Jump to content

gg2009

Members
  • Δημοσιεύσεις

    11
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About gg2009

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 6

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Cosmote - Ελλάδα

gg2009's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Διαβάζω τα πόστ και ήθελα απλά να σημειώσω κι εγώ κάποια πράγματα όντας χρήστης iPhone 3G, 3GS και πλέον 4. Καταρχήν να ξεκινήσω λέγοντας πως όταν πρόκειται να προχωρήσει κανείς σε μια επένδυση μερικών εκατοντάδων ευρώ για την απόκτηση ενός καλού κινητού, νομίζω ότι δεν θα κολλήσει στα 100 πάνω 100 κάτω και θα πάρει αυτό που πραγματικά του αρέσει. Θεωρώ λοιπόν πως δεν τίθεται πραγματικό δίλημμα όταν το ένα κινητό έχει 600Ε και το άλλο 700Ε είναι ήδη δύο πολύ ακριβά κινητά. Ρωτήστε τον μεσο μισθωτό στη χώρα μας και θα το επιβεβαιώσει. Με αυτό λοιπόν το θέμα στην άκρη επιτρέψτε μου να αναφέρω μερικά πράγματα για τις φήμες ή μάλλον τους μύθους γύρω από το iPhone. Για το 3G έλεγαν όταν πρωτοβγήκε ότι καίει ότι έπαθε κάποιος έγκαυμα στο πόδι ότι η υπερθέρμανση ήταν τέτοια που έπρεπε το τηλέφωνο να μπεί στο ψυγείο για να κρυώσει κτπ. Για το 3GS έλεγαν ότι ραγίζει το πίσω κάλυμμα, ότι το λευκό μοντέλο κοκκινίζει από πίσω ότι κάποιο iPhone ανατινάχτηκε κτπ κτπ. Για το 4 ήδη λένε ότι η κεραία έχει πρόβλημα. Όλα τα παραπάνω ΙΣΩΣ είναι αληθινά για ένα απειροελάχιστο ποσοστό συσκευών. Στην πραγματικότητα όμως αυτό το είδος ποβλημάτων μπορεί να εμφανιστεί μέσα στα πλαίσια ενός αποδεκτού ποσοστού 1-2% σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής. Ο μεγάλος θόρυβος δημιουργείται διότι το iPhone εκτός από ένα πολύ καλό τηλέφωνο είναι και ένα status symbol για πολύ κόσμο με αποτέλεσμα να τραβάει τα βλέμματα και να δημιουργεί αντιπάθειες. Φυσικό είναι κανείς να μην ασχολείται με τα πιθανά σφάλματα σε ένα Χ brand τηλέφωνο διότι απλά ουδείς έχει ποτέ ακούσει γι΄αυτό. Το αναγνωρίσιμο του iPhone όμως που έχει τη βάση του στο άριστο marketing του προιόντος κάνει όλο τον κόσμο έχει δεν έχει σκοπό να αγοράσει το τηλέφωνο, να ασχολείται με αυτό. Δικαίωμα φυσικά του καθενός είναι να ασχολείται το πρόβλημα είναι όμως ότι αρκετοί είναι εκείνοι που καταφεύγουν στον λίβελλο στα ψεύδη και στις συκοφαντίες προκειμένου να αποδείξουν, πρώτα στον εαυτό τους και μετά σε όλους τους άλλους, ότι δεν πρέπει να πάρουν αυτό το τηλέφωνο. Από την πλευρά μου θα πώ το αυτονόητο: Άμα σ'αρέσει πάρτο άν όχι μην το πάρεις. Εγώ προσωπικά δε γουστάρω τα HTC για παράδειγμα. Ε! δεν θα με δείτε στο φόρουν της HTC να λέω τι δε μου αρέσει. Δεν μου αρέσει δεν αγοράζω και δεν ασχολούμαι. Το να προσπαθώ να πείσω και τους άλλους όμως θυμίζει λίγο το παραμύθι με την κολοβή αλεπού. Όσο για το iTunes, το iOS 4 κτπ: Εγώ προσωπικά τα βρίσκω εξαιρετικά εύχρηστα και αντικειμενικά το iOS 4 έκανε επιτέλους τα αυτονόητα πράξη και έτσι έκλεισε πολλά στόματα. Έχω το 3GS μου jailbroken και το 4 μου με 4.0.2 και είμαι ικανοποιημένος και με τα 2. Γούστα είναι αυτά. Καταληκτικά θα πώ: Δεν έχω παράπονο από το σήμα κανενός κινητού μου ούτε απο τις 3G επιδόσεις τους ούτε από την μπαταρία τους. Αν κινείστε κι εργάζεστε σε αστικό κέντρο τότε 99% δεν θα δείτε ποτέ θέματα. Φυσικά, κανείς δε μπορεί να είναι απόλυτος αλλά τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν είναι βέβαιο εκτός από το θάνατο και τους φόρους :) Καλές αγορές ότι και να πάρετε.
  2. Αδυνατώ να καταλάβω για ποιόν λόγο κάθονται ορισμένοι και αναλύουν τους λόγους για τους οποίους παίρνουν άλλοι το κινητό και μετά κράζουν και λένε "εγώ δε θα το πάρω ποτέ". Προσωπικά σαν χρήστης iPhone 3G και μετά 3GS και τώρα πια 4 δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να μπώ στο φόρουμ των HTC για παράδειγμα και να αρχίσω να λέω τον ψηλό και τον κοντό μου για τη συγκεκριμένη μάρκα. Τα πράγματα είναι πολύ απλά: Σε κάποιους αρέσει το συγκεκριμένο τηλέφωνο σε άλλους δεν αρέσει. Κάποιοι έχουν τα λεφτά να το πάρουν κάποιοι άλλοι όχι. Το να κάθεται κανείς και να αναλύει αν όσοι έχουν iPhone το μοστράρουν στις καφετέριες δείχνει μικροψυχία. Πώς μπορεί δε κάποιος να εκφέρει άποψη περί κεραίας περί λογισμικού περί ποιότητας κατασκευής και δύο γραμμές πιο κάτω να λέει "εγώ ποτέ δεν αγόρασα από αυτή την εταιρία τίποτα" είναι επίσης κάτι που εκπλήσσει. Φιλικά :)
  3. Εγώ δεν διαπίστωσα να σώζει το κινητό μόνο του εικόνα. Όταν επιλέγει κανείς μια εικόνα π.χ. μικρότερη μπορεί να την ζουμάρει και να την "αποθηκεύσει" από την επιλογή στην οθόνη ζουμ για να ταιρίαζει η εικόνα στις διαστάσεις οθόνης ως φόντο εν τούτοις αν αλλάξει το φόντο δεν θα σωθεί το παλιό στη μεγέθυνση που είχαμε κάνει αλλά θα παραμείνει στις παλιές διαστάσεις της εικόνας. Κοινώς κάτι πατάτε και σώζονται πολλαπλά αντίγραφα. :ninja: Σε ότι αφορά αναβάθμιση firmware: Προσωπικά εμένα συνδέεται η σουίτα και μου λέει ότι έχω το τελευταίο firmware. Γενικά συνιστώ αναβάθμιση firmware μόνο απευθείας από την αντιπροσωπεία. Επίσης να υπενθημίσω πως με την αναβάθμιση αυτή σβήνονται ΟΛΑ τα αρχεία/τηλέφωνα/mp3/video κτπ κτπ. Και μια συμβουλή για την μπαταρία διότι πολύς κόσμος το παρατήρησε: Αν βγάλετε τελείως τη δόνηση και "ρίξετε" τη φωτεινότητα οθόνης στο 2 από 3 που είναι το default τότε αυτομάτως έχετε κερδίσει +2 μέρες αντοχή μπαταρίας. Με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις και full εργασία με το κινητό (blue tooth/wifi ανοιχτά mp3 να παίζει και λήψεις με κάμερα η μπαταρία πάει γύρω στη 1.5 μέρα. Χωρίς δόνηση και με φωτεινότητα στο 2 (με ίδια πίεση στις λειτουργίες) κέρδισα διπλάσιο χρόνο περίπου 3 μέρες και κάτι. Σε συνθήκες απλής αναμονής και λίγες κλήσεις νομίζω τουλάχιστον 5-6 μέρες πάει η μπαταρία. Αυτά τα λίγα ελπίζω να βοήθησα.
  4. Με μία λέξη: Ναί Με πολλές: Θα βλέπεις τις εικόνες σου στο αρχικό τους size και μπορείς να τις κάνεις zoom αλλά για να σώσεις το zoom πρέπει να πας στο σχετικό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας. Όλα τα αρχεία εικόνας .jpg/.jpeg/.bmp/.gif τα πάντα όπως ένα pc. Η εικόνα επαφής έχει συγκεκριμένες διαστάσεις και μετατρέπει αυτόματα μια φωτογραφία στις πρέπουσες διαστάσεις. Δεν ξέρω αν το κάνει και για πιο μικρές φωτογραφίες (αν δηλαδή τις μεγαλώνει για να ταιριάζουν με το πλαίσιο) πάντως γενικά δέχεται οποιαδήποτε φωτογραφία και απλά ίσως κάποιες να χρειαστούν περιστροφή για να μην τις βλέπεις ανάποδα ή πλάγια.
  5. Γειά σας! Το φόρουμ με βοήθησε πάρα πολύ στην επιλογή μου κι έτσι κατέληξα στο Jet! Σας παραθέτω κάποιες πληροφορίες κι εντυπώσεις από τις πρώτες 3 μέρες λειτουργίας: 1. Απίστευτη ανταπόκριση της οθόνης. Κάνεις ότι θες γρήγορα κι άνετα. Δεν υπάρχει περίπτωση να απογοητευτεί κανείς. Όσο για δαχτυλιές εγώ προσωπικά δεν παρατήρησα κάτι. 2. Η συνδεσιμότητα του τηλεφώνου με τον υπολογιστή μπορεί να γίνει μέσω σουίτας ή κατ'επιλογή με χρήση του κινητού σαν USB storage. Σε όλες τις λειτουργίες η μεταφορά αρχείων ήταν άνετη και γρήγορη. 3. Έκανα μεταφορά τηλεφωνικών αρχείων/mp3/mp4/3gp μέσω bluetooth. απολύτως κανένα πρόβλημα και σε αυτόν τον τομέα. 4. Το google maps με εντόπισε στο χάρτη με ακρίβεια χιλιοστών εγώ θα έλεγα. Δεν με ενδιαφέρει το GPS προσωπικά οπότε μένω εκεί ως προς το άν το google maps είναι κάτι καλό ή όχι. 5. Ο κύβος μενού είναι αρκετά διασκεδαστικός και εντυπωσιάζει αλλά ως εκεί. Το κλασσικό μενού είναι πιο άνετο αν και οι κακές γλώσσες θα πουν ότι είναι λίγο από i-phone. Πάντως κανένα μενού δεν είναι βαρετό! 6. Ως νέος χρήστης touch phone δεν αντιμετώπισα πρόβλημα γενικά στη χρήση του κινητού αλλά θα ήθελα τα help menus kai τα βιβλία οδηγιών να είναι πιο χρήσιμα (δεν εξηγούν πολλά πράγματα). 7. Οι motion λειτουργίες που απαιτούν τίναγμα του χεριού πιθανώς μα εκτοξεύσουν το κινητό διότι είναι μικρό και το κάλυμμα του από γλυστερό (σχετικά) πλαστικό. 8. Το ραδιόφωνο είναι απλά τόσο ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!!!!!!!!! Εγγραφή μουσικής άνετα με ένα κουμπί και αναγνώριση καλλιτέχνη. 9. ΕΓΓΥΗΣΗ: Το κινητό σαν συσκευή έχει εγγύηση αντιπροσωπείας 2 χρόνια. Εγγύηση ΟΘΟΝΗΣ όμως 7 (ΕΠΤΑ) ημερολογιακές μέρες. Δεν μου ξεκαθάρισαν στο ΠΛΑΙΣΙΟ αν οι 7 μέρες είναι με περιορισμό στα λεπτά κλήσης από VODAFONE απάντησαν πως δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 λεπτά οπότε ρωτήστε :) 10. Η συσκευή προσφέρει τη δυνατότητα κλειδώματος όλου του μενού ή μέρους με κωδικό. Το ίδιο ισχύει και με τον τηλεφωνικό κατάλογο. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ: 1. Ψάχνω να βρώ applications (Open office/games τέτοια πράγματα). Γνωρίζει κανείς κάποια ιστοσελίδα? Αν ναι ας την παραθέσει :) 2. Το hands free έχει στο μικρόφωνο ένα ασημι κουμπί το οποίο σε δοκιμή δεν "απάντησε" την κλήση. Έτσι πρέπει ή έχει χαλάσει? :blink: 3. Γενικά το κινητό είναι "Java enabled"? Συγγνώμη για την ερώτηση απλά δεν έχω καταλάβει ακόμη τι format λογισμικού να ψάχνω :) ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Φανταστικό τηλέφωνο απίθανη οθόνη και ικανοποιεί σε όλους τους τομείς και κυρίως λόγω...τιμης :D Αν έχετε τη δυνατότητα να πάτε για κάτι καλύτερο φυσικά κάντε το αλλά σίγουρα αξίζει να το δείτε αυτό το κινητό. Προσωπικά σαν μέσος χρήστης με αυξανόμενες ανάγκες αλλά και περιορισμούς στο budget για κινητό νομίζω ότι απλά δεν υπάρχει καλύτερη λύση. Καλορίζικο σε όσους το αποκτήσουν!
×
×
  • Create New...