Jump to content

james81

Members
  • Δημοσιεύσεις

    7
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About james81

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 11

james81's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Συμφωνώ, αλλά είναι και κάπως σχετικό το vfm του καθενός. Εάν το mitsubishi έχει αρκετά καλύτερο φίλτρο και αφού ως γνωστόν έχει αισθητά καλύτερο eer/cop τότε δεδομένου και της ποιότητας κατασκευής θα το σκεφτώ σοβαρά. Ο σταρένιος αποτελεί το κλειδί στον γρίφο!
  2. Kαλημέρα, φίλε chalk και σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Σ' αυτά που γράφεις έχεις απόλυτο δίκιο, τα γνωρίζω -ας είναι καλά ο σταρένιος-, απλώς ρώτησα ως προς συγκεκριμένο χαρακτηριστικό (φίλτρα) λόγω παιδιού. Ο σταρένιος σε παλαιότερο ποστ είχε αναφέρει πολύ καλά λόγια για το φίλτρο του panasonic και σκέφτομαι ότι σε περίπτωση που τουλάχιστον στον τομέα καθαρού αέρος έχουμε ισοδύναμο αποτέλεσμα να προτιμήσω το panasonic λόγω χαμηλότερης τιμής. Κι απ' ότι βλέπω και από κατανάλωση κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα. Να 'σαι καλά.
  3. Σ' ευχαριστώ Σταρένιε. Οπότε εν ολίγοις είτε RE9JKE-1 για καθαρότερο αέρα, είτε UE9JKE για καλύτερη απόδοση και ίσως οικονομία λόγω της μέτρησης θερμοκρασίας εξωτερικού χώρου; Και κάτι τελευταίο (υποθέτω)...για κρεβατοκάμαρα με μωρό οπότε θέλω καθαρή ατμόσφαιρα...RE9JKE-1 ή ένα εκ των 2 Μitsubishi: 1. http://www.climahellas.gr/el/products/1082 (αυτό είναι το καλύτερο mitsubishi στα 9000, λόγω eer/cop-κατανάλωσης-φίλτρου); 2.http://www.climahellas.gr/el/products/1085
  4. Σταρένιε, σ' ευχαριστώ και πάλι για την απάντησή σου. Απλά για να σιγουρευτώ, θεωρείς το inverter basic UE9JKE καλύτερο και από το inverter standard RE9JKE-1 και ας έχει λιγότερες δυνατότητες (φίλτρο super alleru buster και δεν ξέρω και τι άλλο?). Αν πάρω 1 από τα 2 inverter standard να προτιμήσω το RE9JKE-1 αλλά εσύ γενικότερα προτείνεις το UE9JKE?
  5. Καλησπέρα κι από 'μένα και εύγε για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν οι γνώστες του θέματος. Μία ερώτηση μόνο, αρκετά λεπτομερειακή, απλώς έχω καταλήξει σχεδόν και κοιτάω την λεπτομέρεια τώρα... ποιά η διαφορά σ' αυτό το μοντέλο (το νεώτερο της σειράς):http://www.climasolutions.gr/consumer/inverter-standard.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=75&category_id=2 με την αμέσως προηγούμενη έκδοση: http://www.climasolutions.gr/consumer/inverter-standard.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=5&category_id=2 Επειδή το νεώτερο μοντέλο έχει 8db παραπάνω θόρυβο εσωτ. μονάδας και ελάχιστα κατώτερη απόδοση στην ψύξη, μήπως έχουμε να κάνουμε με κάποια μείωση της ποιότητας ή οι διαφορές αυτές είναι "φυσιολογικές" και είναι ακριβώς το ίδιο ποιοτικά; Κι αν ξέρει κάποιος την διαφορά με τα inverter basic; Eυχαριστώ πολύ.
  6. Καλημέρα, φίλε Σταρένιε. Σ' ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες σου. Σου είμαι ευγνώμων. Τα δύο κλιματιστικά που μου προτείνεις εννοείς ότι πληρούν όλα τα κριτήρια που παρέθεσα ή μόνο το 10ετές φίλτρο; Λογικά όλα υποθέτω, αυτά δηλαδή είναι τα καλύτερα έως αυτήν την τιμή; Η διαφορά τιμής μεταξύ των δύο (160 ευρώ) αντικατοπτρίζει ανάλογη διαφορά ποιότητας ή κυρίως πληρώνω την φίρμα; Βλέπω το μιτσουμπίσι έχει και αρκετά περισσότερα έξτρα (ύγρανση, αφύγρανση, φίλτρο καθαρισμού αέρα Catechin, αντιμικροβιακό φίλτρο) ενώ το πανασονικ μόνο αντιαλλεργικό φίλτρο. Το τογιοτομι που βρίσκεται στα ίδια χρήματα με το πανασονικ που μου προτείνεις είναι χειρότερο να υποθέσω; Επειδή το βλέπω γεμάτο φίλτρα. Από τα 2 που προτείνεις πιο καταναλώνει λιγότερο; Το μιτσουμπισι γράφει 0.5/0.7 kw και το πανασονικ 190-1000 / 170-1150 w, άρα μετρωντας το σε watt το μιτσουμπισι καταναλώνει κατά μέσο όρο 500/700; Λογικά ελαφρά οικονομικότερο σε κατανάλωση είναι το μιτσουμπίσι; Για να είμαι ειλικρινής με προβληματίζει λίγο η πανασονικ λόγω Κίνας, αλλά για να το προτείνεις μάλλον θα είναι πολύ καλής ποιότητας.
  7. Χαίρεται κι από 'μένα και καλώς σας βρήκα. Κατ' αρχήν, ευχαριστώ για τις πληροφορίες που έχετε παραθέσει έως τώρα. Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός 9αρι κλιματιστικού (13 τ.μ. δωμάτιο/καθιστικό), όπου θα το χρησιμοποιώ αρκετές ώρες ημερησίως και όλο τον χρόνο. Έχω διαβάσει πολλές σελίδες μηνυμάτων, έχω πλέον μια καλή ιδέα για τα χαρακτηριστικά του, αλλά για ακόμη καλύτερη επιλογή είπα να ρωτήσω τους ειδικούς του φόρουμ. Θέλω οπωσδήποτε να είναι inverter, πολύ καλής ποιότητας (κατά προτίμηση από τις καλύτερες εταιρείες) και βασικό πολύ χαμηλής κατανάλωσης ρεύματος. Δεν θέλω να του αλλάζω συχνά φίλτρα, αν είναι δυνατόν να είναι "αυτοκαθαριζόμενο" (μου διαφεύγει τώρα το όνομα της αντίστοιχης τεχνολογίας, κάπου είχε παραθέσει λινκ ο σταρένιος) και ακολούθως θα κοιτάξω για τα φίλτρα. Τα πρωτεύοντα πάντως είναι να είναι inverter, πάρα πολύ καλής ποιότητας και πολύ χαμηλής κατανάλωσης. Προτιμώ να πληρώσω τώρα κάτι παραπάνω και να έχω όλα αυτά, αλλά χωρίς να ξεφύγει η τιμή. Έως 650 λέω να δώσω, πάνω κάτω. Γι' αυτό εδώ, ποιά είναι η γνώμη σας;; Υπάρχει και τεράστια διασπορά τιμής από 495 ευρώ έως 754 ευρώ, γιατί αυτό;; http://www.climahellas.gr/shop/index.php?page=shop.product_details&category_id=163&flypage=flypage.tpl&product_id=446&option=com_virtuemart&Itemid=35&vmcchk=1&Itemid=35 και... http://www.electrostudio.gr/product.asp?pcatid=2048&catid=2602 Από κατανάλωση και φίλτρα φαίνεται εξαιρετικό, το προέλευσης Κίνα με προβληματίζει ως προς την ποιότητα. Επίσης, τι διαφορά έχει το 228 μοντέλο από το 328;
×
×
  • Create New...