Jump to content

MARANELO

Members
  • Δημοσιεύσεις

    12
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by MARANELO

  1. "το eer και το cop είναι γνώμονας επιλογής μεταξύ δυο μοντέλων στα ιδία Btu" Ειναι γνωμονας επιλογης μονο απο ενεργειακης αποψης μεταξυ των δυο μοντελων,δηλαδη το κλιματιστικο με τα υψηλοτερα ΕΕR και COP θα ειναι καλυτερο απο το αλλο( μονο οσο αναφορα στην οικονομια),οταν διαλεγουμε ομως κλιματιστικο εχουμε και αλλες απαιτησεις και ετσι οι παραπανω συντελεστες παιζουν ρολο εφοσον ιεραρχησουμε τις αναγκες μας.Πρακτικα ειναι σαν να εχουμε δυο αυτοκινητα με την ιδια ιπποδυναμη(στην περιπτωση για τα κλιματιστικα εστω 12000 ΒTU) και οποιο εχει το ποιο ψηλο EER και COP για αυτην την ιδια ιπποδυναμη καταναλωνει την λιγοτερη βενζινη,ετσι αν μοναδικος μας σκοπος ειναι μονο η οικονομια θα διαλεξουμε με βαση τα EER και COP. O καθε κατασκευαστης(η μαλλον ο καθε σοβαρος κατασκευαστης) δεν τα μετραει αυτα τα μεγεθη οπως θελει, και γραφει οτι θελει επανω στην ετικετα του κλιματιστικου αλλα υπαρχουν ανεξαρτητοι οργανισμοι διακριβωσης που δινουν τα αντιστοιχα πιστοποιητικα,αλιμονο αν ο καθενας εγραφε οτι ηθελε.Αν καποιος δεν εχει πιστοποιητικα, ναι εκεινος μπορει να γραφει οτι θελει(μπαγκλαντες,ινδια,βιετναμ,κινα κλπ),ενας τετοιος οργανισμος ειναι και ο http://www.eurovent-certification.com/ οπου βαζοντας τον κατασκευαστη βλεπουμε για ποια μοντελα εχει δοθει το αντιστοιχο πιστοποιητικο.
  2. "για το daikin απο το 2000 και μετα που ασχολουμαι με τον κλιματισμο σου λεω μετα βεβιαιοτητος οτι εχει αισθητηρα ,εχεις δικιο στο οτι δεν το γραφει πουθενα στις οδηγιες χρησεως ουτε καν στο ururu δεν το γραφει αλλα ενα τηλεφωνημα στην αντιπροσωπεια θα σε πεισει " Στο ururu γιατι δεν το γραφει?,αν πατησεις το πληκτρο info(το ροζ κουμπι στην φωτο) διαδοχικα σου δειχνει την εσωτερικη θερμοκρασια-υγρασια και εξωτερικη θερμοκρασια-υγρασια,με αναλυτικη περιγραφη στο βιβλιο οδηγιων. http://img717.imageshack.us/img717/5527/ururusarara10b.jpg
  3. Το κακο με τον ΕΣΚΟΘ(και τους αλλους συλλογους) ειναι οτι ουσιαστικα πρεπει να ασχοληθεις με το ολυμπιακο αεροβολο(χαμηλης ισχυος) και ετσι δεν μπορεις να συμετεχεις με πιο δυνατα αεροβολα(που ετσι κι αλλιως δεν ενδεικνυνται σε κλειστο χωρο),καποιες προσπαθειες πανε να γινουν τα τελευταια χρονια για το αθλημα του fieldtarget στην Ελλαδα, αλλα οι καρεκλοκενταυροι της ΣΚΟΕ ειναι εκτος τοπου και χρονου και ετσι το αεροβολο(εκτος του ολυμπιακου) παραμενει στην αφανεια(ενω σαν κτηση ειναι χιλιαδες σε σχεση με τις μερικες εκατονταδες ολυμπιακα),καθως μπορεις να το αγορασεις ελευθερα αλλα σου απαγορευεται η χρηση.
  4. "Επιπλέον διαφημίζει ότι φιλτράρει και τον εισερχόμενο αέρα,πράγμα που δεν κάνει το Daikin." Λαθος γιατι το ururu sarara καθαρίζει τον εισερχόμενο εξωτερικό αέρα σε δύο στάδια εντός της εξωτερικής μονάδας και στη συνέχεια εντός της εσωτερικής μονάδας με τη χρήση της τεχνολογίας Flash Streamer "με την Panasonic που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο." και τι με αυτο,δεν μετραει η ποσοτητα αλλα η ποιοτητα,και η fiat παραγει πιο πολλα αμαξια απο την ferrari και εχει και πιο μεγαλο εργοστασιο,λες να εχει και μεγαλυτερη τεχνογνωσια? "Επίσης με διαφορες θερμοκρασιας πανω απο 5-7 βαθμους σταματανε ολα για αποφυγη δημιουργιας υδρατμων και είναι σημαντικό μειονέκτημα τους." ετσι νομιζεις? "πχ να δει πόσα κλιματιστικά Daikin βλέπει στις πολυκατοικίες και απλά κτίρια, σε σχέση με άλλες φίρμες και να αναρωτηθεί γιατί" οσες Porsche και ferrari βλεπεις στις πυλωτες αυτων των πολυκατοικιων,(μαλλον δεν ειναι καλα αμαξια γιατι δεν βλεπω να κυκλοφορουν πολλα-συμφωνα με την τετραγωνη λογικη σου-αφου δεν κυκλοφορει κατι ευρεως δεν ειναι καλο) Γενικα τα daikin ειναι ακριβα μηχανηματα και στην Ελλαδα και στο εξωτερικο,δεν ειναι ενα μηχανημα μαιμου που ο εισαγωγεας το φερνει φτηνα και το πουλαει ακριβα για να κανει την αρπαχτη,ειναι ενα ακριβο μηχανημα που πουλιεται ακομα πιο ακριβα στην Ελλαδα,αν μπορεις να το παρεις το παιρνεις αλλιως πας σε αλλα,πολυ απλα αυτος που θελει να παρει daikin το παιρνει ετσι κι αλλιως και δεχεται και τις οποιες ακριβες χρεωσεις αφου ξερει τι παιρνει απο την αρχη,πως ειναι δυνατον να παιρνω daikin και να περιμενω χρεωσεις τυπου no-name
  5. "Aν εξαιρέσουμε ότι η φυσική λέει ότι από 35db αρχίζει ο αισθητός θόρυβος σε ένα κανονικό χώρο με ησυχία .....πόσο μάλλον 5db να κάνουν την διαφορά όταν είναι και κάτω από τις τιμές αίσθησης" Πρακτικα διαφορα 3db σημαινει διπλασιασμος της εντασης του ηχου οπως την αντιλαμβανεται το ανθρωπινο αυτι. πχ. Eστω οτι στα 100 χλμ/ωρα στο εσωτερικο ενος αυτοκινητου εχουμε θορυβο εντασης 87db,και σε ενα αλλο 90db, αυτο σημαινει οτι στο δευτερο ακουμε θορυβο διπλασιας εντασης απο το πρωτο.Αν σε ενα τριτο αμαξι ειχαμε ενταση 93db αυτο σημαινει οτι θα αυτο θα ακουγεται δυο φορες πιο δυνατα απο το δευτερο και τεσσερις φορες πιο δυνατα απο το πρωτο(διαφορα μονο 6db).Αυτα για εγκυκλοπαιδικους λογους καθως ο θορυβος δεν ειναι το μοναδικο κριτηριο με το οποιο θα αγορασουμε ενα κλιματιστικο και σιγουρα αυτες οι τιμες ειναι στην χαμηλη ταχυτητα,επισης για εμενα πιο σημαντικο ειναι ο θορυβος της εξωτερικης μοναδας οταν το κλιματιστικο ειναι αναρτημενο σε καποιο διαμερισμα καθως αν αυτο ειναι θορθβωδες θα ενοχλει τους γειτονες,μπορει την ημερα που εχει φασαρια να μην ακουγεται αλλα το βραδυ που επικρατει ησυχια και ο παραμικρος θορυβος ενοχλει.
  6. Το 1,57kw ειναι η καταναλωση σου,στα πινακακια η στα manual συνηθως γραφει τοσο για την αποδοση οσο και για την ισχυ εισοδου 3 τιμες,min-ονομαστικη-max. Το 1,57 λοιπον ειναι η ισχυς εισοδου,δηλαδη το κλιματιστικο σου μεσα σε μια ωρα θα καταναλωσει 1,57kw οποτε και θα εχεις γραψει μια kwh. Aν το δουλεψεις πχ 500 ωρες το χρονο θα εχεις καταναλωση 1,57Kw*500h=785kwh οποτε αν πολλαπλασιασεις αυτο το νουμερο με την τρεχουσα τιμη της κιλοβατωρας θα βγαλεις το τελικο κοστος.
  7. Ενα τετοιο μοντελο ειναι και το CY312(υπαρχουν και αλλοι κωδικοι CY305,309 κλπ) της Φιλανδικης ABLOY,σιγουρα υπαρχουν και αλλες εταιρειες αλλα η συγκεκριμενη (χωρις να να ληφθει σαν διαφημιση) ειναι απο τις κορυφαιες του κοσμου,απο τις κλειδαριες της δεν εχω καμια αλλα εχω αρκετα απο τα πανακριβα και ακρως αποτελεσματικα λουκετα της. http://img715.imageshack.us/img715/2043/cy312large.jpg απο εξω για να ανοιξει χρειαζεται το κλειδι ενω απο μεσα απλα στρεφεις το μικρο πομολακι που ειναι μονιμα τοποθετημενο επανω στον μυλο της κλειδαριας. Η αντιπροσωπεια ειναι http://www.abloy.gr/
  8. Θα αναφερω ενα παραδειγμα που δειχνει πως ξεχωριζουν τα μεγαλα μαθηματικα μυαλα,το παραδειγμα αναφερεται στον μεγαλο Γερμανο μαθηματικο Gauss ο οποιος σε ηλικια 5 ετων κρατουσε τα λογιστικα βιβλια του πατερα του.Μια μερα ο δασκαλος για να τους απασχολησει τους εβαλε ενα προβλημα,το προβλημα ηταν να μετρησουν το αθροισμα ολων των αριθμων απο το 1 εως και το 100 και να του το πουν.Ο δασκαλος την προηγουμενη μερα ειχε αθροισει ολους τους αριθμους και μετα απο αρκετα λεπτα ειχε βγαλει το αποτελεσμα 5050 το οποιο ειναι και το σωστο και αφου αυτος ειχε χασει αρκετα λεπτα για να το υπολογησει σκεφτηκε οτι οι μαθητες του θα κανουν πανω απο ωρα,μιλαμε για ηλικιες μαθητων 8-9 χρονων.Μεσα σε ενα λεπτο περιπου πεταγεται η διανοια ο Gauss και αναφερει στον δασκαλο του το αθροισμα 5050 ενω τα αλλα παιδακια προσπαθουσαν να καταλαβουν ακομα τι ζητουσε το προβλημα.Σε ερωτηση του δασκαλου πως το εβγαλες το αποτελεσμα τοσο γρηγορα ο μεγαλος μαθηματικος ειπε το εξης απλο. Εβαλε ολους τους αριθμους σε σειρα 1+2+3+........+98+99+100 (τους μεσσαιους δεν τους εβαλε απλως σχηματισε την σειρα με τους αρχικους και τελικους αριθμους) αν παρω τον πρωτο αριθμο και τον τελευταιο της σειρας θα εχω αθροισμα 1+100=101 αν παρω τον δευτερο και τον πρωτελευταιο της σειρα θα εχω αθροισμα 2+99=101 και γενικα αν παιρνω εναν αριθμο απο την αρχη και τον αντιστοιχο του απο το τελος θα εχω αθροισμα 101,οποτε ποσα τετοια ζευγαρια αριθμων θα εχω ,καποια στιγμη θα παρω το 50+51=101. Αρα 50 ζευγαρια επι 101 που μας κανει το αθροισμα καθε ζευγαριου θα εχω 50 επι 101=5050.
  9. Σε αυτο εχεις δικιο,αν το μηχανημα δεν ειναι inverter θα εχουμε συχνες επανεκκινησεις με ρευμα εκκινησης πολλαπλασιο του ρευματος λειτουργιας και εκει η γεννητρια δεν θα ειναι αρκετη,πιθανον να μην μπορει να κανει καν εκκινηση του κλιματιστικου.
  10. Ανοιξες μεγαλο θεμα με το κατα ποσο ισχυουν τα στοιχεια που αναγραφουν οι κατασκευαστες επανω στα μηχανηματα τους.Συνηθως οι σοβαροι(τωρα ποιοι ειναι αυτοι?) εχουν σωστα στοιχεια καθως υπαρχουν και οι νορμες για το τι πρεπει να αναγραφεται επανω στα μηχανηματα (πχ δεν μπορει να αναφερει ρευμα 10Α ενω στην πραγματικοτητα ειναι 15Α),για τους αλλους δεν λενε ψεματα αλλα κατα την γνωμη μου δεν λενε και ολη την αληθεια η μαλλον η αληθεια εχει πολλες οψεις και παρουσιαζουν αυτην που τους συμφερει πιο πολυ.Πχ στο παραδειγμα μας εχουμε αποδοση 9000ΒTU,αυτο ομως δεν ειναι standard αν δουμε το προσπεκτους ενος κλιματιστικου αυτο γραφει min,normal και high,και οταν αναφερεται μια τιμη αυτη συνηθως ειναι η normal η τιμη δηλαδη στην οποια το κλιματιστικο λειτουργει τον πιο πολυ χρονο αυτο ομως σημαινει οτι για καποιο χρονικο διαστημα το κλιματιστικο μπορει να λειτουργει και στην πιο υψηλη τιμη και να τραβαει με την σειρα του πιο πολυ ρευμα οποτε αν υπολογισουμε την γεννητρια με την νορμαλ τιμη τοτε δεν θα ειμαστε ενταξει(εξ ου και ο λογος ασφαλειας Χ1,5). Για μενα το μεγαλυτερο προβλημα με την γεννητρια θα ειναι ο θορυβος ,αν ειναι εξοχικο το σπιτι κατι γινεται ενω αν ειναι διαμερισμα το μπαλκονι ειναι μονοδρομος,φανταζεσαι να κοπει το ρευμα το μεσημερι που ειναι ωρα κοινης ησυχιας και να πρεπει να βαλεις μπροστα την γεννητρια,βεβαια υπαρχουν και οι γεννητριες μειωμενου θορυβου αλλα αν ειναι να πληρωσουμε 2-3 φορες παραπανω την γεννητρια απο την αξια του κλιματιστικου δεν κανουμε τιποτα. Ενας αλλος τροπος υπολογισμου με απολυτη ακριβεια της καταναλωσης θα ερθει απο το φθινοπωρο οπου θα αρχισουν να τοποθετουνται οι πρωτοι ψηφιακοι μετρητες της ΔΕΗ για οικιακη χρηση και απο οτι ελεγε το αρθρο ο καθενας θα μπορει με ενα κοστος γυρω στα 100 ευρω και μια αιτηση να αντικαθιστα τον παλιο μετρητη που εχει με ψηφιακο,το πλεονεκτημα αυτης της λυσης ειναι οτι ανοιγοντας μια προς μια ολες τις συσκευες που εχουμε στο σπιτι θα βλεπουμε στην οθονη του μετρητη κατα ποσο αυξανει η καταναλωση μας για καθε μια απο αυτες και τοτε θα μπορουμε να κανουμε συγκρισεις με το τι ισχυριζεται ο καθε κατασκευαστης και το τι ισχυει στην πραγματικοτητα.(βεβαια υπαρχουν και στο εμποριο καποιες συσκευες που συνδεονται απευθειας στην πριζα με την οποια ειναι συνδεδεμενη η καθε συσκευη και μας δειχνει την καταναλωση της αλλα ο νεος μετρητης της ΔΕΗ θα ειναι για ολο το σπιτι και υποχρεωτικος για οσα σπιτια θα αρχιζουν να χτιζονται μετα την ψηφηση του αντιστοιχου νομου). Οπως ειπες η ποιοτητα μιας συσκευης παιζει τον πιο ψηλο ρολο για την αποδοση-αντοχη κλπ,το κακο με την ποιοτητα ειναι το κοστος το οποιο ειναι μεν αρχικα αυξημενο αλλα σε βαθος χρονου θα σε αποζημιωσει και προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι κανενας που επενδυσε σε ποιοτητα δεν εχασε σε γενικες γραμμες(η εξαιρεση παντα υπαρχει) αλλα πολλες φορες αν οχι ολες, ολοι μας θελουμε να παρουμε κατι ποιοτηκο αλλα απλα δεν μπορουμε να το πληρωσουμε και εκει αρχιζουν οι συμβιβασμοι. (sorry για την μακρυγορια και για το αν βγηκα εκτος θεματος)
  11. <<ερωτηση....εχω ενα sumsung 9000 btu με ενεργειακή κλάση Α....... ποση κατανάλωση έχει αυτο ξέρουμε? το κλιματιστικό αγοράστηκε περσι... στο προσπέκτους δεν μπορω να βρω που το γράφει.....ρωτάω γιατι το έχουμε στο δωμάτιο της γιαγιάς ...και λόγο οτι είναι μεγάλη σε ηλικία....λέμε να αγοράσουμε μια μικρή γεννήτρια να μπει στο μπαλκόνι........ώστε με τα 40αρια άμα κάνει καμιά διακοπή ρεύματος καταμεσήμερο μην μας "σκάσει" η γιαγια.....>> Αφου το κλιματιστικο σου ειναι κλασης Α τοτε ο συντελεστης ΕΕR θα ειναι πανω απο 3,21 και εστω οτι ειναι 3,22(δηλαδη το χειροτερο για την κλαση Α) Τα 9000 BTU ειναι 9000/3412=2,637 δηλαδη 2,64kw αρα για να παρουμε τον συντελεστη 3,22 θα εχουμε 3,22=2,64/X οπου Χ η εισερχομενη ισχυς στο μηχανημα μας,οποτε Χ=2,64/3,22=0,819=0,820kw αυτη θα ειναι η εισερχομενη ισχυς στην χειροτερη περιπτωση,οποτε αν το λειτουργεις για 400 ωρες το κλιματιστικο η ετησια σου καταναλωση θα ειναι 400*0,82=328kwh. Tωρα αν το μηχανημα σου εχει EER ας πουμε 4(ειναι πιο ευκολο τα μικρα μηχανηματα να εχουν πιο μεγαλους συντελεστες EER απο τα μεγαλυτερα),τοτε θα εχουμε 4,00=2,63/Χ οποτε Χ=2,63/4=0,657=0,68KW και η ετησια καταναλωση σου παλι για 400 ωρες λειτουργιας θα ειναι 0,68*400=272kwh Βλεπουμε δηλαδη οτι οσο ανεβαινει το ΕΕR τοσο πεφτει η καταναλωση μας και αρα τοσο μικροτερη γεννητρια χρειαζομαστε,η δικη σου χειροτερη περιπτωση αν δεν βρεις τα νουμερα που εινα πανω στα πινακακια θα ειναι αυτη με το EER 3.22 δηλαδη στην χειροτερη περιπτωση πρεπει η γεννητρια σου να δινει 0,82kw αλλα επειδη παντα αφηνουμε και ενα περιθωριο ασφαλειας και δεν φερνουμε τα μηχανηματα τσιμα-τσιμα καλο ειναι η γεννητρια να μπορει να αποδιδει παντα παραπανω απο αυτο που ζηταμε και ετσι με εναν συντελεστη ασφαλειας X1,5 θα εχουμε μια γεννητρια 0,82*1,5=1,23kw,ουσιαστικα με μια γεννητρια με αποδοση πανω απο 1ΚW θα εισαι καλυμενος.
  12. Θελω να κανω μια χαζη ερωτηση,οταν καταβαζω ενα αρχειο(σαν premium χρηστης)το οποιο ειναι σε δυο-τρια κομματια ποια ειναι η σωστη διαδικασια,γιατι δοκιμαζοντας αρκετες φορες δεν καταφερα τιποτα η μαλλον δεν καταφερα να κατεβασω το δευτερο κομματι του αρχειου.Μετα το ανοιγμα του πρωτου βγαζει ενα πινακακι στο οποιο κατι λεει για τοποθετηση στην μοναδα του δισκου αλλα δεν μπορεσα να καταλαβω τι εννοει.
×
×
  • Create New...