Jump to content

johngamer

Members
  • Δημοσιεύσεις

    32
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About johngamer

  • Ημ. Γέννησης 22/01/1989

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Cosmote - Ελλάδα

Πρόσφατοι Επισκέπτες

Το μπλοκ πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

johngamer's Achievements

  1. Δεν είναι κάτι σπουδαίο... Μάλιστα δεν βλέπω να το έχουν οι καινούριες εκδόσεις gcam. Μπορείς πολύ εύκολα να το κάνεις σε οποιοδήποτε βίντεο αφού από ότι βλέπω είναι απλώς ένα slow motion...
  2. Δεν τις σετάρουν για βίντεο τις gcam. Γενικά η εφαρμογή της Samsung τραβάει καλύτερα βίντεο.
  3. Από την μέρα που πήρα και μετά από 3 μεγάλες αναβαθμίσεις android δεν μπορώ να πω ότι έχει αλλάξει κάτι στο τι μου προσφέρει το κινητό...Ποιος ο λόγος να ρισκάρω την ασφάλεια των πληροφοριών μου μόνο και μόνο για να έχω το πιο πρόσφατο λογισμικό κτλ την στιγμή που δεν μου προσφέρει κάτι που να αξίζει τον κόπο...? Εκτός και αν είσαι προγραμματιστής και ξέρεις τι κάνεις και θέλεις παραμετροποίηση στο έπακρο κτλ κτλ...
  4. Γιατί αν μέινεις στο OneUI χωρίς υποστήριξη ποιο είναι το πρόβλημα;
  5. Ναι γιατί δεν θέλει σχεδόν κανένας να φτιάξει βίντεο 4:3. Ο μόνος λόγος να βγάζεις βίντεο με όλο τον αισθητήρα εξ αρχής είναι για να το κάνεις μετά edit, σου δίνει δημιουργικές επιλογές ως προς το framing.
  6. Crop είναι οτιδήποτε "κόβει" όλη την εικόνα που βλέπει ο αισθητήρας. και το 16:9 στο βίντεο ουσιαστικά είναι crop της εικόνας του αισθητήρα ο οποίος είναι 4:3, οπότε καταλαβαίνεις και ότι η απάντηση στην δεύτερη ερώτηση σου είναι ναι.
  7. Θα σε βοηθήσει πολύ να μάθεις γενικά κάποια πράγματα για την φωτογραφία, όχι μόνο για να καταλάβεις γιατί γίνεται αυτό αλλά και πως να το αποφύγεις. Στην gcam είναι τέτοια η λειτουργία για να βγάζει πιο καθαρές φωτογραφίες και με μεγαλύτερο dynamic range που θέλει σταθερή εικόνα για λίγο. Μπορείς να δοκιμάσεις την HDRnet λειτουργία αν θες ή το απλό HDR+ (όχι το enhanced δηλαδή) για πιο γρήγορες λήψεις. Στο stock πρόγραμμα μην ενεργοποιείς τα 64mp και στο βίντεο η καλύτερη ποιοτικά λειτουργία είναι uhd 30fps. Γενικά στο βίντεο όλες οι ρυθμίσεις στα 30fps φαίνονται καλύτερες. Η 60fps έρχεται με μεγάλο crop και η εικόνα είνια oversharpened και σε χαμηλό φωτισμό θα έχει και περισσότερο θόρυβο και μικρότερο dynamic range. Οι gcam δεν δοκιμάζονται και ρυθμίζονται για βίντεο και έχουν θέματα και autofocus, autoexposure, noise reduction κτλ.
  8. Έχει κανένας προβλήματα με Gcam στην νέα έκδοση 6?
  9. Τι να σου πω, είμαι μινιμαλιστής 😂...Πέρα από την πλάκα, αν μια αναβάθμιση δεν έχει αρκετά ουσιώδη χαρακτηριστικά να βελτιώσει και επιπλέον να προσθέσει, και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την ήδη υπάρχουσα έκδοση, για ποιον λόγο να ρισκάρεις; αυτό σκέφτομαι...
  10. Δεν είναι κάτι πραγματικά...Μπορείς απλώς να βγάλεις κανονικά μια 64mp 4:3 και να την κάνεις μετά crop σε ότι θέλεις, και μέσα στο πρόγραμμα επεξεργασίας μπορείς να το κάνεις με 2 κλικ. Ειλικρινά έως τώρα, εγώ προσωπικά δεν ξέρω καν τι παραπάνω προσφέρει η 6. Γιατί να ρισκάρει κάποιος τα προβλήματα αν δεν έχει κάποιο παράπονο έως τώρα;
  11. Λογικό είναι αυτό αφού πρέπει να κάνει crop για αναλογίες διαφορετικές από τις αναλογίες του αισθητήρα.
  12. Μιας και πιάσαμε το θέμα της ταχύτητας, έχει παρατηρήσει κανένας διαφορά ανάμεσα στις θέσεις Sim 1 και 2?
  13. Κατάλαβα. Κάνω τις τελευταίες μέρες τις δοκιμές μου. Όντως έχουν διαφορετικά output των raw σε σχέση με το Open Camera τουλάχιστον. Βγάζουν το raw πολύ μετά το processing pipeline. Το αποτέλεσμα είναι πολύ λιγότερος θόρυβος με μια μικρή μείωση στην ευκρίνεια. Δοκιμάζω και τις διάφορες εκδόσεις να δω ποια μου κάνει καλύτερα.
  14. Το HDR κάνει κάτι διαφορετικό από το ρίχνει τα highlights και να ανεβάζει τις σκιές; Κάνει ας πούμε bracketing; Γιατί όταν το ενεργοποιώ σε λίγο μεγαλύτερα iso βλέπω artifacts ειδικά στις σκιές.
  15. Ναι αρχικά με το πρόγραμμα της samsung ήμουν κάπως απογοητευμένος, υπερβολικό sharpening, κακό hdr κάνει την εικόνα πολύ flat. Το open camera έχει ένα λέει camera2api και είπα μήπως υπάρχει άλλο πρόγραμμα που να έχει κάτι διαφορετικό για τον τρόπο που τραβάει raw, γιατί δεν να τραβήξει 64mp στην κύρια κάμερα οπότε σκέφτομαι ότι δεν είναι ακριβώς raw. Αλλά μέχρι τώρα με καλό editing οι εικόνες είναι πάρα πολύ καλές!
×
×
  • Create New...