Jump to content

Corto

Members
  • Δημοσιεύσεις

    35
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by Corto

  1. Corto

    Honor 4C

    Καλημέρα και καλή χρονιά κατ' αρχάς Πήρα κι εγώ το λευκό από το MediaMarkt για τη γυναίκα μου στις 29/12. Εντυπωσιακά καλό για τα λεφτά του. Το θέμα είναι ότι η μπαταρία του κρατάει 12-14 ώρες ΤΟ ΠΟΛΥ με ελάχιστη χρήση. Μιλάμε για 4-5 κλήσεις, καθόλου wifi / data, καθόλου παιχνίδια κλπ. Έχω ελέγξει όλες τις ρυθμίσεις, δεν υπάρχει κάτι ξεχασμένο που να καταναλώνει ενέργεια. Στην οθόνη της μπαταρίας όμως μου βγάζει κατανάλωση από "Λειτουργικό σύστημα Android: 50%" και "Σύστημα Android: 30%". Καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά εδώ.... Αντιμετώπισε κανείς κάτι παρόμοιο ;;; Δεν κάνει αναβάθμιση από ΟΤΑ οπότε θα την κάνω χειροκίνητα αλλά φοβάμαι μην μπλέξω με το "εξειδικευμένο" service του ΜΜ στην περίπτωση που τους το πάω ως χαλασμένο.... Κάθε άποψη θα βοηθήσει. Ευχαριστώ
  2. Έχω το τηλέφωνο μια βδομάδα τώρα και προσπαθώ (δεν έχω και χρόνο τελευταία) να πάρω αυτό το thread από την αρχή..... Μέχρι εδώ έφτασα προς το παρόν. Το S4 Active μου τα' παιξε και κύλισα στην κινέζικη αγκαλιά :p. ΔΕΝ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑ. Αντίθετα είμαι ενθουσιασμένος με τον λόγο απόδοσης / τιμής. Σχετικά με την μπαταρία... Μιας και το κάθε κινητό είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας, αυτή αποτελεί το απόλυτο benchmark και τα υπόλοιπα να πάνε για βρούβες. Με αυτό σαν γνώμονα, δεν κρύβω ότι οι περισσότερες κριτικές με άγχωσαν. Στην πράξη όμως -και με ίδια χρήση καθημερινά από μένα, το Xiaomi είναι λίγο καλύτερο σε αυτονομία. Λίγο μεν αλλά ορατή διαφορά στη δική μου χρήση. Και αυτό μετράει προσωπικά αλλά και για τον καθένα ατομικά νομίζω.
  3. Αν είναι εντός εγγύησης, δυστυχώς η Arvato στην Αθήνα είναι μονόδρομος. Λέω δυστυχώς γιατί είχα πολύ άσχημη εμπειρία σε ολοκαίνουργιο EVO μαζί τους. 2 μήνες έμεινα χωρίς τηλέφωνο από βλακεία τους. Αν είσαι εκτός, με ΠΜ θα σου συστήσω κάποιο service σε Θεσσαλονίκη όπου έμεινα πολύ ευχαριστημένος.
  4. Ελληνική έκδοση, δεν πέρασα κάτι άλλο και έχω το 7500
  5. Όχι, 3.2 είχα. Δυστυχώς δεν την περνάει. Προσπαθώ τώρα να κάνω το Kies να δουλέψει μπας και γίνει από εκεί.
  6. Μόλις πήρα μήνυμα ότι η ICS είναι διαθέσιμη μέσω ΟΤΑ. Αρχίζω.... stay tuned.
  7. Μάλλον ήταν ξεκλείδωτο αλλά δεν έδινε DHCP.... απλό αλλά αποτελεσματικό κλείδωμα ...you can see but you can't surf
  8. Είχα κατεβάσει από το xda παλιότερα αυτή και ευτυχώς δεν την είχα σβήσει από το PC: "RUU_Shooter_U_HTC_Europe_1.20.401.8_Radio_10.59.9020.00_10.15.9020.06_M_release_219793_signed"
  9. Λοιπόν, υπόλοιποι λάτρεις του EVO 3D: Το δικό μου το είχα με μαμά ROM, rooted και S-OFF με revolutionary. Και φυσικά περίμενα ως Μεσσία το ICS. Μάταια όμως έφαγα μια μέρα να περάσω την αναβάθμιση. Μετά από ΠΑΡΑ πολλές δοκιμές, κατέληξα στην δια της ατόπου επαγωγής ότι έφταιγε η revolutionary, καθώς δεν είχα 4ΕΧΤ. Μην αντέχοντας άλλο, γύρισα σε φλασάρισμα της original RUU (χάνοντας όλα τα "προνόμια" του S-OFF φυσικά) και πέρασα το ICS φρέσκο φρέσκο. Με την αφελή λογική μου σκέφτηκα ότι δεν πειράζει, ελπίζοντας ότι σύντομα θα έβγαινε κανένας τρόπος να το ξανα-ξεκλειδώσουμε. Το 4.0 πετάει. Το τηλέφωνο είναι όπως θα έπρεπε να είναι από την αρχή. Μου αρέσουν οι βελτιώσεις (όχι και τόσο οφθαλμοφανείς μάλλον), αλλά το όλο περιβάλλον, ακόμα και τα fonts μου πάνε καλύτερα. Δεν έχω κλείσει 24 ώρες ακόμα αλλά η πρώτη έκπληξη ήταν ότι όταν πήγα για ύπνο χθες άφησα την μπαταρία στο 100% και το πρωί στην βρήκα στο απίθανο ...99% !!!! Για τα λοιπά θα δούμε εν καιρώ....
  10. Κάντε υπομονή κι εγώ έτσι είμαι. Από το πρωί δοκιμάζω όλες τις παραλλαγές του xda αλλά ακόμα τίποτε. Μόλις (και αν..) τα καταφέρω θα το γράψω εδώ αναλυτικά.
  11. Ήρθε και σε μένα αλλά λόγω ξεκλειδώματος δεν προχωράω...
  12. Το τηλέφωνο αγοράστηκε από το Πλαίσιο στις 24 Ιανουαρίου και το πρόβλημα το είχε από την πρώτη φόρτιση. Απλά έκανα 4-5 πλήρεις κύκλους φόρτισης μέχρι να καταλάβω τι γίνεται ακριβώς και εξαλείψω όλες τις άλλες πιθανότητες. Για την ιστορία, (και αμέλησα να το κάνω πριν), να δώσω εύσημα στο κατάστημα My Service στη Θεσσαλονίκη το οποίο μου στάθηκε άψογα και αφιλοκερδώς στην όλη υπόθεση. Για λόγους που αντιλαμβάνεστε πιστεύω, δεν ήθελα να μπλέξω με τις «διαδικασίες» του Πλαισίου.
  13. Κύριοι, μετά από 2,5 μήνες επανέρχομαι στο θέμα προς ενημέρωση σας. Το τηλέφωνο πήγε 2 φορές στο service. Την 1η φορά, μου το επιστρέψανε μετά από ένα μήνα και είχαν κάνει "αναβάθμιση λογισμικού". Φυσικά το θέμα παρέμεινε και το έστειλα αμέσως πίσω. Αυτή τη φορά όμως έκανα παράπονα και στο site της HTC, οι οποίοι απάντησαν μεν ταχύτατα, ουσιαστική δε βοήθεια δεν έδωσαν παρά μόνο το τηλέφωνο της ARVATO. Δεν τους άφησα όμως σε ησυχία και μετά από κάποια τηλέφωνα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ διέγνωσαν το πρόβλημα, δλδ προβληματική πλακέτα φόρτισης. Έτσι περίμενα ανταλλακτικό το οποίο ποτέ δεν ήρθε. Αντ' αυτού, μου έστειλαν καινούργιο τηλέφωνο, το οποίο έχω την αίσθηση ότι είναι ανακατασκευασμένο. Προς το παρόν δεν με απασχολεί, μιας και η αυτονομία μου είναι πλέον 2,5 με 3 ημέρες με την χρήση που κάνω. Παρ' όλα αυτά αν έχει κανείς ιδέα πως μπορώ να το ελέγξω αυτό, θα τον ευχαριστούσα πολύ.
  14. Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι εχθές το βράδυ στις 12:30 το απενεργοποίησα πλήρως στο 100% και το άνοιξα στις 7 το πρωί στο.... 25%
  15. 1ον) κατόπιν επικοινωνίας με το chat του σέρβις, το έβαλα πρώτα σε ασφαλή λειτουργία και κατόπιν έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Και στις δύο περιπτώσεις, η πτώση ήταν το ίδιο ραγδαία. 2ον) από τεχνικό (ΑΠΟΛΥΤΩΣ σχετικό με τα ΗΤC) ειπώθηκε ότι αφού όλα τα αλλά έγιναν (μάλλον κατάλαβε ο άνθρωπος ότι συμβουλές του τύπου: το wifi είναι κλειστό; είναι άσκοπες) «υπέθεσε» ότι μπορεί να φταίει η πλακέτα που στέλνει ψευδές σήμα ότι η μπαταρία είναι γεμάτη. Αυτό συμβαίνει ακόμα και όταν γίνεται πλήρης κύκλος φόρτισης, αφού το τηλέφωνο θεωρεί την φόρτιση κατά 20% πχ πλήρη. Όπως και να έχει, λόγω εγγύησης, το σέρβις θα μας απαντήσει.
  16. Το κινητό αναγνωρίστηκε ως έχων πρόβλημα και ήδη ταξιδεύει προς service. Υπάρχει μια πρώτη διάγνωση αλλά θα επανέλθω όταν επιβεβαιωθεί για να μην σπέρνω φήμες. Αν συμβεί αυτό, πολλά "σκοτεινά" σημεία θα λυθούν.
  17. Εδώ είναι η πλάκα. Με όλες τις rom το ίδιο κάνει, συν το γεγονός ότι ΤΙΠΟΤΕ δεν φαίνεται να δουλεύει υπερβολικά ή εκτός συνηθισμένης χρήσης. Σήμερα για παράδειγμα οι κλήσεις ήταν 51% αλλά είναι φυσιολογικό δεδομένου του επαγγελματικού φόρτου σήμερα. Γενικά δείχνει την οθόνη σε μεγαλύτερο ποσοστό, άσχετα αν την έχω σε φωτεινότητα 30% και να κλείνει στα 30 δεύτερα. Ούτε περίεργα services ούτε κάτι ύποπτο. Το ρουτάρω τώρα και αύριο πρωί πρωί πεσκέσι....
  18. Το έχω κάνει ΚΑΙ αυτό. Έβγαλα τη μπαταρία ένα ολόκληρο βράδυ και το πρωί είχε χάσει 1-2%. Το setup το έχω ξεσκονίσει τόσο βαθιά που μάλλον δεν παίζει. Προσανατολίζομαι να πάρω άλλη μπαταρία και αν δεν..... πίσω. Έχω ρουταρει / ξερουταρει τόσες φορές που το κάνω και με κλειστά μάτια πλέον.
  19. Το fastboot είναι έτσι κι αλλιώς off (με τόσες rom που έχω βάλει άλλωστε...). Όταν λέω κλειστό εννοώ κλειστό, απενεργοποιημένο, σβηστό. Δεν είναι να τρελαίνεσαι; Εν το μεταξύ, όλο το ΣΚ το παρατήρησα. Χάνει ακριβώς 10% ανά ώρα σε sleep mode, με όλα κλειστά, χωρίς κλήσεις, χωρίς καν να ανοίξω την οθόνη για έλεγχο.
  20. Ήδη μόνος σου βρήκες τη λύση. Κάνε μία πλοήγηση 5 μέτρων στο μπαλκόνι σου και κλείσε το πρόγραμμα κανονικά, όχι πατώντας το Home ή κάποιο άλλο κουμπί (αυτό ισχύει και γενικότερα). Δεν θα ξανανοίξει η ανοιχτή ακρόαση. Στον καημό μου τώρα. Ρε παιδιά καμία φρέσκια άποψη, κάτι που δεν έχει ειπωθεί; Δεν το αντέχω πια, το θεωρώ ξεφτίλα να αδειάζει σε ένα βράδυ όντας κλειστό.
  21. Το έκανα και αυτό και τίποτα. Γύρισα και στην stock rom / kernel, πάλι τίποτα. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως γίνεται να κλείνω ΕΝΤΕΛΏΣ το κινητό τα μεσάνυχτα στο 100% και να το ανοίγω στις 8 το πρωί στο 10%. Μάλλον πάω για άλλη μπαταρία... Για το θέμα της ανοιχτής ακρόασης, το έγραψα και παραπάνω. Σκαλίζοντας το στην αρχή, το έκανε αλλά κατάλαβα ότι είχα ήδη πειράξει την πλοήγηση, η οποία έτρεχε από πίσω και άνοιγε το ηχείο. Για δείτε το... Επίσης, αισίως φτάσαμε το θέμα στις 56 σελίδες. Αν κι εγώ τις έχω διαβάσει όλες τουλάχιστον δύο φορές καθώς το θέμα της μπαταρίας με έχει στοιχειώσει, μήπως θα έπρεπε να γίνει ένα πιο τεχνικό θέμα γι αυτό;
  22. Και σε μένα αυτό κάνει κι έχω σκάσει. Ακόμα το ψάχνω και αλλάζω τις rom σαν τα πουκάμισα (ή και συχνότερα :p ). Όταν καταλήξω κάπου θα το γράψω εδώ. Μέχρι τότε... υπομονή και το USB κοντά.
  23. Για να ξεκαθαρίσω, το τηλέφωνο το θεωρώ φοβερό. Ειδικά κάποια στιγμή που έβαλα rom με Sense 3.5, ήταν και (ακόμα) πιο πολύ λειτουργικό και eye candy. Που δηλαδή να φορέσει και ICS. Όπως έγραψα και κάπου παραπάνω, διαβάζοντας, ήμουν ενήμερος για το θέμα μπαταρίας, με 4.3 οθόνη, δεν πίστευα ότι θα βγάλω και βδομάδα, ειδικά όταν είμαι όλη μέρα στο δρόμο και υπάρχουν μέρες που οι κλήσεις δεν προλαβαίνονται.... Όπως λέει όμως και ο makiskat, να το δουλέψω όλη μέρα, να χαρώ τις δυνατότητες του (λίγο wifi, λίγο ράδιο, σπάνια φωτό, ελάχιστα και αν παιχνίδια) και το βράδυ να το φορτίσω. Όχι και αυτό όμως. Ακόμα και που το κοιτάω είμαι σίγουρος κάποιο process αντι-ματιάσματος ενεργοποιήται και αδειάζει την μπαταρία.
  24. Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας. Δυστυχώς, έχω καλύψει όλα τα θέματα ήδη, όσο πιο προσεκτικά μπορούσα. Όλες οι αλλαγές έχουν γίνει μέσα από το CWM. Αποφάσισα να το επαναφέρω σε εργοστασιακή κατάσταση (ακόμα και s-on) και να το παρακολουθήσω για 2 μέρες. Αν συνεχίσει, πίσω και βοήθεια μου.
  25. Οι μέχρι τώρα αλλαγές σε ROM και kernel δεν απέδωσαν. Χαρακτηριστικά θα πω ότι χθες το βράδυ, μετά από φόρτιση 100% και battery calibration (ξανά), έκλεισα ΕΝΤΕΛΏΣ το τηλέφωνο και το πρωί η μπαταρία ήταν στο 40%. Θεωρώ πλέον ότι έχω κάνει μία αποτυχημένη αγορά, ότι η προσφορά ήταν απλά ξεστοκάρισμα και πιάστικα απλά κορόιδο.
×
×
  • Create New...