AppsMobilesNews

Έλειπε κάτι από το iOS; Πλέον η έκδοση iOS18 σας τα προσφέρει όλα, όπως νέα αρχική οθόνη, νέα εφαρμογή Photos, κ.ά

0

Για τους πιστούς πελάτες της Apple που εκφράζουν έντονα την αρεσκεία τους σε κάθε προιόν της δημοφιλούς εταιρείας, το WWDC είναι μια σημαντική εκδήλωση γιατί μέσω αυτού μαθαίνουνε για τις μεγαλύτερες ενημερώσεις του έτους στα λειτουργικά συστήματα της Apple! Δεδομένου ότι το iPhone είναι το πιο σημαντικό προϊόν της Apple, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το iOS καταλαμβάνει ένα μεγάλο κομμάτι της προσοχής κάθε Ιούνιο. Το WWDC 2024 δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς η Apple είχε πολλά νέα χαρακτηριστικά και ενημερώσεις, πολλές από τις οποίες αφορούσαν το AI (ή το Apple Intelligence , όπως το αποκαλεί η εταιρεία).

Πρώτα απ’ ‘ολα είδαμε πως αυτή τη φορά η Apple επικεντρώθηκε στην προσαρμογή. Θα μπορείτε τώρα να κάνετε την αρχική οθόνη να ταιριάζει περισσότερο με τη δική σας διάθεση και έχετε την επιλογή αλλάξετε τα χρώματα των εικονιδίων εφαρμογών, τα οποία μπορούν να αποκτήσουν αυτόματα διαφορετική εμφάνιση όταν έχετε ενεργοποιημένη τη σκοτεινή λειτουργία. Οι εφαρμογές σας δεν θα χρειάζεται πλέον να κλειδώνονται μέσα σε ένα άκαμπτο πλέγμα. Η αρχική οθόνη σας μπορεί να φαίνεται σχεδόν τόσο ακατάστατη όσο εσείς θέλετε.

Το “Κέντρο Ελέγχου” λαμβάνει κάποιες μεγάλες αλλαγές και μέσω αυτού μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πράγματα όπως η αναπαραγωγή πολυμέσων και τα έξυπνα στοιχεία ελέγχου σπιτιού. Οι προγραμματιστές θα μπορούν να επωφεληθούν από αυτό και να προσφέρουν διαχείριση “Κέντρου Ελέγχου” και για τις εφαρμογές τους. Θα είναι δυνατό να καρφιτσώσετε προσαρμοσμένα στοιχεία ελέγχου στην αρχική οθόνη για τις εφαρμογές και τις λειτουργίες που χρησιμοποιείτε πιο συχνά (έτσι θα μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον έλεγχο του φακού για κάτι άλλο, για παράδειγμα). Τα προσαρμοσμένα στοιχεία ελέγχου μπορούν επίσης να αντιστοιχιστούν στο action button όπως κρίνετε οι ίδιοι σας πως είναι κατάλληλο.

Όσον αφορά την εφαρμογή iMessage, υπάρχει μια άλλη ωραία ενημέρωση με τη μορφή προγραμματισμού. Όταν προλαβαίνεις τα πράγματα αργά το βράδυ, θα μπορείς να χρονομετρήσεις να στείλεις ένα μήνυμα το πρωί, για παράδειγμα.

Σε εσάς που προτιμάτε να κάνετε χρήση των αντιδράσεων emoji στα μηνύματά σας (γνωστό και ως Tapbacks) λαμβάνουν επίσης μια ωραία ενημέρωση. Θα μπορείτε να επιλέξετε από οποιοδήποτε emoji αντί για τις πέντε βασικές αντιδράσεις που προσφέρει η Apple εδώ και χρόνια. Τα εφέ κειμένου (τα μικρά κινούμενα σχέδια που εμφανίζονται όταν πληκτρολογείτε μια συγκεκριμένη φράση) αναβαθμίζονται και αυτά.

Εν τω μεταξύ, η Apple θα προσφέρει υποστήριξη δορυφορικών μηνυμάτων σε συσκευές iPhone 14 και νεότερες εκδόσεις. Αυτή είναι μια σημαντική ενημέρωση, ειδικά για όσους αποχωρούν συχνά από το δίκτυο, καθώς η ανταλλαγή μηνυμάτων θα είναι πιο χρήσιμη πέρα ​​από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Εδώ υπάρχει και μια άλλη μεγάλη ενημέρωση για την εφαρμογή μηνυμάτων στο iOS 18… η Apple θα προσθέσει υποστήριξη για RCS, ένα πιο προηγμένο πρωτόκολλο ανταλλαγής μηνυμάτων από το SMS. Επιτρέπει καλύτερη κοινή χρήση πολυμέσων, ανταλλαγή μηνυμάτων Wi-Fi, ομαδικές συνομιλίες και, κυρίως, καλύτερη ασφάλεια χάρη στην κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Θα πρέπει να επιτρέπει πιο ασφαλή, πλούσια σε πολυμέσα ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ συσκευών iPhone και Android.

Αυτό ήταν αναγκαίο κακό, μετά από την επιβολή και τις πιέσεις που δέχτηκε η εταιρεία από την ΕΕ.

Ασφάλεια, απόρρητο, προστασία!

Υπάρχουν και ορισμένα νέα στοιχεία ελέγχου απορρήτου για εφαρμογές στο iOS 18, δηλαδή πλέον θα έχετε την επιλογή να κλειδώσετε τις εφαρμογές πίσω από μια μέθοδο ελέγχου ταυτότητας (π.χ. το PIN ή το Face ID σας), έτσι ώστε όταν δίνετε το iPhone σας σε κάποιον για να δει μια εικόνα σας, δεν μπορεί παράλληλα να παρακολουθήσει τα μηνύματά σας, τα έχετε κλειδώσει για τα καλά! Μπορείτε επίσης να αποκρύψετε εφαρμογές σε έναν κλειδωμένο φάκελο.

Ακόμη, θα μπορείτε να αποφασίσετε σε ποιες από τις επαφές σας θα έχουν πρόσβαση μια εφαρμογή αντί για τους αριθμούς τηλεφώνου και τις προσωπικές πληροφορίες απολύτως όλων.

Η εφαρμογή Mail θα μπορεί σύντομα να κατηγοριοποιεί τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου — όπως το Gmail εδώ και χρόνια. Η Apple θα οργανώσει επίσης τα email ανά αποστολέα και θα διευκολύνει την αρχειοθέτηση ή τη διαγραφή κάθε email που λαμβάνετε από μια συγκεκριμένη εταιρεία. Αυτό θα είναι προαιρετικό, ώστε να μπορείτε να παραμείνετε σε ένα μεμονωμένο φάκελο εισερχομένων, αν θέλετε.

Στο μεταξύ, το Maps θα προσφέρει πιο λεπτομερείς τοπογραφικούς χάρτες για να ταιριάξει την εφαρμογή περισσότερο με το Apple Watch. Αυτό θα πρέπει να είναι χρήσιμο για τον προγραμματισμό διαδρομών κατά την πεζοπορία σας.

Το Wallet αποκτά μια εύχρηστη νέα λειτουργία που θα σας επιτρέπει να στέλνετε μετρητά χωρίς να χρειάζεται να ανταλλάσσετε προσωπικά στοιχεία. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι απλώς να αγγίξετε τα τηλέφωνά σας μαζί.

Και κάτι ακόμη, η Apple έφερε και το Game Mode στο iPhone. Αυτό στοχεύει στην ενίσχυση της απόδοσης ελαχιστοποιώντας τη δραστηριότητα στο παρασκήνιο, ενώ τα χειριστήρια και τα AirPods θα πρέπει να ανταποκρίνονται ακόμη καλύτερα.

Νέα μορφή για την προβολή φωτογραφιών σας

Η εφαρμογή Photos δέτχηκε τον μεγαλύτερο επανασχεδιασμός που έγινε ποτέ, λέει η Apple. Έγινε μια οπτική αναθεώρηση και ένας από τους βασικούς στόχους είναι να σας βοηθήσει να βρείτε τις φωτογραφίες σας πιο εύκολα (το φιλτράρισμα των screenshots θα πρέπει να είναι παιχνιδάκι). Τα στιγμιότυπά σας θα οργανωθούν γύρω από αξέχαστες στιγμές.

Η γνωστή προβολή πλέγματος όλων των εικόνων σας θα εμφανίζεται στο επάνω μέρος της εφαρμογής, με έξυπνα οργανωμένες “συλλογές” παρακάτω. Υπάρχει επίσης ένα νέο κουμπί φίλτρου, ώστε να μπορείτε να αναζητάτε συγκεκριμένους τύπους εικόνων ή να αφαιρείτε εύκολα στιγμιότυπα οθόνης.

Ναι, αυτή την φορά η Apple κάνει επίσης την εφαρμογή πιο έξυπνη με τις νέες συλλογές της, οι οποίες θα ταξινομούν τις φωτογραφίες σας σε προβολές που μοιάζουν με άλμπουμ με βάση πράγματα όπως πρόσφατα ταξίδια και τα άτομα με τα οποία περνάτε τον περισσότερο χρόνο. Η εφαρμογή είναι πλέον και πιο προσαρμόσιμη με τη δυνατότητα να καρφιτσώνετε άλμπουμ σε μια ειδική ενότητα της εφαρμογής.

Όσο για την εφαρμογή Journal, τώρα θα εμφανίζει στατιστικά στοιχεία όπως μια καθημερινή σειρά γραφής.

[via]

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like