Jump to content

kaveiros1

Members
  • Δημοσιεύσεις

    12
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About kaveiros1

  • Ημ. Γέννησης Μάρτιος 22

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Cosmote - Ελλάδα

kaveiros1's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Φιλε μου σε γενικές γραμμές το κινητό είναι μια χαρά. Εχω δουλέψει iphone 3gs, iphone 4, galaxy s και τώρα το lg optimus black. Στα μειονεκτήματα του βάζω την πισω κάμερα, τα χρώματα και η απόδοση κατά τη γνώμη μου είναι απαράδεκτα για την τιμή του. Με το galaxy s χωρίς φλάς, είχα πολύ πιο όμορφες φωτογραφίες. Η μπροστά κάμερα είναι πλεονέκτημα καθώς έχει καλή ανάλυση. Με "πειραγμένη" έκδοση skype δουλεύει μια χαρά και ακόμα και όταν σε βλέπουν σε υπολογιστή, σε βλέπουν καλά. Το gps μετά το γνωστό fix, για μένα είναι οκ επίσης. Δεν το χρησιμοποιώ συχνά. Για κάποιον πιο απαιτητικό ίσως να μην είναι, πάντως με το gps test κλειδώνει δορυφόρους και μέσα στο σπίτι και μαλιστα περισσότερους απ το galaxy s. Η ποιότητα του ήχου θα μπορούσε να είναι και καλύτερη αλλά δεν είναι και άθλια. Η οθόνη προσωπικά μου αρέσει πολύ. Είναι το μόνο κινητό του είδους του, που όταν είμαι έξω σε ήλιο μπορώ να ξεχωρίζω τουλάχιστον τι δείχνει η οθόνη χωρίς να χρειάζομαι ομπρέλα. Κάτι ακόμα που πρέπει να πω είναι ότι ενώ έχει ίδια μνήμη με το galaxy s, η διαχείριση της μνήμης είναι ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΗ χωρίς να χρειάζονται τρίτα προγράμματα. Πάντα υπάρχει μνήμη ελεύθερη με αποτέλεσμα το κινητό να είναι πιο γρήγορο. Η μπαταρία του επίσης μου διαρκεί περίπου 30% περισσότερο απ ότι το galaxy s με ίδιες ρυθμίσεις. Η λήψη wifi είναι διπλάσια απ αυτή του galaxy. Στο μπαλκόνι με το galaxy δεν επιανα τιποτα, με το lg σερφάρω κανονικά. Για το θέμα του πλαστικού που γράφουν πολλοί, προσωπικά η κατασκευή του μου αρέσει γιατί είναι εξαιρετικά ελαφρύ, δεν κουράζει το χέρι. Μου έχει πέσει σε μαρμάρινα σκαλιά και κατρακύλησε μέχρι τον κάτω όροφο, ανοιξε...βγηκε η μπαταρία...και δεν έπαθε τίποτα...ΟΥΤΕ ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΑ! Το συγκρίνω με το galaxy κυρίως γιατί αυτό είχα πριν. Βασικό μειονέκτημα για μένα είναι η τροποποιηση του android απο την lg. Eίχα αρκετά προβληματάκια με τις επίσημες ρομ, όπως πχ κάποιος άλλος που έγραφε οτι δεν μπορεις να κλεισεις τον ηχο της καμερας οταν βγαζεις φωτογραφία. Το βρίσκω κι εγώ εκνευριστικό αυτό...Εδώ και 2 μήνες το δουλεύω το κινητό με τη nova rom και έχω λύσει σχεδόν όλα τα θεματάκια που είχα. Ακόμα κι αν βγει η ginger θα περιμένω πριν κάνω ενημέρωση γιατί με τη nova rom είμαι πολυ ικανοποιημένος απο μπαταρία, απόδοση κτλ.
  2. Η v20a υπάρχει από τον Οκτώβριο, είναι beta και έχει σοβαρά προβλήματα. Το λέει και κάτω κατω στο άρθρο που έβαλες οτι έχει bugs στο wifi, 3g και επίσης καποιες ενσωματωμένες εφαρμογές υποστηρίζουν μονο κινέζικα...
  3. Έτσι πιστεύω κι εγώ φίλε μου. H Lg θέλει να μπεί δυναμικά στο παιχνίδι και καλά κάνει, πιστεύω ότι θα το λύσουν το πρόβλημα, άλλωστε εφόσον υπάρχει fix για το gps, δεν είναι θέμα hardware, είναι θέμα software. Φίλε drTV κι εμένα δε μου κρατούσε το fix στην 10d, στην 10e δε το δοκίμασα ακόμα, το χω και φορτίζει τώρα, θα δοκιμάσω μετά. Στην 10a πάντως το είχε κρατήσει. ------------- Το δοκίμασα μόλις, την κρατάει την ρύθμιση στην 10e. Είμαι root όμως δε ξέρω αν παίζει ρόλο κι αυτό.
  4. Να σας γράψω κι εγώ τη γνώμη μου για όσους ρωτάτε για το κινητό. Τους τελευταίους 11 μήνες χρησιμοποιούσα το samsung galaxy s. Πιο πριν το iphone 3gs και για 2 ημέρες πριν πάρω το optimus black είχα στα χέρια μου το iphone 4 με επιδότηση, το οποίο πουλησα και πήρα το optimus. Kαταρχάς δε ξέρω τι εννοείτε για το θέμα του lag όσοι παραπονεθήκατε αλλά προφανώς δεν είχατε galaxy s:rolleyes: To lg συγκριτικά φυσάει...είναι ταχύτατο σε σημείο που προσωπικά στην αρχή όταν το πρωτο άνοιξα δεν το πίστευα. Για παράδειγμα κάνει 6 updates/installs απ το μαρκετ ταυτόχρονα και παράλληλα μπορώ να γράψω sms ή ακόμα και να κάνω κλήση. Στο galaxy s με speed kernel και ext4...αυτό ήταν αδύνατο. Η ταχύτητα του είναι ίδια ίσως και καλύτερη με του iphone 4, τουλάχιστον για τις δικές μου ανάγκες. Η οθόνη είναι φυσικά φοβερή, δεν έχει τόσο καλή γωνία θέασης όσο η super amoled και έχει πιο "φωτεινά" χρώματα τα οποία προσωπικά προτιμώ, όμως σε ευθεία θέαση, η διαφορά με την super amoled είναι εμφανής. Ακόμα και στο angry birds, παίζω ευκολότερα, η λεπτομέρεια της εικόνας και η απόκριση της οθόνης βοηθά. Για τον ήχο όσοι ρωτάτε, ναι δεν είναι ο καλύτερος. Σε ανοιχτή ακρόαση δεν με ακούνε καλά αλλά υποθέτω ότι με την 2.3x που αναμένεται, θα βελτιωθεί. Έτσι ήταν και με το galaxy στην αρχή. Η κάμερα είναι πολύ καλή, δεν έχει πολύ έντονα χρώματα αλλά έχει λεπτομέρεια, αρκεί να προσέχετε όταν υπάρχει πολύ φως να μην εχετε ενεργοποιημένο και το φλας γιατί τότε οι φωτογραφίες βγαίνουν υπερβολικά φωτεινές. Ο χρόνος εκκίνησης και κλεισίματος του τηλεφώνου είναι γρηγορότερος και από galaxy και από iphone. To μόνο πραγματικό πρόβλημα που εντόπισα ήταν στο gps όπου χωρίς το fix που αναφέρεται και εδώ στο φόρουμ, το κλείδωμα είναι από πολύ αργό εως αδύνατο. Πιστεύω ότι και αυτό θα λυθεί σε επόμενη αναβάθμιση. Τώρα σχετικά με την rom 10e με την οποία πολλοί παιδεύονται και δεν μπαίνει...το ίδιο έπαθα κι εγώ. Εσπασαν τα νεύρα μου, μέχρι που βρήκα λύση χθες στο xda. Το αρχείο της 10e από το filesonic...πρεπει να το μετονομάσετε!!! Κόψτε απ το όνομα όλα τα αρχικά και αφήστε το έτσι:V10E_00.kdz. Αν σας βγάζει το πρόγραμμα το κλασσικό dll error μη δίνετε σημασία και μη διακόψετε τη διαδικασία, θα γίνει το update κανονικα. Προσωπικά δε ξέρω αν θα κρατήσω την 10e , σ εμένα η ακρίβεια της οθόνης είναι χειρότερη από την 10a που φορούσε το κινητό. Σε όλα τα υπόλοιπα δε βλέπω διαφορά, ίσως να έχει διαφορά στην μπαταρία όπως λένε πολλοί, αλλά δεν το παρακολουθώ τόσο στενά, με την 10α πάντως και η μπαταρία σ εμένα ήταν μια χαρά, τουλάχιστον συγκριτικά με το galaxy s και το iphone, διαρκεί περισσότερο και κάνω και περισσότερα πράγματα. Και τέλος σχετικά με το root, στην 10e παιδεύτηκα αρκετά, ακολούθησα τον οδηγό που υπάρχει εδώ αλλά δεν έπιανε αμέσως, μόλις έδινα την εντολή για αντιγραφή του superuser.apk , το pc έχανε τη σύνδεση με το κινητό. Τελικά μετά από 2-3 restart στον υπολογιστη και στο κινητό...το δέχτηκε και πέτυχε η διαδικασία.
  5. Φίλε μου το βρήκα το post στο οποίο αναφέρεσαι. Σε υπερευχαριστώ ελπίζω να είναι αυτο το πρόβλημα μου και πιστεύω ότι είναι. Θα το δοκιμάσω από απόψε και θα δείξει.
  6. Παιδιά θέλω τα φώτα σας έχω τραγικό πρόβλημα με την μπαταρία απ τη μέρα που έκανα update σε froyo (το επίσημο μέσω kies, έχω ξένη έκδοση τηλεφώνου και είχα κάνει και το registry hack). Πρώτα μου ειχε βγάλει για update την JP6 και προχθες μου βγαλε διαθεσιμο update στην JPA. Aπ την πρωτη μέρα με official froyo η απόδοση της μπαταρίας μου έπεσε στο 50%!!!!! Φορτιζα κάθε 1μιση μέρα και πλέον φορτίζω ανα 8ωρο. Τσέκαρα την κατασταση της μπαταρίας με το code που υπάρχει στον οδηγό εδώ στο φόρουμ και φαίνεται εντάξει. Health, Voltage, temp όλα οκ. Αυτό που φαίνεται να ρουφάει εντελώς την μπαταρία είναι το wifi. Σχετικά παράπονα για το ίδιο θέμα υπάρχουν και στο xda. Δοκίμασα το speed kernel με odin, δοκιμασα voodoo ext4 , ext2 ...όλα αυτά βέβαια κάναν το πρόβλημο ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. Τελικά έχω κρατήσει το speed kernel (του hardcore) χωρίς κανένα lagfix και χωρίς misc tweaks και δεν έχω σχεδόν καμία διαφορά. Σε 2 λεπτά με το wifi ανοιχτό χάνω 2% χωρίς να σερφάρω!!! Έχω κλείσει την αποστολή ρυθμίσεων στο cloud της google, έχω ανοιχτό τον συγχρονισμό με calendar και contacts μόνο ( το ίδιο είχα και στη 2.1). Επίσης gps, 3g όλα κλειστα... Σκέφτομαι να φλασάρω καθαρό JPA με οdin μήπως κάτι έχει πάει στραβά (έχω κάνει αρκετά wipe data, updates και fixes από τότε που το έχω). Θέλω την βοήθεια σας για το πως θα το κάνω. Είμαι δηλαδή σε JPA (με speed kernel) και θέλω να φλασάρω καθαρή JPA με odin. Πρέπει να φλασάρω πρώτα 2.1??? Αν μπορεί κάποιος να μου πει τι ακριβώς τικάρω στο odin. Το αρχείο του froyo που κατέβασα είναι ένα αρχείο tar. Σε κάποιους οδηγούς βλέπω ότι επιλέγουν ξεχωριστά αρχεία για pda, phone, κτλ. Επίσης έχω κατεβάσει pit file για JPA. Πρέπει να το χρησιμοποιήσω αυτό? Ευχαριστώ προκαταβολικά για όποια βοήθεια:)
  7. Παιδιά έκανα update σε 2.2 μέσω kies. Έκανα wipe data γιατί από την βιασύνη μου δεν είχα βγάλει το lag fix πρώτα και επίσης το είχα υπερ-φορτωμένο το τηλέφωνο. Όλα καλά, ταχύτατο, η πρώτη εντύπωση είναι άψογη (αν και πολύ νωρίς ακόμα). Μια ερώτηση όμως...πως κάνουμε root σε 2.2?? Οι γνωστοί τρόποι δεν δουλεύουν. Κατέβασα και από το xda το one click root που δουλευε στις beta 2.2 αλλά δεν... Καμία ιδέα?
  8. Eίχα διαβάσει ότι παλαίοτερα υπήρχαν ασυμβατότητες στα fields των επαφών όταν συγχρόνιζες απευθείας mac address book με google, αλλά το πρόβλημα διορθώθηκε (τουλάχιστον έτσι υποστηρίζουν κάποιοι). Σ εμένα δεν έβγαλε κανένα απολύτως λάθος, συγχρονίστηκαν αψογα αλλά δεν δούλευε αμφίδρομα ο συγχρονισμός στη συνέχεια, γι αυτό πήγα σε επι πληρωρμή λύση με το spanning sync το οποίο κάνει άψογα τη δουλειά. Με windows δεν δοκίμασα να σου πω την αλήθεια, απλά ψάχνοντας είχα διαβάσει τους τρόπους που ανέφερα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι η apple προσφέρει περισσότερα εργαλεία να συγχρονίσεις με την google (και για το ical) ενώ σε windows έχεις να επιλέξεις χειροκίνητη μέθοδο ή third party tool.
  9. Καλημέρα. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι. Δουλεύεις windows η mac? Σου γράφω εναλλακτικές μεθόδους ίσως βοηθηθούν κι άλλοι. 1)Αν έχεις ακόμα το iphone σου τότε ανοιξε το itunes σου και τίκαρε στις επιλογές συγχρονισμού, sync with google. Δινεις τα στοιχεία του gmail σου και πατάς sync. Σε λίγο όλες σου οι επαφές θα είναι στο gmail και στη συνέχεια δίνεις στο κινητό σου τον ίδιο google account και οι επαφές σου κατεβαίνουν στο κινητό. Αυτό μπορείς να το κάνεις είτε σε windows είτε σε mac. 2)Aλλη επιλογή αν έχεις windows είναι να κατεβάσεις το mobileme client για windows, να συγχονίσεις τις επαφές σου από το mobileme με το outlook και στη συνέχεια να τις κάνεις export σε CVS (όλες μαζί) και στη συνέχεια μπαίνεις στο gmail σου και κάνεις import to CVS. Mετά συγχρονίζονται με το κινητό σου. Eπισης σε mac το ίδιο γίνεται ανοίγοντας το address book, export to cvs (χωρίς να έχεις επιλεγμένη επαφή γιατί θα σου κάνει εξαγωγή μόνο μια όχι όλες). Μετά κανονικά import στο gmail σου. 3)Χρησιμοποιείς το soocial.com. Αν εχεις mac τότε οι επαφές είναι ήδη στο address book . Τρέχεις τo sync tool του soocial (στη δωρεάν έκδοση μπορείς να επιλέξεις 3 σημεία συγχρονισμού. Π.χ mac, pc και gmail). Aν έχεις windows ισχύει το ίδιο αρκεί οι επαφές σου να είναι κάπου. (Οutlook, windows contacts). Kαι αφού πάνε στο gmail πάλι κατεβαίνουν στο κινητό σου. 4)Και τέλος λύσεις μόνο για mac. To ίδιο το address book της apple συγχρονίζει με την google. Ο συγχρονισμός ομως δεν είναι αμφίδρομος . Την πρώτη φορά θα σου στείλει τις επαφές στο gmail μετά αν αλλάξεις διαγράψεις κάτι στο address book, δεν θα φύγει από το κινητό (υπάρχει κάποια ασυμβατότητα). Παρ όλα αυτά για τον πρώτο συγχρονισμό δουλεύει. Ανοίγεις το address book -> preferences -> accounts -> sync with google και δίνεις τα στοιχεία σου. Τέλος για mac υπάρχει και η επι πληρωμή λύση του spanning sync το οποίο δουλεύει άψογα και αμφίδρομα. Είναι κάτι ανάλογο του mobileme για συγχρονισμό mac-google. Σου δίνει 15 μέρες trial οπότε αν ενδιαφέρεσαι για 1 συγχρονισμό μόνο, τότε μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου. ΕDIT: Aπ ότι είδα έχεις mac book. Αν δε θες συγχρονισμό μέσω google, μπορείς να κατεβάσεις το missing sync for android (για mac). Eίναι κι αυτό επι πληρωμή. Είναι πρόγραμμα που συγχρονίζει (με usb δηλαδή) το mac με το android κινητό σου. Αddress book, calendar ακόμη και τη μουσική βιβλιοθήκη του itunes. To χρησιμοποίησα στην αρχή δοκιμαστικά αλλά λόγω δουλειάς δεν μου αρκεί, χρειάζομαι συγχρονισμό on the fly μέσω internet. Ελπίζω να είναι κατανοητά αυτά που έγραψα, κάνω και δουλειά παράλληλα και έγραφα βιαστικά:rolleyes:
  10. Nαι αυτό! Και έχει 27.000 views.... Σχετικά με τα άλλα δεν διαφωνώ ότι το android δεν είναι ios, αλλά πιστεύω ότι το να λειτουργεί άψογα μια συσκευή για τα βασικά χωρίς να χρειάζεται να ψάξεις, είναι αυτονόητο και η εμπειρία μου με το galaxy s απέχει πολύ απ αυτό. Παρ όλα αυτά το συνήθισα και το συμπάθησα αλλά θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι πολύ πιο προσεγμένο...
  11. Σχετικά με yahoo mail δεν έχω και δεν το χω δοκιμάσει. Με το mobileme mail της apple λειτουργεί άψογα το Κ9 και push. Την εφαρμογή του gmail την έχω να συγχρονίζει κανονικά με το gmail, αλλά δεν έχω δώσει το gmail μου στο Κ9 για να μην έχω πρόβλημα. Δεν το πολυχρησιμοποιηώ το gmail μετά το πρόβλημα της google μετέφερα όλες τις εγγραφές μου σε φόρουμ, ebay, facebook κτλ κτλ σε mobileme. Eπίσης για τους πελάτες μου έχω άλλα mails με κατάληξη τα domains της εργασίας μου. Τώρα σχετικά με την συσκευή, θα διαφωνίσω ότι λειτουργεί σαν πιστόλι (χωρίς να γίνουν βελτιώσεις απ τον χρήστη). Σε καμία περίπτωση δεν θα την έλεγα και άχρηστη όμως. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι επειδή εμείς ή κάποιοι τέλος πάντων θέλουν να ψάχνουν και τους αρέσει να βάζουν fixακια, να αλλάζουν roms και να παραμετροποιούν τα πάντα για να δουλέψει το τηλέφωνο σωστά, δεν ισχύει το ίδιο για όλο τον κόσμο. Υπάρχουν καταναλωτές που παίρνουν το τηλέφωνο, το ανοίγουν και απαιτούν να δουλεύουν όλα σωστά. Δε μπορεί κανείς να τους βγάλει αυτούς βλάκες ή υπερβολικούς. Υπήρχε ένα βιντεάκι στο youtube με μια τύπισα που έδειχνα τα κολλήματα στο τηλέφωνο (χωρίς lag fix), τις καθυστερήσεις, τις μαύρες οθόνες κτλ. Αγανάκτηση. Λυπάμαι που δεν έχω κρατήσει το λινκ. Όσο καλή κι αν είναι η συσκευή από θέμα hardware, τέτοια προβλήματα και ελλείψεις (software), κάνουν την μεγαλύτερη δυσφήμιση και στο κάτω κάτω δεν είχε άδικο η κοπέλα που έκραζε...
  12. Θα συμφωνήσω απόλυτως με τον panagiog. To facebook app αργεί τρομερά να φορτώσει και πολλές φορές αποτυγχάνει να δείξει σχόλια κτλ. Επίσης η έλλειψη chat το καθιστά ανάπηρο. Όταν δεν υφίσταται ολοκληρωμένη εφαρμογή για το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο, τότε δεν υφίσταται εμπορικός ανταγωνισμός με την απέναντι πλατφόρμα. Και το mail app της samsung ειναι τρομερά αργό όταν του δώσεις πολλούς λογαριασμούς. Το πρόβλημα το έλυσα με άλλο app μετά απο ψάξιμο και διάβασμα, κατέληξα στο K9 το οποίο δουλεύει άψογα ευτυχώς. Είναι η πρώτη επαφή μου με το android. Για να πάρω το Galaxy s, εδωσε το Iphone 3gs που είχα τον τελευταίο 1 χρόνο περίπου. Η γνώμη μου είναι ότι το τηλέφωνο πάσχει στο software. Κολλήματα, αργοπορίες κτλ που έλυσα με lag fix. Πράγμα που αν χρειαζόταν για iphone, θα είχε ξεσηκωθεί πολύς πολύς κόσμος. Επίσης από τις πρώτες ημέρες είχα πρόβλημα συγχρονισμού με την google και δεν λειτουργούσε το Gtalk (υπήρχε σχετικό thread στο google support, είχαν πρόβλημα και είχαν επηρεαστεί πολλοί λογαριασμοί). Το πρόβλημα λύθηκε σε 3 μέρες, αφού είχα φτάσει στο παρατσακ να το δώσω και να ξαναπάρω ένα iphone. To τηλέφωνο το χρησιμοποιώ κατα πρώτο λόγο για δουλειά (επαφές, ημερολόγιο, συγχρονισμός). Ποτέ δεν είχα αντιμετωπίσει ανάλογο πρόβλημα με το Mobileme. Eπίσης θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι για να αγοράσω νόμιμα ένα πρόγραμμα πρέπει να μπω σε διαδικασία αναζήτησης "κόλπων". Η όλη εμπειρία μέχρι τώρα είναι σα να πήρα mercedes που την σέρνει γαϊδουράκι. Στα θετικά (σε σχέση με το iphone 3gs) βάζω την οθονάρα, το ραδιόφωνο και την μπαταρία. Σ εμένα κρατάει πολύ περισσότερο σε σχέση με το 3gs, ίσως έχει να κάνει με την χρήση. Επίσης με τον browser είμαι απολύτως ικανοποιημένος. Πιστεύω ότι το android έχει πολύ μέλλον ακόμα για να γίνει user friendly και όσο συνεχίζει η κάθε εταιρεία να το "πασπατεύει", δεν θα είναι ποτέ σταθερό σε όλες τις συσκευές. Αν μου έλεγαν αυτή τη στιγμή να το αλλάξω με ένα iphone 3gs ή και 4 , δεν θα το έκανα όμως σε καμία περίπτωση δεν θα πρότεινα αυτή τη συσκευή σε κάποιον που δεν του αρέσει να ψάχνει και θέλει απλώς κάτι να δουλεύει σταθερά και απροβλημάτιστα.
×
×
  • Create New...