Jump to content

enick

Members
  • Δημοσιεύσεις

    405
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Δημοσιέυσεις posted by enick

  1. 2 ώρες πριν, vriz27 said:

    Καλησπέρα στην παρέα. Χωρίς να έχω διαβάσει όλο το thread ώστε να δω αν έχει ξαναναφερθει, μήπως κάποιος άλλος κάτοχος της συσκευής έχει αντιμετωπίσει τυχαίες επανεκκίνησεις? Το έκανε του αδερφού μού το πρωί για καμιά ώρα χωρίς προφανή λόγο ( κάποια νέα εφαρμογή που εγκατασταθηκε ή κάτι παρόμοιο...) εκεί στο ξεκουδουνο έκανε 3 επανεκκίνησεις σε διάστημα περίπου μίας ώρας. Έχει κανείς καμιά ιδέα?

    Στάλθηκε από το SM-G998B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
     

    Φίλε και το δικό μου τηλέφωνο έχει κάποια θέματα άλλα όχι επανεκκίνηση αλλά όπως με ενημέρωσε το services της samsung τέλος Μαρτίου θα βγει μια ενημέρωση που θα διορθώνει πολλά προβλήματα του τηλεφώνου αν πάλι του το ξανά κάνει παντε το στο services να το κοιτάξουν.

    • Like 1
  2. 52 minutes ago, granazias said:

    Έχεις κοιτάξει μέσα στο play store μήπως η εφαρμογή carrier services θέλει ενημερωση;

    Δεν ξέρω αν σίγουρα οφείλεται σε αυτό,απλά ρίχνω μια ιδέα,..συνήθως κάποιοι πάροχοι αργούν να δώσουν ενημερωσεις και ίσως κι αυτό που ανέφερα για την εφαρμογή να παίζει κάποιο ρόλο.

    Είναι ενημερωμενο το carrier σε εμενα αλλά δυστυχώς στο site της samsung τα κινητά Vodafone έχουν την ενημερωση του Φεβρουαρίου ακόμα. Αυτό όμως που θέλω να μάθω είναι πως αν η Vodafone δεν βγάλει κάποια ενημέρωση το κινητο θα μένει ανενημερωτο? Έχει τύχη και σε άλλον με κινητο της Vodafone να μην λαμβάνει ότι βγήκε μια νέα ενημέρωση και να πρέπει να το βλέπει χειροκίνητα μέσα από τις ενημερώσεις?

  3. Εγώ θέλω παίδες να μάθω κάτι ή samsung βγάζει για το κινητο μας κάποιες ενημερώσεις αν η Vodafone και η cosmote δεν περάσουν για το τηλέφωνο μας τότε αυτό μένει ανενημερωτο? Ρωτάω γιατί το κινητό έχει πάρει εδώ και μέρες μια ενημέρωση που τα κινητά Vodafone και cosmote οπως ειναι και το δικο μου δεν την έχουν πάρει τι λέτε να συμβαίνει?

  4. 10 ώρες πριν, geostamp said:

    Και άλλα παιδιά νομίζω έχουν το ίδιο πρόβλημα. Δεν είναι θέμα συσκευής μου για να είμαι άτυχος.

    Και εγώ αυτά τα προβληματα που λες οπως και κάποια άλλα εχω και το επίσημο services της samsung μου είπε περιμένουμε ένα update που θα διορθώσει αυτά τα προβληματα

  5. 4 ώρες πριν, GMF80 said:

    Αν ολες οι προηγουμενες αναβαθμισεις εχουν ερθει κανονικα το μονο που εχεις να κανεις ειναι υπομονη....

    Δυστυχώς καμία αναβάθμιση δεν μου έχει έρθει κανονικά σαν ειδοποίηση.  Από εδώ μεσα μαθαίνω πως βγήκε καινούργια ενημέρωση και μετά μπαίνω στις ενημερώσεις λογισμικου και την βρίσκω χειροκίνητα 

    • Like 1
  6. 11 ώρες πριν, s_wind said:

    Ενημερωση Λογισμικου Μαρτιος 2022 .

    Η ενημερωμένη έκδοση κώδικα ασφαλείας του Μαρτίου 2022 περιλαμβάνει διορθώσεις για 50 ευπάθειες που σχετίζονται με το απόρρητο και την ασφάλεια. Δύο από αυτά τα τρωτά σημεία είναι κρίσιμα, ενώ 29 από αυτά χαρακτηρίζονται «υψηλά» όσον αφορά τη σοβαρότητα. Δεκαεννέα διορθώσεις αφορούν ευπάθειες μέτριου επιπέδου.

    Η ενημέρωση Μαρτίου 2022 διορθώνει ένα σφάλμα που σχετίζεται με την εσφαλμένη διαμόρφωση ασφαλείας του RKP στον πυρήνα. Ένα άλλο σφάλμα που επέτρεπε σε έναν εισβολέα να αλλάξει τη λίστα των κλειδωμένων εφαρμογών χωρίς έλεγχο ταυτότητας έχει επίσης διορθωθεί. Ορισμένα άλλα σφάλματα που σχετίζονται με ακατάλληλο έλεγχο πρόσβασης στο StRetailModeReceiver στο   Wear Os 3 και το APKInstaller έχουν επίσης διορθωθεί.

    Η ενημέρωση διορθώνει επίσης διάφορες ευπάθειες ασφαλείας στο πρόγραμμα εγκατάστασης Wearable Manager, την εφαρμογή Weather, τον Οδηγό εγκατάστασης, το Samsung Lock, το One UI Home, το UWB, το πρόγραμμα οδήγησης SDP και έχουν επιδιορθωθεί ο αλγόριθμος αντιστοίχισης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Η Samsung διόρθωσε επίσης μια ευπάθεια που υπήρχε στο μόντεμ Shannon και σχετιζόταν με την ακατάλληλη χρήση του δείκτη προσωρινής μνήμης SMS.

    Επίσης περιλαμβάνει βελτιώσεις σταθερότητας συσκευής , γενικές διορθώσεις σφαλμάτων και ενημερωμενο  kernel .

    spacer.png

     

    spacer.png

    Βγήκε καινούργια ενημέρωση? Δεν μου ήρθε εμένα ακόμη. Μακάρι πάντως η νέα ενημέρωση να διορθώσει κάποιο προβλήματα που έχει το τηλέφωνο όπως τις γραμμές στην οθόνη κατά την κλήσει και ότι δεν ανάβει η οθονη όταν απομακρύνεις το τηλέφωνο από το αυτι μερικές φορές κατά την κλήσει.

  7. On 1/3/2022 at 9:43 ΜΜ, geostamp said:

    Έχω να κάνω μια παρατήρηση.

    Καμία φορά όταν τελειώνω την συνομιλία στο τηλέφωνο και το κατεβάζω από το αυτί μου η οθόνη είναι μαύρη χωρίς να μπορώ να πατήσω κάτι.Βεβαια πρόσεξα ότι η γραμμή έχει κλείσει από τον συνομιλητή μου.Δε συμβαίνει βεβαια πάντα αυτό. 

    Αυτό το πρόβλημα που λες το έχω κι εγώ ενώ τελειώνει η κλήση και κατεβάζω το τηλέφωνο από το αυτί μου δεν ανάβει η οθόνη. Γενικά εμενα το τηλέφωνο εχει κάποια θεματια. Πχ εμένα όταν γράφω κάτι στο messenger η' στο ίντερνετ τρέμει η οθόνη μερικές φορες και δυστυχώς κάνει και σε εμένα το εκνευριστικό με τις γραμμές στην οθόνη όταν έχω κλήση και μιλαω

    • Sad 1
  8. 43 minutes ago, s_wind said:

    Εννοεις οτι εχεις παρομοιο θεμα με αυτο που εχει παρατηρηθει στο s22 ultra?

    Εχεις μεσα στο μενου εικονιδιο "υπηρεσιες "εαν ναι πατα επανω του παρατεταμενα μετα επανω δεξια μπες στο ερωτηματικο  πηγαινε στην μπαταρια μπες και βαλτο "χωρις περιορισμο". Βαλε μετα λειτουργια πτησης και ξανα δεδομενα ενεργα.

    Για πες εαν στο κανει μετα να δουμε τι θα γινει...Δεν το κανει εμενα γαμωτο και δεν μπορω να βρω τι προβλημα υπαρχει σε s22 ultra και a52s...

     

    Ποιο πρόβλημα λες ότι έχει και το s22 ultra γιατί δεν το γνωρίζω? Τις υπηρεσίες που τις βρίσκω?

  9. Καλησπέρα παίδες μια ερώτηση εσείς έχετε γενικά προβλήματα με το τηλέφωνο εμένα πολλές φορές όταν γράφω ένα μήνυμα είτε στο messenger είτε στο ιντερνετ τρεμοπαίζει το επάνω κείμενο και κανα 4 φορές μου κόλλησε η μπάρα ειδοποιήσεων και δεν κατέβαινε και έκλεισα την οθόνη και ξεκόλλησε. Έκανα ένα hard reset αλλά τίποτα. Υπάρχει τρόπος να κάνω backup τις εφαρμογές που θέλω και σε μελλοντικό hard reset να τις περάσω εύκολα όλες; Ευχαριστώ

    • Like 1
  10. 1 hour ago, s_wind said:

    Το προβλημα σου ποσο ειναι 2-3 μηνες? Εχεις μια συσκευη με χιονια στην οθονη και σου λενε περιμενε καποια στιγμη θα κανει ηλιοφανεια και θα φυγουν τα χιονια με καποιο update τι να σου πω φιλε μου οπως νομιζεις...

    Μου την αλλαξαν στο services οταν το πρωτο πήρα πριν τους ερθει ενημέρωση επίσημη.  Ναι 2 με 3 μήνες αλλά με μια αναζήτηση που έκανα στο ίντερνετ έχουν πολλοί αυτό το πρόβλημα και το έχουν αναφέρει στο samsung community

  11. 1 hour ago, s_wind said:

    Δεν ειναι σωστη η διαδικασια αυτη που θα κανεις.

    Θα κανεις hard reset  και χωρις να βαλεις τριτες δικες σου εφαρμογες θα δεις εαν εχει προβλημα.

    Εαν ναι το πας σερβις και ζητας αντικατασταση συσκευης .Πριν απο αυτο εαν σου ξαναλλαξουν κατι να το ενεργοποιησεις μπροστα τους να δεις εαν εχει παλι προβλημα.

    Εαν δεν σε εξυπηρετησουν μιλα με τα κεντρικα της σαμμυ και ζητα αντικατασταση δεν υπαρχουν δηθεν update που διορθωνουν τετοια προβληματα.

    Μίλησα τώρα με το services της samsung και μου είπαν το ίδιο θα βγει ένα update που θα διορθώσει πολλά πρόβλημα καθώς έχουν και άλλη πολλά θέματα με το a52s και να περιμένω όπως και να χει μου λέει έχετε εγγύηση. Πάντως τα προβλήματα τα είχα και πριν εγκαταστήσω εφαρμογές όπως fb messager viber κτλ

    • Like 1
  12. Αυτό θα κανω αν και δυστυχως το εχω παει αλλη μια φορα για πρόβλημα στην οθονη μου εμφανίζει κι εμένα κατά την κλήση πολύχρωμα χιόνια και δυστυχώς αν και άλλαξαν οθόνη και ταινια δεν κατάφεραν να το φτιάξουν λέγοντας πως θα βγει αναβάθμιση που θα το διορθώσει η samsung  καθώς το έχουν πολλές συσκευές. Το δύσκολο είναι το ξανά στήσιμο μετά από hard reset. Ευχαριστώ παντως.

  13. Παίδες εδώ και 2 μέρες μου το έκανε 3 φορές να μην κατεβαίνει η μπάρα ειδοποιήσεων έκλεισα την οθόνη και επανήλθε. Έχει συμβεί και σε εσας? Γενικά παντως όταν γράφω είτε στο messager ένα μήνυμα είτε στον chrome κάνω κάποια αναζητήσει τρεμοπαιζει το κείμενο που γράφω και δεν μου φαίνεται φυσιολογικό.

    • Like 1
  14. On 25/1/2022 at 12:42 ΠΜ, Antretng said:

    Στο service και πιεσε για αντικατασταση συσκευής εφοσον το έχουν ηδη προσπαθησει επισκευή. 

    Ναι το έχουν δει μια φορά και μου άλλαξαν οθόνη - μπαταρια και μου είπαν πως είναι θέμα λογισμικού και πως το πρόβλημα εντοπίζεται οταν το κινητο χάνει λιγο το σήμα κατά την κλήση και πως θα βγάλει η samsung αναβάθμιση που θα το διορθώσει για να δουμε.

    • Like 1
  15. ενημερώνω απλός αν έχει και άλλος το ίδιο πρόβλημα που έχω κι εγώ κατά την κλήση να τρεμοπαίζει η οθόνη. Όπως με ενημέρωσε το service της samsung είναι γενικό το πρόβλημα και πως ετοιμάζουν ενημέρωση για την επίλυση του. 

  16. 14 minutes ago, s_wind said:

     Στο service φιλε ξανα .Εδω τι να σου πει καποιος εκει λυσε το θεμα σου.

    Φυσικά και θα ξαναπάω στο services φιλε απλός ρωτάω αν και άλλος έχει παρόμοιο πρόβλημα με οθόνη και αν διορθώθηκε.

  17. Καλησπέρα σας. Έχω ένα πρόβλημα με το τηλέφωνο από τότε που το πήρα κατά την κλήση τρεμοπαίζει σχεδόν η μισή οθόνη βγάζοντας κάτι γραμμές χρωματιστές που στην καταγραφή οθόνης δεν εμφανίζετε. Το πήγα πρόσφατα στο επίσημο services και μου άλλαξαν οθόνη και μπαταρία και το πρόβλημα όπως μου είπαν λύθηκε. Όπως παρατηρώ τώρα βλέπω οτι το πρόβλημα υπάρχει και δεν λύθηκε. έψαξα λίγο στο ιντερνέτ και είδα πως και άλλη έχουν ίδιο πρόβλημα σαν και εμένα. έχει κανείς άλλος το ίδιο πρόβλημα; Παραθέτω και μια φωτογραφεία με το πρόβλημα ευχαριστώ.

    20220123_204557.jpg

  18. Παίδες καλησπέρα είμαι κάτοχος κι εγώ ενός samsung galaxy s4 και αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα! όταν ανοίγω την κάμερα του κινητού απο σήμερα αυτή βγάζει κάτι πράσινες γραμμές και τρεμοπαίζει η οθόνη! τι λέτε να φταίει; Να πω ότι έκανα wipe data and factory reset μήπως και στρώσει αλλά πάλι τίποτα. να γυρίσω λέτε σε μια παλιά έκδοση android; ευχαριστώ
  19. Πέδες καλησπέρα! εδώ και Κανά δυο ημέρες έχω ένα πρόβλημα στο κινητό μου, μου εμφανίζει όλο διαφημίσεις με προτεινόμενες εφαρμογές για να κατεβάσω απο την google. Και μου το εμφανίζει και σαν παράθυρο αλλά και στις ειδοποιήσεις. τι μπορεί να έχω κολλήσει; Ευχαριστώ!!!
×
×
  • Create New...