Jump to content

garftech

Members
  • Δημοσιεύσεις

    20
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About garftech

  • Ημ. Γέννησης Μάρτιος 22

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Cosmote - Ελλάδα

garftech's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Για την ιστορία, άν και ίσως έχει αναφερθεί ... Τα Ν7000 που πουλάει το amazon.de είναι ξεκλείδωτα, και έχουν πλήρη υποστήριξη ελληνικών σε μενού και πληκτρολόγιο. Δεδομένου ότι η πανευρωπαϊκή εγγύηση της Samsung ισχύει και στην Ελλάδα και ότι σε περίπτωση κατασκευαστικής αστοχίας το Amazon αντικαθιστά την προβληματική συσκευή με καινούργια τις πρώτες ημέρες μετά την αγορά σε χρόνο dt και χωρίς καμία γραφειοκρατική διαδικασία θεωρώ παντελώς άστοχη την αγορά του από επώνυμα καταστήματα εντός Ελλάδας σε τιμές 600+ ευρώ ... Άν και ο τρόπος αποστολής του άμαζον δεν είναι παντοτε ο ίδιος, το δικό μου έφτασε 1.5 ημέρα μετά την παραγγελία στα χέρια μου μέσω UPS. Τώρα για την ίδια την συσκευή, ώς επαγγελματικό εργαλείο, οι εντυπώσεις μου είναι ανάμικτες. Γρήγορο, με μεγάλη επιφάνεια εργασίας, όλα τα καλά του android σε επίπεδο εφαρμογών, πολύ καλή αναγνωσιμότητα οθόνης ακόμα και στο ύπαιθρο, εξαιρετική αυτονομία μπαταρίας για την κατηγορία, καλή ποιότητα κατασκευής - παρά τα πλαστικά δείχνει συμπαγές και καλοφτιαγμένο ... ΑΛΛΑ: Δύσκολη έως αδύνατη χρήση με το ένα χέρι (εκτός εάν είσαι ο φασούλας) λόγω μεγέθους, άθλια απόδοση μεγαφώνου/μικροφώνου σε ανοιχτή ακρόαση, χαμηλή ευαισθησία Wi-Fi, μέτρια ενσύρματα ακουστικά, ΑΘΛΙΟ σε απόκριση πενάκι ειδικά για καταγραφή σημειώσεων, και τέλος ατσούμπαλο ιντερφέις καποιων μάρκετ εφαρμογών λόγω μη δυνατότητας προσαρμογής στην μεγαλύτερη ανάλυση (πρόβλημα των κακογραμμένων εφαρμογών, περισσότερο, θα μου πείτε). Για όποιον ενδιαφέρεται πάντως για το "τηλεφωνικό" μέρος και όχι το γκατζετοϊδές η λειτουργία του ώς συμβατικού τηλεφώνου είναι από περιορισμένη ώς απολύτως γελοία λόγω μεγέθους χωρίς χρήση Bluetooth headset.
  2. Τα benchmarks υπάρχουν για να εξασφαλίζεται στοιχειώδης συγκρισιμότητα αποτελεσμάτων μεταξύ διαφορετικών συσκευών. Προφανώς δεν είναι πανάκεια, προφανώς δεν λένε πάντα όλη την ιστορία, και προφανώς προϋποθέτουν την αμεροληψία όσων διενεργούν τους ελέγχους. Quadrant & Linpack χρησιμοποιεί ευρύτατα τόσο το GSMarena όσο και το Cnet - και παρά τους περιορισμούς τους προσφέρουν μια χονδρική προσέγγιση για το τι ψάρια πιάνει από πλευράς raw performance κάθε πλατφόρμα.
  3. Αφού είσαι της δουλειάς, ψάξε βρές ποιά είναι η επίσημη πολιτική υποστήριξης της Red-Hat για μετατροπές στο GPLed μέρος του Enterprise Linux Server (= ΜΗΔΕΝ support άν έχει αλλάξει αυτοσχεδιαστικά έστω και bit από το δικά της binaries). Άλλο το open source και άλλο η άγνωστης έκβασης πειραματισμοί του κάθε πιτσιρικά που παίζει με τα kernel codes στον ελεύθερο χρόνο του. Για τα υπόλοιπα, εγώ φίλε μου αγόρασα premium smartphone για την δουλειά και την διασκέδαση μου ΔΕΝ αγόρασα project phone που για να παίξει γρήγορα ή σωστά θα πρέπει να πατσώνων kernels και να εγκαθιστώ lag fixes. Για αυτό και άν το Software department της Samsung (Kies + Development Lifecycle στα FW) δεν σοβαρευτεί κατά τα πρότυπα της HTC θα με χάσει από πελάτη ...
  4. Έχεις αναρωτηθεί γιατί η Samsung δεν ενσωματώνει τις αλλαγές αυτές στις επίσημες εκδόσεις του λογισμικού της? Η προσέγγιση που προτείνεις αφορά σε χομπίστες και μόνον … το smartphone είναι εργαλείο και όχι development testbed … συνεπώς οφείλει να είναι ανταγωνιστικό out-of-the-box με μηδενικές παρεμβάσεις και αυτοσχεδιασμούς βάσει standardized benchmarking ratings (και αυτό στο λέω ως άνθρωπος “της δουλειάς”, με καμιά 15αριά χρόνια εμπειρίας στο IT Industry). Όταν αγοράζω μια BMW M3 είναι απαράδεκτο να πρέπει να περάσω από το συνεργείο του μάστρο-μίτσου του μηχανικού για να την κάνει tune … αυτό οφείλει να το έχει το κάνει το M-Division και όχι ο “λάκης ο γκαβός με τον μίτσο τον τανάλια” από το παραδίπλα junkyard.
  5. Αναβάθμισα το Σαββατοκύριακο το αγορασμένο από το γερμανικό amazon.de SGS σε Froyo.XXJPO και τις επίσημα διαθέσιμες εκδόσεις FW (PDA:JPO/Phone:JPP:CSC:JP3) μέσω Kies (χωρίς προβλήματα και χωρίς ODIN καγκουριές) Γενικά οι εντυπώσεις είναι θετικές αφού το κουνητό δείχνει ταχύτερο και κάποιες λειτουργικές και αισθητικές προσθήκες στο User Interface είναι ευπρόσδεκτες. Είναι πάντως ενδιαφέρον ότι το τελευταίο Linpack δίνει ~14 MFLOPS/5.68secs, ενώ το Quadrant ~970 - τιμές απαράδεκτα χαμηλές σε σχέση με αυτό που περίμενα από την Froyo έκδοση.
  6. ... http://www.bitquill.net/trac/wiki/Android/GreekIME
  7. Μόνο που στο κινητό βλέπεις τα video με την συσκευή γυρισμένη στο πλάι ... :shifty:
  8. Τελείως πληροφοριακά: Για ποιό λόγο θέλεις να προβάλεις σε μια συσκευή με ανάλυση οθόνης 480x800 εικόνα ανάλυσης 720x1280? Για να την κάνεις τί? :blink:
  9. Στο δικό μου πάντως και με δύο διαφορετικές συνδέσεις (WIND και Vodafone) δεν εμφάνισε τέτοια συμπεριφορά, παρόλο που το κράτησα με ακριβώς ίδιο τρόπο με αυτό του video ... στον ίδιο χώρο μάλιστα και με τις ίδιες συνδέσεις δείχνει να έχει καλύτερη λήψη από το Nokia E71 και το Iphone 3Gs ...
  10. Έκοψα 2 πλήρους μεγέθους SIM (WIND + Vodafone) τις προσάρμοσα στην πλακέτα της hypercard και στην συνέχεια προσπάθησα να συνδεθώ. Δυστηχώς το SIM Toolbox εικονίδιο δεν εμφανιζόταν στο applications list οπότε δεν ήταν δυνατή η εναλλαγή μεταξύ των 2 SIM/Συνδέσεων.
  11. Επανέρχομαι στο θέμα 2-SIMS-in-1 για SGS με εργοστασιακό FW *JF3 (non-rooted) : Μετά από πρόχειρη δοκιμή του http://www.2-phones-in-1.com/content/hypercard-3g-digital-dualsim-3g-use-2-simcards-any-mobile-phone-online-simswitch-and-full-gs διαπίστωσα ότι το κινητό δεν αναγνωρίζει το SIM Toolbox που περιέχεται στην 2-in-1 κάρτα συνεπώς δεν υπάρχει δυνατότητα εναλλαγής των διαφορετικών SIM/Συνδέσεων. Θα συνεχίσω κάποια στιγμή τις δοκιμές και θα ενημερώσω σχετικά.
  12. Ναι - O συγχρονισμός Outlook Calendar & Contacts (με πλήρη υποστήριξη ελληνικών χαρακτήρων στο calendar καθώς και reminders) δουλεύει χωρίς πρόβλημα στο δικό μου. Δεν σε έχουν γράψει ... απλά ακολουθούν την διαδικασία και περιμένουν από κάπου επιβεβαίωση (την VISA, την Τράπεζα σου, ποιός ξέρει) ... σε μαγαζιά του μεγέθους του amazon, του pixmania κτλ δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθούν προσωπικά μαζί σου για οποιοδήποτε ειδικό αίτημα (πχ χρόνου παράδοσης) ότι και άν κάνεις. Υπομονή ... γι αυτούς δεν ειμάστε παρά ένα order number ανάμεσα σε χιλιάδες που διεκπεραιώνουν καθημερινά.
  13. Το δικό μου στάλθηκε με Deutsche Post DHL, ήρθε σε επτά ημερολογιακές μέρες στην Αθήνα και παραδόθηκε σαν απλό δέμα από τα ΕΛΤΑ (όχι συστημένο και όχι με ταχυμεταφορές). Έλεγξε με την Τράπεζα σου άν συμβαίνει κάτι παράξενο με την πιστωτική σου κάρτα - ψωνίζω από τα amazon.com/de/co.uk εδώ και χρόνια και δεν είχα ποτέ κανένα απολύτως πρόβλημα (και το ίδιο ισχύει με πολλούς φίλους και γνωστούς).
  14. Σου στέλνουν ένα μήνυμα επιβεβαιωτικό της παραγγελίας σου - από την δική σου πλευρά το μόνο που χρειάζεται πλέον είναι λίγη υπομονή μέχρι την παραλαβή του (:-) Άν θές να δείς τί περίπου γράφει το μήνυμα που σου έστειλαν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το http://babelfish.yahoo.com/ για μια γρήγορη (και φυσικά ατελή) μετάφραση από τα γερμανικά στα αγγλικά ...
  15. Δεν έχω προσωπική εμπειρία από κάτι τέτοιο, δυστηχώς. Πάντως εάν πρόκειται για κάτι επίσημο όπως αυτό http://www.vodafone.gr/portal/client/cms/viewCmsPage.action?pageId=1278 δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα ...
×
×
  • Create New...