Jump to content

anax111

Members
  • Δημοσιεύσεις

    161
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by anax111

  1. Αν δεν χρησιμοποιείς μια δυνατότητα αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άχρηστη και ανούσια. Το OCR απευθείας από την κάμερα για μένα είναι φοβερή δυνατότητα μιας και το χρησιμοποιώ πολύ, το ίδιο και για το circle to search που για μένα είναι τρομερά βολικό. Από την άλλη δεν έχω βγάλει ποτέ σέλφι με τοS23 Ultra. Αυτό σημαίνει ότι η σέλφι κάμερα είναι άχρηστη και ανούσια; Όχι βέβαια αφού χιλιάδες την χρησιμοποιούν. Προσωπικά όταν αποφασίζω να πληρώσω 1.500 ευρώ για ένα smartphone θέλω να έχει διαθέσιμη κάθε δυνατότητα που υπάρχει άσχετα με το αν την χρησιμοποιώ τώρα, θέλω να έχω την δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσω εάν μου χρειαστεί. Και επίσης θέλω να αναβαθμίζονται οι δυνατότητές του για όσο το δυνατόν περισσότερο διάστημα. Λοιπόν με αυτή την ενημέρωση αισθάνομαι δικαιωμένος που αποφάσισα να επενδύσω στο S23 Ultra διότι η Samsung μας λέει ξεκάθαρα πλέον ότι θα υποστηρίξει τις συσκευές στις οποίες επενδύουν τόσα χρήματα οι καταναλωτές που την εμπιστεύονται για όσο το δυνατόν περισσότερο. Εάν αυτό εσένα δεν σε ενδιαφέρει τότε μπορείς κάλλιστα να αγοράσεις ένα κινέζικο με full εξοπλισμό hardware και υποστήριξη 2 χρόνια στα μισά λεφτά. Κανένα απολύτως πρόβλημα και το χρησιμοποιώ συνέχεια.
  2. Φίλε η ενημέρωση είναι λες και αγόρασες καινούριο smarthpone! Το S23 ultra πήρε όλα τα καλούδια του S24 σε AI! Είναι τέλειο. Ότι έχω δοκιμάσει λειτουργεί άψογα! Εντοπίζω και εγώ μια μικρή αύξηση στην κατανάλωση ενέργειας αλλά τίποτα εξωφρενικό, της τάξης του 5% περίπου την ημέρα. Δεν παρατήρησα καθόλου υπερθέρμανση που γράψαν κάποιοι. Μπροστά σε αυτά που φέρνει η αναβάθμιση είναι τίποτα. Από το 2007 που αγόρασα το πρώτο μου smartphone το HTC TyTN II και παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις στον χώρο δεν θυμάμαι ποτέ να έχει ξαναδιατεθεί από οποιαδήποτε εταιρία ενημέρωση που να αναβαθμίζει τόσο πολύ τις δυνατότητες μιας συσκευής. Η Samsung γράφει ιστορία με αυτή την ενημέρωση.
  3. Το πήρα στο S23 Ultra και είναι φοβερό! Κάνει τέλειο ελληνικό OCR και μετάφραση από την κάμερα αλλά στην λειτουργία Bixby vision και όχι στην απευθείας, εκεί τα ελληνικά τα διαβάζει σε greeklish! Προφανώς επειδή η γλώσσα μας δεν υποστηρίζεται ακόμα. Λογικά όμως εφόσον λειτουργεί σωστά στο Bixby vision σύντομα θα το διορθώσουν. Το κείμενο μπορείς να το επικολλήσεις σε οποιαδήποτε εφαρμογή και όχι μόνο σε αυτές της Samsung ή της google! Επίσης και το το "κύκλωσε για αναζήτηση" λειτουργεί άψογα και στις εφαρμογές και απευθείας από την κάμερα! Δόθηκε και η άμεση μετάφραση κλήσης στο S23 Ultra αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα. Υποστηρίζει πολλές γλώσσες αλλά όχι Ελληνικά. Είναι τεράστια αναβάθμιση για το S23 και ένα ηχηρό μήνυμα από την Samsung ότι αξίζει να επενδύσεις στις ακριβές ναυαρχίδες της καθώς με τις καινούριες δυνατότητες αισθάνεσαι σαν να αποκτάς καινούρια συσκευή! Πραγματικά τεράστιο βήμα για την Samsung. Από την εποχή του πρώτου μου smartphone του HTC Tytn II δεν θυμάμαι ποτέ τέτοιας εμβέλειας update σε καμία συσκευή μου αλλά και από καμία άλλη εταιρία. Δεν είναι εύκολο να αποφασίσεις να αγοράσεις σήμερα μια συσκευή που στοιχίζει 1.500 ευρώ ενώ μπορείς να κάνεις την δουλειά σου με μια συσκευή των 400. Αλλά η Samsung μας λέει με αυτή την αναβάθμιση ότι αν την πληρώσεις θα σε κάνω να αισθάνεσαι ότι τα χρήματά σου αξίζουν την κάθε δεκάρα που έδωσες.
  4. Το έχω κάπου 3 χρόνια, είναι εκτός εγγύησης και το έχω δουλέψει τρελά αφού πέρα από την καθημερινή χρήση παίζω σχεδόν μέρα παρά μέρα 15 έως 30 λεπτά την κάθε φορά Asphalt 8 που είναι πολύ απαιτητικό παιχνίδι. Για αυτό φοβάμαι μήπως το έχω κάψει.
  5. Παιδιά εδώ και μερικές ημέρες λίγο μετά το τελευταίο update αλλά όχι αμέσως παρατηρώ σtην συσκευή μου συνεχείς αποσυνδέσεις και επανασυνδέσεις στο δίκτυο WIFI. Καμιά άλλη συσκευή του δικτύου δεν παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα οπότε το πρόβλημα βρίσκεται στο Note 8 μου. Έχει παρατηρήσει κανείς από εσάς το ίδιο πρόβλημα μετά το τελευταίο updae στην συσκευή του; Ή τα έπαιξε η συσκευή μου;
  6. Επειδή διαβάζω ότι κάποιοι έχουνε πρόβλημα με υπερβολική κατανάλωση της μπαταρίας μετά την εγκατάσταση της Oreo να ενημερώσω πως στο δικό μου, που την πήρε από Cosmote, όχι μόνο δεν έχω τέτοιο πρόβλημα αλλά αντίθετα έχω δει και αισθητή βελτίωση στην κατανάλωση και μάλιστα με μπαταρία πολύ δουλεμένη και με φορτωμένες πάνω από 50 εφαρμογές. Σίγουρα το πρόβλημα το δημιουργεί κάποια εφαρμογή που έχουν και όχι η Oreo.
  7. Ναι, η μεγάλη Amoled οθόνη του S2 ήταν μεγάλο σοκ για τους αϊφονάκιδες. Αλλά πάθαιναν όταν έβλεπαν ότι φόρτωνε όλες τις σελίδες κανονικά! Θυμάμαι στις διακοπές στο ξενοδοχείο τον Αύγουστο του 2011 που καθόμουν και έβλεπα online βιντεάκια από ιστοσελίδες που το iphone δεν μπορούσε ούτε καν να φορτώσει σωστά. Πολλοί που είχαν iphone δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως υπήρχε καλύτερο κινητό από το iphone! Όταν βλέπαν πως το S2 έπαιζε τα πάντα απροβλημάτιστα παθαίναν πλάκα και οι περισσότεροι μετά την επίδειξη που τους έκανα φεύγαν με ένα βλέμμα που έλεγε "τζάμπα έδωσα τα λεφτά μου". Απλά ανεκτίμητο :lol::lol::lol: Επίσης ήταν απίστευτα δυνατό για την εποχή του. Το είχα δοκιμάσει και έπαιζε ματριόσκες 1080p απροβλημάτιστα!
  8. Το S2 σίγουρα! Είχε πολύ μεγάλη διαφορά από όλα τα υπόλοιπα ανταγωνιστικά μοντέλα της εποχής του. Και Super Amoled 4.3" οθόνη με πλούσια κορεσμένα χρώματα, και κάρτα επέκτασης μνήμης, και εξαιρετική κάμερα 8MP με LED Flash, και ραδιάκη, και πανίσχυρος επεξεργαστής. Αυτό όμως που το έκανε αχτύπητο στην εποχή του ήταν ότι έπαιζε απροβλημάτιστα flash σε μια αποχή που τα sites ήταν γεμάτο από Flash και τα iphone απλά δεν τα φόρτωναν! Οι αϊφονάκιδες κάθε φορά που το έβλεπαν μελαγχολούσαν!
  9. Ψάξε στο ebay την θήκη Floveme για S7 Edge. Είναι η μόνη που προστατεύει πραγματικά το κινητό. Και αυτό γιατί κλείνει το μπροστινό καπάκι με μαγνητάκι και έτσι το κινητό πέφτοντας παραμένει κλειστό και η οθόνη προστατεύεται. Τα πλαστικά συγκράτησης από την άλλη προστατεύουν τις πλευρές και τις γωνίες του κινητού. Μου έχει πέσει δύο φορές κάτω με αυτή την θήκη το κινητό. Έσπασαν λίγο τα πλαστικά συγκράτησης το κινητό ούτε γρατσουνιά σαν καινούριο! Άλλαξα θήκη και τέλος. Από όλες όσες έχω δοκιμάσει σαν τις Floveme δεν έχω δει καλύτερες. Και στο Note 8 τέτοια του έχω. ----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- H Cosmote μόλις έδωσε την Oreo για το S7 Edge! Την κατέβασα και κάνω εγκατάσταση.
  10. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ CRISBAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ Πέρασα την ROM και απλά έχω πάθει πλάκα. Έχω πάρει το τηλέφωνο για δώρο και πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί τόσο πολύ που αν δεν είχα το Note 8 θα το κρατούσα. Ότι και να πω είναι λίγο. Απλά ένα μεγάλο ευχαριστώ στον developer που με την δουλειά του ανέδειξε αυτή την υπέροχη συσκευή.
  11. Καλησπέρα και πάλι. Έκανα local update την 28s-V11 ROM του Crisbal και ενώ έκανε όλη την διαδικασία στο τέλος μου έβγαλε μήνυμα ότι απέτυχε. Μπορεί κάποιος σας παρακαλώ να μου δώσει link για την διαδικασία εγκατάστασης; Αυτή την στιγμή φοράει την EUI 5.8.019s.
  12. Την πήρε OTA μόλις πέρασα την 5.9.20S. Έκανα αναζήτηση ενημερώσεων και μου έβγαλε update την 28s stable. Χάλι μαύρο, απενεργοποίησα όσες κινεζιές μπορούσα αλλά κάποιες δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν. Αν ήταν για μένα μπορεί να καθόμουν να το πείραζα αλλά είναι για δώρο και το θέλω με ελληνικά. ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ.
  13. Καλησπέρα παιδιά. Πέρασα την 5.9.028s stable αλλά δεν έχει ελληνικά ούτε Google play store και είναι γεμάτη κινεζιές. Θα μπορούσα να βρω τρόπο να περάσω το store αλλά θέλω να κάνω το τηλέφωνο δώρο σε έναν ανεψιό μου 15 χρονών που δεν ξέρει αγγλικά. Μπορεί να μου προτείνει κάποιος μια σταθερή rom χωρίς κινεζιές που να έχει ελληνικά και Google play store; Δεν με ενδιαφέρει πόσο παλιά είναι, αρκεί να λειτουργούν όλα. Κάθε βοήθεια δεκτή.
  14. Καλησπέρα σε όλους. Παρέλαβα πρόσφατα ένα Le Max 2 που θέλω να το κάνω δώρο σε κάποιον. Το έφερα χωρίς τελωνείο από Banggood με την EUI version 5.8.019S stable. Δουλεύει τέλεια και βλέπει και 4G. Ωστόσο δεν βρίσκω πουθενά επιλογή για ενημέρωση του συστήματος. Πως ενημερώνω το τηλέφωνο; Κάθε βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον με βοηθήσει.
  15. Δεν ξέρω την κάμερα του Meizu M1 αλλά όπως σου είπα σε σχέση με άλλα κινέζικα των 150-200 ευρώ που έχω δουλέψει είχε καλύτερη κάμερα. Επίσης να ξέρεις πως οι κινέζοι δεν το έχουν σε τίποτα να αλλάξουν κάποιο εξάρτημα ανάλογα με την παρτίδα. Από ότι έχω καταλάβει παίζει μεγάλο ρόλο η διαθεσιμότητα των εξαρτημάτων και πολλές φορές έχω δει κινέζικο κινητό ίδιο μοντέλο να έχει διαφορετικής ποιότητας οθόνη. Σε κάμερα δεν το έχω επιβεβαιώσει ποτέ αλλά δεν αποκλείεται καθόλου να το κάνουν. Δεν έχουν κανέναν ελεγκτικό μηχανισμό από πάνω τους να τους τσεκάρει συνεχώς και η μήνυση σε κινέζικο εργοστάσιο είναι ανέκδοτο. Οπότε δεν αποκλείεσαι το κομμάτι που ήρθε σε εμένα να είχε καλύτερη κάμερα γιατί η αίσθηση που μου άφησε από τις λίγες φώτο που πήρα και ένα video ήταν ότι απέδιδε άνω του μετρίου. ----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Δεν το κοίταξα, αλλά αν συναντήσω τις επόμενες μέρες τον φίλο που του το έδωσα θα το κοιτάξω και θα σου απαντήσω. Ο ίδιος είναι άσχετος και αποκλείεται να έχει αλλάξει ROM. Η ROM του πάντως είχε Google Playstore και ήταν multilanguage
  16. Το αγόρασα για φίλο 195 ευρώ το μοντέλο των 32gb από http://www.everbuying.net. Η αλήθεια είναι ότι ρίσκαρα καθώς το κατάστημα δεν έχει καλές βαθμολογίες αλλά μου ήρθε ολοκαίνουριο στο κουτί του σε άριστη κατάσταση με όλα τα παρελκόμενα. Έκαναν 5 ημέρες να το ταχυδρομήσουν και μετά έκανε άλλες 13 για να φτάσει στα χέρια μου αλλά παιδιά χαλάλι. Το τέσταρα 2-3 μέρες πριν του το δώσω και έπαθα την πλάκα μου. Υπέροχη η αίσθηση του μετάλλου. Δεν υπάρχει άλλο κινητό τόσο καλό σε αυτή την τιμή. Κατ' αρχήν έκανα το καθιερωμένο τεστ φορτώνοντας το Asphalt 8 και Modern Combat 5. Λόγω Mediatech επεξεργαστή είχα σοβαρές επιφυλάξεις για το αν θα κατάφερνε να τα βγάλει πέρα με τα ποιο βαριά 3D παιχνίδια του Android OS. E λοιπόν τα έτρεξε και τα δύο χωρίς κανέναν κόλλημα. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα παιχνίδι που να μην μπορεί να το παίξει το κινητό και ότι ο επεξεργαστής πρακτικά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους ποιο ακριβούς Snapdragons και Exynos. Τα νούμερα στο Antutu είναι πρακτικά χωρίς αντίκρισμα. Όλα τα ασύρματά του δούλεψαν τέλεια 4G, Wifi, Blu, GPS τα πάντα. Η οθόνη του επίσης πολύ καλή. Αυτονομία 2 ημέρες άνετα. Οι κλήσεις ακούγονταν πεντακάθαρα και με ακριβή χροιά της φωνής. Εκεί όμως που έπαθα πλάκα είναι η κάμερά του. Δεν έχω ξαναδεί σε τόσο φτηνό κινητό τόσο καλή κάμερα και με τόσο καλή απεικόνιση στους τόνους του γκρίζου. Το Asus Zenfone 2 64gb που πούλησα πριν 2 μήνες δεν είχε τόσο καλή κάμερα. Το συστήνω ανεπιφύλακτα. Για κάποιον που θέλει κινητό κάτω από 200 ευρώ είναι ότι καλύτερο μπορεί υπάρχει αυτή την στιγμή σε σχέση εξοπλισμού-ποιότητας-τιμής. Μόνο μειονέκτημα η μη επεκτάσιμη μνήμη. Σκέφτομαι σοβαρά να πάρω το Redmi Note Pro για δεύτερο κινητό που παίρνει και microSD στην θέση για την δεύτερη SIM.
  17. anax111

    Asus Zenfone 2

    Παιδιά μια ερώτηση επειδή ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα 5.5 smartphone με κόστος μέχρι 350 ευρώ και εξετάζω σοβαρά το Zenfone 2 με ανησυχεί το θέμα της συμβατότητάς του επεξεργαστή με το οικοσύστημα του Android. Θέλω να ρωτήσω λοιπόν πως τα πάει η συσκευή στα βαριά παιχνίδια; Παίζει απροβλημάτιστα παιχνίδια όπως το Asphalt 8 και Modern Combat; Η απόκριση της συσκευής είναι καλή;
  18. Είσαι σίγουρος ότι έχεις την ίδια; Γιατί κυκλοφορούν πολλές μούφες. Η δική μου με έχει κυριολεκτικά σώσει και η διάρκειά της δεν έχει καμιά σχέση με την εργοστασιακή. Με την τελευταία επίσημη ROM μου κρατάει κοντά 3 φορές παραπάνω και χωρίς να έχω ενεργοποιημένη την εξοικονόμηση ενέργειας.
  19. Κατ αρχήν το θέμα της αυτονομίας για μένα έχει λυθεί δια παντώς με την μπαταρία που αναφέρω σε προηγούμενο post. Δες εδώ http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=6188231&highlight=%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1+nfc#post6188231 Με την τελευταία ROM που βγήκε την ΝΕΕ DOF2 βγάζω ακόμα και 3 μέρες. Όσον αφορά τώρα το σε ποιο τηλέφωνο να πας εγώ θα σου συνιστούσα να περιμένεις μέχρι τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο. Και αυτό γιατί πρόκειται να ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα πολλά νέα και δυνατά μοντέλα γεγονός που θα ρίξει τις τιμές σε πολλά προηγούμενα μοντέλα αλλά και επειδή έχουν αρχίσει πολλές κινέζικες εταιρίες να προσφέρουν σε πολύ χαμηλές τιμές smartphones με specs ναυαρχίδας. Αυτή την στιγμή το σχετικό τοπίο είναι θολό επειδή αυτά οι συσκευές είναι ακόμα στην αρχή της παραγωγής τους και ως συνήθως τα κινέζικα έχουν πολλά προβλήματα στις πρώτες παρτίδες. Μέσα στο Φθινόπωρο όμως θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα ξέρουμε ποιες συσκευές με κόστος 200-300 ευρώ είναι αξιόπιστες και μπορούν να προσφέρουν ακριβώς την ίδια εμπειρία χρήσης με μια συσκευή των 600-800 ευρώ. Αυτή την στιγμή δουλεύω παράλληλα με το S4 το Elephone p7000. Έχει τα προβλήματά του αλλά πίστεψέ με είναι πολύ κοντά στο να πετύχει αυτό που γράφω παραπάνω. Όσον αφορά την τελευταία ROM του S4 την 5.01 NEE DOF2 είναι πολύ καλή αν και λίγο αργή σε σχέση με την 4.4.. Ωστόσο το WiFi αργεί πολύ να ξεκινήσει. Έχει δουλέψει κανείς καμιά Cyanogen με βάση την Lolipop που να δουλεύει σε όλα απροβλημάτιστα; Μπορεί να μας γράψει κάποιος εντυπώσεις από την Stable CyanogenMod 12.1 for Galaxy S4 LTE-A που αναφέρει ο fostirop σε προηγούμενο post;
  20. Με ποια ROM έκανες το τεστ;
  21. Καλημέρα σε όλους. Επειδή ψάχνωμαι αρκετά στον χώρο πολύ φίλοι μου ζητάνε να κάνω διάφορες αγορές για λογαριασμό τους. Ένας λοιπόν πριν μερικές εβδομάδες μου ζήτησε να του βρω για το i9506 του μια μπαταρία με μεγάλη χωρητικότητα που να χωράει στο κανονικό καπάκι αλλά να δουλεύει και το NFC. Έψαξα λοιπόν και βρήκα αυτήν http://www.ebay.com/itm/171500841929?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT την δοκιμάζω μερικές ημέρες πριν του την δώσω και πραγματικά έχω πάθει την πλάκα μου. Η αυτονομία της συσκευή αυξήθηκε κατά πολύ και όπως θα δείτε στα screenshots πολύ παραπάνω από την χρυσή γιαπωνέζικια που χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα. Το αποτέλεσμα αυτό επιτεύχθηκε χωρίς καμιά ρύθμιση εξοικονόμησης ενέργειας και χωρίς κανένα ανάλογο πρόγραμμα. Όλες οι ασύρματες επικοινωνίες ήτανε κλειστές και το κινητό έπαιζε ασταμάτητα ματριόσκα στα 720p. Η φωτεινότητα της οθόνης στο αυτόματο. Δεν έχω ξαναδεί τόσο μεγάλη απόδοση σε μπαταρία με φυσιολογικές διαστάσεις στο i9506 και έχω δοκιμάσει 5 μέχρι τώρα. Ιδού και τα screenshots http://oi61.tinypic.com/10xexad.jpg http://oi57.tinypic.com/3009ys5.jpg Η μπαταρία είναι λίγο ακριβή μεν αλλά προσωπικά ήδη παρήγγειλα μία για μένα καθώς πιστεύω πως η απόδοσή της κυριολεκτικά αναβαθμίζει την χρηστικότητα της συσκευής. Βγάζει χαλαρά δυο ημέρες συνηθισμένης χρήσης και μια ημέρα απαιτητικής χρήσης χωρίς κανένα πρόβλημα. Το μόνο που πρέπει να ξέρετε για τις μη γνήσιες μπαταρίες που φορούν τα i9506 είναι ότι κάποιες φορές παθαίνουν ένα είδος βραχυκυκλώματος που τα κάνει να καταναλώνουν την μπαταρία πολύ ποιο γρήγορα από το συνηθισμένο. Όταν συμβεί αυτό δεν σταματούν να καταναλώνουν ούτε αν η συσκευή τερματίσει τελείως την λειτουργία της. Όταν συμβαίνει ο μόνος τρόπος να σταματήσει είναι να αφαιρέσεις την μπαταρία για μερικά δευτερόλεπτα και μετά να την ξανατοποθετήσεις. Δεν μπόρεσα με τίποτα να βρω σε τι οφείλετε αυτό και πως ξεκινάει στην συσκευή αυτός ο ενεργειακός βρόγχος. Απλά συμβαίνει και όταν συμβαίνει η μόνη λύση είναι η ποιο πάνω. Και συμβαίνει σε όλες τις μη αυθεντικές μπαταρίες ενώ κάποιες φορές ποιο σπάνια μου έχει τύχει και με τις αυθεντικές. Στην αρχή νόμιζα πως οφείλετε σε κάποια μολυσμένη εφαρμογή αλλά τώρα τελευταία πιστεύω πως οφείλετε σε δυσλειτουργία των διεργασιών συνδεσιμότητος της συσκευής. Έχω κάποιες λύσεις με τις οποίες πειραματίζομαι. Εάν κάποια από αυτές αποδώσει θα την ανεβάσω.
×
×
  • Create New...