 τεχνολογίας MIPS που χρησιμοποιεί προς το παρόν είναι μη συμβατός με την συντριπτική πλειψηφία των εφαρμογών για το Android.
  8. To QuickSilver C7 έχει προεγκατεστημένο το Android Market και παρέχει πλήρη πρόσβαση σε αυτό. Το Crypto θα πρέπει κανονικά και αυτό να έχει προεγκατεστημένο το Android Market. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτε περισσότερο καθώς δεν το έχουμε ελέγξει από κοντά.
  9. Είναι το ίδιο μοντέλο κατασκευαστικά με το QuickSilver C7 αλλά με διαφορετική εμφάνιση. Και τα 2 έχουν 512ΜΒ RAM.
  10. Το Quivver υπάρχει και με το όνομα LY810. Μπορεί να πάρει άλλη ROM την στιγμή που ο κατασκευαστής θα διαθέσει την καινούργια αναβάθμιση. Αυτό μπορεί να συμβεί βέβαια ανά πάσα στιγμή και από την διεθνή κοινότητα των developers. Σε ότι αφορά το ICS και ποια από τα μοντέλα που διαθέτουμε θα αναβαθμιστούν σε αυτήν την έκδοση, είναι ένα θέμα το οποίο το παρακολουθούμε από πολύ κοντά και την στιγμή που θα έχουμε επιβεβαιώσει πλήρως τα μοντέλα τα οποία πραγματικά πρόκειται ή έχουν μόλις αναβαθμιστεί σε ICS και είναι 100% λειτουργικά, θα ενημερώσουμε και τον ιστότοπο μας ανάλογα. Είναι πάγια τακτική μας να μην βασιζίμαστε σε ανεπιβεβαίωτες φήμες ή πληροφορίες, παρά μόνο αφού έχουμε επιβεβαιώσει πλήρως ή τουλάχιστον με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια οτιδήποτε αφορά κάποιο από τα μοντέλα που διαθέτουμε, με γνώμονα πάντα την σωστή και ακριβή ενημερώση του αγοραστικού κοινού.
  11. Μέχρι να κυκλοφορήσει επίσημα και να έχουμε τις πρώτες αναφορές από τους συνεργάτες μας στην Κίνα για την σωστή λειτουργία του συγκεκριμένου αλλά και κάθε tablet γενικότερα, η πάγια πολιτική μας είναι να μην τα παρουσιάζουμε επίσημα στον ιστότοπο μας, προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρανοήσεων. Αυτή η πολιτική μας σχετίζεται άμεσα και με το γεγονός ότι ποτέ δεν δεχόμαστε προπαραγγελίες(με πλήρη προεξόφληση του προιόντος) για οποιοδήποτε tablet το οποίο δεν έχει κυκλοφορήσει επίσημα ακόμα και αν είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι κάτι τέτοιο θα γίνει στο εγγύς μέλλον. Η πρακτική έχει δείξει ότι πολλές φορές, tablets τα οποία ήταν βέβαιο ότι θα κυκλοφορήσουν "κάποια στιγμή σύντομα" δεν κυκλοφόρησαν ποτέ, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση τόσο στους πελάτες που είχαν ήδη προπληρώσει το προιόν, όσο και στα καταστήματα που ακολούθησαν ή ακολουθούν αυτή την τακτική. Θα ενημερώσουμε τα μέλη του forum, μόλις έχουμε περισσότερα νέα για την επίσημη κυκλοφορία και διαθεσιμότητα του Μ19.
  12. θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη του forum ότι είναι πλέον δυνατές οι βιντεοκλήσεις από android tablets προς PCs. Η τελευταία έκδοση του Skype είναι σαφώς βελτιωμένη παρόλο που ακόμη δημιουργεί προβλήματα σε αρκετές συσκευές. Σύμφωνα με τις δοκιμές μας, είχαμε επιτυχή βιντεοκλήση με το Skype από και προς PC με το ΑSUS Transformer και Zenithink Z102. Σε κάθε περίπτωση πάντως, συνιστούμε την χρήση της εφαρμογής OOVOO η οποία μας έδωσε πολύ καλύτερα και πιο αξιόπιστα αποτελέσματα. Με την εφαρμογή OOVOO είχαμε επιτυχή βιντεοκλήση προς και από PC με τα MID M12, QuickSilver C7 και Meiying M11HD. Θα ενημερώνουμε το παρόν νήμα σχετικά με κάθε νέο μοντέλο και την δυνατότητα του να υποστηρίξει σωστά βιντεοκλήσεις έιτε με το Skype είτε με το OOVOO.
  13. Το έχουμε παραλάβει και έχουμε κάνει και το video review.
  14. Θα συνιστούσαμε σε οποιονδήποτε προσανατολίζεται σε αγορά tablet από το εξωτερικό να ελέγξει και να επιβεβαιώσει όσο το δυνατόν καλύτερα την ακριβή έκδοση Android που αναφέρεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Εδώ και περίπου ένα μήνα, οι Κινέζοι κατασκευαστές έχουν δημιουργήσει ένα custom Android 3.2 skin-GUI ή και υψηλότερο ενδεχομένως, χωρίς στην πραγματικότητα όμως η έκδσοη να είναι η 3.2 ή όποια άλλη αναγράφεται. Σε αυτες τις περιπτώσεις η έκδοση είναι συνήθως η κλασσική 2.3, αλλά είναι ιδιαίτερα δύσκολο να γίνει αντιληπτό, καθώς έχουν επέμβει με τέτοιο τρόπο στον κώδικα έτσι ώστε ακόμα και στα Settings να αναγράφεται άλλη έκδοση από αυτήν που πραγματικά είναι εγκατεστημένη.
  15. Aν υπάρχει ειδικό καλώδιο 30pin σε female USB που να παρέχεται ως έξτρα περιφερειακό από την Dell δεν το γνωρίζουμε. Και οι πιθανότητες είναι ότι οποιοδήποτε άλλο generic τέτοιο καλώδιο δεν θα είναι συμβατό. Στην συσκευασία του Streak 7 αναφέρεται ότι περιλαμβάνεται ένα "αποσπώμενο USB καλώδιο" το οποίο είναι ιδιαίτερα ασαφές. Σύμφωνα με την τεχνική του περιγραφή η υποδοχή 30pin χρησιμοποιέιται για φόρτιση οπότε το πιθανότερο είναι ότι το "αποσπώμενο USB καλώδιο" χρησιμεύει για την σύνδεση και φόρτιση του tablet από το PC και ενδεχομένως για αλληλομεταφορά αρχείων αν και κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται στην περιγραφή του. Εφόσον το tablet προορίζεται για δώρο το ενδεδειγμένο θα ήταν να γνωρίζουμε και κυρίως εσείς, την κύρια χρήση από τον παραλήπτη. Το γεγονός ότι το Streak 7 έχει αναβαθμιστεί σε Honeycomb είναι σημαντικό αλλά δεν είναι ακόμη καταλυτικό χαρακτηριστικό για την αγορά ενός tablet κατά την προσωπική μας άποψη. Η πλεiονότητα των tablets διαθέτει Android 2.3 το οποίο είναι σταθερό και παρέχει όλα αυτά που χρειάζεται ο μέσος χρήστης. Εναλλακτικές, οικονομικότερες αλλά μη "επώνυμες" προτάσεις στην κατηγορία των 7 ιντσών είναι το Quicksilver C7 και το Rena3r2 GPS.
  16. To Dell Streak 7 είναι ένα πολύ αξιόλογο tablet για αυτά που προσφέρει. Τα δυνατά του σημεία είναι τα 16GB μνήμης rom, το ενσωματωμένο GPS, η υψηλής ανάλυσης πίσω κάμερα του και ο διπύρηνος επεξεργαστής nVidia Tegra 2 που διαθέτει(αν και υπάρχουν πολλές αναφορές για προβληματική αναπαραγωγή video από τον συγκεκριμένο επεξεργαστή). Μειονεκτεί χαρακτηριστικά όμως σε επίπεδο συνδεσιμότητας καθώς δεν διαθέτει ούτε μία USB είσοδο ούτε και HDMI, χαρακτηριστικά τα οποία παρέχουν πολύ μεγάλη ευελιξία στον χρήστη και σίγουρα επιδρούν πολύ θετικά στην γενικότερη χρηστικότητα της συσκευής σε καθημερινό επίπεδο. Ανάλογα με το ποιες είναι οι προτεραιότητες του καθενός, και οι δικές σας στην προκειμένη περίπτωση, γίνονται και οι ανάλογες επιλογές σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες των υποψηφίων προς αγορά tablets. Στην τιμή των 240 ευρώ σίγουρα υπάρχουν οικονομικότερες και εξίσου ποιοτικές προτάσεις, τόσο από ελληνικά καταστήματα όσο και του εξωτερικού, που περιλαμβάνουν τις περισσότερες από τις δυνατότητες του Streak 7 παρέχοντας παράλληλα πολύ καλύτερη συνδεσιμότητα.
  17. USB GPS δέκτες κατά πάσα πιθανότητα δεν θα λειτουργούν καθώς τόσο το android όσο και οι κατασκευαστές USB GPS δεκτών δεν έχουν αναπτύξει ακόμα τους ανάλογους drivers. Οι bluetooth GPS δέκτες λειτουργούν χωρίς πρόβλημα σε οποιοδήποτε tablet διαθέτει bluetooth, όπως το Μ12, και με την προυπόθεση βέβαια ότι το πρόγραμμα πλοήγησης που θα χρησιμοποιηθεί θα υποστηρίζει σύνδεση με εξωτερικό bluetooth GPS δέκτη και ότι είναι συμβατό με την έκδοση του android που έχει εγκατεστημένη το tablet. Έχουμε δοκιμάσει στο Herotab M10V2 το Sygic Aura Navigator το οποίο στην τελευταία του έκδοση υποστηρίζει σύνδεση με εξωτερικό bluetooth GPS δέκτη. Το Motonav επίσης υποστηρίζει σύνδεση με εξωτερικό bluetooth GPS δέκτη, όχι όμως και αναλύσεις μεγαλύτερες από 800 x 480. Λειτούργησε σωστά αλλά δεν κάλυψε όλη την επιφάνεια της οθόνης των 9.7 ιντσών στο Μ10.
  18. Στην καλύτερη περίπτωση, ναι θα έπρεπε απλά να μην τρέχει την εφαρμογή. Υπάρχουν όμως εφαρμογές που επηρρέαζουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό την γενικότερη σωστή λειτουργία ενός tablet. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το skype το οποίο δημιουργεί πρόβλημα σε αρκετά tablets σε ότι αφορά την εκτέλεση άλλων εγκατεστημένων εφαρμογών. Και στην περίπτωση αυτή είναι αναγκαία η απεγκατάσταση της εφαρμογής που δημιουργεί το πρόβλημα. Κάποιες εφαρμογές ανάλογα με το access που χρειάζονται και τις αλλαγές/εγγραφές που κάνουν κατά την εγκατάσταση τους ενδέχεται να επηρρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την λειτουργία της συσκευής. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις που χρειάστηκε να κάνουμε factory reset μετά την εγκατάσταση κάποιας εφαρμογής για να επαναφέρουμε το tablet σε σωστή λειτουργία, καθώς η απλή απεγκατάσταση της εφαρμογής δεν απέφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το rooting είναι μία διαδικασία εύκολη πλέον αλλά επειδή δίνει την δυνατότητα σημαντικών αλλαγών(και για αυτόν τον λόγο γίνεται με ευθύνη του χρήστη) είναι καλύτερα να γίνεται από έμπειρους χρήστες για αποφυγή δυσάρεστων αποτελεσμάτων. Η εγκατάσταση κάποιας άλλης rom, είναι η πιο επικίνδυνη διαδικασία καθώς αν γίνει λανθασμένα μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην συσκευή και για αυτόν επίσης τον λόγο γίνεται με ευθύνη του χρήστη. Σε ότι αφορά τις εγκατηστημένες εφαρμογές και την έκδοση Android που συνοδεύουν ένα tablet, o γενικότερος κανόνας είναι ότι αν λειτουργούν εξαρχής και για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε περίπτωση προβλήματος οι πιθανότητες κλίνουν προς την πλευρά του χρήστη χωρίς βέβαια αυτό να είναι απόλυτο σε καμία περίπτωση καθώς πάντα υπάρχει και το ενδεχόμενο της εμφάνισης κατασκευαστικού ελαττώματος το οποίο μπορεί να ευθύνεται γαι την μη σωστή λειτουργία της συσκευής. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν πολλές μεταβλητές που πρέπει να ληφθούν υπόψιν πριν βγει ένα ασφαλές συμπέρασμα σχετικά με την γενεσιουργό αιτία του οποιουδήποτε προβλήματος.
  19. Email και Facebook είναι δύο λειτουργίες οι οποίες μπορούν να επιτελεστούν από κάθε tablet, ανεξαρτήτως των τεχνικών χαρακτηριστικών και των γενικότερων δυνατοτήτων τους. Αυτό που διαφέρει είναι η ταχύτητα εκτέλεσης των συγκεκριμένων εφαρμογών. Εφ’όσον αναζητάτε οικονομικές λύσεις από το εξωτερικό, έχετε υπ’όψιν σας ότι υπάρχουν ποιοτικότερες λύσεις που κυμαίνονται στα $70-$80.
  20. Θα σας συνιστούσαμε να το αποφύγετε, παρ’όλη την δελεαστική τιμή του. Το συγκεκριμένο tablet είναι από τα πρώτα που εμφανίστηκαν και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι πολύ κάτω του μέσου όρου ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει τουλάχιστον αξιοπρεπώς ακόμα και στην λιγότερο απαιτητική χρήση. Το Android 1.6 που διαθέτει, θεωρείται απαρχαιωμένο ενώ η πλειονότητα των εφαρμογών πλέον απαιτεί την ύπαρξη Android 2.2 για να λειτουργήσει. Υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές που αν και ελαφρώς ακριβότερες θα μπορέσουν να σας καλύψουν τουλάχιστον στα βασικά δίνοντας περισσότερη αξία και διάρκεια ζωής στην αγορά σας.
  21. Με βάση τον χρόνο αγοράς της συσκευής σας και τα τεχνικά χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα που αναφέρεται στο tablet που μοιάζει με το δικό σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η συσκευή σας να είναι όμοια ή κάποια παραλλαγή του MID V7, το οποίο είναι διαθέσιμο από πολλά διαδικτυακά καταστήματα, εντός και εκτός Ελλάδας. Για το MID V7 πάντα, έχει υπάρξει μεγάλη υποστήριξη και είναι διαθέσιμες διάφορες custom roms. Θα πρέπει να εξακριβώσετε αν το tablet σας είναι πράγματι όμοιο με το MID V7, και σε περίπτωση που είναι μπορείτε να απευθυνθείτε στο Slatedroid, όπου υπάρχει ειδικό sub-forum για την εν λόγω συσκευή. Αν πράγματι η συσκευή σας ανήκει στην σειρά MID V7 και ανάλογα με το αν διαθέτει μπλε ή πράσινο LED, θα βρείτε και την ανάλογη custom rom. H διαδικασία εγκατάστασης οποιασδήποτε rom σε ότι αφορά το MID V7, είναι πάρα πολύ απλή και σίγουρα δεν έχει καμία ομοιότητα με τον τρόπο που περιγράφεται στο link που δώσατε. Σε κάθε περίπτωση πάντως, επιβεβαιώστε εκ των προτέρων και απόλυτα αν η συσκευή σας είναι όμοια με το MID V7 πριν προβείτε σε περαιτέρω ενέργειες σχετικά με την εγκατάσταση κάποιας άλλης rom.
  22. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής υπάρχουν ελάχιστα tablets 7 ιντσών με IPS panel και ανάλυση 1024 x 600 και κατ'επέκταση κοστίζουν αρκετά. Υπαρχουν επιλογές στην κατηγορία των 7 ιντσών σε ότι αφορά την υψηλότερη ανάλυση μόνο, όπως το Dropad A9N, LY-F528, MagicTab M3 HD και Witstech A91. Το τελευταίο(και ενδεχομένως κάποια ακόμα από τα προαναφερθέντα) θα προστεθεί σύντομα στον κατάλογο μας καθώς η Witstech είναι μία καταξιωμένη εταιρεία στον χώρο και το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το οικονομικότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα τρία. Θα προτείναμε εξίσου και την λύση ενός tablet 8 ιντσών καθώς βρίσκονται στα ίδια περίπου επίπεδα τιμής, έχουν παρόμοιες διαστάσεις και βάρος ενώ στην πλειοψηφία τους διαθέτουν υψηλή ανάλυση 1024 x 768 και καλύτερη συνδεσιμότητα από τα tablets των 7 ιντσών με υψηλή ανάλυση ή/και IPS panel.
  23. Δεν το έχουμε παραλάβει ακόμη, όμως το αναμένουμε μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και θα κάνουμε άμεσα video review. Παράλληλα, θέλουμε να επιβεβαιώσουμε την πολύ σωστή λειτουργία του και το γεγονός ότι το θέμα με την αντίστροφη επί της οθόνης προβολή video και παιχνιδιών έχει λυθεί, σύμφωνα με τις εκτεταμένες δοκιμές στις οποίες έχει υποβληθεί το MID M12 από τους ειδικούς συνεργάτες μας στην Κίνα.
  24. Μπορεί να συνδεθεί και να λειτουργήσει, με την προυπόθεση ότι το Usb modem της Cosmote ή άλλου παρόχου υποστηρίζεται και αναγνωρίζεται από το Android tablet στο οποίο θα συνδεθεί.
×
×
  • Create New...