MobilesMWC 2024News

Εδώ στο MWC 2024 η Infinix αποκαλύπτει μια νέα ιδέα ενεργού συστήματος ψύξης για smartphone

0

Βασικός στόχος για κάθε κατασκευαστή smartphone είναι να παρέχει στο κοινό συσκευές με ολοένα και υψηλότερη απόδοση, όμως παράλληλα οι μηχανικοί καλούνται να αναζητήσουν όλο και πιο περίπλοκες λύσεις ψύξης, συμπεριλαμβανομένης της ενεργητικής ψύξης. Η Infinix έχει δημιουργήσει ένα δικό της σύστημα, που ονομάζεται CoolMax.

Αυτό το νέο σύστημα ψύξης είναι ενσωματωμένο σε ένα πρωτότυπο gaming τηλέφωνο, επομένως είναι απλώς μια προεπισκόπηση του τι μπορεί να συμβεί. Σύμφωνα με την εταιρεία, το CoolMax μειώνει τη θερμοκρασία του chipset κατά 10°C (50°F).

Το εν λόγω chipset είναι το Dimensity 9300 της MediaTek με τέσσερις πυρήνες Cortex-X4. Με τη βοήθεια του CoolMax και μιας πλατφόρμας διαχείρισης τεχνητής νοημοσύνης, η Infinix κατάφερε να ωθήσει τη συσκευή σε ένα σκορ ρεκόρ στο AnTuTu φθάνοντας 2.215.639 πόντους.

Τί ακριβώς είναι το CoolMax; Είναι ένας συνδυασμός ενός θερμοηλεκτρικού ψυγείου (γνωστός και ως μονάδα Peltier) και ενός ανεμιστήρα ψύξης. Αυτή είναι η βασική κατασκευή αυτών των πιο ψυχρών πρόσθετων που μπορεί να έχετε δει, αλλά αυτά φέρουν την αναποτελεσματικότητα της ύπαρξης του πίσω πίνακα του τηλεφώνου μεταξύ του chipset και του συστήματος ψύξης. Το CoolMax είναι μια ενσωματωμένη λύση, επομένως το μόνο πράγμα μεταξύ του chipset και του συστήματος ψύξης είναι κάποια θερμική πάστα.

Η Red Magic έχει γίνει πολύ γνωστή για τα gaming τηλέφωνα  της με ενεργή ψύξη. Αλλά και αυτή η ρύθμιση δεν είναι ίδια με το CoolMax – το Red Magic χρησιμοποιεί μόνο έναν ανεμιστήρα για να σπρώξει τον αέρα μέσα από έναν χάλκινο αγωγό που μεταφέρει τη θερμότητα μακριά από το chipset, παρόμοια με ένα ψυγείο και έναν ανεμιστήρα υπολογιστή.

Το θερμοηλεκτρικό σύστημα μπορεί θεωρητικά να ρίξει τη θερμοκρασία περισσότερο από την ψύξη καθαρού αέρα. Το φαινόμενο Peltier δημιουργεί μια διαφορά θερμοκρασίας – η μία πλευρά της μονάδας είναι πιο δροσερή από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, η άλλη είναι πιο ζεστή. Βάζοντας ένα ψυγείο στη ζεστή πλευρά, η θερμοκρασία της δροσερής πλευράς πέφτει ακόμα περισσότερο.

Παραπάνω αναφέρθηκε ότι το Dimensity 9300 έχει τέσσερις πυρήνες Cortex-X4. Ένα από αυτά τρέχει στα 3,25 GHz, τα άλλα τρία χρονίστηκαν στα 2,85 Hz (και υπάρχουν τέσσερις πυρήνες A720 στα 2,0 GHz επίσης). Ένας αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης μετακινεί δυναμικά εργασίες μεταξύ των πυρήνων, έτσι ώστε οι πιο σημαντικές εργασίες να εκτελούνται στους γρήγορους πυρήνες, ενώ οι εργασίες που είναι λιγότερο ευαίσθητες στον χρόνο πηγαίνουν στους πυρήνες με μεγαλύτερη απόδοση ενέργειας.

Το πρωτότυπο τηλέφωνο διαθέτει επίσης οπτικό επεξεργαστή Pixelworks που βοηθά την GPU Immortalis-G720 δημιουργώντας πρόσθετα πλαίσια. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό το σύστημα μπορεί να φτάσει τα 180Hz σε ανάλυση FHD+ και τα 144Hz σε QHD+.

Η Infinix έχει ένα τηλέφωνο αποκλειστικά για gaming στα σκαριά για αργότερα το 2024, αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με το πόσο κοντά θα είναι αυτό το τηλέφωνο σε αυτήν την πρωτότυπη συσκευή.

Πριν κλείσουμε το θέμα, θα πρέπει να αναφέρουμε μερικές άλλες τεχνολογίες που παρουσίασε η Infinix στο MWC. Το ένα είναι το AirCharge, ένα ασύρματο σύστημα φόρτισης που λειτουργεί σε μικρή απόσταση έως και 20 cm (περίπου 8 ίντσες). Αυτό επιτρέπει στον φορτιστή να τοποθετείται κάτω από ένα γραφείο, ενώ οι τυπικοί φορτιστές Qi πρέπει να είναι αρκετά κοντά στο τηλέφωνο.

Το άλλο ενδιαφέρον κομμάτι υλικού είναι η μπαταρία Infinix Extreme-Temp. Με έναν νέο βιομιμητικό ηλεκτρολύτη, η μπαταρία μπορεί να λειτουργεί σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες έως -40°C (-40°F).

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like