Jump to content

Tthawth

Members
  • Δημοσιεύσεις

    322
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by Tthawth

  1. Δεν παρακολουθησα (ακομα) την επικοινωνια σας με τον macnick, αλλα γενικως γνωριζω οτι μπορεις μεσω του linux explorer να ανοιξεις τους φακελους του συστηματος και να ανοιξεις καποια αρχεια. Τα πιο χρησιμα ειναι συνηθως τα .cfg τα οποια περιεχουν παραμετρους για διαφορες λειτουργειες. Π.χ. ανοιγοντας το ezx_user/download/appwrite/setup/ezx_skin.cfg, θα δεις οτι μεταξυ αλλων περιεχει την γραμμη Blending color = (Πχ) 0 0 0 . Αλλαζοντας τα νουμερα 0 0 0 και αποθηκευοντας το αρχειο ξανα, θα δεις οτι μολις αλλαξες το χρωμα του φοντου (-θα πρεπει να κανεις επανεκινηση για την συγκεκριμενη ενεργεια). Εκτος απο απλες αλλαγες κειμενου, μπορεις και να αντιγραφεις ολοκληρο κειμενο (με αντιγραφη - επικολληση) . Αυτο γινεται 'σερνοντας' την γραφιδα πανω απο το κειμενο που θες (το οποιο θα αλλαξει ελαφρως χρωμα) και κρατωντας την γραφιδα για ενα δευτερολεπτο στο σημειο που βρισκεται το κειμενο που θες να αντιγραψεις, βγαινει ενα μενουδάκι με σχετικες επιλογες. Ολα αυτα πιθανως να τα γνωριζεις ηδη αλλα ειπα μηπως βοηθησουν σε κατι :-)
  2. Ενα σφηνακι-υπενθυμιση απο μενα. Το Linux explorer βρισκεται σαν mystuff στο παρακατω λινκ: http://www.motorolafans.com/forums/showthread.php?t=13151&highlight=yan0%27s+mystuff Προσωπικα δεν το βρηκα σαν linux explorer Πουθενα. Το Mystuff Μολις εγκατασταθει, εμφανιζεται σαν L.explorer..
  3. Μεσω του κινητου και με το Linux explorer βρηκα την /ezx_user/download/appwrite/setup/ezx_conection . Το Linux explorer το κατεβασα καπου στο motofan και ειναι .Pkg αρχείο. Απλα το κανεις Install και το τρεχεις. Μεσω αυτου βλεπεις ολα τα System αρχεια του κινητου. Και ειδικά τα .cfg, τα οποια μπορει και να επεξεργαστεις. Ελπιζω αυτο να βοηθαει λιγο :)
  4. Για ονομα του Θεού... Επρεπε να γραφει ο φακελος emulators και οχι emulator! Για αυτο δεν ανοιγαν τα roms!!! Συνεπως το δικο μου ezxfba λειτουργει μονο εαν τοποθετησω τα roms στην καρτα μνημης στο emulators/mame .... Εφαγα τον κοσμο και τελικα το προβλημα ηταν ορθογραφικο. Παντως πουθενα δεν εχω βρει οδηγό λειτουργιας του ezxfba απο το A στο Ω. Τα περι emulators folder το υπεθεσα απο διαφορα posts. Καλη δουλεια φιλε csaris !!! Ολα αυτα θα χρειαστουν! Μεγας εισαι macnick!
  5. Χμμ. Κανοντας κλικ στο swap memory ακουω ενα ding το οποιο υποθετω οτι σημαίνει την εναρξη λειτουργιας του. Με δευτερο κλικ, το Ding ειναι διπλό . Το ezxfba , ο mame emulator, δεν μου προσφερει καμια ρυθμιση, απλα τον εχω εγκαταστήσει και τον χρησιμοποιώ σαν "Οpen with..." για καθε rom αρχειο που θελω. Αλλα δεν λειτουργει το σκασμενο. Στο motofans ολοι ειναι ευχαριστημενοι με τον emulator. Μόνο εγω ξαλαφρωσα στο πηγαδι που λεν :( . Το εχει τρεξει κανεις με επιτυχια?
  6. Καλησπερα σας! Περασα κι εγω το απογευμα μου με το macnick φλασαρισμα. Βεβαιως βεβαίως όλα πηγαν μια χαρα και δεν υπαρχουν λογια να ευχαριστησω τον macnick για την σωστη δουλεια που μας προσφερε. Γενικώς εγκατέστησα οτι βρηκα και δε βρήκα και ολα τελικώς ειναι απλα με τις .Pkg εφαρμογες. Μεχρι και webcam το έκανα το Ming με τις οδηγιες του alexis. Με χαλάει λίγο που δεν ξέρω εαν έχει ενεργοποιηθει το memoryswap (ακουω ενα ντινκ το οποιο υποθετω πως ειναι ενδειξη ενεργοποιησης). Ειναι δυνατον ομως να εχω μεινει διχως απορια? Να πηγαν ολα τοοοσο τελεια? Τσκ! Οχι! Νο! Ναιν! Υπάρχει ενα μελανο σημειο με το οποίο ασχολουμαι εδω και κανα 2ωρο και εχω φαει το google Και το motorolafans. Και δεν ειναι αλλο απο την λειτουργια των mame roms. ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! Κατεβασα συγκεκριμενα roms απο το μοτοφαν που τρεχουν σε a1200 αλλα τζιφος. Αλλαξα θεσεις στα roms και τιποτα. Κανω την απαραίτητη εναρξη του rom μεσω του fba, αλλα τιποτα. Ενα ελαφρο flick στην οθονη και μετα τιποτα. Εχω παραδοση τα οπλα πλεον σε τυχον λυσεις απο το Myphone! Αν καποιος εχει κατι να προτεινει ας μου πει του αμοιρου να μην μεινω με το παραπονο. Μονο εγω δε μπορω να τρεξω mame emulator??? :cry:
  7. Μπορείς να αλλάξεις ενα απο τα προφίλ που έχει, αφαιρώντας όλους τους ήχους. Ομως δεν μπορεις να δημιουργήσεις ένα νέο προφίλ. Θα πρέπει να 'χαλάσεις' τις ιδιότητες κάποιου απο τα υπάρχοντα προφίλ. Το a1200e ειναι η έκδοση που έχει κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα. Απο όσο γνωρίζω, είναι η πιό τελευταία έκδοση του Motoming με αρκετά σημαντικές διαφορές απο τις παλιότερες.
  8. Κλήσεις κάνει όπως όλα τα κινητά. Αυτο με το sms δεν το κατάλαβα. Μηνύματα γράφεις μονο μεσω του qwerty πληκτρολογίου και χρειάζεσαι την γραφίδα, οπότε δεν ειναι και ότι πιό εύκολο. Ειναι ομως πιό γρήγορο εαν έχεις την ευκολία... Μπορείς να συνηθίσεις να γράφεις δίχως γραφίδα κάποτε, αλλά αποκλείεται να πληκτρολογήσεις με τυφλό σύστημα και να έχεις την ευκολία που προσφέρει ο συμβατικός τρόπος των δέκα πλήκτρων.
  9. Παραθέτω κάποιες ιδιοτροπίες του a1200e. Τις κατατάσσω στα λιγοστά αρνητικά σημεία, ενώ αποτελούν τα μοναδικά σημεία προχειρότητας που έχω εντοπίσει στην κατασκευή του μενου. Πρώτα θα αναφερθώ στο ξυπνητήρι. Όταν έχω επιλέξει το σιωπηλό προφίλ, το ξυπνητήρι δεν πρόκειται να ακουστεί. Θέλει προσοχή λοιπόν, όταν βάζω ξυπνητήρι, να σιγουρευτω παράλληλα οτι δεν έχω επιλέξει 'Σιωπηλό' προφίλ. Δυστυχώς, το συγκεκριμένο προφίλ δεν παρέχει δυνατότητα επεξεργασίας. Ειρωνία αποτελεί ο ήχος κλικ της κάμερας, ο οποίος δεν σωπάζει με κανένα προφιλ. Επόμενο μελανό σημείο, είναι οι αριθμοί ταχείας κλήσεως. Τη γνωστή μέθοδο ταύτισης των πλήκτρων, με δέκα συνήθεις αριθμούς που καλούμε χρησιμοποιεί το a1200e. Προς απογοήτευση μου όμως, δεν παρέχει την δυνατότητα επιλογής αυτών των αριθμών απευθείας απο τον κατάλογο επαφών! Το βρήκα ενοχλητικό να πρέπει να γραψω δέκα τηλεφωνικά νούμερα εξαρχής. Μοναδική βοήθεια σε αυτό το θέμα προσφέρει η δυνατότητα της συσκευής, να πραγματοποιεί πράξεις 'Αντιγραφής/Επικόλησης' κειμένου, ενώ το παράπτωμα αυτό θα απασχολήσει τον χρήστη μία φορά και μόνο υποθέτοντας οτι σπανίως αλλάζουν οι αριθμοί ταχειας κλήσης. Η τρίτη παραξενιά του a1200e έχει να κάνει με την κατηγοριοποίηση των τηλεφωνικών επαφών. Πραγματικά ενθουσιώδης η μεταχείριση των επαφών μου μέσα απο τα πλούσια μενού του Ming, την προσοχή όμως τραβάει η δυνατότητα τοποθέτησης κάποιων επαφών μου σε ξεχωριστές κατηγορίες για γρήγορη εύρεση. Μόλις σήμερα όμως διαπίστωσα κάτι που δεν αναφέρεται στις οδηγίες χρήσεως. Μπορούμε να έχουμε μόνο έξι κατηγορίες επαφων! Αδίκως προσπαθούσα να προσθέσω μία ακόμα. Μόνο όταν έσβησα κάποια προηγούμενη, ενεργοποιήθηκε η επιλογή 'Δημιουργία' στο μενού 'Κατηγορίες'. Το βρήκα μεγάλο κρίμα, στο συγκεκριμένο κινητό με τις τόσες άλλες επιλογές και ευκολίες, να μην έχει ελευθερία στην δημιουργία αρκετών κατηγοριών επαφών. Το όριο των έξι ειναι πολύ λίγο. Αυτα τα ολίγα αρνητικά έχω συναντήσει στο a1200e μου και παραδέχομαι οτι δεν καθορίζουν την συνολική λειτουργικότητα των μενού του. Υπάρχουν όμως εκεί για να θυμίζουν οτι παντού μπορεις να συναντήσεις μια-δυό απερίσκεψίες στον προγραμματισμό! Άλλωστε λατρεύω το a1200e και δεν ειναι λίγες οι φορές που χρησιμοποιώντας άλλο κινητό, πίεσα ασυναίσθητα στην οθόνη του περιμένοντας να 'πράξει' κάτι. Του κάκου. Μόνο το Ming μου...
  10. Μία αυτοκόλητη ταινιούλα με το λογοτυπο της μοτορολα ειχε το δικό μου. Απο ότι βλέπω δεν ξεκολάει χωρίς ζημιά. Οπότε χρησιμεύει σαν ένδειξη μη ανοιγμένου προιόντος.
  11. Το hands-free της συσκευασίας έχει ένα και μοναδικό πληκτρο. Χρησιμεύει μόνο για κλήση αριθμού - απάντηση κλήσης. Εαν ακούς κάποια Multimedia εφαρμογή, κάνει προσωρινή παύση του Playback.
  12. τσκ. Αλλα εαν σου ξεφύγει οτιδήποτε σκληρό πάνω στην οθόνη, είναι κρίμα να την βλέπεις χαραγμένη. Γενικώς είναι καλό να προστατεύεις οποιαδήποτε οθόνη ειδικά εαν ειναι αφής.
  13. Μένω άφωνος τωρα πιά! Εφόσον μπορώ να μεταφράσω όλο το firmware να το γυρίσω άφοβα σε 34p??? Λίγο με την μετάφραση του πληκτρολογίου δεν έχω πολυκαταλάβει τα θετικά και τα αρνητικα. Θα μπορέσω να το μετατρέψω στην λειτουργία που έχει η 12R?
  14. Υπάρχει το καλώδιο στην συσκευασία και συγχρονιζει ευκολα.
  15. Ξανακοίτα λιγο τα βήματα ένα ένα και δοκίμασε και με περισσοτερα βιντεο. Εγω με βαση αυτο το αρθρο, έχω μετατρέψει τουλάχιστον 50 βιντεοκλιπ και τα βλέπω στο a1200e (το ελληνικο εχω διχως μετατροπές).
  16. Με αλλαγή Firmware το κινητό απελευθερώνεται απο πολλές χαζομάρες της ελληνικής έκδοσης. Όπως θα το αγοράσει κάποιος, ο ήχος δεν απενεργοποιείται. Για να μην μπερδεύουμε όσους θέλουν να το αγοράσουν. Προς το παρών δεν αλλάζω firmware. Όχι οτι δε με γαργαλάει το χεράκι μου να ακολουθήσω τις οδηγίες του macnick. Αλλα βλέπω οτι ακόμα και έτσι, το γουστάρω! Κάτι που δεν έχω κατανοήσει, ειναι το εαν θα μπορώ να μεταγλωττίσω τα μενού ύστερα της αλλαγής σε p34. Μιλάω για τα μενού και όχι για το πληκτρολόγιο. Επίσης δεν κατάλαβα εαν τελικά θα υπάρχει πρόβλημα με το capslock και το shift! Συναντησα κι εγω κάποιο προβληματάκι τις προάλλες με την σύνδεση. Έψαξα και βρήκα λύσεις άφθονες σε σχετικα faq στο net. Κάντε μια αναζητησούλα στο Google.
  17. Πρέπει να ρυθμίσεις στο a1200 το USB σε λειτουργία modem για να έχεις επικοινωνία με το κινητό. Αλλιώς τα XP θα το βλέπουν ως απλό usb memory card. Και κάτι που πρόσεξα πριν λίγο. Μπορεις να μιλάς κατα την διάρκεια της κλήσης ακόμα και ανάποδα. Έχοντας δλδ την οθόνη προς τα έξω και την μπαταρία προς το πρόσωπο. Το ακουστικό λειτουργεί double face!. Δεν το συζητώ για το δείκτη SAR σε τέτοια χρήση :-Ρ Και ένα μικρό μείον για την κάμερα. Δεν απενεργοποιείται ο ήχος λήψης.
  18. Θέμα κατασκευής δε τίθεται. Απο τα πιό καλοφτιαγμένα. Καλού κακού να αποφεύγεις να το βάζεις στην τσέπη με τις πρόκες! Mp4 ΠΡΕΠΕΙ να παίζει σύμφωνα με τα specs του, αν και δεν το έχω καταφέρει ακόμα. Πιθανό να φταίει το RealPlayer. Κυκλοφορούν και άλλοι java mediaplayers. Προσωπικά προτμώ να μετατρέπω τα βίντεο σε .rm με τις οδηγίες στο modmymoto link που έχω παραθέσει λίγο παλιότερα. Άριστη ποιότητα. H κάμερα είναι μεν καλούτσικη και πρακτική, αλλα όχι τόσο καλή όσο του K750 που είχα (και ακομα έχω). Ειναι μεν 2mp αλλα ζιπάρει τρομακτικά τις φώτο . Γύρω στα 200kb όταν το κ750 τις ζιπάρει στα 400kb. Γενικώς βρίσκω λίγο μουντά τα χρώματα των φώτο του. Προβλήματα με bluetooth δεν έχω βρει ακομα ουτε ένα. Πολύ γρήγορη και η αναγνώριση του απο το PC στο δικό μου.
  19. Με 600 ευρώ κάνω κι εγώ παταγο! Πάντως δεν γνωρίζω κανεναν γύρω μου να το έχει. Οι java ειναι πανέυκολες. Και όλες οι άλλες (εαν ασχοληθεις με αλλες εφαρμογες) Όχι βέβαια. Η κάμερα παραμένει μέτρια. Σαν τι μπορει να γινεται με εναν ηχο? Κανένα παράπονο. Γρήγορη πλοήγηση. Χρέωση τρέχα γύρευε. Δεν ειναι 3g. Υποψιάζομαι οτι το RealPlayer Μπορει να κάνει streaming απο Ιnternet αλλα χμφ. Θα κοστίζει. Οχι δεν σκοπευω να το αλλαξω. Η οθόνη αφής ειναι μονόδρομος και ελπίζω να βγουν περισσότερα τέτοια μοντέλα στο μέλλον. Τα πλήκτρα τα σνομπάρω πλέον.
  20. Ότι παίρνουν όλα τα κινητά παίρνει και το a1200e. Μας χάλασε μόνο που στην ελληνική έκδοση δεν υποστηρίζονται κάποια έξτρα αρχεία που θα μπορούσαμε να έχουμε για να 'παιζουμε'. Κρίμα. Για 100 ευρώ αξίζει και παραξίζει. Και για 200 μπορω να σου πω. java και πάλι java. Εαν κάποια στιγμή αλλάξεις ξεκοιλιάσεις το firmware, θα μπορείς να έχεις και .pkg προγράμματα. Α! έχει και πολύ καλή επαφή με το Internet . Πολύ καλός Browser. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως! Το οτι δεν έχει πλήκτρα, έχει αρνητικές επιπτώσεις στις περισσότερες java εφαρμογές! Προσωπικά βρήκα αρκετές που λειτουργουν με την οθόνη αφής και μπορω να πω οτι με καλύπτουν μια χαρα! Θα το έλεγα υβριδικό. Φλερτάρει με το επαγγελματικό αλλα τις στενότερες επαφές τις έχει με το άθλημα της τηλεφωνίας. Πλούσιος κατάλογος επαφών, ευέλικτο ημερολόγιο, αρκετές ρυθμίσεις. Τίποτα το δύσκολο ή εξειδικευμένο όμως. Τσκ. Καθόλου καλές φωτογραφίες για την εποχή. 2mp αλλα τόσο πολύ Jpeg που πιάνει μόλις 200kb!!! Απλά λειτουργική η κάμερα. Έχει όμως μία απίστευτη εφαρμογή επεξεργασίας εικόνων. Κόβεις και ράβεις στην κυριολεξία επι τόπου. Βεβαιότατα και μάλιστα σε landscape mode στην μεγάλη οθόνη του a1200. Μην ακούς τους πωλητές. Ο δικός μου έλεγε οτι για να δοκιμάσω το δείγμα, έπρεπε να έχω γραφίδα αλλιώς δε κάνει τίποτα. Όταν το πάρεις στα χέρια σου θα δεις οτι η γραφίδα μπορει να είναι και διακοσμητική. Απλά δεν ξέρουν τίποτα και είναι λογικό. Εαν γνώριζαν λεπτομέρειες απο όλα τα κινητά που περναν απο τα χέρια τους, θα ειχαν φλιπάρει τα παιδιά. Το α1200 κυκλοφορεί στο εξωτερικό εδω και ένα χρόνο . Προσωπικά αποφάσισα να το αγοράσω μόλις πρόσεξα το πόσες λίγες αναφορες για προβλήματα έχουν αναφερθει μέχρι τώρα. Δείχνει αρκετά αξιόπιστο και με ένα απίστευτο γομοειδές κέλυφος που εμπνέει αντοχή. Για την διάρκεια ζωής των οθονων αφης , δεν το έχω ψάξει. Ανησυχώ κάποιες στιγμές μήπως έχουν ημερομηνία λήξης. Δεν το κατέχω το θέμα. Αλλα μήπως και τα πλήκτρα δεν χαλάνε? Και γρήγορα μάλιστα. Το symbian νομιζω πως έχει περισσότερο υλικο. Την μάρκα ούτε που θα την προσέξεις. Δεν νομίζω οτι θα βγει ποτε κινητό που να κάνει πάταγο. Όλα ειναι θέμα marketing. Δες το iPhone. Τίποτα το ιδιαίτερο σε σχέση με την αναμονή. Όλοι όμως το περιμένουν. Ενώ το a1200. Ποιος το γνωρίζει οτι υπάρχει? Λίγοι και εκλεκτοί... Και κάτι τελευταίο. Εαν έχεις τόσο καλή επιδότηση, ψάξε και για κατι πιο pda. Εκτος και εαν φοβάσαι τα επαγγελματικά. Ομολογουμένως το a1200 ειναι πανέμορφο και η οθονη αφής κλέβει καρδιές, λογικά όμως δεν θα πρεπει να ειναι το βασικο κριτίριο. Σκέψου και αποφάσισε ;)
  21. Απο την μία βλέπω στα specs της μοτορόλα Οτι το κινητό υποστηρίζει mp4. Απο την άλλη αποτυγχάνω να κάνω μετατροπή σε mp4 είτε με τις παραμέτρους που βάζεις εσύ GraPhi είτε με άλλες που βρήκα στο net. Μου βγάζει "Σφάλμα ΑΡχείου" το RealPlayer. Υπάρχει κάποιος περιορισμός του firmware που δεν έχω εντοπίσει ή να συνεχίσω να ψάχνομαι με τις μετατροπές μου? Στο modmymoto βρήκα μία πολύ καλή λύση: http://www.modmymoto.com/forums/showthread.php?t=49780 Εξαιρετική ποιότητα μεσα απο το Realplayer!
  22. 0.73W/kg σε ανώτατη ισχύ. Συγκριτικά , το νεο Sony E. k850 έχει δείκτη άνω του 1.0W/kg , το k750 έχει 0,99W/kg και το θρυλικό κ700 είχε μόλις 0,48W/kg.
  23. ευχαριστώ για την βοήθεια. Τελικά δε παίζει mp4 το realplayer? Προσπαθούσα με mp4 και ενώ το αναγνώριζε ως Multimedia file και άνοιγε αυτόματα το RealPlayer, μου πέταγε ένα 'Σφαλμα αρχείου'. Θα το ψάξω και προφανώς θα κατεβάσω το εναλλακτικό java player. Υπομονη...
  24. το H.263 και το 32000frewuency τι ειναι? Χρησιμοποιώ το ffmpeg μέσω του PSP video 9 όπως έκανα και για το k750 που έιχα. Δεν έχει όμως αναλογες επιλογες.
  25. Το κινητό μια χαρούλα ειναι ως κινητό στην ελληνική έκδοση. Αλλα ειναι τραγικό να μην μπορείς να τρέξεις το swapmem. Μένεις για πάντα με 8mb RAM. Δεν σου παρέχεται η επιλογή χρήσης του Microsd ως εναλλακτική RAM. Και στο κάτω κάτω με διαολίζει που μια ζωή πληρώνουμε στο ελλάντα ακριβότερα για λιγότερα... Τέσπα... Ξέρει κανείς εαν προβλέπονται επίσημες αναβαθμίσεις firmware απο την Motorola? Δεν κατέχω την τακτική της εταιρείας αυτης. Να ελπίζουμε τουλάχιστον πριν φτάσουμε στο σημείο να ξεκοιλιάσουμε το Ming !!!
×
×
  • Create New...