Jump to content

Tribal21

Members
  • Δημοσιεύσεις

    156
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by Tribal21

  1. Ναι το radial το έχω κόψει και εγώ! την κεραία την έχω 2.75 ακριβώς και το ράντιαλ στις 120 μοίρες. 1,3 στάσιμα καλά είναι... :D
  2. Επιτέλους Πέτρο!! Το καλωδίο έφταιγε δηλαδή? Θα τα πούμε σύντομα και από τον αέρα!! ;)
  3. Πέτρο,είσαι σίγουρος οτι έβαλες την σωστή σαραντάδα? Στο λέω γιατι μαζί με την D έχει και την I. Αν είσαι στην I τότε είναι λογικό να έχεις στάσιμα! Πριν το πας σε γιατρό,πάρε μία γέφυρα,θα σου χρειαστεί και στην βάση και γενικά είναι χρήσιμη. Επίσης επειδή είμαστε κοντά,αν θες μπορούμε να κανονίσουμε να του ρίξω και εγώ μία ματιά. Αν θες στείλε μου pm να το κανονίσουμε. Πάντως αν δεν είναι θέμα 40δας είναι θέμα γείωσης/βραχυκυκλώματος! Αλλιώς δεν θα πήγαιναν τέρμα! Εκτός και αν η γέφυρα του μηχανήματος δείχνει ότι να'ναι... atrias,ναι έχει κόσμο στην Θεσσαλονίκη,όχι όσο στην Αθήνα αλλά έχει. Μάλιστα έχει και δικό της σύλλογο CB. Επαναλήπτες στα cb όχι δεν υπάρχουν,απαγορεύονται! Υπάρχει μία περίπτωση όμως να έχουμε στο μέλλον,θα δείξει... Με τον καινούριο νόμο δεν υπάρχουν πια άδειες και επιτρέπονται και οι βάσεις που μέχρι και τον Φλεβάρη απαγορεύονταν. Δηλαδή τώρα παίρνεις ένα cb και μια κεραία,τα συνδέεις και είσαι στον αέρα.Με κάποιους περιορισμούς στις κεραίες και στα βατ. Επίσης επιτρέπονται και τα ssb. Ρίξτε μία ματιά και οι 2 στην αμέσως προηγούμενη σελίδα του νήματος,έχω ποστάρει και κάποια χρήσιμα link.
  4. Καλησπέρα Πέτρο. Σε αυτό το μάνιουαλ λέει ότι έχει 5 40δες γιαυτό έχει την C σαν κανονική,το δικό σου όμως έχει 10,οπότε όπως σου είπα πριν λογικά η κανονική είναι η D. Για την κεραία δεν μπορει να σου πει κανένας τίποτα απο την στιγμή που είναι όλα νόμιμα. Αλλά οκ δοκίμασε απο το μπαλκόνι και βλέπεις. Για την Boomerang να πάρεις την 27Α,αυτή που είναι 2,75μ γιατί υπάρχει κ άλλη μια που είναι μικρότερη αλλά δεν αξίζει. Μικρό cb για το αμάξι το οποίο είναι πραγματικά μικρό αλλά πολύ καλό είναι το albrecht ae6110. To έχω εγώ στο αμάξι και στο προτείνω. Στην βάση έχω το crt 2000.
  5. Λοιπόν θα προσπαθήσω να απαντήσω και εγώ με την σειρά! :p Από αυτά που μου λες κατα 99% το μηχάνημα είναι οκ αλλά είσαι σε λάθος 40νταδα. Τα A/F, B/G, C/H, D/I, E/J είναι οι 40ντάδες,η κανονική(και νόμιμη) είναι λογικά η D. Και λέω λογικά γιατί σε κάποια cb την έχουν και σαν C αλλά επειδή έχει 10 40ντάδες το δικό σου είμαι σίγουρος πως είναι η D. Βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στην ίδια θέση έχει 2 40ντάδες,λογικά θα έχει κάποιο κουμπάκι που θα τις ξεχωρίζει,ίσως ο διακόπτης να τραβιέται για να πάει απο την D πχ στην I. Δεν μπορώ να σου δώσω περισσότερες πληροφορίες σε αυτό μιας και δεν βρίσκω ούτε το μάνιουαλ. Προσπάθησε όμως να το πας στην D. Έχε στο νου σου ότι κανα 90%,εδώ στην αττική τουλάχιστον μιλάμε σε fm διαμόρφωση. Από όλα τα κανάλια που σου είπα πριν μόνο στο 13 και στο 14 μιλάνε σε am. To cbάκι σου φαίνεται καλό,έχει όλες τις διαμορφώσεις και μπάντες και βγάζει και 10watt,να υπενθυμίσω όμως οτι η νόμιμη είναι η D και τα νόμιμα watt τα 4. Γιαυτό καλό είναι να μην χρησιμοποιήσεις και την παντόφλα. Αν την κεραία την φτιάξεις σωστά ακόμα και με 4 βατ ακούγεσαι πολύ καλά! Έτσι και αλλιώς δεν έχει νόημα να ακούγεσαι αλλά να μην ακούς... Για την κεραία που πήρες εντάξει όπως είπες καλή είναι για αρχή,την έχει ένα φίλος μου,καλή αλλα οκ..μέχρι εκεί! Μην περιμένεις και πολλά.Η καλύτερη θέση είναι στο κέντρο του ουρανού. Για την Boomerang έχω να πω τα καλύτερα αρκεί να την βάλεις στην ταράτσα και όχι στο μπαλκόνι! Και εγώ με αυτή βγαίνω στον αέρα και δεν την αλλάζω! Δεν είναι 5/8 αλλά έχει πάρα πολύ καλή απόδοση. Ότι πρέπει αν θες να είσαι διακριτικός αλλά να έχεις και απόδοση. Ξαναλέω όμως προσπάθησε να την βάλεις στην ταράτσα και όχι στο μπαλκόνι. Και καλό θα ήταν να μην πατήσεις με 300w απο το μπαλκόνι και ειδικά σε αμ διαμόρφωση!!!!! :lol: Στάσιμα όπως το είπες αν έχεις πολλά στο 40 η κεραία θέλει χαμήλωμα και το ανάποδο αν έχεις πολλά στο 1. Αλλά αυτό γίνετε γιατί είσαι στην λάθος 40ντάδα. Αν πας στην D θα είσαι οκ ή έστω δεν θα έχεις τόσα πολλά. Με τίποτα μην κόψεις την κεραία αν δεν είσαι σίγουρος ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Άσε που με 1-2 χιλιοστά δεν θα αλλάξει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ!! Επίσης είμαστε πολύ κοντά! Θα μιλάμε με πολύ καλά σήματα και από Πατήσια και από Αγ. Ανάργυρους. ;) Εγώ βγαίνω στο 31fm και πάντα από το μεσημέρι και μετά. Ελπίζω να βοήθησα και σύντομα να τα πούμε και από τον αέρα. Ότι άλλο θες ρώτα με και αν θες κανονίζουμε και για δοκιμή. Μην ξεχάσω να σου πω,πως καλό είναι στο αμάξι να έχεις μια φωτοτυπία του μάνουαλ αλλά και την καινούρια νομοθεσία για τα cb σε περίπτωση ελέγχου. Το μάνουαλ χρειάζεται για να μπορέσεις να αποδείξεις ότι είναι cb αυτό που έχεις στο αμάξι σου και το φεκ σε περίπτωση που πέσεις σε κάποιον που δεν έχει ιδέα για την αλλαγή της νομοθεσίας.
×
×
  • Create New...