MobilesNews

Always-on displays και μια διαφορετική εγκοπή για τα νέα iPhone 14 Pro και Pro Max

27
Πολλοί φίλοι εκεί έξω ανυπομονούσαν και μετρούσαν τις ημέρες για να μάθουν τι ακριβώς ετοίμασε για φέτος η Apple και μάλλον έκανε εξαιρετική δουλειά, ιδιαίτερα με την περίπτωση των μοντέλων Pro!

Το iPhone 14 Pro απέκτησε μια νέα εγκοπή που ο όλος σχεδιασμός παραπέμπει στο σχήμα ενός χαπιού, αλλά το καλό είναι πως έχουμε επιτέλους αντικατάσταση της παλιάς και πολυ-φορεμένης εγκοπής (που χρονολογείται από το 2017 με την εμφάνιση του iPhone X) και κουραστήκαμε να βλέπουμε στις προηγούμενες γενιές!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, αποκαλεί το iPhone 14 Pro ως την “πιο καινοτόμο σειρά Pro μέχρι τώρα”.

Η πρώτη αξιοσημείωτη αλλαγή στα μοντέλα iPhone 14 Pro είναι η οθόνη και η Apple θα προσφέρει τις συνήθεις επιλογές 6,1 και 6,7 ιντσών, η εγκοπή αντικαθίσταται από μια εγκοπή σε σχήμα χαπιού που θα φιλοξενεί τα στοιχεία Face ID και μια δεύτερη κυκλική εγκοπή για την μπροστινή κάμερα.

Μικρές οπτικές εξωτερικές αλλαγές

Μεταφορά του αισθητήρα εγγύτητας έχουμε στο μοντέλο Pro πίσω από την οθόνη και οι ειδοποιήσεις θα βγαίνουν πλέον από την εγκοπή σε μια κινούμενη εικόνα. Η Apple αποκαλεί αυτό το σύστημα Dynamic Island. Οι ειδοποιήσεις θα προσαρμόζονται και θα κινούνται γύρω από την εγκοπή σε σχήμα χαπιού και η Apple πραγματικά εντυπωσιάζει με τις δυνατότητες προσαρμοστικότητας της νέας εγκοπής.

Στο iPhone 14 Pro/Pro Max παραμένει η υψηλής ταχύτητας ανανέωσης οθόνης των 120Hz ProMotion.

Τόσο το iPhone 14 Pro όσο και το 14 Pro Max θα περιλαμβάνουν το γνωστό χαρακτηριστικό always-on display που λειτουργεί με το νέο widget οθόνης κλειδώματος στο iOS 16. Θα υποστηρίζει πληροφορίες όπως προβολή υπενθυμίσεων, συμβάντα ημερολογίου και καιρικές συνθήκες, χωρίς το iPhone να χρειάζεται να “ξυπνήσει” για να εμφανιστούν όλα αυτά. Υπάρχει ακόμη και κατάσταση αδράνειας για wallapers στο iOS 16 που θα τα σκουρύνει για να καταναλώνουν λιγότερη ισχύ μπαταρίας.

Μέσα στα μοντέλα iPhone 14 Pro βρίσκεται το chip A16 Bionic της Apple που εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας και επιπλέον υπάρχει και νέο chip κάμερας. Η CPU έξι πυρήνων περιλαμβάνει δύο πυρήνες υψηλής απόδοσης που χρησιμοποιούν 20% χαμηλότερη ισχύ από πριν και τέσσερις πυρήνες απόδοσης που χρησιμοποιούν το ένα τρίτο των chips συγκριτικά με τους ανταγωνιστές.

Αυτά τα νέα chip A16 βοηθούν στην τροφοδοσία των ομαλών κινούμενων εικόνων που βρίσκονται στη λειτουργία Dynamic Island και θα τροφοδοτήσει επίσης το νέο σύστημα κάμερας της Apple. Η Apple έδειξε διάφορους τρόπους με τους οποίους το Dynamic Island θα κάνει κίνηση και θα λειτουργήσει στην πράξη, συμπεριλαμβανομένων γραφικών στοιχείων ζωντανής δραστηριότητας και χειριστηρίων για μουσική. Όταν σύρετε για να επιστρέψετε στην αρχική οθόνη, οι εργασίες στο παρασκήνιο, όπως η αναπαραγωγή μουσικής, θα μετακινηθούν.

Για πρώτη φορά, το iPhone απομακρύνεται από έναν αισθητήρα 12MP και φέρει ισχυρότερο αισθητήρα των 48MP . Η νέα κύρια κάμερα έχει έως και δύο φορές βελτιώσεις στη φωτογραφία χαμηλού φωτισμού, χρησιμοποιώντας έναν αισθητήρα quad-pixel με διάφραγμα f/1,78 και εστιακή απόσταση 24 mm.

Για τις περισσότερες φωτογραφίες, ο αισθητήρας θα τραβήξει εικόνες των 12MP για να μεγιστοποιήσει τη λήψη φωτός. Αυτό επιτρέπει επίσης στην Apple να περικόψει τον αισθητήρα με διαφορετικούς τρόπους για να προσφέρει πραγματικό ζουμ 2x σε εστιακή απόσταση 48 mm. Αυτό θα οδηγήσει σε μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες και ο νέος αισθητήρας βελτιστοποιεί ακόμη και τις λεπτομέρειες σε μορφή ProRAW της Apple.

Υπάρχει και κάμερα εξαιρετικά ευρείας εμβέλειας με βελτιώσεις στη φωτογραφία macro και 3x βελτίωση σε χαμηλό φωτισμό. Το φλας στο σύστημα κάμερας του iPhone 14 έχει επίσης επανασχεδιαστεί, επομένως είναι δύο φορές πιο φωτεινό και αντιδρά στην εστιακή απόσταση των φωτογραφιών.

Αν σας ενδιαφέρει η λήψη βίντεο, τα μοντέλα iPhone 14 Pro σίγουρα σας έχουν καλύψει. Η κινηματογραφική λειτουργία μπορεί πλέον να πετύχαει ανάλυση 4K στα 30 fps και 4K στα 24 fps.

Περί τιμής ο λόγος…

Το iPhone 14 Pro θα ξεκινά από 999 $ και το iPhone 14 Pro από 1.099 $. Και τα δύο θα είναι διαθέσιμα στα καταστήματα στις 13 Σεπτεμβρίου όσον αφορά τις ΗΠΑ.

Πριν ακόμα ξεκινήσει η παρουσίαση του νέου APPLE IPHONE 14 SERIES η VOLTE-TEL Communications για ακόμη μια φορά έχει ήδη προβλέψει για τους πρώτους που θα κάνουν δικό τους το νέο αυτό smartphone καθώς έχει διαθέσιμες θήκες και προστατευτικά οθόνης που είναι ιδανικά για την προστασία του αγαπημένου σας κινητού αλλά και για να του δώσουν ακόμα πιο ξεχωριστό στυλ.

 

 

ΒΡΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ IPHONE 14 SERIES ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ matshop.gr ΕΔΩ

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΑΣ -ΔΙΑΝΟΜΕΑΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ

Volte-Tel.gr ΕΔΩ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like