Jump to content

ios46

Members
  • Δημοσιεύσεις

    9
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About ios46

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 11

ios46's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

10

Φήμη

  1. @tsiftsism Το strava είναι μια fitness πλατφόρμα με χαρακτηριστικά social network που απευθύνεται σε κόσμο που ασχολείτε με τον αθλητισμό (είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά) σε free αλλά και subscription εκδοχές. Προσφέρει πληθώρα λειτουργίων (καταγραφή δραστηριοτήτων, ανάλυση δραστηριοτήτων, χάρτες, πχ, μπορείς να δείς δραστηριότητες άλλων και να συγκρίνεις τμήματα σε σχέση με τις δικές σου, ή να συγκρίνεις την διαδρομή ανά τμήματα που μπορείς να κάνεις συχνά και να δείς που υστερείς και που χρειάζεσαι βελτίωση, ή να βρείς νέες διαδρόμες πχ για ποδήλατο, να λάβεις μέρος σε challanges, να συμμετέχεις σε ομάδες και απο κοινού να κάνεις δραστηριότες). Γενικά κάνει καταγραφή και ανάλυση των δραστηριοτήτων που ξεφεύγει απ το ατομικό επίπεδο/ανάλυση που προσφέρει σχεδόν κάθε smart-sport/band-watch προσφέροντας περισσότερες δυνατότητες για αυτούς που θέλουν να παρακολουθούν και να αναλύουν τις δραστηριότητες τους.
  2. Κάτοχος GT2 pro εδώ και 1 χρόνο. Native υποστήριξη απο την Huawei για Strava δεν νομίζω ότ θα υπάρξει. Υπάρχει εδώ και καιρό όμως 3rd party εφαρμογή (health sync - paid) που λειτουργεί άψογα για sync δεδομένων απ' την εφαρμογή της Huawei Health πρός Strava και άλλα σχετικά, είτε κάποιος έχει Huawei smartphone είτε όχι.
  3. ios46

    Redmi 2

    Παρατηρώ battery drain με miui 5.7.2.
  4. ios46

    Redmi 2

    Το έχω αφήσει το θέμα προσωρινά....
  5. Μάλλον τα windows είναι απαγορευτικά για το κομμάτι mobile app...δεν μπορείς να πείς για το τεράστιας και πλούσιας συλλογής mobile app store της Microsoft το οποίο ακόμα και σε επίπεδο λειτουργικού (mobile os) στερείτε ακόμα λειτουργιών και features σε σχέση με τον ανταγωνισμό (iOS και android).
  6. Πέραν της κακής φήμης η πράξη έχει επιβεβαιώσει πως λειτουργικά με kernel windows , δεν είχαν/έχουν καλή διαχείρηση μνήμης σε σχέση με unix/linux kernels (android kernel is linux based, iOS kernel kernel is mach/bsd based). Τα windows βάζουν όρια στο πόση μνήμη μπορεί να χρησιμοποιειθεί και απλά αν η εφαρμογή θέλει παραπάνω τότε επιστρέφετε out of memory limit και η εφαρμογή δεν τρέχει απ´ όσο γνωρίζω. Γενικά η flash δεν είναι κατάλληλη για swap, είναι αργή και έχει ένα όριο σε read/writes που σίγουρα την καθιστούν ακατάλληλη για χρήση σε mobile λειτουργικά. Έτσι μένει μόνο η διαθέσιμη φυσική ram για το λειτουργικό και τις εφαρμογές και η διαχείρηση της απο λειτουργικό σε λειτουργικό πικοίλει (πχ iOS χρησιμοποιεί memory compression, android χρησιμοποεί out of memory και memory overcomit αλγόρυθμους/τεχνικές). Φυσικά υπάρχει και ο παράγοντας λειτουργικό - γλώσσα που παίζει ρόλο μιας και η java/dalvik σε android έχουν πολύ χειρότερες επιδόσεις (garbage collection to free memory is unpredictable) απ´ οτι εφαρμογές στο iOS πχ σε objective c.
  7. Η μνήμη RAM και σχετικά paging/caching όπως και η διαχέιρηση της σε mobile σύσκευες απο το εκάστοτε λειτουργικό σύστημα έχει αρκετές ομοίοτητες με τα desktop συστήματα, έχει όμως και βασικές διαφορές. Καταρχάς δεν υπάρχει swap για να μπορεί το λειτουργικό να μεταφέρει σελίδες απο την μνήμη σε κάποιο δίσκο και να μπορεί έτσι (με το σχετικό πέναλτι της αργής ανταπόκρισης) να εξυπηρετήσει διεργασίες - εφαρμογές που έχουν γίνει scheduled για εκτέλεση στην cpu και δεν υπάρχουν στην μνήμη. Τα πάντα παραμένουν pined στην διαθέσιμη ram και σε περιπτώσεις όπου τα διαθέσιμα επίπεδα είναι χαμηλά, το android πχ για να ανταπεξέρθει θα πρέπει να απελευθερώσει σελίδες μνήμης απο κάποια άλλη διεργασία (με βάση δίαφορα κριτήρια, πχ ποσότητα μνήμης που χρησιμοποιείται, πότε έτρεξε η διεργασία κλπ) για να μπορέσει να εξυπηρετήσει την εκάστοτε διεργασία που χρείαζεται μνήμη. Φυσικά και το εκάςτοτε λειτουργικό κάνει caching την ram και δεν σημαίνει απαραίτητα πως λίγη ελεύθερη ram ισοδυναμεί με πιθανή αδυναμία εξυπηρέτησης μιας διεργασίας αργότερα σε περίπτωση που δεν υπάρχει η διαθέσιμη ελεύθερη ram. Τώρα απο την άλλη πολλές φορές λέμε για κακή διαχείρηση αργή απόκριση bloatware (βλέπε samsung και android πχ) όπου αρκέτες "άχρηστες" εφαρμογές έχουν προστεθεί απο τον x,ψ vendor, ξεκινάνε με την εκίνηση του λειτουργικού και φυσικά τρώνε και μνήμη. Μιας και ένα κινητό δεν έχει φτάσει ακόμα στα επίπεδα μνήμης σε επίπεδο αντιστοιχο ενος desktop pc, η ποσότητα διαθέσιμης μνημης όπως και η διαχείρηση της είναι σημαντικά κατά την άποψη μου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα κακής διαχείρησης, το xiaomi redmi 2 1gb ram και miui, όπου μπορεί κανείς να βρεί και σχετικά video και αναφορές με crash λόγω μη διαθέςιμης μνήμης (browser crashes με 3-4 tabs πχ). Τώρα το galaxy s2 με cyanogenmod 10.1.3 βλέπει 416.20mb used και 374mb ελεύθερα ενώ το xiaomi redmi 2 με miui 5.5.64 βλέπει 753.05 mb used και 1.13gb available.
  8. ios46

    Redmi 2

    Το αγόρασα απο xiaomiforsale μιας και δεν ήθελα να μπλέξω με τους χρόνους αναμονής του vickmall, ευρωπαική εγγύηση και service και το εχω στην κατοχή μου εδω και ενα μήνα περίπου. Η rom που φόραγε τότε ήταν η 5.5.22 με playstore και πέρασα cwm για recovery. Γενικά δεν εχω ασχοληθεί με miui, αλλά απ´ ότι διαπιστώνω η διαχείρηση των πόρων (μνήμη, processes) είναι πάρα πολύ σπάταλη (πχ με το καλημέρα το κινητό με miui τρώει 1gb χαλαρά μνήμης...), αλλά απο την άλλη με 2gb το τηλέφωνο δεν έχει θέμα (μέχρι στιγμής τουλάχιστον). Έτσι θέλω να περάσω σε cyanogenmod το οπόιο τρέχω και σε άλλα android και έχω βρεί σχετικά guides, έχει κανείς τρέξει cyanogenmod 11/12 για να πεί εντυπώσεις ;
×
×
  • Create New...