News

Επένδυση 7,2 δισ. δολαρίων από Samsung για το μέλλον των ημιαγωγών

0

Αφήνοντας στην άκρη τα προβλήματα του παρελθόντος, η Samsung τώρα ετοιμάζεται να ενισχύσει σημαντικά την παρουσία της στον τομέα των ημιαγωγών στις Ηνωμένες Πολιτείες, επενδύοντας επιπλέον 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια νέα μονάδα συσκευασίας ολοκληρωμένων κυκλωμάτων. Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια του ήδη σχεδιασμένου προγράμματος επενδύσεων ύψους 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων και στοχεύει στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων παραγωγής και επεξεργασίας chips.

Samsung: Ανεβάζει τον πήχη στην παραγωγή chips

Τα σχέδια της Samsung περιλαμβάνουν την παραγωγή ολοκληρωμένων κυκλωμάτων με λιθογραφία 2 νανομέτρων και 4 νανομέτρων, καλύπτοντας τη ζήτηση πελατών όπως η Apple και η Tesla. Επιπλέον, η επένδυση αυτή αποτελεί στρατηγική κίνηση για την αποφυγή δασμών που είχαν επιβληθεί κατά το παρελθόν από τις αμερικανικές αρχές. Αρχικά, η εταιρεία είχε προγραμματίσει συνολική επένδυση 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά η μειωμένη ζήτηση είχε οδηγήσει στην αρχική ακύρωση της μονάδας συσκευασίας, η οποία πλέον επανέρχεται στο σχέδιο.

Νέα στρατηγική επένδυση της Samsung ενόψει συνόδου ΗΠΑ-Νότιας Κορέας

Η επίσημη ανακοίνωση της επένδυσης αναμένεται να γίνει στο πλαίσιο της επικείμενης συνόδου κορυφής μεταξύ Νότιας Κορέας και Ηνωμένων Πολιτειών στις 25 Αυγούστου. Η Samsung θεωρεί ότι διαθέτει πλεονεκτική θέση έναντι των ανταγωνιστών της στις ΗΠΑ, καθώς προσφέρει ολιστικές λύσεις παραγωγής και συσκευασίας, σε αντίθεση με εταιρείες όπως η TSMC και η SK Hynix που εστιάζουν σε επιμέρους τομείς. Το εργοστάσιο Taylor Fab 1, που αποτελεί κομβικό σημείο του σχεδιασμού, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο κατασκευής, με ολοκλήρωση έως το τέλος της χρονιάς και εγκατάσταση εξοπλισμού που θα επιτρέψει την παραγωγή το επόμενο έτος.

[via]

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like